Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 28. července 2003 v 19:24® Vaclav

Všem: Tak jsem teď chvilku doma, takže se mohu pochlubit. V sobotu štika 91 cm a včera na Ohři, tam co bude v sobotu závod O pohár Ohře, sedmdesátka bolen. Příjemný víkend…

Neděle 27. července 2003 v 7:58@ Karlos

Všichni mizí na dovolené a mě nezbývá než tiše závidět. U vody jsem nebyl tři týdny. Už aby bylo září!

Neděle 27. července 2003 v 6:39® Vaclav

Big Mike: Dovážejí to rybářské potřeby Spin & Fly za cca 2600,–Kč v délkách 2,1, 2,4, 2,7 a 3,0. Mi­krotwister to bez problémů zvládne, stejně jako třeba wobblerky od 2 do některých 5 cm (např. plovoucí Original Floating od Rapaly), stejně jako rotačky 00–1.

Sobota 26. července 2003 ve 23:54@ Big Mike

Václav: tak ti dík:-) Kde a za kolik? Jakou má délu a akcičku? Naní 10g málo? Utáhne to mikrotvistr? Že se tak ptám, nemám s tím zatím žádné zkušenosti, jen tomu přicházím na chuť. Dnaska na ten universal 57 štika, byla to pane rotyka.

Sobota 26. července 2003 v 6:48® Vaclav

MAF: Pánové, stejně jako MAF nastupuji dvoutýdenní dovolenou, takže tady teď spíše nebudu než budu. To víte, chytání a cestování… S těmi, kteří přijedou na pohár Ohře, se uvidíme za týden, jinak s vámi ostatními tu budu zase za dva týdny. Užívejte si to tu, já si to budu užívat u vody.

Sobota 26. července 2003 v 6:45® Vaclav

Big Mike: Objevil jsem prut YAD, řadu Denver – 1–10 gr. Je to nejlepší prut na UL přívlač, jaký jsem kdy měl.

Pátek 25. července 2003 ve 22:26@ Big Mike

Igor: zdárek. Mám ten samý úmysl. Koupil jsem neuváženě takový ten univerzál a jsem z toho hotov. Jak se dostanu do Prahy k J. Horkému, hned si prouteček s chvějivou špicí chystám koupit. Ale také by mě zajímaly názory povolaných. Než zase udělat botu. Dnes jsem okolo vody naklopýtal tak 10 km, broďáky doslova vylil a výsledek nula. Ale na jednom místě jsem bodoval s malejma candátkama, možná mírovou štičkou a pár tlouštíkama. Na amatéra dost dobrý:-) Chytal tam táta se synem na rybku, zcela bez záběru a já je lupal a poštěl, proutek vždy ohnutý dost a dost. Myslím, že jsem zanechal dobrý dojem:-) Ze zvědavosti jsem chtěl zkontrolovat a nakouknout do úlovkáčů, ale přišlo mi to vyloženě trapný. Aspoň ten pocit, že jsem zaválel, když už jsem si pořádnou rybu nepovodil. Nutno podotknout, že teprve lehké přívlači přicházím na chuť. Ale je to paráda. Nemám v ruksaku tuny woblerů od 7 do 15 cm, jen pár drobotě. Předloni jsem byl na 1. lize v Tejně nad Vltavou na čumendu a docela mě to odradilo. myslím ultralehkou př. tahali malé okounky, nikdo nedal pořádného woblera či gumu, tahali marmyšky. Naštěstí jsem se oklepal a zjistil, že se nachají chytat i jiné ryby. Malé woblírky, malé twistry a jde to. jen máím problém, na rozdíl od vás ostatních. Stačilo by mi dostat se na kobylku klidně i candošům do 70cm:-) Tak budu končit, žena netrpěliva. takže: poraďte, který prut okolo 3m do 20g je nejlepší. Nemusí to bejt to nejdražší. Zdárek šecí.

Pátek 25. července 2003 v 9:37® MAF
MAF

4 All:Takže pánové a dámo já se s Vámi na nějaký čásek loučím neboť jsem donucen jít na dovolenou je to mrzuté,ale bohužel není vyhnutí.-),mějte se tady jak chcete a za 14 dní tady naschle,doufám že se uvidíme za týden na poháru Ohře čabásek.

Pátek 25. července 2003 v 9:35® MAF
MAF

Big Mike:Bohužel článek v Kajmanovi jsem nečetl,ale Tvoji diskuzi s Rudou ano,já kupuji poslední dobou Rybářství neb mě Kajman docela zklamal svým obsahem. Proč si nevzít rybu když na ní máš chuť to je přeci v pořádku,jsem přesvědčen že to dělá většina slušných rybářů,co nechápu je chytání ryb na kšeft,jako krmení pro domácí ptactvo a zvěrstvo,či abych se mohl chlubit v hospodě že mám plnej úlovkáč to neberu. Jo ultralehkou přívlač mám taky rád,Ježíšek mi přinesl UL proutek a od tý doby na něj nedám dopustit chytání na mikrotwistery a malinký strímra je fakt bombonek. Podařilo se mi ho letos pokřtít potočákem 41cm a štikou 58 byla to parádní záležitost:

Pátek 25. července 2003 v 9:09® igor

Chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s přívlačovými pruty Jaxon? Vyhlídl jsem si prut Genesis-Zander, v délce 3 m , 5–20 g a chci ho používat na tahání gum na candáty.

Pátek 25. července 2003 v 8:37® MAF
MAF

Václav:Díky za informaci.

Čtvrtek 24. července 2003 ve 22:39@ Big Mike

MAF: já su z jihu Čech. Lužnice, Nežárka, Vlkovské pískovny a tak. Asi mě znáš z toho článku v Kajmanovi, jak to tu Ruda rozebíral. Jsem strašněj masař!!! 1–2 x do roka nachytám něco cejnů na Orlíku a když je vyudím, přímo se přežere celá rodinka. A taky jím štiky a candáty, představ si to!!! A i okouny. Snad polehčující okolnost je, že nejím kapry, úhoře:-) Jen tak naokraj. Dnas jsem si zachytal. Pokouším se o lehkou přívlač(s mizerným prutem) a vcelku to jde. 8 candátků od 15 do 38cm a jeden pěknej mi to utrhnul. Jak říkám, mám prut spíš na fídr, takovej univerzál a zjišťuji že je na hovno. Málá očka, rukojeť mechová. To byl úlet. Zítra ráno dám oraz a večer si tam zajdu znovu, dokavad je nízká voda. Při kontrole dvou rybářů jsem kulil oči, co maj candošů. Tejdně na rybku na těžko tak 4–5 kousků do 65 cm. Měj se.

Čtvrtek 24. července 2003 ve 21:24® Andrea
Andrea

Václav:Tak taťka říkal, že dravci letos zatím nic moc, doufá, že to teprve přijde. Takže ty nové woblery zatím nic. Až bude nějaký úlovek, dám vědět.

Čtvrtek 24. července 2003 v 19:41® Vaclav

MAF: Na Jesenici je teď asi o metr vody méně než běžně, ale poznat je to hlavně na malé přehradě, velká to tolik nepociťuje. Důvodem není sucho, nýbrž nějaké úpravy v blízkosti hráze… Ronak funguje, Rotas to nevím, ale v té dřenické lokalitě je kemp vedle kempu. Otázkou je obsazenost, to víš, Holanďani a Němci…

Čtvrtek 24. července 2003 v 19:38® Vaclav

Jarda K.: Klidně mu zavolej, dnes mi volal, jestli jsem ti to číslo poslal. Čeká na to.

Čtvrtek 24. července 2003 ve 13:35® Petr

Ahoj pánové kapraři.
V květnu 2004 chystáme velké středoevropské závody 90 hod non-stop s velkým zahraničním zastoupením. Kdo má zájem o bližší info mailujte na has. corp@volny. cz

Čtvrtek 24. července 2003 v 10:11® MAF
MAF

Václav:Vendo prosím Tě jak to vypadá s vodou na Jesenici?Taky by mě zajímalo jestli fungují kempy Ronak a Rotas a zda-li je možné tam stanovat,díky.

Čtvrtek 24. července 2003 v 10:10® MAF
MAF

Ruda:Tak si to užij parde,ukaž jim co umí české ručičky:-)

Čtvrtek 24. července 2003 v 9:08® Ruda

Všem: Tak zitra vyrážím polechtat norské tygry a lipany, takže 4.8. Čau

Čtvrtek 24. července 2003 v 8:36® MAF
MAF

Big Mike:Vidím,že plánuješ"big escape":-)) no někdy je to vážně třeba to je jasná věc,odkud jsi jestli se můžu zeptat,abych věděl v jakých lokalitách se pohybuješ.

Čtvrtek 24. července 2003 v 8:33® MAF
MAF

Václav:To víš,že naváže zrovna nedavno jsem mu přinesl krásně vydělaný kůže „březňáků“jsou heboučký jako myší kožíšek:-) ,samozřejmě že pokud chceš ze starých tak ti je udělá,záleží jenom na tobě co budeš chtít. Udělám co budu moct,abych tam mezi Vás mohl přiject to mi věř.

Středa 23. července 2003 ve 22:02@ Big Mike

MAF – jde mi především o přívlač. Ale když to tady tak čtu, asi nahodím do studny, vedle spustím kýbl s Regentíkama a vyjde to nastejno:-) Potřebuji utect od lidí, nevidět manželku, tchýni, barák, rodiče, milenku, atd. A kdyby se to povedlo někde s rybama, byl bych spokojen. Byl jsem dnes vláčet na místní pískovně, po povodni totál zprasená a zanesená a černo hnědá voda. Loni jsem si udělal takvého toho vodícího psa, nevo jak říkají těm torpédům, co vlečou po hladině. Jedna štička se netrefila a předvedla pěknej vejkrut. To také bylo dnes vše. Ráno prubnu Lužnici u Doubí – dostal jsem typ na candoše, omrknul a vidím to pozitivně:-) Jako asi každý z nás, jde-li k vodě. Ale jestli vstanu, to je můj největší problém. Zdarec.

Středa 23. července 2003 ve 21:00

Václav:Díky za mail,byl jsem dlouho mimo,tak jsem si ho přečet až ted. Určitě Ládovi zavolám,jenom bych ho nechtěl otravovat na dovolené. Nevíš kdy se má vrátit?

Středa 23. července 2003 ve 20:57

Všem:Ahoj všichni,před chvílí jsem dorazil z 5-ti denního vandru.Řeknu vám,Vranov,Národní park Podyjí a okolí-to je paráda. Nádherná příroda,počasí vyšlo,prostě byla to krása!Ale ted už jsem zpátky doma a už mě zajímají jenom RYBY!

Středa 23. července 2003 v 18:12® Vaclav

DaH: Ohře má také nízký stav, dravci taky nic moc, je hodně zelená. Ale dnes tu ve třech kratších vlnách silněji zapršelo, uvidíme, co z toho bude, jestli to přinese trochu kyslíku do vody. Volal mi Láďa Zálicha ze Sázavy, že tam to taky nebylo nic moc, stejně jako u Prahy na Berounce. Ale povedl se mu krásný candát v Praze na Vltavě. Však až se vrátí, tak se pochlubí…

Středa 23. července 2003 v 18:09® Vaclav

MAF: Bylo by fajn, kdybys přijel. Naváže Pišta i králičí strímry?

Středa 23. července 2003 ve 13:31

MAF: Presne, tuny poteru a tuny sinic a pritoma skoro zadna voda.

Středa 23. července 2003 v 11:14® MAF
MAF

Lasty:Jo s dravcema na Berounce je to momentálně bída,uvidíme v září,teď je voda hnědozelená a všude tolik rybyček a potěru,že se není co divit že to nejde.

Středa 23. července 2003 v 11:00

MAF: Ja myslel dravce, kdekdo ted na to nadava.

Středa 23. července 2003 v 10:15® MAF
MAF

Ruda:Jo dostal,odpověď k tobě nedorazila?