Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 23. července 2003 v 9:06® Ruda

MAF: Došel Ti včera mail!

Středa 23. července 2003 v 9:04® Ruda

All: Ohře je totálně zelená od Skalky, celkem slušně se dá chytat bílá ryba na feeder a mouchu. Chce to vlasce do 0,15 a na feeder dobře zakrmit (dobrý je teď perník). Dravci se musí regulérně vyšlapat a hledat v prokysličené vo­dě.

Středa 23. července 2003 v 9:00® MAF
MAF

Big Mike:Zdarec „velký majku“ptáš se kam za rybami to je těžký záleží jak daleko se chceš vypravit,jaký ryby chceš chytat,jakou technikou atd.,drobet to upřesni a pak se uvidí jestli něco vymyslíme:-)

Středa 23. července 2003 v 8:58® MAF
MAF

LAsty. Na Berounce jdou kapři a pěkní cejni,pokud to chytáš…

Středa 23. července 2003 v 8:57® MAF
MAF

Andrea:Takže jsi skoro sousedka.-)

Středa 23. července 2003 v 8:44

DaH> Ta voda je vsude spatna, ryby skoro nikde neberou. Na Berounce je to bida.

Úterý 22. července 2003 ve 21:49@ Big Mike

Nazdárek, braši. All: Marně se sem snažím prodrat. Jen čtu a tuhle jsem napsal tááákhle dlouhý příspěvek, nedal mejla a nic nevidno. Dávám mejla, tak snad se tu konečně uchytím. U nás vody bídně, Nežárka nic extra bez záběru a dnes na Lužnici při dešti 2 candáti. Na gumu. Jinak děs a hrůza. Mám teď 14 dní dovču a přemejšlím, kam se na 2–3 dny urvat do jiného prostředí, od rodiny, ale za rybami. Poradíte?

Úterý 22. července 2003 v 15:00® Andrea
Andrea

MAF: Aha…:-D , Hrádek znám také velmi dobře … chodila jsem tam rok do školy, než se přestěhovala do Rokycan. A mám sestru provdanou do Strašic.

Úterý 22. července 2003 v 8:59® Bass
Bass

Václav: Nevěš hlavu, pamatuj, že trpělivost přináší ovoce!! Nemysli si, že já sem se narodil s plnym batohom popů na zádech a s návodem jak na to :-)) Mě taky nikdo neporadil ( neměl ani kdo ) a taky sem na to přišel. Dokonce časem zjistíš, že každý pop chce jinou techniku, některej se při plopnutí potápí, jinej zase jenom cáká vodu před sebe bez jakéhokoliv zvuku, jinej chce zase delší pauzu mezi každym popnutím, další uskakuje do stran, prostě je toho moc. Než tohle všechno prohlídneš, tak si k vodě určitě ještě párkrát vyrazíš, tim si bud jistej. Věř, že bych ti rád pomohl a poradil, ale neni jak. To se prostě musí vidět. MAF je mi svědkem. Nezbývá ti než trpělivost a popat a popat a popat .....

Úterý 22. července 2003 v 8:59® HaD
HaD

ALL: jak to vypadá v republice s vodou? u nás je to tragédie, skoro žádný průtok…14 dní bez záběru, už mi z toho začíná …:-( (

Úterý 22. července 2003 v 8:29® MAF
MAF

Larak:Gratuluji,jsi člověk věci znalý,ano „soudce Lynch“je u nás na vsi v hantýrce Prokurátor:-)

Úterý 22. července 2003 v 8:27® MAF
MAF

Václav:Kluci od nás byli o víkendu na Ohři 8 a vrátili se je to prý o ničem,všude se líhly mraky chrostíků ale kroužek,sebrání od ryby nebylo vidět ,vody málo snad už konečně zaprší. Já mám taky od pondělka 14 dní dovču už se na ní těším,z Lipna se vracím 2.8. dopoledne ,budu se snažit přiject snad to do těch 15 hodin stihnu,opravdu rád bych byl „u toho“:-)

Úterý 22. července 2003 v 7:33® Lerak

MAF : Už mi zapálilo. To bude asi prokouš, soudce z lidu, prokurátor. Bingo ???

Úterý 22. července 2003 v 7:27® Lerak

MAF : Neznám mouchu zlatý „soudce Lynch“… Mohl bys ji popsat – tedy, pokud to není nějaké tajemství ? Zatím jsem tento název neslyšel. Někdy se však pod „místním nebo krajovým“ názvem skrývá všem dobře známá „záležitost“. Díky !

Pondělí 21. července 2003 ve 20:03® Vaclav

BASS: Člověče, na stojáku se mi s těmi popy ne a nedaří. nevím čím to je, protože na tekoucích vodách na to chytám, i když více na Skitter Prop. Ty stojáky jsou nějaké zakleté, dokonce i na mělčinách, kam třeba vyjíždějí boleni.

Pondělí 21. července 2003 ve 20:00® Vaclav

MAF: To je parádní chytání, fakt skvělé. Na Ohři to teď nic moc není, sice vždy něco ulovím, ale to množství je teď nízké a velikosti ryb také nic moc. Je málo vody, ta je navíc teplá a zelená. Ale dnes v noci má na západě Čech začít pršet, prý se i bude ochlazovat, což vítám, protože mám před 14-denní dovolenou a tu chci věnovat u nás rybám. Taky té mouše, teď jsem asi 10 dnů po práci běhal jenom s vláčkou a dvakrát s plavačkou. Přijedeš na pohár Ohře?

Pondělí 21. července 2003 ve 13:09® MAF
MAF

BASS:Óóóó´děkuji brachu,klidně si ,ale srovnej záda. Taková vycházka se povede jednou za rok takže je to spíš náhoda než umění.

Pondělí 21. července 2003 ve 12:24® Bass
Bass

MAF: Klaním se až k zemi, před vaším uměním pane kolego ! Co je moje pleskání woblerem po hladině, proti takové tvojí jediné vycházce :-)) ))

Pondělí 21. července 2003 v 10:54® MAF
MAF

Ruda:Borec?to ne,jenom jsem měl štěstí,chce to najít flek kde to teče a kde je drobet hloubš a pak to jde samo:-) . Střela 1 je báječná voda tam chodím hlavně po zahájení každý rok tam odsud mám potočáka přes 40,jinak štik,okounů,jelců a parem je tam hafo a dosahují i pěkných velikostí,zkus tam někdy zajít s mušákem a uvidíš ten rachot,chce to silnější vlasec 0.16 a větší chrostíky uvidíš jak si zachytáš.

Pondělí 21. července 2003 v 10:12® Ruda

MAF: Jseš borec, to snad není ani možný. Já na Střele nemám slušnou rybu a lososovitou už vůbec, ale asi to bude tím, že chodím od soutoku s Berounkou a nahoru a tam jsou prakticky jenom jelci nebo zubatý. Díky za maila.

Pondělí 21. července 2003 v 8:54® MAF
MAF

Ruda:Kamarádev sobotu jsem byl v rybářské pohádce,to ti bylo pochytáníčko prostě nádhera,byl jsem na Střele od rána od 7 do 14 hodin s hodinovou pauzou na obídek a kávičku jsem nachytal kolem 70 ryb!!fakt nekecám,bomba byla že jsem chytal potočáky,duhá­ky,siveny!! a lipany čili kompletní menu našich lososovitých ryb,přiznávám,že to nebyli žádní giganti,ryby od 5cm(lipan-regulérně chycen za pusinku:-) do 36cm,fakt super,mouchou dne byl vyhlášen zlatý„soudce Lynč“toho prostě museli mít,ve finále jsem chytal na dva návazce se stejnou mouchou a povedli se mi dvě dublety.-)akorát jsem musel szndat vlasec 12 a dát tam 10 byla křišťálová voda a bylo jí málo,nakonec jsem si vzal 3 lipany 34,35,36 a jednoho sivena 32 ti byli zvoleni aby se zůčastnili kulinářského kouzlení strejdy Mafa:-) . Jinak mouchy nevážu,mám kliku že můj dobrý kámoš je fakt dobrej vazač takže"no problem". mejlík není problém tady je :utopie@seznam. cz

Neděle 20. července 2003 v 8:44® Ruda

MAF: Jasně ,že to byla oranžová prdelka jak já říkám, nechtěl jsem prozrazovat všechno, a když už je to venku docela se mi daří i na fialovou a zelenou řiťku. Jinak v pátek mi pěkně zatrhli tipec od 19 hod do 21 bez kontaktu jednou mi dokonce lipan srazil mouchu ocáskem a pak jsem ve 21 30 pod jezem ve Svatavě dostal duháka zřejmě jednoho z posledních granuláčů 31 cm a spadl mi Lipan kolem 35 cm na vosičku. Vážeš si mušky sám nebo kupuješ někde v obchodě nebo máš kontakt na vazače. Já jsem letos o svého vazače přišel, ten tak strašně línej vázat že scháním někoho jiného a od podzimu to zkusím sám. Pokud by to šlo pošli mi kontakt na mail.

Neděle 20. července 2003 v 8:35® Ruda

Jarda K: Už máš feeder. Teď jsem viděl super Trabucco medium se čtyřma špičkama za 2600 Kč.

Sobota 19. července 2003 v 15:57® Lukas

Jarda K.: Pěkné ryby u vás máte.

Pátek 18. července 2003 ve 22:13

Jestli jste si někdo koupili červencové Rybářství,tak se koukněte na str.435,jsou tam vyfocení(i když ne moc pěkně) potočáci z „mojí“ řeky-Ostravice.

Pátek 18. července 2003 ve 22:09

Všem:Tak jsem konečně doma!Z Chorvatska jsem sice dorazil už v neděli,ale sotva jsem se rozkoukal už jsem byl zase na chalupě a zítra jedu zase na čundr na Vranov a podyjí. Jsem v jednom kole,tak na ryby moc nezbývá čas,ale jakmile přivandruju domů tak se ryby těšte!V Chorv. jsem byl párkrát chytat a docela jsem si parádně zachytal mořské potvůrky. Takže zatím. Petrův zdar.

Pátek 18. července 2003 ve 14:13® MAF
MAF

Ruda:Tak pro lipánky mám přichystanou mokrou mušku,takovej malinkej palmer šedočernej na 18 myslím si že budou šílet:-) rád bych se přehoupl přes svůj zatím letošní rekord na mušku(42)v se­zoně,mimo sezonu jsem lapil na mouchy či při vláčení lipany 46,44 a 43cm. Co se profesních věcí týče tak o „petíkovi“rád pohovořím,snad se již v brzké době dočkáme a bude tady u nás v Plzni instalován,ještě k těm rudořitkám už jsi zkoušel rudořitku s oranžovým tipem místo červenýho?to ti je fakt „kladivo na lipany“.-)

Pátek 18. července 2003 ve 13:49® Ruda

MAF: Jo a ten jelec vlastně taky nic neříkal, takže to byl asi nejakej falešnej, no rozhodně si toho budu víc všímat.

Pátek 18. července 2003 ve 13:29® Ruda

MAF: Já byl na ně taky dost zákeřnej. Nasadil jsem rudořitku s křídlama z CDC (bilá káva a fialová) háček 16 a pak v rámci sportu chrostíka taky 16 a  ta fantazmagorie fungovala na lipany a chrostíci zase na jelce. Na tři přání jsem zapoměl, ale dnes jedu znova tak doufám, že zase nějakýho chytnu tak nezapomenu, protože letos to taková rarita není. Ostatně to uvidíš v září sám a určitě se ozvi mám na tebe i pár profesních dotazů ohledně PET a CT simulace.

Pátek 18. července 2003 ve 12:05® MAF
MAF

Hardy"Ok pošlu ti ho mejlem.