Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 5. února 2008 ve 22:12® skwor
-
ja-rule> Rybu jsem nevzal přes dva roky, takže mě snad za masaře považovat nebudeš, ale jednu věc nechápu. Hájení je přeci od toho, aby se ryby mohly v klidu vytřít. Tak proč je v tu chvíli provokovat woblery, byť bez trojháčků? :-/
- Úterý 5. února 2008 ve 22:06@ ???
-
ja-rule= no to jsem tu ,ale vyvolal peklo,ale je pravda to co říká dam ,také jsem díky němu tak začal lovit na streamra a bročky a boleni mi berou. A s tím pozemkem zas jak říkal tam kolega, v dnešní době žádný porybný nepříjde nezazvoní u dveří a řekne , můžu se projít po zahradě zkontrolovat jestli tam někdo nechytá!!!Každému je to jedno!!! Já za sebe se vůbec nestydím!!!Miluju přívlač ,prostě bez ní nemůžu vydržet ten půlrok,takže se snažím jakkoliv k té vodě dostat!!! Vživotě si rybu nenechávám všechny si fotím a pouštím zpět,proto si myslím,že by jste to vy vláčkaři zrovna tak mohli chápat!! Minulý rok jsem to zas dělal tak, že jsem u vody byl často v jakémkoliv měsíci ,ale do 16 června jsem vodil woblery a rotačky bez háčku. a když přišla kontrola a já ukázal 3 krabičky bez jediného háčku,tak se smáli a v pohodě mě nechali!!! Mě stačí koukat na tu nástrahu různě ji dobarvovat upravovat a zjištovat na co ryby rádi útočí!!! A nakonec se mi stalo ,že jsem potkal taky dva fanatiky co se doslechli co dělám a začali to dělat taky. Tak mi nezbývalo než se zasmát když jsme se náhodou takto sešli u vody!!!! Přeji hezký večer a doufám,že mě nemáte někde v černé kronice,jde mi jen o jedno :hezky strávit čas u vody a ne masařsky rvát ryby z vody a brát je domů!!!!!!!!!!!!!!!!
- Úterý 5. února 2008 ve 21:59® Tomik
-
dam> Máš pravdu.
- Úterý 5. února 2008 ve 21:49® skwor
-
schwara> obchodupetra.cz
- Úterý 5. února 2008 ve 21:43® Salmo
-
schwara> Shimano Alivio 2500 RA ale už je to šit jsou na trhu i lepší ale když jsem ho kupoval(asi 4 roky zpět) tak celkem zářil
- Úterý 5. února 2008 ve 21:39® dam
-
Tomik> je to tak, ale otázkou etiky se není potřeba zabývat. Proč si myslíš, že muškařina je něco víc. Není. Taky vláčí celý rok, řekni že to není pravda
- Úterý 5. února 2008 ve 21:34® schwara
-
Salmo> a jakej naviják??
- Úterý 5. února 2008 ve 21:31® Salmo
-
schwara> zdarec mám oba pruty a Force master je o dost jepší vřele doporučuju
- Úterý 5. února 2008 ve 21:28® schwara
-
skwor> dobrýý
D
- Úterý 5. února 2008 ve 21:26® skwor
-
schwara> Chytal jsem s ním asi 10 minut
a chytil jednoho tlouště.
- Úterý 5. února 2008 ve 21:25® schwara
-
skwor> Díky, nevypadá vůbec špatně. A byli s ním ňáký úspěchy??
- Úterý 5. února 2008 ve 21:21® schwara
-
skwor> Jen tak zatim předběžně se poohlížím.
- Úterý 5. února 2008 ve 21:18® skwor
-
schwara> Radši si připlať a kup Force master, to je slušný prut. Chytal jsem s ním ve 2,4m 10–30g a je to slušný univerzál.
- Úterý 5. února 2008 ve 21:12® schwara
-
Ahoj, nemáte někdo skušenost s vláčecím prutem SHIMANO ALIVIO AX SPINNING??? A jakou gramáž a délku doporučujete??
- Úterý 5. února 2008 ve 21:08® Tomik
-
dam> jinými slovy brok a strýmr je vlastně lov na umělou mušku. Imituji tím organizmus a používám jinou zátěž, která je taktéž povolena. Otázku etiky lovu vynechávám.
- Úterý 5. února 2008 ve 21:04® dam
-
lucioperce69> promiň, možná neznám úpravu ve vašem kraji, ale v celosvazovém je jasně uvedeno: Lov na umělou mušku v rybářských revírech MP i P: Při lovu na umělou mušku se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce, jiná udice nesmí být nastražena. Na udici jsou nejvýše 3 návazce s jednoduchými háčky. Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popř. jiná zátěž. Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, např. rotující plíšek nebo vrtulka. Možná to chce poctivě číst
- Úterý 5. února 2008 ve 20:56® Stanik
-
lucioperce 69: než jsem odpověděl, tak jsem se pro jistotu MRKnul do RŘ, a tam je to tak psané. Cajo: u nás je tam ale napsané, že nesmíš použít nic pro zvýšení dráždivosti (např. rotující plíšek či vrtulka) a to co jsi uvedl ty jsou už přívlačové nástrahy. A s nimi se samozřejmě lovit nesmí.
- Úterý 5. února 2008 ve 20:22® Cajo
-
lucioperce69 – U nas to tak je, na vodach kde je celorocne povoleny lov ryb… za sbiro mozes dat cokolvek/wobler, plandavku rotacku, twister, streamer...../
- Úterý 5. února 2008 v 19:54® lucioperce69
-
Stanik> to si jako ted můžu vzít streamra jít vláčet na rybník když si před to přivážu kulový plovátko????
- Úterý 5. února 2008 v 19:37® Stanik
-
lucioperce 69: s tou šňůrou pravdu nemáš, můžeš použít vlasec a nosnou funkci plní např. kulové plovátko.
- Úterý 5. února 2008 v 19:27® Stanik
-
ja-rule: tak aby bylo jasno jak je to s tím vlastnictvím.
zákon č. 254/2001 Sb. (Zákon o vodách)(1) Povrchové a podzemní vody nejsou předmětem vlastnictví a nejsou součástí ani příslušenstvím pozemku, na němž nebo pod nímž se vyskytují; práva k těmto vodám upravuje tento zákon.
Koryta vodních toků
(1) Protéká-li vodní tok po pozemku, který je evidován v katastru nemovitostí jako vodní plocha, je korytem vodního toku tento pozemek. Protéká-li vodní tok po pozemku, který není evidován v katastru nemovitostí jako vodní plocha, je korytem vodního toku část pozemku zahrnující dno a břehy koryta až po břehovou čáru určenou hladinou vody, která zpravidla stačí protékat tímto korytem, aniž se vylévá do přilehlého území.
- Úterý 5. února 2008 v 19:24® lucioperce69
-
Cormoran: zejtra bych nechtěl jít do školy, víš jak bude na pláži krásně
- Úterý 5. února 2008 v 19:20® lucioperce69
-
dam> asi sem se špatně vyjádřil mušák mít nemusíš ale musíš použít muškařskou šňůru a bla bla bla
- Úterý 5. února 2008 v 17:58® hecht
-
No, přileju trochu oleje do ohně. Na řece Skalici je taky jeden úsek řeky který místní rodina která zde má takovou usedlost tvrdí to samé co ja-rule. Už několikrát jsem zde měl incident hlavně s pí.domácí. Vždy to končilo stejně – afektovaným vykřikováním o přivolání policie blablabla…Na mou argumentaci že není možno vlastnit kus řeky, se paní oháněla nějakou vyjímkou.
- Úterý 5. února 2008 v 17:24® Kazan
-
dam> no, radši si vodní zákon přečti
- Úterý 5. února 2008 v 17:11® dam
-
lucioperce69> a ty taky neznáš zákon, vůbec nemusíš používat mušák
- Úterý 5. února 2008 v 17:10® dam
-
ja-rule> 1.kdyžtak zkoušíš nástrahy a ne návnady 2. pozemky kolem vodních toků musí být přístupné pro každého – vodní zákon
- Úterý 5. února 2008 v 16:00® jarryn21
-
skwor> njn jsem přehlídnul.
- Úterý 5. února 2008 v 15:34® lucioperce69
-
ja-rule> v prosinci klidně můžeš vláčet se streamrem ale od ledna jenom s mušákem
- Úterý 5. února 2008 v 15:27® Sander
-
ja-rule > pytlačení je jedna věc, na to seru, ale nesnáším kecy typu „tohle je soukromý pozemek, sem nikdo nesmí“ tedy" mohu si zde dělat co chci". Udělal jsi si zde hezký obrázek člověče. Budiž ti to tedy vráceno stejnou mincí.