Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 10. července 2003 ve 21:39® ROBERT

MAF: Já radši tahám „blekfurynu“ se žlutejma. Dobrý na okouny, štiky i pstruhy.

Čtvrtek 10. července 2003 v 16:09® Vaclav

MAF: Kdepak… Je to obyčejný Top Line z Plané nad Lužnicí… S bráchou používáme i jiné desítky, ale letos zatím jen tuto, zatím nás nezklamala, ten bolen to byla nějaká má chyba, kterou už teď nezjistím. Jinak na malé rotačky používám dvanáctku, ta desítka na rotačku, o které jsem se zmínil, byla spíš vynucena okolnostmi.

Čtvrtek 10. července 2003 v 11:55

DaH: Pritom Tabor je takovy pekny mesto, libilo se mi tam. To je des so se porad deje.

Čtvrtek 10. července 2003 v 10:48® MAF
MAF

Václav:To rád slyším,pan Vašek má vážně zaleté ručičky,škoda toho bolena takový kousek by opravdu vážně „promluvil“do pořadí,u mě letos jednoznačně vede stříbrný Vaškovka velikost1 na potočáky a na ostatní ryby Black fury s červenými tečkami velikost 1. Co používáš za vlasec ,desítku už to chce nějakou lepší,že by Stroft?

Čtvrtek 10. července 2003 v 9:53® HaD
HaD

no prý se u nás střílelo, a snad i toho co střílel (nebo co byl zatřelen) znám, no je to hrůza, nedávno u nás podřízli za bíleho dne barmanku, před pár dny se oběsil hospodský u řeky..... jinak bych si na tvém místě určitě pořizoval multík

Čtvrtek 10. července 2003 v 7:41

DaH: Co se to delo vcera v Tabore? Po sobe prej pred supermarketem palili dva muzi kvuli zensky. To je sila, jeden mrtvej.

Středa 9. července 2003 v 18:10® Vaclav

MAF: Šlapaly bez problémů a dost přesvědčivě. Třeba v sobotu na 1. lize v Týně jsem vyvláčel 21 ryb, když kromě čtyř, které jsem dochytal na marmyšku, byly všechny ostatní právě na tyto rotačky. Druhý den mi ji pak upálil bolen mezi 65 až 70 cm, desítka vlasec jeho útok nepřežil, asi jsem měl někde u uzlíku narušený vlasec… Chyba, která mne v tom závodě stála minimálně čtyři místa v žebříčku.

Středa 9. července 2003 ve 14:47

DaH: Rybicku, rousnice – proste sedet u toho.

Středa 9. července 2003 ve 12:08® HaD
HaD

Lasty: no v první řadě záleží na tom, jaký způsob chceš praktikovat …

Středa 9. července 2003 v 10:51

DaH: Jaky navijak se pro pravidelne chytani sumcu hodi nejvic? Aby proste dlouhou dobu vydrzel. Nevim jestli nachytam dost sumcu, ale chci mit „drzaka“.

Středa 9. července 2003 v 9:11® MAF
MAF

Karlos:Tak co už jsi si"povodil"nějakou tu lipaní „čtyřicítku“?Já zatím na mušák největší 42cm ale doufám,že to hlavní na mě teprve čeká.-)

Středa 9. července 2003 v 9:03® MAF
MAF

Václav:Ani jsem se tě nezeptal jak „šlapaly“ty špeciály od pana Vaška?

Středa 9. července 2003 v 5:24® Vaclav

Karlos: Minulý týden jsem byl jednou, tento týden to chci dohonit, ještě že mám řeku u baráku. A co ty? Přišlo něco solidnějšího na mouchu?

Úterý 8. července 2003 ve 21:24@ Karlos

Andrea:Jsem rád že už s náma mluvíš. A s dravcema nebuď smutná,celkově je to zatím(doufám že zatím)nějak hluché. Určitě nějaký bolen tvůj maskáčový obleček ocení…:-)

Úterý 8. července 2003 ve 21:20@ Karlos

Václav:Vašku co moucha,chodíš?

Úterý 8. července 2003 v 18:35® Vaclav

Ruda: Ten tloušť je skvělý, já mám letos z Ohře zatím největšího 47 cm na Tarmo, doufám ale, že to v nejbližších dnech zlomím. Začal jsem totiž někde u 30 cm a od té doby to jde nahoru, takže se to snad už konečně přelomí přes 50 cm.

Úterý 8. července 2003 v 18:34® Vaclav

Andrea: To jsi mne rozesmála. Máš pravdu, jenom maskáčová bunda k oklamání bolena nestačí, ale jinak si to vzala za správný konec.

Úterý 8. července 2003 v 15:19® Andrea
Andrea

Václav:Tak to se může klidně stát a nejen štika. počkej až chytnu nějakého bolena, to budete závidět. Haha. Ale to by asi musel být mírně přiblej bolen a oni jsou většinou moc chytří a opatrní. A i když mám maskáčovou bundu, ten se oblbnout nenechá. Kdyby alespoň blbě viděl, ale i v tom mám smůlu. To je taková pěkná ryba. Ach jo.

Úterý 8. července 2003 v 9:31® Ruda

Václav: Nejsem závodník, ale máš jistě pravdu s tím zákazem použití při závodech, protože dokud se bude moci závodit s marmyškou jako vláčecí nástrahou zřejmě se ani mi řadový rybáři nedočkáme změny aby byla vyškrtnuta z vláčecích nástrah v RŘ. A to je myslím názor většiny rybářů, že do vláčení nepatří a měla by být povolena celoročně.

Úterý 8. července 2003 v 9:25® Ruda

DaH: No nevím jestli mu nevyšla sezona, znám spoustu lidí co opravdu nic nechytí a on chytal 50 cm cejny- to není ryba? Štiku 70 cm ? Bolena 60 cm? Amura 75 cm. Co já bych např za ty cejny dal chytat je feeder-perfektní sport, akorát bych je pouštěl

Úterý 8. července 2003 v 9:15® Ruda

Tak včera mi Ohře vydala další tajemství Candát 56 cm a Tloušť 54 cm oba na mrtvou rybičku kolem 23 hod. Zdokumentoval jsem je v noci tak doufám, že z toho něco bude.

Úterý 8. července 2003 v 5:50® Vaclav

Robert: Na goldkopfi jsem nikoho chytat neviděl, jinak ostatní věci se takhle na dálku těžko rozebírají. Pokud jde o marmyšku, ta se opravdu používá, jsou družstva, která staví svůj rybolov hlavně na ní, a jsou družstva, která k ní sahají jen zcela výjimečně (nebo vůbec), jako třeba náš tým, který sází z 90% na rotačky. Ještě když jsem byl členem ÚK, navrhoval jsem na jednom zasedání zákaz marmyšky na závodech, protože marmyška tlačí závodní přívlač někam, kam se to západočeským závodníkům nelíbilo. Opravdu se pak na ni chytají titěrní okounci a také samozřejmě bílá ryba. Například na 2. lize v Chebu před nedávnem udělal jeden závodník téměř 1000 bodů na hrouzcích, které „ukvedlal“ na marmyšku. Můj návrh, který neprošel, zazněl na komisi cca před rokem a půl, tehdy se proti němu argumentačně postavili zejména zástupci východních Čech, severní Moravy a Prahy, za níž sedí na komisi J. Horký.

Úterý 8. července 2003 v 5:36® Vaclav

Andrea: Jen vydržet, ona se nějaká štička splete.

Pondělí 7. července 2003 ve 20:08® Andrea
Andrea

Čaute pánové. Kontroluji, zda je tu vše v pořádku. Tak už jsem si konečně po dlouhé době opět párkrát nahodila a to na Orlíku. Ač jsem byla pod dohledem letitého rybáře, nepomohlo to a žádný dravec se po wobleru nevrhnul. I tak to bylo super. Viděla jsem tam rybářský tábor, kde i šestiletí měli výbavičku větší, než byli oni. Ha,ha,ha. Docela se mi to líbilo.

Pondělí 7. července 2003 v 18:55® ROBERT

na MRKu jsem četl od pana Horkýho, že se závodní přívlačí není něco v pořádku, ale taky tam pan Vybíral odpovídá, že to tak není. Václav nebo jiný závodníci: Fakt chytáte bílý ryby na goldkopfi? to snad ne. na takovou závodní přívlač bych se vy… a co marmyška? ta se prej normálně na vláčecích závodech používá. umím si představit, jak vyhrávají ty s marmyškou, to se mi zdá taky divný. ale jinak je mi to jedno, závodit určitě nebudu.

Pondělí 7. července 2003 v 18:15® Vaclav

DaH, Ruda: Můj názor na ten článek má trochu blíže k Rudovi, myslím, že autorovi se příliš nepodařilo vyjádřit skutečnost, že měl mizernou sezónu, i když jsem z titulku pochopil (a také z fragmentů textu), že o to mu šlo. Při jeho čtení jsem si ale připadal spíš jako v kině na nějaké akční „střílečce“ a po jeho dočtení jsem si jen odfoukl: Uf! Nechci mu ale nic zazlívat, dle mého soudu ten záměr chtěl jinou formu, tato opravdu nebyla štastná.

Pondělí 7. července 2003 ve 14:11® MAF
MAF

Ruda:V okoli Varů se taky občas vyskytuji (Ohře,Svatava,Ro­lavca apod.)takľe není problém se domluvit,v Kras­licích máme barák takľe no problem.

Pondělí 7. července 2003 ve 14:03® HaD
HaD

Ruda: s tou fotkou sumce je to co vím tak, že fotka byla pořizována později, protože lovec byl sám a nemohl sám sebe fotit, proto ty 4 vrstvy, no a ten druhý článek měl pointu trochu někde jinde než v nějaké masařině, já pointu pochopil tak, že dotyčný v té sezóně úplně vyhořel. Pravda je, že to mohl napsat trochu mírněji, ale takový problém v tom zas nevidím.

Pondělí 7. července 2003 ve 13:51® Ruda

Všem: V tom zmatku v pátek jsem se zapoměl zeptat na názor zdejších vyder na články v Kajmanovi (Letní šoulačka za dravci) ten hoch si tam z nás dělá blázny tvrdí jaké bylo vedro – koupal se v průběhu lovu- a pak je na fotce se sumcem ve čtyřech vrstvách oblečení??? Ale největší gól je ten masařský článek (Sezóna zoufalství aneb výbuch nejen na Dyji) ten pacient tam píše o obžerství po lovu cejnů a amura – uzení a zbytek do salátu -heslo budiž jim panev lehká k ulovení štiky a candáta. Taky si občas nějakou rybu nechám, ale rozhodně to takhle nekomentuji, nejsem boxer abych se takhle choval ke svému soupeři. Kde je úcta k přemožené rybě , já vím řád neporušil, ale morálně je tam kam ho měli spláchnout, totiž do hajzlu a ne mu otisknout článek. Mám pocit, že takový články by neměli vůbec otiskovat nebo pravidelná periodika už nemají vychovávat!!! Osobně jsem zděšen a po ukončení kupování Českého rybáře – dohady pana Jurašíka s ostatníma rybářema mne již nezajímají mám obavu, že Kajman také míří někam jen né ke mně domů. Doufám, že to byla vyjímka, jinak jsem totiž s obsahem Kajmana spokojen. Tak co Vy na to?

Pondělí 7. července 2003 ve 13:36® Ruda

MAF: Taková štika, no jsem blázen ale při tom množství jelců to asi není tak těžký se vykrmit. No když jsem viděl ty místa nad jezem na přelomu 1 a 2 tak je jasný že tam taková obluda může být. Tak se vykurýrujte a doufám, že se někdy uvidíme teď už budu věrný pouze revírům v Karlovarském kraji a přípravě do Norska, ale v srpnu zase budu v Kožlanech. Takže pokud by jsi měl cestu sem tak se ozvi.