Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 2. ledna 2008 v 9:33® dam
-
Doudleban> omlouvám se, to Sirio se dělá pro Tubertini, ale je to taky od T
- Středa 2. ledna 2008 v 9:25® Salmo
-
já teda používám navijáky se zadní brzdou(možná mě za to většina zpucuje ale nějak jsem si na ně zvykl a nechce se mi měnit) a nic se mi naštěstí nepřihodilo
- Úterý 1. ledna 2008 ve 22:37® dam
-
Jakub M. (SvČ)> to mě těší. Já radši chytám s jemným vybavením a užívám si každou ulovenou rybu. Preferuji kvantitu než jednu dvě větší ryby za vycházku. Ty se mi tam připletou taky a pak je žážitek o to větší
- Úterý 1. ledna 2008 ve 21:51@ ???
-
dam: to jsme na tom stejně
.
- Úterý 1. ledna 2008 ve 21:25® dam
-
Jakub M. (SvČ)> u silnějších to moc posoudit nemůžu, protože pokud nemusím, tak končím na 0,14, jen vyjímečně použiju silnější, ale někdy je to nutnost
nejde jít na přehradu nebo velkou řeku na větší ryby s 0,12
jde, ale bývá to dost rychlý konec
- Úterý 1. ledna 2008 ve 21:11@ ???
-
skwor: asi to je hlavně spíš problem slabsich vlasců 0,08–0,10
- Úterý 1. ledna 2008 ve 21:06® skwor
-
O motání pod brzdu slýchám docela často, ale ještě se mi to nestalo. Používám monofil 0,12–0,20mm občas 0,10mm pletenku.
- Úterý 1. ledna 2008 ve 20:45® dam
-
cormaxx> včera se mi poprvé za dobu co mám Sirio stalo, že se mi zamotala 0,10…chytal jsem na opravdu super lehké nástrahy a navíc to přimrzalo, člověk se pořád učí…ještě je dost důležité množství namotaného vlasce na cívce, pokud je ho moc, naviják to hned dá cuckem na vědomí, jakmile se ubere, tak vše funguje bez problémů, mám to vyzkoušené u spousty navijáků
- Úterý 1. ledna 2008 ve 20:19® cormaxx
-
Já mám dragona 720iX a kolem brzdy se mi to zamotalo taky.Když jsem tam měl 0,12 vlasec a 2g jig tak se mi to stalo 2×,když jsem tam měl 5g jig tak ne.Pak jsem si koupil 0,14 vlasec a už se mi to nestalo ani s malou hlavičkou.Ten 0,14 je trošičku tužší,takže to je možná taky tim…
- Úterý 1. ledna 2008 v 19:40@ ???
-
Asi ano, změnou nástrahy z těžší na mikro by to mohlo být. Možná záleží i na kvalitě vlasce – především jak velkou bude mít „paměť“
- Úterý 1. ledna 2008 v 19:07® dam
-
Doudleban> toho Penna mám už asi dva roky, je to naviják hlavně na moře a případně na sumce…mají samozřejmě lepší, ale zatím s ním nemám problém
Ta Ecusima se vyrábí pro více firem, má ji Trabuco pod názvem Sirio a je kolem 1000,–, mám 4 kousky a nemám problém, podívej se na www.fish-pro.cz
Kamrádi Čepeláci mají tyto Spročka asi v 6-ti kouscích už několik let a velmi rádi s nimi chytají…dostávají pořádné kapky a jeden se už vychodil, ale to se vychodí po čase každý a s jedním měli taky problém s motáním vlasce pod přední brzdu a pod cívku…mě přijde, že to však dělá pouze v momentě, kdy se loví na těžší nástrahu nebo rotačku a vlasec si zvykne na pravidelné napínání a pak třeba nasadí malý twistřík, který nemá takovou váhu a vlasec se uvolňuje a zamotá se, to se nám stává i u Shimana s přední brzdou…možná to je záležitost rolničky?!
- Úterý 1. ledna 2008 v 18:59® Sander
-
Jakub M. > možná je to u Red Arca jen o stylu lovu. Mně se to ještě nestalo, ale vím, že tento problém má snad každý druhý majitel. Těžko říct.
- Úterý 1. ledna 2008 v 18:10@ ???
-
Red arc má jednu nevýhodu – vlasec se relativně často dostává pod brzdu (nahoře na cívce). Následuje zamotáni, trháni atd.. Jsem spokojenej s obyčenejma Shimanama asi za 1200. Přijdou mi lepší než Redarca, který maj jen dobrou reklamní kampan
- Úterý 1. ledna 2008 v 15:44® mastrof
-
Doudleban> ja tu ecusimu mám už druhou sezonu a nemůžu si stěžovat dávám jí fakt na frak a furt maká parádně akorát škoda že nemá obě cívky železný:((((
- Úterý 1. ledna 2008 ve 13:49® Ftmči
-
mirmen: Ta Ecusima 1000 navypadá vůbec špatně. Hlavně jestli vydrží, protože dostane pořádný zápřah. all: Máte ještě někdo zkušenosti s tímto navijákem?
- Úterý 1. ledna 2008 ve 13:49® Sander
-
mirmen > to jsem si uvědomil, proto jsem tam uvedl ke konci ten materiál. Aušus myšleno tak, že nevydrží ani dvouletou záruční dobu. To se asi shodnem, že si dnes žádný výrobce úmyslně nedovolí. A pokud průměrně zatěžovaný naviják šlape 2 roky, za mně mohu říci, že se osvědčil. Malinko jsem to srovnal s Red arcem – ten se také osvědčil, a nemá střeva z nerezu – proto ta „předpokládaná“ delší životnost.
- Úterý 1. ledna 2008 ve 13:13® mirmen
-
Sander, je trochu jiná doba… projekční oddělení navrhne materiály k výrobku tak, aby výrobek přežil dvouletou záruční lhůtu .. ale zase ne o celá desítiletí .. protože bys jinak nemusel kupovat nic nového, že..jeden naviják na celý život.. a - navíc – spousty „výrobců“ ani nevyrábějí výrobky, ale spíš „věci, které se jako výrobek tváří“… oblečení, kola, rybářská výbava a ostatní sportovní potřeby … které se rozpadají do 1–2 let po skončení jejich záruční lhůty… ten Penn by mohl vydržet déle, uvidíme
- Úterý 1. ledna 2008 v 11:58® dvorak
-
Ja si mysslím,že v současné době není snem výrobců dělat věci,které vydržejí desetiletí nebo i déle a zdaleka to neplatí jen v rybařině. Nová věc musí bejt hezká,musí pěkně makat,ale nejlépe tak do konce záruky. Pak buď drahej servis,nebo rychle prodat.
- Úterý 1. ledna 2008 v 11:07® Sander
-
mirmen > jak se osvědčí? Myslíš že v dnešní době může výrobce distribuovat nějaké aušůsy?
Řekl bych že komu se ten naviják líbí (mě tedy vůbec) a koupí si ho pro daný účel, tak bude spokojen
Nerez je dost tvrdej a drahej materiál, pokud výrobce nekecá a jsou z něj i střeva, mohlo by to nějakej pátek vydržet.
- Úterý 1. ledna 2008 v 10:53® mirmen
-
docela by mně zajímalo, jak se osvědčí nové celokovové ( tělo, klička i střeva z nerezu …) navijáky WFT , např. WFT NOMONO 35 ( cca 2 800 ,–Kč)
- Úterý 1. ledna 2008 v 10:51® mirmen
-
doudleban, někde jsem kdysi četl ( snad i tady, na chytej), že … blue arc je o nějakou součástku vykradená verze red arcu… zda ano, nevím.. Podívej se ještě na ryobi ecusima ( cena někde mezi 1200–1500 Kč)
- Pondělí 31. prosince 2007 ve 21:36® skwor
-
Doudleban> Mám reda a Team dragon, který je zhruba na stejné úrovni jako Blue arc. Ani na jeden z nich si nestěžuji, mají celoroční zápřah (na jaře feeder a plavaná). Koupě Blue arcu by určitě nebyla chyba.
- Pondělí 31. prosince 2007 ve 21:19® regulus
-
Prutos> někde jen 106 dní a něco.
- Pondělí 31. prosince 2007 ve 21:01® Vlackar
-
doubleban: možná v barvě
- Pondělí 31. prosince 2007 ve 21:00® Vlackar
-
taky mě to štve prtž nejlepší část rybářskýho roku je nejkratší a nejrychlejš uteče…mno jelikož miluju okouny tak si je pochytám od února až po magického 16.čarvna na plavačku a žížalku…j an to se těšim
- Pondělí 31. prosince 2007 ve 20:59® Ftmči
-
Jaký je rozdíl mezi Spro Blue arc a Red arc? Všichni pořád píší, že mají Red arc a jak je super, ale ten Blue arc je přeci jenom o 500Kč levnější a to je pro mě dost znát. Proto by mě zajmalo o kolik (jestli o něco) zaostává Blue za Redem.
- Pondělí 31. prosince 2007 ve 20:58® Prutos
-
indy> fuj! kouknu sem a mám zkaženej celej večer..
Takový číslo…
- Pondělí 31. prosince 2007 ve 20:53® indy
-
Zahájená za 167 dní a 8 hodin, příští rok je přestupnej
- Pondělí 31. prosince 2007 ve 20:31® Scanix
-
Tak jsem dnes zakoncil prosincove snazeni, zde je nejaka fotodokumentace www.chytej.cz
Od ted to bude rohlikova party a to az do 16.4.
- Pondělí 31. prosince 2007 v 16:38® Vlackar
-
tahle sezona byla dobrá, nejvíc mě potěšil bolen 75cm a nějakej ten okoun přes 35…