Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 20. listopadu 2007 ve 12:49® sus1

regulus> Nevadí mi jejich způsob lovu jak píšeš ale to že sedí vedle sebe 10m a hejkají na sebe ,že to ostatní ruší a ve finále když domluví – dohejkají – tak si pustí rádio na plný koule a můžeš jít domů protože to je na zabytí!!!!!A právě že už jsou staří tak by měli vědět jak se u vody chovat!!!!

Úterý 20. listopadu 2007 ve 12:18® Tomash
Tomash

Nebrečte!!! Dravecká sezóna končí 31.12. Co mám říkat já? Před dvěma roky koncert – Praha, Lucerna; před rokem už jen vesnická tancovačka a letos? To si můžu snad jen pískat doma na WC, aby mě NIKDO neslyšel :-D

Úterý 20. listopadu 2007 v 1:51® hecht
hecht

regulus> Ámen :-)

Úterý 20. listopadu 2007 v 1:14® HaD
HaD

regulus> podepisuji a smekám.

Úterý 20. listopadu 2007 v 0:40® regulus
regulus

Tak jsem si vážení junioři přečetl vaši večerní debatu a tak trochu mě to zahřálo u srdce (doufám, že vás oslovení junioři neurazí, nejspíš mám už věk na to, vás takto oslovovat). Konečně se objevilo trochu toho správného rybářského přístupu mohu-li to takhle pojmenovat. Prostě normální pokec o tom jestli berou nebo jo, jakej způsob lovu, jakou nástrahu a ne to věčný hašteření, který je ve svojí podstatě úplně k ničemu. Ve finále jste se dostali (pravda humorným způsobem) i k tomu, že na starý kolena, budete ti samí protivní staří bobkaři, jaký teď odsuzujete (nemyslím to ve zlým). Jednoho krásnýho dne všichni dospějeme do stádia, že budeme rádi, že se dobelháme k nejbližší vodě a nahodíme si na kapříka (teda pokud se toho vůbec dožijeme). No a vrstevníci našich vnuků, se nám budou posmívat, že jsme ti rybářští dinosauři, kteří by ve svojí podstatě už měli být dávno vymřelí. Stejně tak, jako se v dnešní době spousta lidí pozastavuje nad zvyklostmi rybářů seniorů, možná je dokonce i odsuzuje, za to co bylo v minulosti zcela běžné. Přimlouval bych se za to, aby jste především vy mladí, dokázali povznést nad z vašeho pohledu prehistorické zvyklosti a způsoby lovu a naopak promluvit s těmito rybáři. Netvrdím, že by se naprostá většina z nich začala chovat jak bych to tak řekl, prostě jako rybáři, ale z vlastní zkušenosti vím, že jich je většina přístupná komunikaci, takže by se v nich alespoň kousek svědomí hnout mohlo.

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 22:32® Sander
Sander

skwor > hmm, to by bodlo i u nás. Dobrou.

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 22:31® skwor
skwor

Sander> Pokud klesne voda, tak jo :-) Jdu spát, brou.

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 22:29® Sander
Sander

Prý se má v brzké době oteplit až na 9°C. Půjdem na ně?:-)

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 22:04® Sander
Sander

skwor > mě neděkuj, to patří nejdříve rodičům a pak Tobě samému :-)

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 22:03® skwor
skwor

Sander> Díky, od rybáře jako jsi Ty to potěší. A to myslím vážně.

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 22:01® Sander
Sander

skwor > o tom neštuduj. Jak v úlovcích, tak v přístupu.

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 22:00® skwor
skwor

Sander> A já su vyšší kategorie? :-D

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:59® Salmo
Salmo

Sander> :-D

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:58® Sander
Sander

Salmo > prdy vody, skwor bude v důchodovém věku vydra jako kráva, krmítka používaj rybáři nižší kategorie :-)

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:57® Salmo
Salmo

skwor> tak nějak to je moje řeč

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:56® skwor
skwor

Salmo> A v tom je kouzlo rybaření ;-)

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:54® Salmo
Salmo

skwor> právě proto mě to pořád jěště baví alespoň mám nad čím přemýšlet a tak

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:53® Salmo
Salmo

Sander> vymstí se mu to leda až bude starej dědula a nebude moci zabrodit do proudu tak si kydne na břeh a nahodí krmítka napěchovaný šrotem a bude hypnotizovat číhátka :-D

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:53® skwor
skwor

Salmo> Přívlač je nejkrásnější, a to, že je na ní pořád co objevovat má taky svůj půvab.

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:50® Sander
Sander

skwor > děláš chybu, jednou se Ti to vymstí :-D

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:49® Salmo
Salmo

skwor> to bezesporu je ale přívlač mě učarovala natolik že se snažím rozvíjet hlavně v ní ale moc mi to nejde i když vláčím už 4 roky tak si pripadám jako začátečník

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:47® skwor
skwor

Sander> Na položenou kašlu :-P

Salmo> Specializuju se hlavně na tlouště, takže jarní půst přežít dokážu. A muškařina je nádherná, docela jsem jí propadl.

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:45® Salmo
Salmo

skwor> to zase jo já nemuškařím sice mi to příjde velmi pěkné a sportovní chytání ale nějak nebyl čas se to naučit a co se týče toho feedru a matchky tak to je sice pěkná věc ale dravec je dravec…

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:44® Sander
Sander

skwor > chudák položená, na tu jsi zapomněl. Už se těším na květnové hadice…tedy jestli půjdou alespoň jako loni, letos to stálo za vyližp.del.

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:41® skwor
skwor

Salmo> I ta doba do 16.6. jde vydržet. Aspoň bude čas vytáhnout k vodě matchku, feeder a mušák ;-)

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:38® Salmo
Salmo

cormaxx> Já taky jěště chodím pak budeme mít do 16.6. útlum třeba dneska jsem byl popis a fotky máš v ,,Z lovu" prostě smůla a hlavně moje blbost a uspěchanost :-((

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 21:20® cormaxx
cormaxx

Salmo: mně se taky povedli vyfotit jen ti menší.Jak to mělo přes 30 tak nic moc a nebo nebylo čim fotit:-D Teď o víkend ,když jsem byl na rybách tak jsem se stavil na jednom rybníku kterej jsem našel na mapě.Na první pohled jsem si ho zamiloval,ALE…celej zamrzlej,sice jen tenoučkym ledem,ale byl.O víkend se tam musim ale zastavit.Prostě mi to nedá abych to tam ještě letos nevyzkoušel;-)

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 20:22® Salmo
Salmo

cormaxx> no tak u nás toho kupodivu moc nezamrzá a těch okounů taky bylo až až tady je asi nejhezčí fotka co se mi podařilo vyfotit… okiš nic moc ale byl to první letošní na zahájenou takovej potěší dvojnásob

foto/diskuze/privlac/2007/th-img14792.jpg
Pondělí 19. listopadu 2007 ve 20:00® cormaxx
cormaxx

já měl celkem dobrou sezonu.Slušnýho candoše i okiše jsem letos vyvláčel,což byl také můj letošní cíl:-P a i okounů přes 30 jsem lapnul dost a těch mezi 20–30 hóóódně.......takže já jsem letos spokojen.Teda až nato,že mi to tu začíná pomalu,ale jistě, všechno zamrzat:-(

Pondělí 19. listopadu 2007 v 19:46® Salmo
Salmo

No tak já nevím jak vy ale já jsem si zachytal celkem pěkně sice kudly a okouny do 25 cm ale i to je lepší než nic musíme to hold brát pozitivně…