Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 26. června 2003 ve 20:57® Vaclav

BASS: Těmi „I“ se netrap, hlavně že se dělíš o své zkušenosti, jsou cenné.

Čtvrtek 26. června 2003 ve 20:56® Vaclav

dedek: To by mohl vědět Jirka Horký. 603 583 014

Čtvrtek 26. června 2003 v 15:02® Dědek
Dědek

Pánové,zašel bych na závody s feederem. Nevíte o něčem?

Čtvrtek 26. června 2003 v 11:32® Bass
Bass

Lasty: zjednodušeně řečeno, jdeo nesounoměrné navyjení s pocukáváním. Fakt se to ale nedá popsat, to se prostě musí vidět.

Čtvrtek 26. června 2003 v 11:29® Bass
Bass

Pánové, já to tam hrnu ty i a y, co ? Omlouvám se, ale mám toho tolik, že jsem rád že vůbec napíšu, natož abych to po sobě pročítal. V tom spěchu to tam prostě seju jak to přijde :-)) )

Čtvrtek 26. června 2003 v 11:22

BASS: A tahas to jak rychle? Mas nejaky prestavky?

Čtvrtek 26. června 2003 v 10:39® Bass
Bass

Karlos: V podstatě máš pravdu, je to jenom o tom popnutí. Chce to fakt jen trénovat, tachnika je tu dost podstatnou věcí, ale těžko bych tu vysvětloval jak to má vypadat, to chce zkrátka vydět. MAF když to u mě poprvé viděl, tak taky netušil že to má vypadat takhle. Spousta lidí vůbec netuší jak to má fungovat.

Čtvrtek 26. června 2003 v 10:33® Bass
Bass

Václav: nejradši tahám 9 cm. Neskáčou na to tolik dorostenci, i když někdy …

Čtvrtek 26. června 2003 v 8:30® MAF
MAF

Karlos:Brázděná je dobrá jak na jelčáky tak někdy na pstruhy,ale lipan si jí nevšimne,maximálně se zatím otočí ,ale tím to zvadne zkoušel jsem je takhle přemluvit několikrát,ale bez výsledně.

Čtvrtek 26. června 2003 v 8:28® MAF
MAF

Václav:Při tom záseku zálěží jestli házíš s proudem nebo proti proudu,většinou stačí když po sebrání v duchu řekneš jednadvacet a bác a měl by tam být,alespoň mě to prozatím stačilo,když chytám „padáka“s proudem čekám ještě o maličko dýl.

Čtvrtek 26. června 2003 v 7:44

Karlos: Diky, pujdu to trenovat, mam popa od Salma.

Středa 25. června 2003 ve 22:19@ Karlos

Václav:Jo s tím sekáním mívám taky problém,nejhorší jsou oukleje. U tloušťů jsem proměnil čtyři z pěti ale to jsem chytal na brázděnou a tak se věšeli víceméně sami. Stačilo jen zvednout špičku prutu. V tomhle případě jsou vláčkařské reflexy dost na škodu,pár jsem jich taky upráskl.

Středa 25. června 2003 ve 22:13@ Karlos

Lasty:To cákání podle mě není tak důležité jako ten zvuk,to krátké puknutí. prostě to musí udělat. pop!Dá se to natrénovat,záleží na vedení. Chce to krátké ostré škubnutí. On to Bass vysvětlí nebo mě opraví pořípadě vynadá.

Středa 25. června 2003 ve 20:11® Vaclav

Lasty: Při závodech nikdy nelze zaručit stoprocentní objektivitu, jelikož řeka nebo přehrada to není rovné hřiště se čtyřmi rohy! Je to různorodý a nepravidelný živel, někde více, jinde méně zajímavý. Takže určitou míru štěstí při losu potřebuješ, to ano. Na některých vodách se mi ale chvílemi zdá, že ty závody jsou víc o náhodě než o čemkoliv jiném. Já sám to proto beru s velkou rezervou, závodím hlavně pro zábavu, nikoliv pro ukájení vlastního ega či co. Kdyby mě to mělo přestat bavit, jsem schopen toho okamžitě nechat. Líbí se mi, že máš možnost při závodech se potkávat a hovořit s dobrými rybáři.

Středa 25. června 2003 ve 20:04® Vaclav

Karlos: Včera večer jsem byl poprvé se suchou, za hodinu jsem měl rovných devět záběrů (většinou od tloušťíků do 30 cm), ale ani jeden jsem nedokázal zaseknout. Čekal jsem zhruba vteřinu a půl až dvě vteřiny, a pak sekl do prázdna. Je to dlouhé čekání, nebo krátké?

Středa 25. června 2003 ve 20:01® Vaclav

BASS: Metrovky říkáš… Ony jdou po těch sedmicentimetrových popech, nebo taháš třeba ty větší, mořské popy od Rapaly?

Středa 25. června 2003 v 19:58® Vaclav

MAF: Ty bráchovy pruty na mě byly příliš necitelné, i když jemu vyhovují. Já ty své tradiční závodní v zimě všechny prodal a teď jsem neměl s čím závodit. Ale už jsem to napravil, ten proutek YAD 1–10 gr. je fakt třída. Před chvílí jsem si na něm povodil bolena 43 cm a štiku 50 cm – na vlasec 0,10 mm. To bylo „pošušňáníčko“. Jinak si díky němu můžu s těmi nejmenšími rotačkami dělat naprosto co chci, což potřebuji.

Středa 25. června 2003 ve 12:47® MAF
MAF

Lasty:Pokud chytneš na prokouše pět mírových lososovitých ryb a necháš si je,je možné,že se časem setkáš s prokurátorem v taláru.

Středa 25. června 2003 v 11:29

MAF: Diky za vysvetleni. Lov na prokuratora asi neni na obzalobu, co?

Středa 25. června 2003 v 11:28

BASS: Co to znamena popuji? Ja to zkousel, tak jsem to potrhaval kupredu, splouchalo to nebo rozhrnovalo vodu pred sebou.

Středa 25. června 2003 v 11:10® MAF
MAF

BASS:Jo to je pravda,už jsem si vyhlídnul prímovou větívku kousek od nás roste pěkná lípa tak si „půjčím“větev drobet ji opracuju,nalakuju šelakem,na konec plesknu kousek gumky a to v tom byl sto čertů abych tě neudělal.-))

Středa 25. června 2003 v 10:14® Bass
Bass

Lasty: To bych netvrdil ani omylem. Mnohem atraktivnější mi připadaji Rapaly nebo Berkley. Nejslabší se mi zdaji proto, že ani zdaleka nepopaji tak efektně jako ty ostatní.

Středa 25. června 2003 v 10:07® Bass
Bass

MAF: S tim placenim útraty nechvátej, ještě nevíš jak dopadne ve čtvrtek kulečník :-)) ))

Středa 25. června 2003 v 8:27

Vaclav: Pri tech zavodech asi hraje velkou roli taky stesti, ze jo? Kdyz prece dostanu regulovanej flek bez prekazky, tak tam – i kdyz jsem mistr sveta – sotva nachytam neco. To o par desitek metru vedle v tuni a mezi kameny proste nachyta i prumerny rybar vic, takze pak vyhraje. Nemam pravdu? Ja bych proto nemohl zavodit, to mi vadi, asi to nikdy nemuze byt spravedlivy.

Středa 25. června 2003 v 8:23

BASS: Ale ty Salma jsou asi vzhledem nejatraktivnejsi, ne? Proc se ti zdaji nejslabsi?

Středa 25. června 2003 v 8:19® Bass
Bass

Karlos: Omlouvám se, že odpovídám za MAFa. Chytáme na všechny co jsou na trhu. Velmi solidní jsou Rapaly, Storm a ted mě docela nadchnul novej Berkley. Naopak ten nejslabší je asi Salmo. Ten je opravdu jenom pro ty, co techniku popování zvládaji opravdu dokonale. S tim si začátečník nepopne, za to ručim. Jinak každý pop si žádá jinou techniku navyjení, jinej sklon prutu, některej nesnese karabynku, jinému zase vůbec nevadí. Docela přínosem je taky pletenka a velkou roli hraje i prut. Je toho skrátka dost, co popa ovlivní.

Úterý 24. června 2003 ve 21:40@ Karlos

MAF:Na Sázavě lipana nikdo nikdy neviděl,alespoň jsem o tom neslyšel. Ale je tam jeden pěknej úsek pod brodem. Kdo ví…?Jaké používáte s Bassem popíky?

Úterý 24. června 2003 ve 21:37@ Karlos

Láďa:Pod jezem je to pěkně broditelné ale bude problém se tam dostat. Darebáci kajakáři nějak nechtějí opravit lávku přes kanál.

Úterý 24. června 2003 ve 21:34@ Karlos

Václav:Smrděl jsem na Sázavě. Zapadlá a kalná voda,dost divná kombinace. Dravci nereagovali vůbec na nic ale skvěle jsem si zachytal tlouště na suchou. Na nymfu už to tak slavné nebylo ale i tak záběry byly. Ke konci týdne začalo foukat nonstop a tak jsem to zabalil. V sobotu na B6 to samé v bleděmodrém. Známí dostali v Týně n. V candáty 83 a 90,na B1 zase ve třech 21 sumců. Takové zprávy mě doháněly k šílenství.

Úterý 24. června 2003 ve 13:03® MAF
MAF

BASS:Kámo neděkuj to uznání je plně na místě a krom toho zaplatíš útratu:-))