Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 24. června 2003 ve 13:02® MAF
MAF

Láďa:Jo lipan 50cm to je nádhera,měl jsem to štěstí že jsem ho měl na proutku bohužel jenom chvilku vlasec"desítka"ne­měl pochopení pro jeho vyvádění:-) ,ale znám pár míst kde takovýhle krasavci jsou. Zahajoval jsem velmi pozvolna nějací okouni,dvě štiky na RMV jejichž délka nepřesáhla 54 cm pár jelců a pár spadlých ryb ,ale ty začátky jsou u mě vždycky pomalejší já to pak doháním v sezoně a hlavně finiš mívám drtivý.-))

Úterý 24. června 2003 ve 12:58® MAF
MAF

Lasty:To je moucha „prokurátor“lidově zvaná prokouš:-)

Úterý 24. června 2003 ve 12:56® Láďa

Václav+ Karlos:Zkoušel jsem i štěstí tady v Praze a podařilo se odlovit celkem čtyři candáty okolo 45cm,malou parmičku a kluk dostal tlouště 43cm. Vše na gumy. Karlos:Chystám se už konečně taky na Trojský jez,už jsi tam letos byl?

Úterý 24. června 2003 ve 12:52® Láďa

MAF:Pane kolego,s klukem jsme pozorovali na horním Labi minulý týden lipany okolo 50cm. Byl na ně hezký pohled. Jak jsi vůbec zahajoval?

Úterý 24. června 2003 ve 12:49® Láďa

Všem:Opět tady a všechny zdravím. Co se týká popů,tak se mi vůbec s nima nedaří a mám pocit,že ty ryby naopak plaším. Jinak jsem se na chatě od místních rybářů dozvěděl,že se bude celá Berounka bagrovat.Údajně od Berouna,až do Prahy. Mají zmizet veškeré ostrůvky pod jezy a v podstatě to celé srovnat. Ochránci přírody a ekologové jsou až druhý,protože povodně jsou velký strašák. Ale jde tam spíše o vytěžený kámen než o velkou vodu.

Úterý 24. června 2003 v 11:50® Bass
Bass

Václav: Je to tak jak píše MAF ( děkuji za uznání :-)) ), popování je technika která mi opravdu sedí a když tak pozoruji rybáře kolem sebe, nebojím se říci, že ji opravdu solidně ovládam a jsem na to také patřičně hrdý. Musím ale podotknout, že znám pár nadšenců, kteří mají pár solidních úlovků na obyčejné taháni woblera po hladině. Jinak na něj mám hlavně spoustu okounů, bolenů a štik. Měl jsem na něm i několik metrovek, ale zatim se mi nepovedlo ani jednu vyndat, protože chytám bez návazce a každá mi ho odnesla. To mě ale ani trochu netrápí, hlavně že si nachytám svoje BASSíky :-))

Úterý 24. června 2003 v 11:17

MAF: Vysvetli blbemu neznalkovi, co je to „prokous“?

Úterý 24. června 2003 v 10:37® MAF
MAF

Karlos:Co lipani papali?kluci na nich byli o víkendu a oba odchytali pěkný kousky kolem 37 cm říkali že to byla paráda,stačili jim k tomu dvě mouchy prokouš se zeleným ovinem a nachově červený chrostík na 18.

Úterý 24. června 2003 v 10:32® MAF
MAF

Václav:Razím heslo,že fajfka,ženská a pruty se nepůjčují,neb jsou to věci příliš osobní na to aby používal někdo jiný,čímž chci říct že každej potřebuje to na co je zvyklej,tudíž jestli jsi chytal na cizí pruty není divu že ten výsledek vypadá tak jak vypadá,budiš tomu důkazem posléze tebou chycení okouni na nový proutek,kterej znáš.-)

Úterý 24. června 2003 v 10:30® MAF
MAF

Václav:Jo mistr BASSík chytá s tím popíkem na Hrachách a je to vážně zážitek,ale to už se opakuju,v sobotu jsem tam s ním byl plus ještě jeden jeho kámoš,metrovka mu umajzla plandavku vylítla při tom nad vodu že ten zvukovej efekt ve mě vyvolal obavy jestli náhodou neslítnul do vody můj syn.

Úterý 24. června 2003 v 10:28® MAF
MAF

Karlos:Vítej zpátky v „realitě“:-)

Úterý 24. června 2003 v 8:16

Karlos: Dravci tam nebyli, nebo byli nazrani poterem?

Úterý 24. června 2003 v 5:29® Vaclav

Karlos: A kde jsi byl? Na lize jsme se bavili s klukama, takže jsem slyšel, že se někde velmi dobře chytalo, jinde to ovšem žádná sláva nebyla…

Pondělí 23. června 2003 ve 20:34@ Karlos

Václav:Tak jsem na dovče shořel jak papírový čert,kdybych neměl mouchu tak jsem snad musel bobkařit abych chytil rybu.

Pondělí 23. června 2003 v 19:59® Vaclav

BASS: To chytáš s tím popem na Hracholuskách? Já zatím nedokázal na stoajté vodě s popem prorazit, ryby (tlouště, štiky a boleny) na něj mám akorát na tekoucí vodě.

Pondělí 23. června 2003 v 19:58® Vaclav

Jarda K.: Střevní potíže? Náš asistent trenéra, když jsem hrával dorosteneckou fotbalovou ligu, říkával, že všechno vyléčí, když si dvacetkrát vyběhneš prudký kopec v kanadách. On měl ale vůbec svérázné trenérské metody, každý byl u něj simulant a potřeboval nakopat do zadku…

Pondělí 23. června 2003 v 19:54® Vaclav

Tak jsme v Brně skončili na 9. místě, i když mně osobně se ty závody vůbec nepovedly. Odchytal jsem to celé na pruty půjčené od mého bratra, protože své jsem v zimě prodal. Moc mi neseděly, dokonce jsem v nich ani necítil nulky rotačky, což jsem vnímal jako velký problém. Tak jsem si hned dnes pospíchal koupit svůj prut s gramáží 1–10 gr., a teď jsem ho byl vyzkoušet na Ohři pouze s malými rotačkami. Perfektně mi sedí, cítím v něm naprosto jakýkoliv pohyb a výsledkem bylo 23 malých okounů za 70 minut.

Neděle 22. června 2003 ve 22:23

Václav:Když jsi psal že se u vás na zahájení chytli ti krokodýlci,tak u nás se taky jeden chytl-128cm(na káču). Jinak se chytají candáti kolem 50cm.

Neděle 22. června 2003 ve 22:18

Všem:Vrátil jsem se z výletu a ten mě tak zmohl,že na druhý den jsem měl teplotu a střevní potíže. Takže na rybách jsem ještě nebyl a jsem zavřenej doma. Ani nevíte jak vám všem závidím a doslova hltám vše co se vám přihodilo u vody. Ale tento týden už musím vyrazit nebo se z toho zcvoknu!

Pátek 20. června 2003 v 10:06® MAF
MAF

Václav:To víš 1. liga si žádá oběti:-) takže zlom vaz,já jsem si včera koupil popa od stormu i když jsem se zapřásáhnul že už si žádnýho nekoupím,ten od Rapaly jsem utrhnul anichž bych na něj cokoliv chytil,jenže když jsem viděl v pondělí v akci „profesora Popova“alias BASSe jak popuje zjistil jsem že to co jsem já považoval za popání je ve skutečnosti špluchání a cákání vody,byla to fakt pohádka ho sledovat a poslouchat ten nenapodobitelný zvuk popa a když přišel hladinový záběr od okouna byl jsem z toho vedle jak malej Jarda.-),takže začnu hezky od začátku a uvidíme jakým budu žákem.-)

Pátek 20. června 2003 v 10:01® MAF
MAF

Lerak:100%souhlasím s tím co tady píšeš ,i když jsem zkoušel v létě tahat sebemenší nástrahy tak nic „většího“nepřiš­lo,pravda nezkoušel jsem třeba marmyšky,které kdybych ochutil nějakou tou těstovinovou dobroutou by možná byly účinné,ale to se mi už nějak do klasického vláčení nehodí,bez urážky zarytým marmyšákům.-)

Čtvrtek 19. června 2003 ve 20:10® Láďa

Václav:Tak hodně štěstí a dobré umístění. Jinak mohu říci,že Nils Mastery jsem též použil a jsem s nimi velice spokojen. Chod je naprosto perfektní a nenapodobitelný a i štikám s Berounky se zamlouval. Nasadil jsem i Invincibli 12cm a taky chutnal.

Čtvrtek 19. června 2003 v 18:29® Vaclav

MAF: Ten můj Antares už vyzkoušel všechno. Je to přesně tak, jak to má být. ideální na rotační třpytky a wobblery, méně vhodný na gumy či jigstreamery, i když při troše citu v rukou… Zrovna včera večer jsem s ním na řece tahal 5 a 8 cm Invincibli od Nils Mastera a ulovil na ně pár menších bolenů – do 45 cm. Jinak si to tu pánové užívejte, zítra ráno odjíždím do Brna na 1. ligu přívlače, takže se tady znovu objevím zřejmě až v pondělí.

Čtvrtek 19. června 2003 v 18:21® Vaclav

Lerak: Něco na tom asi bude, svou logiku to určitě má. Pravda je, že například u nás na Skalce se chytají candáti kolem metru v posledních čtyřech letech pravidelně, a vždy jsou v létě a vždy na nějaké kus vařeného těsta (boilies apod.). A vláčkaři nebo rybičkáři se pak mohou zbláznit, že desetikilového candáta vytáhne někdo, kdo tam šel na kapra…

Čtvrtek 19. června 2003 v 16:05® Lerak

MAF&ALL : Ale všimněte si toho, že tito candátí stařečkové se chytají na tyto „podivné“ nástrahy především v letním období. Je to asi tím, že jsou leniví, letargičtí a větší objem potravy přijímají hlavně v noci. Přes den asi tráví, a tak občas vezmou nějakou drobnůstku, která se jim přivalí před tlamu… Větší energii ,za shonem vydatnější potravy, používají během noci. Na podzim se to většinou nestává a tak je na vláčenou nástrahu větší šance. To se jejich aktivita přesouvá do období dne. Ale jsou to známé věci – a tak si to vysvětluji já. Generalizovat to však nemohu, zatímco jsem se jich snažil již několikrát zeptat – neodpovídali. Taky mě to dost štve !!!

Čtvrtek 19. června 2003 ve 13:48® MAF
MAF

Lasty:Ty mě drtíš ještě řekni že ho chytli na burizon,tak že by stávkoval můj „neposedný komp“?no nic hlavně že to tu je lepší dvakrát než vůbec že:-)

Čtvrtek 19. června 2003 ve 12:49

MAF: Ty prispevky tu sou furt, hele, koukal jsem na ne pred hodinou i pred chvili. Spravne rikas: fuj bilym cervum. Cha, cha…

Čtvrtek 19. června 2003 ve 12:47

Hot news: ted jsem dostal SMS od kamose, ze prej u Breclavi chycen candat 91 cm.

Čtvrtek 19. června 2003 ve 12:30® MAF
MAF

Lasty:No to je právě ono o čem mluvím,člověk se za těma potvůrkama s jantarovýma očima pachtí ve dne v noci se všema možnýma i nemožnýma nástrahama a oni na to kálejí,aby ve finále žrali k obědu bílý červy. fuj:-))

Čtvrtek 19. června 2003 ve 12:28® MAF
MAF

Václav:To jsem s toho jelen ráno jsem napsal dva příspěvky a teď když jsem si otevřel chytej ,tak tam nebyly tak jsem to napsal znovu klinknu na přidat. a bác jsou tu všechny jsem z toho volajaký zmetený:-)