Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 26. srpna 2002 v 9:34® MAF
MAF

Včera ráno jsem byl zkusit štěstí na jednom jezeru kousek od Plzně voda je pořád ještě zkarbovaná jsem zvědavej kdy už se to zklidní a voda se vyčistí. Za tři hodinky jsem vytáhnul na 12 cm žlutý kopyto dvě štíhlata,sumíka 65cm a vyháknul jsem candoše tak 50–55cm pak se udělalo horko tak jsem to zabalil.

Pondělí 26. srpna 2002 v 9:25® MAF
MAF

Václav:díky za informace určitě se tam s juniorem ukážeme.

Neděle 25. srpna 2002 v 19:33® Barbus

Jakub: Candáti teď nejdou asi nikde, slyším to ze všech stran. Tak tě asi moc nepotěším.

Sobota 24. srpna 2002 ve 20:00® Jakub
Jakub

Tak jsem se vrátil z dovolené a zajímá mě hned, jestli někde berou candáti. Poradíte někdo, hlavně střední nebo jižní Čechy?

Pátek 23. srpna 2002 v 18:40® Vaclav

MAF: Díky za nějaké info o závodní řece, každé zprávička je dobrá. Sobota (14.9.) dopoledne: 8.30–12.00, odpoledne: 14.00–17.30. Neděle (15.9.) dopoledne: 7.00–10.30, odpoledne: 12.30–16.00. Revír Berounka 6. Dopolední závody mají být podle propozic na pravém břehu nad mostem ve Skryjích, asi 500 metrů proti vodě. Odpolední závody se mají konat pod mostem (patrně pravý břeh) s počátkem asi 500 m po toku. Jinak vás rád uvidím, klidně se tam na mě poptejte, s většinou závodníků (kromě nováčků, kteří do 2. ligy letos postoupili) se znám, tak vám někdo řekne. Prohodíme pár slov po závodu (během závodu podle řádu nesmím). Jinak teď jsem se vrátil od Ohře v Chebu, kde se o tomto víkendu konají velké mezinárodní plavačkové závody Tubertini Cup za účasti špičkových závodníků ze 6 zemí, a to včetně exotického státu Korea (jinak Německo, Itálie, Holandsko, ČR…). Bude tady i mistr Evropy apod. Byl jsem pomáhat organizátorům s vyznačováním sektorů, zítra tam půjdu fotit. Na Chytej. cz pak budou výsledky s reportáží.

Pátek 23. srpna 2002 ve 13:48® MAF
MAF

Václav:Nevím jestli to jsou tytéž Skryje,ale na „jedny "jezdím ,poblíž je Zbirožský potok ,který se vlévá do Berounky pod obcí Skryje a je pstruhový. Svého času tam bývali slušní potočáci a jelci tahali jsme je tam na stříbrné Vaškovky 0,1 nebo na malý streamery barvy "husky“nebo „karkulka“. Mohli by po té velké vodě „přesídlit“do Berounky,kdo ví.

Pátek 23. srpna 2002 v 9:33® MAF
MAF

Karlos:Jestli by tě to neobtěžovalo tak bych ti byl moc vděčný,protože tady vážně není k sehnání. máš před dovčou to se tedy máš doufám,že dopadneš líp než já. Ale já jsem kluk mazanej jak lívanec a „ulil“jsem si 14 dní na podzimní lovy už teď se na to těším!

Pátek 23. srpna 2002 v 9:27® MAF
MAF

Václav:To nevadí,že to bude"jen"o malých dravčících,ještě nikdy jsem na závodech nebyl tak jsem fakt zvědavý. Bude to pro mě vážně škola,člověk se přeci učí celý život a neboj budu tichej jak „lví pšouk“ a tichej jak pěna na „dvanácce“:-)) . Jenom bych potřeboval upřesnit místo a čas ,vím akorát,že je to 14.-15.9. Ve Skryjích. Díky.

Čtvrtek 22. srpna 2002 ve 21:42@ Karlos

MAF:Fajn. Podívám se po Praze jestli na RFSH nenarazím,stějně musím doplnit zásoby na dovolenou.

Čtvrtek 22. srpna 2002 ve 21:38@ Karlos

Václav:Neboj,nikdo tě rušit nebude.

Čtvrtek 22. srpna 2002 ve 21:24® Vaclav

PhDr. Skála: Děkuji za pochvalu, i když myslím, že jste vůči mé osobě až příliš shovívavý a tolerantní. Jsem přesvědčen, že dobré jsou články jiných rybářů, kteří přispívají do Chytej. cz, třeba pana Thieleho o feederovém chytání.

Čtvrtek 22. srpna 2002 v 19:15@ PhDr. Lukáš Skála

Pane kolego Fikare, upřímně vás musím pochválit. Váš článek o candátech na řekách je vynikající. Už se těším na druhou část. A také řada dalších vašich článků je výborných. Skutečně se mi líbí styl i úroveň, fandím vám.

Čtvrtek 22. srpna 2002 v 18:42® Vaclav

Karlos a MAF: Jo, to by šlo, i když nevím, jak to nakonec bude. My – totiž Cheb – těsně vedeme západní 2. ligu (vloni nám jen těsně až v posledním závodě unikl postup do 1. ligy) před Táborem a klukama z Prahy – Vinohrad, a to já budu hrozně nervózní a soustředěný, abych něco nepohnojil. Ale nejsem proti. Jinak MAFe, k těm novým poznatkům… Ono to celé bude o malých dravčících typu okoun, jak předpokládám. Řada kluků bude chytat na cizí vodě (také my), takže uvidíme. Už teď se ale s Honzou Rukavičkou z týmu Tábora, který nám dýchá na záda, hecujeme. Naposled jsem mu e-mailem vzkázal, že mu ve Skryjích zapálím „koudelku“…

Čtvrtek 22. srpna 2002 v 11:23® MAF
MAF

Karlos:jo to bychom mohli,asi tam vyrazím v sobotu dopoledne s juniorem abych mohl v neděli aplikovat nové poznatky v praxi:-) . Jestli chceš tak ti vezmu tu nepostradatelnou abys ji viděl „in natur“.

Středa 21. srpna 2002 ve 20:38@ Karlos

Václav,MAF:Třeba se ve Skryjích potkáme…

Středa 21. srpna 2002 v 19:03

Všem: Od zítřka by nám měla fungoval druhá elektronikcá adresa: chytej@chytej. cz. Vedle – info@chytej. cz – tak bude druhou, kam můžete posílat své náměty, chválu, kritiku, příspěvky či fotky.

Středa 21. srpna 2002 v 19:02

Všem: Od zítřka by nám měla fungoval druhá elektronikcá adresa: chytej@chytej. cz. Vedle – info@chytej. cz – tak bude druhou, kam můžete posílat své náměty, chválu, kritiku, příspěvky či fotky.

Středa 21. srpna 2002 ve 14:02® Vaclav

MAF: Můžeš jak o konkrétních revírech u nás, tak třeba všeobecně o muškařině (používání suchých mušek, nymfy, strímry, lov jednotlivých druhů ryb na mouchu apod.).

Úterý 20. srpna 2002 v 9:44® MAF
MAF

Karlos:Na Lipno jsem se přihasil s celou familií v neděli a v pondělí začlo odpoledne poprchávat. a pak pršet. a pak lejt. a pak už to všichni znáte. Mohl jsem jít v pondělí dopoledne,ale to jsem razil s rodinou očíhnout terén. Ve čtvrtek už sice nelilo ale v Horní Planý byla voda tak o metr nahoře všude bláto a marast loďka pod vodou tak jsem to vzdal a zkusím tam vyrazit v září nebo říjnu. Jinak toho „lipenskýho zabijáka“jsem ještě nesehnal je to k nevíře ale je to tak,prostě CDSR v RFSH v „sedmě“neseženeš. Tak jsem si koupil svýho prvního Jaxona a to Huntera SD6DR vypadá dost dobře tak jsem zvědavej jak bude šlapat,zatím jsem na tyhle woblery ještě nechytal,ale slyšel jsem na ně samou chválu tak uvidím. Jinak na ty závody u Skryjí se taky přijedu podívat pokud se zase něco nesemele od kolika hodin to začíná?

Úterý 20. srpna 2002 v 9:14® MAF
MAF

Václav:Jo začnu si to psaní nějak sumírovat jenom nevím jak by to mělo vypadat,jestli psát o konkrétních revírech a jejich specifikacích nebo nějak všeobecně o muškařině. Včera byl na Střele švára a byl celej na „měkko“spadnul mu lipan tak kolem 45–47 což je opravdu smůla. Fotogalerii opravdu vítám a jsem všema deseti pro čumendu ta je mi nejbližší:-)) ,abych se přiznal moc fotek ryb nemám,ale slibuji že začnu nosit foťáček sebou abych mohl přispět. Nafotím nějakej „mušinec“aby bylo jasný na co že to vlastně chytám:-) .

Pondělí 19. srpna 2002 ve 21:58@ Karlos

Václav:Jsem pro čumendu,nakonec nejnej se stejně vyvrbí.

Pondělí 19. srpna 2002 v 18:35® Vaclav

MAF: Jo, ty fotky, pokud máš lipany a pstruhy (i siveny) by byly dobré. My máme v archívu hlavně štiky, tlouště, boleny, nějaké candáty a okouny. Chybí nám lososovité, parmy a kapři. Jinak brzy bychom měli mít novou rubriku – Fotogalerie – kde se bude moci každý z návštěvníků chlubit a vytahovat a naparovat se svými úlovky. Jenom zvažujeme, jestli to udělat jako soutěž NEJ… úlovků, nebo prostě jenom tak volně, bez soutěžního náboje, jenom pro čumendu. Poraďte…

Pondělí 19. srpna 2002 v 18:28@ Karlos

MAF:. a dokrm to fotkama!To jsi nechytal ani na Lipně?Co to bylo za dovolenou?To jsis ji ale uměl vybrat,to ti povím.

Pondělí 19. srpna 2002 v 18:10® Vaclav

MAF: Mysli na nás s nějakým tím článkem (články) o mouše, jak jsi slíbil před dovolenou. Jinak ti lipani, to je parádička…

Pondělí 19. srpna 2002 ve 13:25® MAF
MAF

Karlos: tělíčko Nepostradatelný je špíš tenčí na tý 18 stačí jen pár ovinů.

Pondělí 19. srpna 2002 ve 13:23® MAF
MAF

Zdravím všechny po „dovolený“,která vlastně ani dovolenou nebyla. byl jsem týden na Lipně a měl jsem být týden na chatě na Berounce,takže je Vám asi jasný jak to vypadalo. no nic jedním slovem je to strašné. příroda nám zase ukázala jak jsem proti ní maličkatí . Včera jsem byl po 14 na rybách. byl jsem na Střele ta je zvedlá „jenom“o 30–40čísel ale rybačka byla suprová sice technicky náročnější ale špica. lipani 38,40 a 41 a k tomu jeden potočák 40 cm všechno na růžovýho blešivce na 16 a na hnojáčka téže velikosti.

Neděle 18. srpna 2002 ve 22:25@ Karlos

Václav:Tloušto­vá?Myslím že je tam všechno. Ale ted po té vodě nevím,všechno bude asi jinak. Břehy,tůně,jámy pod jezy. Budeme muset znova mapovat.

Neděle 18. srpna 2002 v 17:52® Vaclav

Karlos: Jo, jedná se o Berounku 6 v katastru Skryje. Závody se konají 14. a 15. září. Prý je to spíše tloušťová voda?

Neděle 18. srpna 2002 ve 14:26@ Karlos

Václav:U Skryjí?To bych se mohl přijet podívat.

Neděle 18. srpna 2002 ve 12:13® Vaclav

Karlos: Díky za info o Berounce, cca za tři týdny tam máme ligu v přívlači – u Skryjí. Tak to jsem zvědavý…