Chytej.cz

Plzeň a okolí

V diskuzi je 1.498 příspěvků, z toho 1498 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 29. září 2013 v 15:31® Pista

Hracholusky,o o­kouna jsem 3.tyden nezavadil.

foto/diskuze/plzen_a_okoli/2013/th-img101943.jpgfoto/diskuze/plzen_a_okoli/2013/th-img101944.jpgfoto/diskuze/plzen_a_okoli/2013/th-img101945.jpgfoto/diskuze/plzen_a_okoli/2013/th-img101946.jpg
Neděle 29. září 2013 v 15:31® Pista

Hracholusky,o o­kouna jsem 3.tyden nezavadil.

foto/diskuze/plzen_a_okoli/2013/th-img101939.jpgfoto/diskuze/plzen_a_okoli/2013/th-img101940.jpgfoto/diskuze/plzen_a_okoli/2013/th-img101941.jpgfoto/diskuze/plzen_a_okoli/2013/th-img101942.jpg
Pondělí 23. září 2013 ve 20:29® joudec

Tak dneska na Hrachach na přívlač, upuštěno zatim 1 metr, ale žádná sláva pár okounů nej kolem 25 jinak dlaňovky

Neděle 22. září 2013 v 0:57® joudec

nevíte někdo jak jsou na tom Hracholusky co se týče stavu vody? už upouštěj?

Úterý 3. září 2013 ve 23:39® joudec

jarda1234> jdi si za soutok, k výtoku z čističky tam nachytáš.

Úterý 3. září 2013 ve 20:35® OBr
OBr

jarda1234> u Doubravky je asi nejblíž Berounka/Mže nebo Úslava a možná, že se tam i nějaká ta šupina dá najít

Úterý 3. září 2013 v 15:58® jarda1234

Ahoj, nedávno jsem se přistěhoval s našima do Plzně, chtěl bych se Vás zeptat , kde se tady dá něco chytit a vzápětí pustit? Poradtě prosím nějak mi prosím nějaký revír v okolí doubravky. Předem díky. Jarda

Neděle 1. září 2013 v 11:39® joudec

SimBlack> na kapry bych ti doporučil ke kempu Keramika, nebo pod Rájov, naproti Úteráku od Pňovan, nebo potom dozadu na Butov nebo naproti pod Vranov. A na sumce bych ti řek ject k hrázi ale to ti musí poradit někdo jinej. to já nevim kde jdou dobře. zkus se mrknout na komenty dozadu

Sobota 31. srpna 2013 v 15:15® SimBlack
SimBlack

joudec> Spíš kapry, sumce.

Pátek 30. srpna 2013 ve 20:49® joudec

SimBlack> a na co jedeš kapry či přívlač?

Čtvrtek 29. srpna 2013 v 18:22® SimBlack
SimBlack

Zdravim

Potřebuju radu chci se vypravit na Hrachulusky ale vůbec nevim kam. Nikdy jsem tam nechytal. Nejlepší by bylo abych mohl autem někam k vodě pokud se tam dá. Uvítam každou radu Díky

Úterý 27. srpna 2013 v 11:59® Inferno08

Martens44> Měl jsi mu na ty pruty šlápnout.. Ne, já sám bych to neudělal, ale trest by to byl adekvátní!!! Spíš kdyby byla více vidět ta profesionální rybářská stráž. Zatím jsem o ní jenom četl a nikdy neviděl:-((

Sobota 24. srpna 2013 ve 14:29® Martens44
Martens44

Tak jsem zajel minulý týden na Hrachy na víkend. Kemp Keramika nezklamal. Nahozené pruty, nikdo u nich. Nahozeny 2 pruty a majitel chodí po břehu a vláčí. Nahozeno v noci, pípák řve a ožralej rybář nikde. Pokud se něco přes den chytne, tak honem do mrazáku bez zápisu. Prostě hnus.

Čtvrtek 22. srpna 2013 v 10:50® dorš

cau kolegové, trochu se zpožděním, ale přece, minulý týden na hracholuskách, oblast rájovské zátoky, vzhledem k absolutnímu nezájmu dravců proběhla zkouška ostatních šupinatců, uvařená pšenice úplně na skus, kroupy obatvené a ochucené kari kořením, klasická směs do sloupce (šrot,melasa,řepka, strouhanka atd.), vše řádně připraveno, lodička ukotvená na 5m hloubce, pro jistotu ještě označeno tyčovkou, no prostě loď plná až po okraj všeho možného, chytáno na bolo 6m, vlasec 0,14, pevný spláveček 1g, rohlíček,červíci, zakrmeno okolo bojky, bublinky tak za hodinu v celém jejím okolí, chvílema to vypadalo jakoby jí byla zima, jak se celá natřásala a ohýbala, chytáno ve sloupci i na dně , ale ryby naprosto bez zájmu, cca po 1 hodině začali zobat malé plotice cca 15–20 cm jinak úplně bez zájmu, kolem 10 hodiny dopoledne už jsem to chtěl zabalit a jako poslední zkouška úplně zjemněno na 0,12mm a 0,10 forpas, na háček jen 2 krupky a světe div se, začali krásní cejni (nej 52cm), velké plotice, a dokonce i kapřík to sbalil a mazal směrem na hráz, vydržel jsem až do oběda a byla to parádní rybačka, kolega ze břehu to házel až ke mně k tyčovce, ale na těžko a feder ani záběr

Pátek 16. srpna 2013 v 17:41® Bitt1

Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, jestli netušíte, jak je to s Mezholezským rybníkem. Vím, že je soukromí, bohužel ani kontakt telefonní na pana majitele jsem na internetu nedohledala, není tu někdo, kdo má buď ten kontakt nebo info o rybníce?

Čtvrtek 8. srpna 2013 v 11:14® vydrysek.s

Mně to také štve,chodil jsem tam docela rád.Ikdyž teď se asi dlouho na ryby nepodívám,jelikož mi vykradli garáž a sebrali mě a klukovi komplet rybářskou výbavu.

Sobota 3. srpna 2013 ve 20:35® joudec

hm to je v prd… kam ted budu chodit.

Sobota 3. srpna 2013 v 5:53® romy01
romy01

Když ne Kormoráni, tak… V Berounce v Plzni se udusily stovky ryb, kvůli úbytku kyslíku

31. července 2013 v 13:15 V Berounce uhynuly stovky ryb. Ilustrační foto – Foto: Stock Exchange V Berounce uhynuly stovky ryb. Téměř tři tuny ryb, od malého plůdku po kapitální kusy, uhynuly dnes v řece Berounce v Bukovci na okraji Plzně. Podobná situace se v místě nestala poprvé. V posledních devíti letech je to asi třetí podobný masivní úhyn ryb, který nastane vždy za podobné situace – po silnějším dešti, který následuje po déletrvajícím suchu.

Při měření odborníci zjistili, že ryby se udusily, v místě nadjezí nad vodní elektrárnou v Bukovci byl z vody téměř absolutně odčerpán kyslík.Došlo tam k poměrně drastickému, až osmdesátiprocen­tnímu úhynu kompletně celé rybí obsádky, 15 až 30 metráků ryb.

„Zřejmě to asi nepobrala všechno čovka a část výplachu z kanálů se dostala přímo do Berounky. Biologický život tam během krátké doby vyčerpal prakticky veškerý kyslík, takže kompletní rybí osádka, která se nacházela v Berounce, se udusila,“ popsal rybářský hospodář Jaroslav Vogl.

Mezi mrtvými rybami byli i patnáctikilo­gramoví kapři, dále sumci, amuři, tolstolobici, plotice, cejni či úhoři. O úhynu informoval rybářský svaz dnes ráno rybář. Na místo přijeli hasiči, policie, pracovníci magistrátu i Povodí Vltavy.

Kritické místo je asi na 300 metrech toku, v nadjezí podle Vogla naměřili v litru vody jen 0,1 miligramu kyslíku. Podle průzkumů je pro přežití kaprovitých ryb hraniční obsah kyslíku alespoň dva miligramy v litru vody, lososovité ryby vyžadují ještě více okysličenou vodu.

Kvůli stovkám mrtvých nebo po vzduchu lapajících ryb musel provozovatel odstavit vodní elektrárnu v Bukovci. Vodohospodáři pustili z přehrady České údolí na opačné straně Plzně více vody. Větší průtok zvýší obsah kyslíku v místě, aby nepokračoval dál úhyn. I tak rybáři odhadují škodu na zhruba 120 tisíc korun. Mrtvé ryby budou muset rybáři po toku řeky posbírat.

Tento příspěvek byl editován 3.8.2013 05:55:04 uživatelem romy01.
Čtvrtek 25. července 2013 ve 12:03® VydraČinka
VydraČinka

Ring 154> Ahoj, ale jo určitě jezdí. Jen ti zkrátka nikdo neřekne přesně kam. Horká místa kde to bere kort na Hrachách ti nikdo neprozradí. Ale aby jsi neřek, tak zajeď na Vranov…feeder,vláč­ka, plavajda vše ok.

Pátek 19. července 2013 v 7:01@ Ring 154

Kolegové rybáři..... na Hracholusky nikdo z Vás nechodí??? Poraďte kam mám zajet, abych si se synem zachytal :-) Někdo říká u kempu Keramika, jiný to naopak upřednostňuje na druhé straně přehrady. Nevím, tak poraďte. Díky

Čtvrtek 18. července 2013 v 11:17® dorš

Čauves kolegové, včera na přítoku borské přehrady,kolega cejna kolem 50 cm, to jsem tady ještě nikdy neviděl, parádní ryba, naproti seděl rybář šikula, pěkně mu to tahalo, odnášel si ve vezírku krásnou bílou rybu, jen jsem mu nezáviděl tu práci s tím, po 19 hodině jsme se přestěhovali na jeho místo, tak hodinku parádní rybačka (na bolo 6m a vlasec 0,12 mm parádní cejn kolem 45 cm a další menší kousky), potom jako když utne a bez záběru do 21,00, následně úprk před komáry, pod námi vyvezeno na sumce, snad měli chlapy ještě štěstí

Středa 17. července 2013 ve 12:38@ Ring 154

Ahoj rybáři.....co to dělá na Hracholuskách nevíte???? Chtěl bych tam vyrazit za čtrnáct dní a nevím kam. Ještě jsem tan nechytal. Prosím o radu a o pomoc, kam si mám zajet a kde to bere. Kapr,plotice,cej­ni,okouni…abych si se synem zachytal -:) Díky za odpověď

Pátek 12. července 2013 v 11:53® Inferno08

dorš> Tam chytám velice rád.. bohužel jak jsem se v úterý po práci přesvědčil, nejsem sám.. Nebylo jediný volný místo, tak jsem šel nad jez na řeku, kde kupodivu naopak nikdo nebyl, ikdyž to tam taky hezky bere.. Jinak muselo být zajímavý mít sumce na tý 12ce :-D

Pátek 12. července 2013 v 10:33® dorš

ahoj všem, včera k večeru Borská přehrada (u přítoku pod hřištěm), bolo 6m, spláveček 2g, rohlík a červíci, parádní zábava, začalo to drobnou bílou rybkou (ouklej,plotička), pak najeli do krmení parádní plotice a nakonec se našel i dostatek cejnů ve velikosti více než překvapující, poslední zážitek byl ale nade vše, při zdolávání plotičky cca 20cm najednou vlna jako od parníku a tak 2m od břehu bum, tlama s vousem a už to jelo, na 0,12 mm vlasec to jelo opravdu jen chvilku a těsně u mostního pilíře to prdlo a bylo po srandě, sumec určitě nebyl trofejní, odhaduji tak kolem 120 cm, ale zážitek nade vše, všechny ryby byly zdravé a v parádní kondici, jen žádný kapřík se nespletl

Středa 10. července 2013 v 11:41® Inferno08

mirek66 – luxus

Středa 3. července 2013 v 17:03® joudec

mirek66 – krásnej lín

Tento příspěvek byl editován 3.7.2013 17:03:34 uživatelem joudec.
Sobota 29. června 2013 v 19:53® mirek66
mirek66

Zdar z Tachovska klucí.Dnes jsem byl u vody a zabral mě krásný lín obecný.Měřil 44cm a vážil 1,32kg.Pustil jsem ho zpět.:-)

foto/diskuze/plzen_a_okoli/2013/th-img99745.jpgfoto/diskuze/plzen_a_okoli/2013/th-img99746.jpg
Úterý 25. června 2013 v 8:34® dorš

vydramaster> v sobotu to bylo uplne nej na přechodu ze 3m do zhruba 8–10m, postupný přechod, dno z drobných kamínků, sem tam nějakej pařez, zkoušel jsem to i přímo v pařezech, ale tam ani ryba, ze břehu to bylo nej v místě, kde přestává být vidět dno a začíná hloubka (cca 2–3m), dobré místo též na zatopených starých uvozových cestách přes přehradu, ale to už chce trochu znalosti vody

Pondělí 24. června 2013 ve 20:28® vydramaster

dorš> Ahoj, jakou jsi měl hloubku?

Pondělí 24. června 2013 v 11:59® dorš

ahoj kolegové rybaříci, sobotní i nedělní ráno strávené na Hracholuskách na lodi, plavačka na malé perlínky, v sobotu parádní rybačka, okouni byly jako v tranzu, co nához to záběr, dokonce se stal malý zázrak, a zabral i jeden candátí dorostenec cca 45 cm, v neděli jako když utne, okounů pár a jenom samí caparti, ostatní dravci jako když utne, kolega ze břehu byl celkem úspěšnej, cejni,plotice i pár kapříků, voda už je v normálu a začíná se ohřívat, jak to jde Vám ostatním ????