Vyhledávání
Plzeň a okolí
V diskuzi je 1.498 příspěvků, z toho 1498 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 17. července 2012 ve 12:47® dorš
-
Radek129> díky za rady, zábava ze sumcema byla moc pěkná, všichni plavou a doufám, že spokojeně rostou, zítra dám zprávy z Borské přehrady (snad se počasí do odpoledne nezblázní), přidávám pár fotek z letošního Norska jen tak pro inspiraci (ostrov SOROYA)
- Úterý 17. července 2012 ve 12:27@ Radek129
-
dorš> sumci kolem metru, to je hezká práce a asi dobrá zábava? Kluci od nás jezdí na Berounku k Robčicím a pod Libštejn, chytá se tam docela dost kaprů a i velkých. Je tam dost velký tlak od místních kluků s okolí, kteří dost krmí. Já jsem byl s kamarádem letos nad jezem v Dolanech a na to, co jsem o tom místě poslouchal od kolegů a dokonce ryby za sluníčka i viděl na hladině, jsme docela vyhořeli. Jeden kapr 62cm a pár cejnů za tři dny chytání a to jsme dva dny předem místo krmili koulema a kukřicí. Ale ryby na hladině tam plují parádní, kapři odhadem i okolo 80cm a snad i velcí amuři mezi nimi, nebylo to dost dobře vidět. Chce to opravdu trpělivost a zkoušet a zkoušet.
- Úterý 17. července 2012 v 10:09® dorš
-
Radek129> berounku neznám, pouze pár návštěv na soutoku u Sv.Jiří, sumci kolem metru docela běžně jinak nic, těžká a docela složitá voda, zkus poradit kam zajet a co zkusit lapit
- Úterý 17. července 2012 v 10:04® dorš
-
Radek129> díky za motivaci, snad se nám taky povede nějaký kousek, hlavně aby to alespoň trochu tahalo, zkusím vzít i nějaké hrouzky na dravce, údajně jsou tam pěkné štiky (nasazené), vyzkoušíme uvidíme .....
- Úterý 17. července 2012 v 8:58@ Radek129
-
dorš> na Borské dle slov kolegů z práce kapři berou a docela dobře. Z Berounky žádné zprávy o rybách, prý je dost vody po deštích a je hnědá.
- Úterý 17. července 2012 v 8:54@ Radek129
-
SimBlack> Ano, zatím Hrachy mrtví, všude klid a mír. V sobotu razím na týden, tak snad se začne něco hýbat. Doufám, že 20kg pelet, 15kg boilie a 200kg partiklu kapříky donutí. V loni v tuhle dobu za týden ve dvou chyceno a vráceno vodě, až na jednoho kapříka, který skončil na grilu 74 kaprů – NEJ 64cm. Letos už mám na Hrachách 69cm, tak snad ta 70+ neodolá.
- Úterý 17. července 2012 v 7:14® dorš
-
Radek129> v žádném případě nejsem extrémní bojovník „chyť a všechno pusť“, ryby jsou zdravé a moc dobré(já si osobně vozím ryby každý rok z Norska a baštíme je po celý rok), candát a okoun jsou fantastické ryby, jenom jsem je už dlouho neochutnal ( asi mám obě ruce levé). Dnes odpoledne, pokud počasí dovolí chci vyzkoušet borskou přehradu, zjara to nebylo úplně špatný ( stráň pod Litickou školou), celkem pěkná rybačka (cejn,kapr …), tak uvidíme jak to dopadne, na hracholusky zase až o víkendu ( připadáme si s kolegou jako blázni, ale musí se to zlomit, přehraha je plná ryb, jen by měli začít papat …), fousáče letos zkouším na hrachách poprvé a zatím nic
- Pondělí 16. července 2012 ve 21:19® SimBlack
-
Zdravim takže hrachy mrtví jo? já se tam teď chystal na tejden. Takže asi pehodnotíme plány a zkusíme buď berounku a nebo úplně něco jinýho :/
- Pondělí 16. července 2012 ve 13:52@ Radek129
-
dorš> Ti Ukrajinci chytali v cca 7lidech vedle kempu s tobogánem na Radosti, chytali na dlouhé 6m pruty a na konci všichni kačeny s rybičkou. Žádné kufříky s výbavou, poděráky atd. prostě nic, jen spousta lahví Zlatopramenu-toť vše. A pod kempem Škodovky na Butově to samé – Ukrajinci, ohniště a kolem pečená torza cejnů-kéž by se chtěli alespoň pos… když nic jiného!!!!! Já osobně mám ryby moc rád, spíše dravce. Kapry rád lovím, ale neberu vůbec, dokonce používám i háčky bez protihrotu, ale candátkem, nebo okounkem na grilu občas nepohrdnu a ani moje rodinka s tří letým synem, který má ryby moc rád. Letos se pokouším i o sumíky, tak uvidíme?
- Pondělí 16. července 2012 ve 12:23® dorš
-
Radek129> díky za zprávu, sice moc nepotěšila, ale jenom potvrdila, že nejsem úplnej rybářskej anlfabet,k těm ukrajincům jen moje příhoda z loňského podzimu s „profesionální“ rybářskou stráží, na podzim jsem s živou rybičkou u přístaviště parníku v Transkempu, zkouším okouny a nic moc, tak 1OOm ode mně parta ukarjinských „rybářů“ totálně ožralá předvádí nástup do člunu s kompletním rybářským vybavením, pozoruji člena „profesionální“ rybářské stráže, jak partičku opatrně obchází a jde ke mně, kontrola dokladů bez problémů, na můj dotaz, proč neprovedl kontrolu u „kolegů“ mi bylo sděleno, že mají doklady v pořádku a já naopak nedodržel vzdálenost od kotviště a bylo mi doporučeno bez otálení zmizet od vody, nekrokoval jsem si vzdálenost od kotviště, ale určitě jsem způsobil větší škodu než ukrajinští kolegové, jen tak dál a za chvíli nebude co chytat Pozn: za celý rok si od vody odnesu tak dva kapry a vše ostatní šetrně vracím !!!!!
- Pondělí 16. července 2012 v 9:06@ Radek129
-
dorš> Ahoj, jezdím na Hrachy pravidelně každý víkend, mám zde chatu, ale již tři týdny je to opravdu bída. Kapři jsou, ale na sonaru všechno ve sloupci nahoře a nesjedou dolů. Dravci nic, vzhledem k počtu vytřených rybiček mají co papat. Navíc jsem jel včera parníkem sondovat celou přehradu od hráze až na Vranov a od žel.mostu již voda totálně kvete a všude spousta rybářů z Ukrajiny, i parníkem jich jelo dost. Mám se na co těšit, začíná mi nyní od 20.7. do 28.7. rybářská dovolená na Hrachách, tak snad něco přemluvím.
- Pondělí 16. července 2012 v 7:28® dorš
-
dobré pondělní ráno, víkend na hracholuskách proběhl jako obvykle, strašná bída, kapři se odstěhovali neznámo kam, nebere ani bílá ryba, mluvily jsme s rybáři, kteří jsou na Rybářské chatě u Pňovan, pár cejnů a plotic, kapr žádný, do čeřenu nachytáno neuvěřitelné množství okounků a plotiček, malí candátci, parádní pohled, jinak je to už 14 dnů obrovské trápení, v týdnu bude zkoušce na řece někde v okolí Plzně, zkuste napsat jak to jde Vám ostatním velrybářům z kraje
- Pátek 13. července 2012 v 7:21® dorš
-
Dravci na Hracholuskách, bída,bída a ještě jednou bída,na živou rybyčku jenom okounci jako dlaň, na vláčku ještě menší, candáta jsem neviděl 2 roky a štičky jako štíhlata, minulý týden zkouška sumců, plotice cca 25 cm přežila celou noc bez poškození a ráno vesele odplavala, za celou noc nebylo slyšet jediné puknutí (oblast Rájovské zátoky a okolí), jak vy ostatní tišší blázni ?
- Čtvrtek 12. července 2012 ve 23:48® Dawee
-
Tak se mi doneslo že prý byl v neděly nějaký problém mezi rybáři a lesáky na Boněticích. Nevíte o tom někdo něco?
- Čtvrtek 12. července 2012 ve 23:38@ Radek129
-
dorš> v sobotu 7.7. večer na Hrachách úhoři 84,79cm a dvě kaničky cca do 50cm. Ale co bylo na hladině kaprů-stovky???Že by se teď třeli? Potěru mraky, čeřen plný okounků, plotičky a hlavně také candátků, to je dobrá zpráva.
- Čtvrtek 12. července 2012 v 9:51® dorš
-
Rybačka včera na Hracholuskách, bída a utrpení, chytáno z lodě, plavačka, krmeno ostošest,2× plotice a 1× cejn, obrovské množství okounků cca 3–5 cm, parádní pohled, candáti mají co baštit,určitě půjdou nachytat do čeřenu a hurá na jejich starší brášky a v noci na hady, máte někdo zkušenosti s úhoři na chrachách ?
- Středa 4. července 2012 v 16:49® Radek01
-
mirek66> V Pa,So,Ne mám akci na rybaření za poplatek jen 1OO,– Kč 2 pruty tak zavolej a přijed,732808656
- Pondělí 2. července 2012 v 17:28® mirek66
-
Radek01> Čus Radku,máš pravdu,je to tak bordel jak svin´.
Udělal bych míru kapra na 40cm a povinnou výbavu také.Podložku,velký podběrák,ekosak,desinfekci,atd.,tak jak je to na závodech. Ted´v červenci pořádáš závody u tebe na rybníku vid´?Asi přijedu,aspon´si zachytám větší kaříky.
- Středa 27. června 2012 v 10:36® Radek01
-
mirek66> Není se co divit,stačí se podívat co tam stojí za auta,některá jsou tam každý den,takže ti rybáři nedají rybě žádnou šanci a na podzim je to tam jak o závodech,navíc německým rusům seberou povolenku ve Stříbře,tak jedou do Tachova ,tady dostanou novou a jedou dál,je to bordel
- Pondělí 25. června 2012 v 10:43® mirek66
-
Zdar rybáří a rybářky,chtěl bych napsat něco o vodě u nás v Tachově.Jedná se o Jirský potok(Štrambád 6ha,413013). Chytám už něco přes 21let.Mam to jako koníček,odpočinek a relaxaci.Byl jsem ted v sobotu 23.6.12 na tomto revíru. Je to velmi zle zarybněný rybník,na to že je nevypouštěný 50let,tak jsou v této vodě samé K2 kapříci.Nechci tahat metrové kapry,jen bych si rád zachytal.Začnu chodit na soukromé revíry.Nestěžuji si,to v žádném případě,ale je to moc smutné,když jde člověk k vodě a tahá samé prcky.No nic,mějte se bezva,at Vám to jezdí a PETRÚV ZDAR!!.-)))
Tento příspěvek byl editován 25.6.2012 10:46:03 uživatelem mirek66. - Čtvrtek 21. června 2012 ve 13:58® hant
-
PetrPlaná> jo to jsou. A cejni taky 50cm+. I dravce tam najdeš. Mluvil jsem z kamarádem a prý je lepší chytat z té louky pod tratí. Ta druhá strana je špatný přístup a horší fleky.
Tento příspěvek byl editován 21.6.2012 13:58:28 uživatelem hant. - Středa 20. června 2012 ve 22:19® PetrPlaná
-
hant> Jsem slyšel že jsou tam pěkný kapři.
- Středa 20. června 2012 v 15:52® hant
-
PetrPlaná> my jezdíme pod tu vilku pod trať, ale kluci co tam jezdí častěji říkají že lepší to je na tu druhou stranu. Je tam trochu horší přístup protože tam je svah ale dá se to. my jsme rozmazlený a chceme mít auto za zadkem a tak jezdíme a parkujeme na tý louce a s té strany ti co chytají na koule zaváží. S té druhé strany bych řekl že se dá na to koryto hodit snáz.
- Středa 20. června 2012 v 7:25® PetrPlaná
-
hant> A z které strany je lepší chytat na té Klabavě?
- Úterý 19. června 2012 ve 21:55® hant
-
PetrPlaná> na Pinkách do 50cm, ale ta Klabava ta je nadějná a na koule jako dělaná. Tam jsou i parádní cejni.K továrně na Pinkách odbočíš hned za mostem jak přejedeš přes řeku do leva a pak jedeš pořád rovně podél zahrádek. Jinam ani nemůžeš. Koukej na komín a uvidíš. To je záchytnej bod. Na koule se tam určitě chytá ale je to takovej zvláštní revír. Mě k srdci nepřirostl. Nechci tě zrazovat, ale než ty Pinky tak bych dal tu Klabavu. Zasvěcení mi jistě dají za pravdu. Pro někoho jsou Pinky srdcovka ale vždy jsem o nich slýchával jako o revíru na dravce. Je tam spousta bahna a vázek. Ideální přístup jen z jedný strany a hodně to využívají místní. Proto ten tlak a boj o flek.Klidně se ptej když budu vědět tak rád poradím.
- Úterý 19. června 2012 ve 21:28® PetrPlaná
-
hant> Promin, že ještě otravuju a kam jezdíš na ryby? Láká mě také Klabava. Tady u Planý toho moc není.
- Úterý 19. června 2012 ve 21:26® PetrPlaná
-
hant> Kde prosím se odbočuje k té továrně? Jákého největšího kapra jsi tam chytil? Já většinou jezdím do Bonětic.
- Úterý 19. června 2012 ve 21:20® PetrPlaná
-
hant> Děkuji za info. Já chýtám pouze kapry. Chytá se tam na boilie?
- Úterý 19. června 2012 v 19:20® hant
-
PetrPlaná> z Chotěšova na Mantov. To je od Plzně do leva z hlavní a pak pravá. Potom po hlavní směr Mantov a přes most a za mostem do leva. Míjíš řeku. Potom ke starý továrně a jsi tam. K vodě jsou udělaný valy z hlíny aby tam nejezdili motorkáři a tím to mají ztížený i rybáři. Je tam spousta míst a taky velkej tlak rybářů. Přes louku jsou pěkný fleky ale jsou tam i mola a tam se chodí na dravce (sumce)ale kudy k nim ti bohužel neporadím. Tam jsem nikdy nešel. My tam zachytali pár pěkných kaprů(čistý a zdravý ryby). A jsou tam cejni spíš cejnci. Ty tam tahaj statečně. Hodně se mluví o štikách a sumcích. Je tam taky dost bahna. Osobně ten revír moc nevyhledávám. Jezdím tam tak max 3–4× do roka.
- Úterý 19. června 2012 v 17:51® PetrPlaná
-
hant> No Pinky.Nikdy jsem tam nebyl a ani nevím kudy se tam zajíždí.Můžeš prosím nějak poradit