Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 18. července 2010 ve 23:50® osprey
osprey

hraji> To potěší. Ale jinak mě znáš – já se kochám rybou, takže bych klidně byl v tom závodě poslední se šesti kilama – pokud by to byl jeden cejn:-)

Neděle 18. července 2010 ve 20:28® hraji
hraji

osprey> neměřili jsme je, ale chytaly se nádherné ryby, některé hodně přes 2 kila a kilový cejn byla malá rybka. Přes 7O asi neměl žádný, ale pár 60+ by se zcela určitě našlo

Neděle 18. července 2010 v 16:48® osprey
osprey

hraji> A nějaký fakt pěkný cejn?

Ty kila jdou nějak mimo mě, ale informace, že např. byla ulovena ryba 70+ by vzbudila mou pozornost. Vím, že jsou tam možná nejlépe stavění cejni v ČR a musela by to být fakt krásná ryba.

Neděle 18. července 2010 v 8:02® hraji
hraji

Plavaná par excelence se konala na nádrži Dyje 5 (Novomlýnská) v sobotu 17. července. V rámci Mušovského maratonu se utkalo 16 dvojic ze tří států. Zvítězili kolegové ze Slovenska s hmotností nalovených ryb 96 kilo, druhý skončil tým MILO Loštice s 90 kilogramy a třetí tým Šumperku se 72 kilogramy. Lovili se cejni o hmotnosti kolem 2 kilogramů.

Sobota 17. července 2010 ve 21:44® mates333
mates333

tak dneska sem byl na hodku na rybnik a opet sem vytahl asi 16 perlinku ktere bych si mohl tak akorat strcit do akvarium :-)

Sobota 17. července 2010 ve 21:41® mates333
mates333

hele je tu nekdo z osravy?v okoli michalkovic?okolo 13 let?ja bys si zasel na nejake perlinky k nam na rybnik neni potreba listek…

Čtvrtek 15. července 2010 ve 21:12® CeP
CeP

mišák> http://fish-pro.cz/articles.aspx?…|10

http://www.ceskaplavana.cz/bic.php

jak dlouhej bic mas, kde na nej chytas a mas neco spolecneho s pepou kolenem zednikem, z blatne?

Čtvrtek 15. července 2010 ve 20:56® mišák
mišák

zdarec,neporadil by mi někdo nějaké internetoé stránky,kdde bych se dočetl něco o lovu na bič…Doteď jsem chytal jen na mmatchovky…už pár let a dnes jsem zkusil bič…dík…

Pátek 2. července 2010 ve 12:14® Jak.novi
Jak.novi

HaD> A docela jsi mě s tím angličákem navnadil. V sobotu přes den jsem chtěl chytat na feeder, ale možná zkusím odhoz. :-)

Pátek 2. července 2010 v 11:31® Jak.novi
Jak.novi

HaD> Krásná ryba! Asi kluk bude po tatínkovi. :-)

Tento příspěvek byl editován 2.7.2010 11:31:27 uživatelem Jak.novi.
Pátek 2. července 2010 v 11:30® HaD
HaD

tady bylo úspěšné zrnko kukuřice :-)

foto/diskuze/plavana/2010/th-img35676.jpg
Čtvrtek 1. července 2010 v 10:54® hraji
hraji

Jak.novi> tak je vyzkoušej, někdy je také velmi úspěšná kombinace jedno zrnko kukuřice a červ

Čtvrtek 1. července 2010 v 9:59® Jak.novi
Jak.novi

hraji> No zrovna kapry bych se specializoval.

Čtvrtek 1. července 2010 v 9:48® hraji
hraji

Jak.novi> mohla by to být dobrá alternativa při lovu kaprů na plavanou, někdy nechtějí brát velká sousta, tak je chytáme na dva bílé červy, z toho nechtějí malá sousta a tak dávme sedm i víc bílých červů, tam by slon mohl být výhodou

Čtvrtek 1. července 2010 v 9:36® Jak.novi
Jak.novi

hraji> Díky, právě, že je chci vyzkoušet.

Čtvrtek 1. července 2010 v 7:24® hraji
hraji

Jak.novi> zkoušel jsem je jen několikrát, někdy jsou dobrou alternativou, když ryba nechce malou nástrahu, ale žádný převratný úspěch jsem s nimi nezaznamenal.

Čtvrtek 1. července 2010 v 0:05® Jak.novi
Jak.novi

Jaké máte názory a zkušenosti s tzv. italskými slony? Díky za odpověď.

Středa 30. června 2010 v 15:43® hraji
hraji

mihy.san> zkušenosti italských závodníků, kteří se specializují na lov kapra, je ale zcela opačná. Oni dávají gumu ještě kratší než je jeden díl. Guma do dvou dílů znamená, že budu každého kapra pouštět jak draka do sousedních sektorů. I ten „krátký“ hydrolastic pustil kapra na nějakých 8 metrů.

Středa 23. června 2010 v 17:17® mihy.san
mihy.san

hraji> Ahoj Jirko, vím, že máš Milo, myslím, že to je ale stejné jako u Colmicu a Sensasu, že kaprový top je sice dvojdílný, ale díly jsou delší a tak je vlastně stejně dlouhý jako match třídílný.

Jinak já dával duté gumy až do letošního roku jen „poloviční“, ale taky se mi párkrát velká ryba vyřezala, takže teď dávám už plnou délku. A myslím, že je to lepší.

Pondělí 21. června 2010 v 11:50® kerob
kerob

hraji> a nejde ten topset prodlouzit jednim dilem z delicky (i za cenu, ze nebudes mit k dispozici topy dva ale jen jeden? I takto jsem to kdysi delaval, kdyz byly zavody treba na Berounce, kde se chytalo docela jemne ale pravidelne chodily velky ryby – o dil delsi guma zachranila hodne. Ale fakt nevim co mas za delicku, tohle jsem delal s uspechem jeste v dobach, kdy 11m Multiflexka od Silstaru byla slusna delicka… a to par let bude…

Pondělí 21. června 2010 v 11:31® hraji
hraji

kerob> kaprový topset bohužel nemá tři díly, ale děkuji za radu.

Pondělí 21. června 2010 v 11:21® kerob
kerob

hraji> imho spatne nebylo nic, jen hacky bych priste zkusil nejaky klidne vetsi a z tlustsiho dratu (kvuli vyrezavani), vlasec silnejsi bych nedaval, bal bych se o delicku. Guma cerna je taky podle me akorat, mozna bych zkusil fialovou a nebal bych se ji dat delsi nez 135cm, mozna bych ji dal do celyho 3dilnyho topsetu.

Pondělí 21. června 2010 v 9:16® hraji
hraji

Mám dotaz na plavačkáře, kteří mají zkušenosti s lovem velkých kaprů na děličku. Byl jsem na závodech, kde jsem zdolal a na břeh úspěšně dostal asi pouze třetinu zaseknutých ryb. Scénář byl vždy stejný, záběr, zásek, bleskurychlý výjezd na vodu a následovalo buď vyříznutí ryby a nebo utržení návazce 0,18. Sestava byla klasická, splávek 0,6 gramu, kmen 0,20 či 0,18, návazce 0,16 a 0,18, háčky velikost 10 a 8, Colmic N500. Kaprový topset byl osazen gumou Hydrolastic – černá o délce cca 135 cm. Co bylo špatně?

Úterý 15. června 2010 v 9:46® kerob
kerob

pepe64> zkus to cely nahrat fenem a pak ve dvou lidech tocit proti sobe a tahat

Úterý 15. června 2010 v 9:40® hraji
hraji

pepe64> mě pomáhá pozvat kolegu, abychom tahali dva, pokud možno v přímce od sebe. Dobré je také mírně při tahu prutem „kývat“, aby spojka pracovala. Kroucení nedoporučuji, může vést k poškození prutu a nebo oček.

Pondělí 14. června 2010 ve 23:01® osprey
osprey

pepe64> Nahřát lehce horní díl a pěkně dva lidi opatrným tahem za mírného kroucení proti sobě.

Ale jsou to zkušenosti s běžnými teleskopy. Nevím, jestli je dělička na takové zacházení dost odolná.

Pak mě napadá nějaká vlezlá tekutina – co třeba WD 40?

Možná blbý nápad, ale když nebude lepší…

Pondělí 14. června 2010 v 19:35® Jak.novi
Jak.novi

pepe64> Zkus vosk.

Pondělí 14. června 2010 v 18:45® pepe64

Poradte mi ako rozdeliť zadreté diely deličky

Pátek 11. června 2010 ve 22:25® Jak.novi
Jak.novi

Dlouhou dobu zase ne. Tolika návazců jako dneska jsem snad neudělal za celej minulej rok.

Čtvrtek 10. června 2010 v 9:53® Jak.novi
Jak.novi

vladah> U nás je také hodně vody, lov byl nesmírně těžký. Ale zvládl jsem to.