Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 17. března 2010 v 9:13® radys

Zdravím,už delší dobu sháním bolonku antares cx te 5 gt v 6m a nějak se mi nedaří ji nikde sehnat.Nevěděl by někdo?Díky za každé info.

Středa 17. března 2010 v 8:59® hraji
hraji

osprey> no jo, služební cesta, to bývá s rybami většinou potíž. Máš stejně špatného zaměstnavatele jako já, měl by tě poslat na služební cestu do Švédska, aspoň na deset dnů a potom do Kanady.

Úterý 16. března 2010 ve 23:28® osprey
osprey

hraji> Já byl dnes služebně v Táboře, spousta cestování, zima celý den, na rybu ani pomyšlení.

Snad zítra nebo pozítří.

Úterý 16. března 2010 v 8:21® hraji
hraji

osprey> tak v Brně nasněžilo naštěstí pouze málo, a protože teplota je po ránu konečně v plusových hodnotách, hned se to rozpustilo nebo ještě rozpouští. Věřím tomu oteplení na konci týdne. Ryby to zřetelně cítí, protože včera braly fakt dobře. kamarád mi večer ještě psal, že nachytali ryby všech druhů a velikostí včetně velkých tloušťů

Pondělí 15. března 2010 ve 23:58® osprey
osprey

hraji> Tady pořád nepříjemný vítr. Sněžit už asi nebude, to jsme vám přeposlali. :-)

Pondělí 15. března 2010 ve 23:31® hraji
hraji

osprey> v Brně se před chvílí ale opravdu poctivě rozsněžilo, pohled značně depresivní, ale o víkendu vyrazím na ně aspoň na chvíli.

Pondělí 15. března 2010 ve 21:43® osprey
osprey

hraji> I já mám pocit, že ryby táhne prodlužující se den do tažnější vody. Chybí čas to ověřit. V závěru týdne bych rád k vodě. Současné počasí využívám k práci…

Pondělí 15. března 2010 ve 20:29® hraji
hraji

Dneska byl kamarád na řece, v nadjezí se nepodařilo vyprovokovat ani šupinu, tak šel do proudu a podařilo se pár ostroretek, podoustev, jelci a pstruzi. Kupodivu i poměrně rychle tekoucí voda byla pro lov úspěšnější

Tento příspěvek byl editován 15.3.2010 19:29:36 uživatelem hraji.
Neděle 14. března 2010 ve 21:30® osprey
osprey

hraji> Zážitek jednoduchý. Včera jsem nafotil, co jsem potřeboval a že se to týkalo feederu, tak jsem ho na třech místech nechal po půl hodině vykoupat. Nic mi ani nedrblo, což mě nepřekvapilo a tak jsem vytáhl plavačku. No a potácel jsem se tam v tom větru od čerta k ďáblu, až mi vzal jeden slušný tloušť.

Pozoruji degradaci toho úseku už roky, takže se těším na vzdálenější místa, kde snad bude líp. :-)

Neděle 14. března 2010 ve 21:27® hraji
hraji

Včera jsme se snažili na dvou revírech a výsledek byl hodně slabý, počasí bylo opravdu nepříjemné a tak nejlepším úlovkem byla tahle fotka

foto/diskuze/plavana/2010/th-img32055.jpg
Neděle 14. března 2010 ve 21:10® Sander
Sander

hraji > souhlasím, jarní lov půjde rychle do kopru, trvat může vlastně jen týden…

Neděle 14. března 2010 ve 21:07® olda
olda

hraji> Já se tak těším ,doufám že si nedělaj šprťouchlata neb mi jebne.

Neděle 14. března 2010 v 19:47® hraji
hraji

Tak víkend nám končí, sypte sem své pozitivní rybářské zážitky, příští týden bude dle meteroologů již 18 stupňů a to už nebude to pravé dobrodružství.

Pátek 12. března 2010 ve 23:20® sus1

Ciffik> :-)

Pátek 12. března 2010 ve 23:09® Ciffik
Ciffik

sus1> zkušenosti nulové, ale v milobrno ho mají o 25,– levněji…je to první prut kterej se mi na monitoru zobrazí, když se každý ráno kochám pohledem na gold valley a gerardixe…už aby bylo Brno…

Pátek 12. března 2010 ve 21:19® sus1

Zdravim,znáte někdo tenhle proutek?Díky http://www.red-fish.cz/…3-dilny.html

Čtvrtek 11. března 2010 ve 22:08® osprey
osprey

hraji> Tam se ty kubíky nevejdou. Teklo to po polích a spousta ryb zůstala v řepce… To koryto se spíš zanáší. V lednu jsem oběhl dvě obvyklá zimoviště a skoro bez ryb. Nebylo to ale průkazné, bo byla zima. Ale brzy uvidím.

Čtvrtek 11. března 2010 ve 22:02® hraji
hraji

osprey> třeba se nějaká zachránila a na rozmnožení se jich pár najde. Přece jen ty ryby mají víc „rozumu“ než lidi a nějak si poradí. Každopádně 300 kubíků asi pořádně přerovnalo dno a to by mohlo taky trošku pomoct při rozmnožování, protože očištěné dno by mohlo být domovem početných hmyzáčků.

Čtvrtek 11. března 2010 ve 21:10® osprey
osprey

hraji> Což o to. Pokud tam ještě něco zbylo, tak určitě. Ale loni v létě měla Blanice skoro 300 kubíků místo 2 a je otázka, kolik tam toho zbylo. Místy je to nula nula nic. Sem tam černý pták.

Čtvrtek 11. března 2010 ve 21:02® hraji
hraji

osprey> ať už to vypadá venku jakkoliv, čas pokročil, sluníčko se na své roční pouti posunulo a instinkty jasně rybám říkají, že se blíží jaro. Myslím, že při prvním oteplení na to skočí štiky a vytřou se. A bílá ryba už taky začíná ožívat a bude brát.

Čtvrtek 11. března 2010 ve 20:55® osprey
osprey

hraji> Neboj, já vyrazím. Už jsem chtěl dneska, teplota vystoupala nad nulu. Ale sněžilo tak, že bych neudělal fotky, které potřebuju. Tak jsem to odložil.

Zkusím feedřisko a šoulaplavku. Snad se něco ujme.

Čtvrtek 11. března 2010 ve 20:34® hraji
hraji

svaca> navíc, většina vnadicích směsí na zimu je slaná, takže to není výmysl.

Čtvrtek 11. března 2010 ve 20:33® hraji
hraji

svaca> vůbec nevím, neumím si to vysvětlit, ale párkrát jsem to na podzim a v zimě zkusil a funguje to, dokonce i na cejny. Možná to vytváří ve vodě chuťovou stopu, která ryby přitáhne.

Čtvrtek 11. března 2010 v 18:57® timbab
timbab

hraji> na tlouště ne ale jestli bude rozmrzlý jedno rameno vedle tak tam bude druhá zastávka :-)

Čtvrtek 11. března 2010 v 17:49® svaca

hraji> Ahoj, cim si prosim te vysvetlujes ucinost te soli? Osobne jsem to nikdy nedelal, ale cetl jsem, ze ryba to po zime bere jako doplneni mineralu, coz je asi dost diskutabilni.­............

Čtvrtek 11. března 2010 v 16:47® hraji
hraji

timbab> na tlouště ale asi nebudeš vnadit, takže tam se to tak neprojeví

Čtvrtek 11. března 2010 ve 14:50® timbab
timbab

hraji> sůl je dobrá,o víkendu mám v plánu projít nějakej ten km Opatovickýho kanálu,naposled jsem tam pozoroval pěkný tloušťe

Čtvrtek 11. března 2010 ve 14:38® hraji
hraji

Jaro klepe na dveře, víkend se blíží, tak hezky nachystat krmení, nakoupit červy a o víkendu hurá na ně ke každé rozmrzlé louži. Doporučuji vyzkoušet přidat sůl do krmení. Klidně hrst do kyblíku.

Úterý 9. března 2010 ve 21:39® Hora
Hora

hraji> Taky díky Tobě je tu živo.:-) :-)

Úterý 9. března 2010 ve 20:11® hraji
hraji

Sakryš, hezky to tu funguje.