Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 4. března 2010 ve 12:25® Ciffik
Ciffik

spike> ty nevím, já to vidím jako sebevraždu, pokud je tam ještě k tomu málo ryb budeš se snažit stíhat hlídat oboje, což se ti dle mého nepovede, akorát promárníš valnou většinu záběrů, myslím, že líp uděláš pokud oba navážeš na plavanou, nebo feeder, nebo budeš chytat jeden prut…

Čtvrtek 4. března 2010 ve 12:04® spike
spike

Dne 24.4.2010 bude naše MO pořádat závody na jednom plavebním kanálu. Chytat se bude podle BP. Jelikož plavební kanál počtem ryb nijak nevyniká, bude každá ulovená ryba rozhodovat o umístění. Jelikož doma nemám 2 feedery,napadlo mě, že bych druhý prut navázal na plavanou. Máte někdo takové zkušenosti chytat na feeder a plavanou zároveň?

Čtvrtek 4. března 2010 v 11:25® macino ambrossiny
macino ambrossiny

osprey> A ta délka a gramáž nehraje roli?

Čtvrtek 4. března 2010 v 11:24® macino ambrossiny
macino ambrossiny

crazykapr> ten nevypadá špatně…popřemýšlím

Čtvrtek 4. března 2010 v 10:38® hraji
hraji

Taková obecná úvaha na téma kvalita prutů vyjádřená cenou. Mám celkem devět odhozových prutů, takže pro naprostou většinu návštěvníků Chytej jsem exot a cvok. Jsem, hrdě se k tomu hlásím. Po pár letech jsem pochopil, že je dobré mít několik prutů stejných. To kvůli závodění. Když budu mít do závodu připraveno 6 různých prutů s různými vlastnostmi a budu donucen je během závodu střídat, třeba kvůli zamotání a nebo podobné šlamastice, každá změna se projeví. Proto mám třeba tři naprosto stejné pruty Colmic Artax Sensitive. Ale zpět k té úvaze. Mám pruty, jejichž cena za metr uhlíku byla hodně přes tisíc korun, a mám takové, kde byla ani ne 500,–. A v tom je ten vtip, prut Garbolino za bratru nějakých 1800 korun je vlastnostmi naprosto shodný s prutem renomované značky, který ovšem stál více než třikrát tolik. Proto tvrdím, je to o pocitu. Kdybych narazil na Garbolina v době, kdy jsem pořizoval vybavení, měl bych jich doma otep. Ale protože jsem ho sehnal na poslední chvíli, další už se mi nepodařilo koupit ani v zahraničí. Proto kašlete na značku, kašlete na drahé pruty, pokud vezmete do ruky prut a ucítíte, že to je on, neváhejte i kdyby podle všech papírových předpokladů měl být špatný. Protože věřte mi, žádná ryba se napodívá na břeh a neřekne si, hele, on nemá značkový prut, tomu já nezaberu.

Tento příspěvek byl editován 4.3.2010 09:40:23 uživatelem hraji.
Středa 3. března 2010 ve 23:30® osprey
osprey

macino ambrossiny> Myslím, že hraji má pravdu. Normálně vezmi v obchodě cokoli, co tě osloví. Já míval Silstara, teď mám Antarese a plavaná je pořád jen jedna.

Klidně si vezmi z domova naviják, cvakni ho tam a když se ti bude zdát, že je to ono, tak to bude ono:-)

Středa 3. března 2010 v 19:34® crazykapr
crazykapr

macino ambrossiny> Tohle by se ti nelíbilo? http://www.los-cormoran.cz/…tch-1016.php Mám ho doma…málo chytatelný, ve výborné kondici… A dám ho za hubičku :-)

Středa 3. března 2010 v 15:24® macino ambrossiny
macino ambrossiny

hraji> díky moc něco takového jsem potřeboval slyšet…jen jsem právě nevěděl abych neudělal nějakou blbost…chytám jen přívlač ale něco musím přidat po dobu hájení dravců :-) a to je právě plavačka a druhý prut někde olovo na dně :-D . Ještě jednou díky

Středa 3. března 2010 ve 14:49® hraji
hraji

macino ambrossiny> o matchových prutech tu můžeme debatovat hodiny. O tom, jakou mají mít délku, jakou mají mít gramáž, kolik by měly stát. Všechno jsou to argumenty, ale jeden je přebije. A to je pocit z prutu, když jej vezmeš do ruky. Pokud se ti líbí Dragon Destiny, tak si jej vem. Protože jestli budeš lovit matchku pouze rekreačně a občas, nepotřebuješ vůbec špičkový prut. Udávaný rozsah gramáže je víc než dostatečný a pokud sladíš prut, naviják a vlasec, bude ti sloužit dobře jak pro lov bílé ryby tak pro občasné ulovení kapříka.

Středa 3. března 2010 ve 14:37® macino ambrossiny
macino ambrossiny

Ahoj chtěl bych si pořídit matchový prut a potřebuju poradit co je tak vhodné pro začátečníka co nechce úplný šmejd ale něco co pokryje všechny způsoby lovu se splávkem buď pevným nebo průběžným wagler asi ne mám hranici tak těch 1500 max 2000. Taky nevím jaká délka bude vhodná a gramáž…(nevím co je na plavanou dobré ale líbí se mi třeba co maji v akci Dragon Destini 5–20g) Díky za rady

Pondělí 1. března 2010 ve 23:00® spike
spike

hraji> Dík, aspoň se jim nic nestane, když jsem je míval v krabičce tak se časem obouchaly, tady je všude kolem molitan:)

Pondělí 1. března 2010 ve 22:57® hraji
hraji

spike> pěkné, tvé splávky jsou doslova jako v bavlnce.

Pondělí 1. března 2010 ve 22:37® vondras

já používám na slávky placatou seříznutou u hrdla plastovou nádobu 1l vejde se tam tak 10ks splávků tak 2–5gramů a to hrlo mám přesně seříznuté na délku krabice do které dávám veškeré věci na plavanou, torpily,broky,háč­ky,pean,vyháč­kovače a podobné drobnosti to vše v rozměru 30×20×5 cm a celá leta mi toto při plavané vždy stačilo !!??

Pondělí 1. března 2010 ve 22:19® spike
spike

Jelikož se nepovažuji za plavačkáře, ale párkrát do roka si se splávkem k vodě zajdu, nechal jsem se inspirovat zásobníky co se tady v předešlých dnech objevily. Dnes jsem si u TV jeden vyrobil abych nemusel splávky nosit v krabičce.

foto/diskuze/plavana/2010/th-img31650.jpgfoto/diskuze/plavana/2010/th-img31651.jpg
Pondělí 1. března 2010 ve 20:36® HaD
HaD

spike> plave to, takže dal. Ale nehodí se na to. Lepší je pevnej.

Pondělí 1. března 2010 ve 20:20® crazykapr
crazykapr

spike> Nejsem si jistý jestli se anglický splávek dá použít pro „aktivní rybařinu“. Asi by se dost špatně ovládal… Můj názor

Pondělí 1. března 2010 ve 20:15® spike
spike

Jde na šoulačku použít anglický splávek? nebo jenom klasické pevné?

Neděle 28. února 2010 ve 21:53® osprey
osprey

mihy.san> Znám ten flek, dvakrát jsem tam chytal. Ale na plavačku bych si netroufl. S krmelcoprutem je to o dost lehčí:-)

Neděle 28. února 2010 v 18:38® crazykapr
crazykapr

Nemá někdo zájem o fajn matchku za fajn cenu? viz.Bazar

Neděle 28. února 2010 v 18:15® hraji
hraji

svaca> to byly lovy beze zbraní, pouze s foťákem. Tohle byl největší mrtvý tvor, kterého jsem včera potkal. Zima byla těžká a těch mrtvolek bylo na břehu dost a dost. Děkuji za pochvalu.

Neděle 28. února 2010 v 17:38® svaca

hraji> Ahoj, z te fotky z lovu mi neni uplne jasne, do ceho ses trefil:)mimochodem mooc peknej clanek o plavane v zime

Neděle 28. února 2010 ve 12:28® kangiru159

hraji> tak o tohle my přesně jde a o těch sumcoch na plavanou bychom si mohli popovídat,spíš je to nečekaný úlovek a oto víc je to vzrůšo

Neděle 28. února 2010 ve 12:12® hraji
hraji

kangiru159> ano, pokud budeš lovit na tu šňůru pouze kapry a použiješ ji pouze za účelem možnosti brutálního zastavení ryby ihned po záseku, pak má její použití smysl. Proto jsem psal, že není plavaná jako plavaná. I sumci se chytají na plavanou.

Neděle 28. února 2010 v 11:47® mihy.san
mihy.san

osprey> Tam nic jiného vybrat nešlo, je to závodní trať pod Pavlovem. Viz mapka zde: http://www.plavana.cz/…ojata-voda-/

Ale i když tam nefouká vítr, tak tam voda silně táhne a stejně se kolem břehu vytvoří zelený pás. A je zajímavé, že ta voda někdy táhne doleva, směrem od vypouštěcích vrat, člověk by to očekával naopak. Říkám někdy, ale pokud si vybavuju, tak u mě to bylo vždycky, ale chytám tam jen párkrát ročně, takže to může být i jinak.

Neděle 28. února 2010 v 11:40® kangiru159

hraji> taky vím na co to je,ale potřebuji vědět jestli jo nebo ne.Ještě jinak chytám na plavanou většinou kapry,a mám problém,že jich na 18 siloně neudržím a většinou mě to urve někde o věšáky,přidávám tomu,že se mi vlasec natáhne.Tím pádem my jde o tu průtažnost,ta právě u šnůr je minimální,tak sem nad tím přemýšlel,že ji tam dám a budu mět po problémech

Sobota 27. února 2010 ve 23:53® osprey
osprey

mihy.san> A to se ještě člověk snaží vybrat si návětrný břeh, že?

Sobota 27. února 2010 ve 23:44® mihy.san
mihy.san

Dovolil jsem si nakopírovat foto mého týmového parťáka Radima, právě s onou hrachovkou …

foto/diskuze/plavana/2010/th-img31588.jpg
Sobota 27. února 2010 ve 23:41® mihy.san
mihy.san

hraji> Jirko, alespoň je to příjemná změna oproti těm obvyklým fotkám s hrachovkou místo vody …

Sobota 27. února 2010 ve 21:24® skwor
skwor

svaca> Chovám se k tomu jako vepř, vím to :-)

Sobota 27. února 2010 ve 21:19® svaca

skwor> nechtel bych slyset tvuj prut s navijakem kdyby umely mluvit:)