Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 18. února 2010 v 18:28® Sander
Sander

skwor > Ty woe, to vypadá jak arzenál pro lov na živou :-)

Čtvrtek 18. února 2010 v 17:18® skwor
skwor
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/plavana/2010/th-img31251.jpg
Čtvrtek 18. února 2010 v 16:46® Jak.novi
Jak.novi

Nebo tudlenctu krabičku od pásku, která má dno pokryté molitanem.

foto/diskuze/plavana/2010/th-img31249.jpgfoto/diskuze/plavana/2010/th-img31250.jpg
Čtvrtek 18. února 2010 v 16:45® Jak.novi
Jak.novi

Další možnost, kterou na splávky využívám tento plastový tubus.

foto/diskuze/plavana/2010/th-img31247.jpgfoto/diskuze/plavana/2010/th-img31248.jpg
Čtvrtek 18. února 2010 v 16:32® olda
olda

Já je nosím v tomto a myslím že nejdou poškodit,vnitřek doraz vylepeno molitan.

foto/diskuze/plavana/2010/th-img31245.jpgfoto/diskuze/plavana/2010/th-img31246.jpg
Čtvrtek 18. února 2010 v 9:55® hraji
hraji

skwor> splávky nosím k vodě většinou již navázané na sestavě a namotané na kostřičkách. Jinak splávky skladuji ve velkých krabicích. Až dojdu domů, udělám pár fotek a hodím je sem. Skladování splávků, to je základ všeho, protože při špatném skladování se jich většina poškodí ještě před tím, než se vůbec dostanou na prut a do vody

Středa 17. února 2010 ve 22:29® Jak.novi
Jak.novi

skwor> Ta krabice je bohužel hodně prázdná, jelikož často trhám a ještě jsem si nedokoupil zásoby. :-))

Tento příspěvek byl editován 17.2.2010 21:30:21 uživatelem Jak.novi.
Středa 17. února 2010 ve 22:29® Jak.novi
Jak.novi

Ale jinak si se skladostí hlavu nelámu. Dříve jsem na slunky na jednom rybníčku používal klasické sirky. Vážně, nekecám. Občas ještě teď je když si chci nachytat nějaký nástražky, hodím do kapsy sirky a jdu na ně. Bohužel na ně už nechytám slunky, protože na tom rybníčku už nejsou, pouze oukleje.

foto/diskuze/plavana/2010/th-img31233.jpg
Středa 17. února 2010 ve 22:26® skwor
skwor

Jak.novi> V krabce nosím ty trošku mohutnější, u kterých se poničení tolik nebojím. Fotku hodím kdyžtak zítra, dneska už zmizím.

Středa 17. února 2010 ve 22:24® Jak.novi
Jak.novi

skwor> Já je dávám normálně do krabky s jinýma splávkama a zatím se neponičili. Jen jsem letos dva utrhl. :-)

foto/diskuze/plavana/2010/th-img31230.jpgfoto/diskuze/plavana/2010/th-img31231.jpgfoto/diskuze/plavana/2010/th-img31232.jpg
Středa 17. února 2010 ve 22:15® skwor
skwor

Sander> Mě tohle vyhovuje i kvůli skladnosti, hodím to do kapsy u vesty a je po problému.

Středa 17. února 2010 ve 22:13® Sander
Sander

skwor > dlouho jsem je tahal v tom samém, vážně. Teď už v tomhle: http://www.carpsystem.cz/…y-swinge-145

Středa 17. února 2010 ve 22:07® skwor
skwor

Protože diskuze stojí, zkusím to trošku rozhýbat. V čem nosíte nejmenší „ouklejové“ splávečky, které jsou vesměs dost křehké? Asi dva roky na ně používám pouzdro na doutníky a je pro tento účel absolutně ideální.

foto/diskuze/plavana/2010/th-img31229.jpg
Středa 17. února 2010 v 0:08@ sava757

Zdravím všechny nedočkavce kteří už letos nevydrželi a byli u vody. Poohlížím se po někom kdo by mě vzal na zajímavé místo u vody které by stálo za to vyfotit,potřebuju nějaké zimní fotky do archivu , za odměnu slušnou zvětšeninu z akce, pokud vás to zaujalo pro představu se podívejte na moji tvorbu www.rybarskykalendar.cz

Pondělí 15. února 2010 v 10:49® Jak.novi
Jak.novi

majlant> I v této době je dobré vnadit. Ale nemysli si, že bůhvíjakým množstvím, protože teď ryby potravu skoro nepříjmají, teda příjmají ale ve velice malým množství, neboť maj sníženej metabolismus. Nejlepší je ploticové krmení černé, nebo tmavě hnědé barvy a je zbytečný, vlastně nežádoucí do něj přidávat živou složku nebo partikl. Ale dá se to odchytat i bez krmení. Nekrmí se třeba při soulačce, která je v tomto období dobrá, hlavně na tlouště a jako nástrahu použít rohlík. Buď v normální formě nebo pařenej.

Pondělí 15. února 2010 v 10:10profil byl smazán

cau. ma cenu tet vnedit?? treba kdyz du na reku, konkretne na luznici, tak na 2 hodky??? chci chytat na cerva nebu hnojaka.

Čtvrtek 11. února 2010 ve 20:42® Jak.novi
Jak.novi

DJ> Díky moc. :-) A těm perutýnům se pokusím vyhnout :-)

Čtvrtek 11. února 2010 ve 20:21® DJ
DJ

Dekuju moc za odkaz Osprey. Nakonec budu o Jadranu vedet vic nez bezny tamni domorodec :-) kouknu na to.

Tento příspěvek byl editován 11.2.2010 19:25:26 uživatelem DJ.
Čtvrtek 11. února 2010 ve 20:21® DJ
DJ

Jak.novi> Opravddu si more hlidaj. Kdyz jsem vyndal chobotnici jeden mistni mi zacal ne uplne slusne naznacovat ze se to nedela a kdyz by to tak delal kazdy alibaba more by brzo umrelo. Prisel mi malinko prehnanej :-) ale jak jsem rikal bud opatrnej na hotelovi plazi – rybarit te nikdo videt nemusi kdyz popojdes kus stranou a na fotky doporucuju Giftun ( ostrovni rezervace u Hurgady ). Kdyz dostanes velkou davku jedu z perutyna muze te to pry zabit. Zkus to vyguglovat. Hurgada je krasna. Jdu zkouset nacpat par fotek co jsem nasel do alba. Dalsi mam snad v kancelari.

Čtvrtek 11. února 2010 v 19:01® Jak.novi
Jak.novi

DJ> A ještě jedna otázka. Jak strašným způsobem hlídají své moře?

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:59® osprey
osprey

DJ> Tadyhle máš inspiraci. Projdi si celý ten web a dozvíš se docela dost.

http://www.chorvatsko.cz/…rybolov.html#more

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:58® Jak.novi
Jak.novi

DJ> Jestli myslíš perutýna ohnivýho, tak jsem si do teďka myslel, že jeho jed není smrtelný.

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:55® Jak.novi
Jak.novi

DJ> Díky. Jedem do Hurghady.

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:49® DJ
DJ

Jak.novi> Staci, ze si strcis za plavky housku a potrhas ji na male kousky nekde u koraloveho utesu a fotis podvodnim fotakem za 50Kc, ale bacha. Egyptaci si hlidaj more strasnym zpusobem. Zajdi nekam kousek za hotel. Na vlasci muzes vlacet i nastrahy na olihne. Jsou jich tam mraky. Rudy more je ale nadherny. Kousek dal od brehu jsem videl i slusny papousci ryby, jehlice, mam pocit ze se i vlkouse. Vecer si zkusim dat potky do alba tak se mrkni. Pozor ale na perutyny. Je jich tam spousta a hlavne pred soumrakem. Na kazdym centimetru chapadel maji pry tri miliony jedovych bunek a kazda obsahuje smrtelne jedovaty neurotoxin. Vyfotil jsem jich spoustu. Kam jedete?

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:46® Jak.novi
Jak.novi

DJ> Podle mě to je lov z plavidla, tak tam to povolení potřeba bude.

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:39® DJ
DJ

osprey> Mam gumovy clun do tri a pul metru s hlinikovu podlazkou a motor do tri koni, nebo elektro motor. Na takovouhle lod pry neni potreba mit povoleni, alespon to pisou v namornich priruckach. Je ale pravda, ze Chorvatsko je hodne specificky a na co nechtej povoleni jinde na mori, na to muzou Chorvati povoleni chtit. Radej se podivam a doplnim sem jak to je.

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:37® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Letos letím do Egypta, tak si beru pouze vlasec na cívce. Chci tam chytit nějaký rybky jen kvůli fotkám.

Čtvrtek 11. února 2010 v 18:32® osprey
osprey

DJ> Teoreticky tam potřebuješ koupit povolenku na jakékoli chytání. Lov z břehu ještě tolerují (já tomu stejně moc nedal, ani prut jsem nevezl – stačí mi ty ryby vidět), ale po lovících z lodě jdou tvrdě a pokuty jsou prý parádní. Osobně bych tu loď bez papírů neriskoval.

Tento příspěvek byl editován 11.2.2010 17:33:29 uživatelem osprey.
Čtvrtek 11. února 2010 ve 13:05® Jak.novi
Jak.novi

DJ> Ale na loď myslím, potřebuješ povolení.

Tento příspěvek byl editován 11.2.2010 12:05:33 uživatelem Jak.novi.
Čtvrtek 11. února 2010 v 11:51® DJ
DJ

osprey> Cetl jsem o nich, mas pravdu. Nicmene bereme si s kamaradem lod a rad bych zkusil vlaceni na hloubce. Trochu se teda bojim o vercajk, aby ho neserzala sul. Na olihne mi taky doporucil znamej jen pitlacku, asi vezmu jen klubka silnyho vlasce na ktery ukotvym navazec. A asi mas pravdu i s tim, ze toho v tom mori maji cim dal min. Uz mi to taky reklo par lidi. Chorvatsko jsem jeste nevidel a jsem docela zvedavej i na naturu mistnich. Z Egypta mam krasnou fotku chobotnice, tak ti sem vlozim par fotek z roku 2003. Dik tomu jak se k tobe tohle zvire tuli jsem pochopil proc ji rikaj morska kocka :-) pritulnejsi vodni zvire fakt neznam :-) Perutyny jsem chytak nezkousel, ale byly krasny.

foto/diskuze/plavana/2010/th-img30960.jpgfoto/diskuze/plavana/2010/th-img30961.jpg