Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 6. února 2010 v 11:34® olda
-
cormoran> ne lepší špatně,správně mnělo být nejlepší,čekám omluvu
- Sobota 6. února 2010 v 11:13® cormoran
-
olda> Ty jsi lepší vyhledávač než kolega Gůgl
- Sobota 6. února 2010 v 10:50® olda
- Sobota 6. února 2010 v 10:48® olda
- Sobota 6. února 2010 v 10:34® olda
- Sobota 6. února 2010 v 9:22® hraji
-
1Mara> rozumím
- Sobota 6. února 2010 v 9:21® hraji
-
DJ> zkus přemýšlet. Podle toho nákresu je možné použít normální splávek, spíše baculatější, aby neměl tendenci se popotahováním potápět. Zatížíš jej soustředěnou zátěží /torpilou) až dole u návazce, aby se ti při popotahování nezvedala nástraha moc vysoko, nedovážíš je úplně, aby se splávek nepotápěl, návazce bych volil v délce cca 30 cm, s ohledem na lovené ryby průměr kolem 1,12 až 0,16 a háčky velikosti 12 až 8. A máš hotovo. Ještě kmenový vlasec, ten by měl být silnější než návazce o 0,02 mm.
- Sobota 6. února 2010 ve 2:25® 1Mara
-
hraji> nechci o tom tady moc psát lidi mají velké uši
- Sobota 6. února 2010 v 1:33® DJ
-
hraji> Jo jiste to je tak jak pises, ja bych ale potreboval zjistit zda uz tak nekdo tady chyta a zda je moznost nekde koupit tenhle druh splavku a dal jak to vazat – tyhle casti v dokumentu nejak vynechali.
- Pátek 5. února 2010 v 8:27® hraji
-
1Mara> hm, tak to je blbé, na takovém toku se ryba hledá hodně těžko. V takovém případě je každá rada drahá. Nezbyde než zkusit tu velkovodu. To že ryby nevidíš neznamená že tam nejsou a že je nechytíš.
- Čtvrtek 4. února 2010 ve 23:58® 1Mara
-
hraji> Tam nic takového není je to úsek cca 1km. a pak už je velkovoda , sic do třetiny rozmrzlá , ale rybu tam nět vidět
- Čtvrtek 4. února 2010 ve 22:37® hraji
-
DJ> ano, v podstatě je to stejné jako vláčení se splávkem a marmyškou na okouny. To popisovali někteří kolegové již před mnoha a mnoha lety. V této podobě je to zase jen plavaná, protože při plavané ti nic nebrání nástrahu popotahovat. Nevidím v tom nic složitého ani neobvyklého.
- Čtvrtek 4. února 2010 ve 22:27® DJ
-
hraji> Vkladam sem maly schema toho, jak ta vlacena plavana cca vypadala.
Tento příspěvek byl editován 4.2.2010 21:28:32 uživatelem DJ. - Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:33® hraji
-
1Mara> myslím, že hloubka 70 cm v současné době, kdy je hodně čistá voda (spekuluji podle naší říčky) je moc malá, tam se ryby odváží až za soumraku a tmy. Zkus najít nějaké hlubší místo, třeba podjezí.
- Čtvrtek 4. února 2010 v 18:17® Stroft
-
jájá> Vyzkoušej,specil splávky na řeku od Cralusa,pod splávek vyvěsíš rybičku,živou či mrtvou a máš vystaráno.Mužeš dát prut do vidliček a chytat třeba 20metrů od břehu,díky specilním vlastnostem splávku, zůstane v proudu a nepojede ke břehu.Ale není to na velké nástržky,tak do cca 15cm.
Tento příspěvek byl editován 4.2.2010 17:18:19 uživatelem Stroft. - Čtvrtek 4. února 2010 v 17:08® 1Mara
-
Sander> No pod vodu nevidím
, ale fak tam jsou furt a v zimně howno
- Čtvrtek 4. února 2010 v 17:05® 1Mara
-
hraji> U dna , vytéká tam teplá voda , ale hloubka tam není .cca 0,70cm. Myslel jsem si že když se tam držej od jara do podzimu tak přes zimu tam taky budou , ale asi nebyli
- Čtvrtek 4. února 2010 v 11:45® hraji
-
DJ> vůbec netuším. Nikdy jsem nic podobného neviděl a ani jsem o tom neslyšel. Klasické plavané to moc podobné není. Ale zřejmě budou platit podobné zákonitosti, jako u plavané.
- Středa 3. února 2010 ve 22:07® DJ
-
hraji> A jak nebo kde se bych mohl ziskat vic info. k navazcum a technice. Tenhle zpusob me hodne zaujal. Je to takova napul cesta mezi plavanou a privlaci. A na vodach kde se nesmi vlacet bych tak mel zelenou, protoze tenhle zpusob byl oznacen jako druh plavane. Ja bych si tak prisel na sve, nez to zakazou:)
- Středa 3. února 2010 ve 21:32® osprey
-
jájá> To bych tam radši hodil mrtvolu na feeder a sem tam popotáhl.
A na živou nechytám.
- Středa 3. února 2010 ve 20:01® jájá
-
Ahoj sedím doma a koukám, že zima svou vládu jen tak nepředá jaru. Přemýšlím nad blbostmi, piji kávu a myšlenkami jsem u vody. Chci se optat, má někdo zkušenost s lovem dravé ryby na živou rybičku na těžké lízátko v proudu? Já v létě honil po vodě jen kačenky, sice super rybačka se zubatýma a s tloušti, ale kačenka je v rychlém proudu nějaká neohrabaná. Díky
- Středa 3. února 2010 v 19:17® Sander
-
1Mara > to mi nějak nejde do sebe – kde jsi ty ryby čekal, tam byly, přesto jsi nic nevyžehlil. Jak tedy víš, že tam byly?
Jinak jsem na tom letos stejně.
- Středa 3. února 2010 v 17:09® hraji
-
DJ> tohle nápadně připomíná lov se Sbirulinem, tedy speciálním splávkem. Zkušenosti s tím ale nemám, nicméně fungovat to asi bude.
- Středa 3. února 2010 v 17:09® hraji
-
1Mara> na co jsi zkoušel chytat? A u dna nebo ve sloupci?
- Středa 3. února 2010 v 16:10® Tommy
-
1Mara> nic si z toho nedělej
- Středa 3. února 2010 v 15:32® 1Mara
-
Letos první plavačka na tlouště a zero
, tam kde jsem je čekal tak byly
- Úterý 2. února 2010 ve 23:00® DJ
-
Zdravim panove, potreboval bych radu. Na F&H jsem videl techniku vlaceni v kombici s plavanou. Rybar pod specialni splavek pripevnil zivou nastrahu, cerva, zizalu nebo housenku tak aby castecne precnivala za hacek, to zpusobi, ze nastraha rotuje a vlni se. Splavkem si urcite presnou hloubku, takze neni skoro sance uvaznout a ziva nastraha ktera se pri vlaceni navic rozkmitavana spickou velmi jemneho prutu je velky svudnik pro okouny pstruhy a dalsi druhy dravcu. Mate nekdo s podobnou technikou zkusenosti??
- Úterý 2. února 2010 v 7:49® kangiru159
-
díky za radu lidi,aspon mám trošku přehled,sice malí,ale aspon nějaký
- Pondělí 1. února 2010 v 16:32® hraji
-
kangiru159> já bych ti dporučil tohle a ještě ušetříš za dopravu, když si to vyzvedneš v obchodě ve svém okolí http://www.fishop.cz/…a/podberaky/ můžeš si tam vybrat hlavu podběráku v různém provedení a i tyčku a vejdeš se do 600, když budeš chtít.
- Pondělí 1. února 2010 v 16:03® olda
-
kangiru159> ale počkej na nějakého plavačkáře nevím jestli se to neláme ze závitu,prý se to u některých stává