Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 13. prosince 2009 v 19:12® jájá
jájá

proutnik> zkus sehnat foto. Normálně je velikost do 14-ti cm a tuší, že max. 24 cm. byl by to rekordní kus.

Neděle 13. prosince 2009 v 15:46® Prutos
Prutos

proutnik> To silně zavání záměnou za parmičku, zvlášť na Bečvě. Fotka by nebyla?

Tento příspěvek byl editován 13.12.2009 14:48:18 uživatelem Prutos.
Neděle 13. prosince 2009 v 15:42® proutnik
proutnik

pepa-č> kamos chytnul na becve 33cm velkeho hrouzka

Neděle 13. prosince 2009 ve 12:18® mihy.san
mihy.san

Kubajs> a napiš pak, jak se ti libí ta matchka …

Sobota 12. prosince 2009 v 18:27® vondras

tak jak jste dneska dopadli na lovu já byl včera na BEROUNCE a bílá ryba šlapala jak na jaře a prakticky šlo chytat tak do 15,00hod.potom už to počasí se horšilo ale fakt rozlučka !? se povedla !!!

Sobota 12. prosince 2009 v 16:35® džigit

A pokud je směšné,že jsem si nevěděl rady,tak vklidu ještě přidám.Když jsem chytil první mírovou parmu,měl jsem pocit,že je nemocná.Připadalo mi,že má divně oteklé pysky.Ruce rozklepané ze souboje a po zdolání pronesu „tohle“ a pak mi při měření ujela zpět do vody.Dodnes se tomu s kamarádem s chutí zasmějeme.Já však chytám dodnes a on nee.Ono vidět na obrázku a skutečnost není vždy totéž!Navíc za bolševika bylo hlavní vědět,kdo jsou orgány NF a až pak byla pořádná exkurze do rybího světa!!!

Tento příspěvek byl editován 12.12.2009 15:36:14 uživatelem džigit.
Sobota 12. prosince 2009 v 16:08® džigit

pepa-č> však já taky.Jenže jsem v té době začínal.Proto jsem myslel o parmě.Do té doby to byly vždy jen do 20cm až tam „oblud“.Pak už jsem tam na ně chodil pravidelně.Tam byly vždy,zima nebo léto… A taky neřeším jestli mi to někdo věří.To víš, někteří jsou rýpaví

Sobota 12. prosince 2009 v 15:27® olda
olda

Tak někdo založte forum úlovek řezana,fotit pouze s metrem a na konci roku 2010 třeba v prosinci ten největší dostane pochvalu před rozsvíceným monitorem.

Sobota 12. prosince 2009 ve 14:05® Kubajs
Kubajs

Ok zkusím ten chleba,kukuřici a kolínka uvidíme na co to půjde večer napíšu

Sobota 12. prosince 2009 ve 13:51® hraji
hraji

Kubajs> vem si raději kus chleba nebo rohlíku a nastražuj jen střídku

Sobota 12. prosince 2009 ve 13:50® hraji
hraji

Někdy v roce 1973 až 1975 jsme s mým kamarádem Jirkou Rožňákem v Rýmařově v rybníčku skrytém v zahradě Hedvy chytili hrouzka, který měl 25 cm. Fotku nemám, pochopitelně, ale nemám ani důvod si něco vymýšlet, protože toho maxihrouzka chytil kamarád. Nachytal jsem od té doby hodně hrouzků, ale tak velkého už ani náhodou. Přesto věřím, že hrouzek může dorůst 27 cm.

Sobota 12. prosince 2009 ve 13:47® Kubajs
Kubajs

TAK JÁ JEDU NA 2HODINKU ZKUSIT MATCHKUTAK DOUFÁM ŽE BY SE MOHL POVÉST ALESPON TLOUŠTÍK ČI NĚJAKÁ PLOTKA MÁM BOHUŽEL JEN KUKUŘICI A KOLÍNKA ČERVI JSEM NESEHNAL MÁ JEŠTĚ NĚKDO TIP NA NÁSTRAHU?

Sobota 12. prosince 2009 ve 12:29® Jak.novi
Jak.novi

pepa-č> Já ti věřim.

Sobota 12. prosince 2009 v 11:57profil byl smazán

Já toho hrouzka 26 vážně chytil. Parma to nebyla. Tak blbej jsem nikdy nebyl, abych nepoznal ryby. Mám na to svědka. Zda mi kdo věří nebo ne, je mi zcela fuk. Já tu rybu chytil a viděl. Na položenou na hnojáka, montáž vylehčená korkem, aby se nemotala mezi kameny. Uloven na okrese Písek. Je to už dávno.

Sobota 12. prosince 2009 v 11:30® Jak.novi
Jak.novi

skwor> Jo. Má 72 cenťáku zabrala mi na feeder.

Sobota 12. prosince 2009 v 11:29® skwor
skwor

Jak.novi> To už vypadá na sedmičkovou řadu :-) Pěkná. Parmu jsem letos chytil poprvé v životě. Hned ta první měla 60+, ale že by udělala radost, to ne. Zabrala při sumcovláčce a podle boje mě v první chvíli nechávala uvěřit, že na konci kope vousáč.

Sobota 12. prosince 2009 v 11:24® Jak.novi
Jak.novi

skwor> Ten tvůj hryzán na mího nemá :-))

foto/diskuze/plavana/2009/th-img29491.jpg
Sobota 12. prosince 2009 v 11:21® skwor
skwor

Kubajs> Radši nic.

Sobota 12. prosince 2009 v 11:04® Kubajs
Kubajs

skwor:mě je jedno,ale že tomu nevěříš!!já vím že ty jsi ten nejchytřejší ze všech tady!!jenom doufám že kvůli téhle zprávě nebudeš zase trucovat na MRKU jak je v tvém zvyku:-D :-D ,takovýhle všeználky mám nejradši

Sobota 12. prosince 2009 v 10:38® skwor
skwor

Taky mám hrouzka skoro 40cm :-))

foto/diskuze/plavana/2009/th-img29490.jpg
Sobota 12. prosince 2009 ve 3:14® Jak.novi
Jak.novi

džigit> O takovím hrouzkovi si můžu jen nechat zdát. :-)

Sobota 12. prosince 2009 v 1:41® džigit

osprey> Já se přidám.Před pár lety na Odře pod Výškovickýma tůněma vytéká kanál.Smrdělo to jako bolavá noha,ale na nástražky to bylo dobrý.Jednou sem zašel a po chvíli na hnojáčka zabrala ryba,vzhledem k velikosti jsem si myslel,že to je nějaká degenerovaná parma/tu jsem tehdy ještě živou neviděl/.Koukal jsem jako pako-hrouzek 27cm.Vzhledem k tomu,že v té době jsem si o foťáku mohl nechat zdát,tak pouze moje slovo.Byl tam ještě starej rybář a ten si ho vzal domů na krmení.Já to tenkrát tak nebral a s takovým smraďochem sem si starosti nedělal.Ono jich tam bylo dost okolo 23+ Dodnes mně za to kámoš peskuje,já to nedal ani do zlaté udice,neb jsem nevěděl,že je taková třída.Prostě cenu mělo jen to,co se dalo sežrat.Za komára to tak bylo.Sorry

Tento příspěvek byl editován 12.12.2009 00:42:52 uživatelem džigit.
Pátek 11. prosince 2009 ve 23:40® osprey
osprey

Kubajs> Nepíšu, že ti nevěřím. Píšu ti to proto, aby sis uvědomil hodnotu té ryby a nesrovnával ji s 10 kg kaprem, který je normálně dostupnou rybou.

Pokud jde o to „na plavačku nebo na feeder“, je to jen otázka času než mu dojdou síly a dostatku místa.

Stroft: A pak je tu ten Pepův 26 cm. Ono se to někdy nezdá… Slyšel jsem o mnoha zajímavých rybách velmi neobvyklých rozměrů. Kupodivu to nikdy nebyli kapři, amuři, štiky ani candáti nebo sumci. Vždycky takové podceňované druhy jako tloušť, parma, cejn, plotice,… nebo hrouzek. Ten problém bude někde jinde.

Pátek 11. prosince 2009 ve 23:18® Kubajs
Kubajs

osprey:ne kdo chce věří kdo ne ten nemusí nikomu to nenutím!!kapra přes 10kg bych chtěl chytit na plavačku nebo na feeder pokud možno na oboje,ale okouna přes 50cm si myslím chytit můžu ale na vodách které v mém okolí nejsou nebo je neznám a když vím o těchto okounech tak mi prostě nevezmou nástrahy s kterými rád chytám

Pátek 11. prosince 2009 ve 22:38® osprey
osprey

Kubajs> Chyba. Já kapra přes 10 kg v životě nechytil, ale když tomu dám měsíc, tak to musí být. Někde na soukromáku by to byla možná i otázka víkendu – jen by mi někdo musel poradit příchuť koulí, bo v tom se nevyznám.

Okoun 50+, to už je jiný kafe. Na to nemusí život stačit. A na toho tvého hrouzka taky. Zatím jsem o větším neslyšel. Už těch Pepových 26 cm mě stálo párkrát obvinění z toho, že kecám.

Pátek 11. prosince 2009 ve 22:35® Stroft
Stroft

Panové,hrouzek 27cm?!To mi připomíná, jak jsem nedávno byl na jedné moravské přehradě ,kde mi dva místni, postarší rybáři, tvrdili,že tahají z vody okouny 55–57cm celkem běžně.Myslím,že je na čase tu lampu pod vodou zhasnout:-)

Pátek 11. prosince 2009 ve 22:09® Kubajs
Kubajs

skwor:v životě jsem tu nikde neviděl diskuzi na téma hrouzci je to tu samá štika,kapr a tloušt tak proč bych se o něm měl zminovat je to pro mě cenná ryba ale zkrátka víc bych si cenil okouna přes 50nebo kapra přes 10kg,zkrtáka jsem byl potěšen jen ve chvíli kdy jsem ho chytil

Pátek 11. prosince 2009 ve 21:46® osprey
osprey

Kubajs> Jak chytneš dalšího hrouzka 23+, foť jak o život. Většího vyfoceného jsem neviděl.

Věřím, že jsou, ale je to větší rarita než dvoumetrový sumec.

Pátek 11. prosince 2009 ve 21:36® skwor
skwor

Kubajs> dnes ve 20:28 – Tu 27ku jsi jako chytil? Tak proč máš potom v kartě u trofejí napsáno „Vše běžné“? Nic ve zlým, ale nevěřím. Za tu dobu co sem chodíš, by ses o něm musel aspoň jednou zmínit.

Pátek 11. prosince 2009 ve 21:35® standas
standas

Kubajs> řezan 27 je pěkný ten uš může bejt cejtit na klacku co?:-D