Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 11. prosince 2009 ve 21:28® Kubajs
-
osprey:je to tak tři roky chytam jsem je na položenou tři metru od břehu na žižalky jsem myslel že tam mám malýho potočáka
- Pátek 11. prosince 2009 ve 21:15® osprey
-
Na přítoku Orlíka jsou 20 – 22 cm nahusto, ještě 23 cm se dá chytit (mám asi 3) a kamarádi tam měli i 24 cm.
Kubajs: To nebude pepa-č rád. Má hrouzka 26 cm (chytil, nefotil – je to 15 let) a žijeme v domnění, že drží český rekord.
- Pátek 11. prosince 2009 ve 21:07® Kubajs
-
osprey:jednou jsem viděl asi 23a to už byl krásnej kus!!ale taky jsem viděl hrouzka 27cm a to už byl kus že vypadal jako nějaká ryba ze západu
- Pátek 11. prosince 2009 ve 21:02® standas
-
osprey> 20cm tutově
- Pátek 11. prosince 2009 ve 20:58® Jak.novi
-
osprey> Mám největší 23 cm. U kámoše jsem viděl pětadvacítku.
- Pátek 11. prosince 2009 ve 20:56® osprey
-
Mimochodem, když už tu řešíme oukleje, jakou největší jste viděli?
- Pátek 11. prosince 2009 ve 20:55® standas
-
Stroft>
- Pátek 11. prosince 2009 ve 20:42® Stroft
-
standas> Nevím jak to ty „piraně“dokážou ale klidně zblajznou i dvě zrna kukuřice.Kdyby nebyly tak luxusní nástrahou na Candáta tak je všechny pošlu do rumunska
- Pátek 11. prosince 2009 ve 20:29® standas
-
osprey> a sakra tak to je konec:-/
- Pátek 11. prosince 2009 ve 20:04® osprey
-
standas> Jdou! Chce to jen dost malou gumu.
Můj rekord je ouklej na Rapalu CD 5G regulérně na prostřední trojhák za hubu.
- Pátek 11. prosince 2009 ve 20:03® standas
-
Stroft> pamatuju že na Berounce 1 žraly Oukleje zedna kolínko! se divim že nejdou po gumách
- Pátek 11. prosince 2009 v 19:44® osprey
-
Stroft> To bys koukal, kde všude dokážou oukleje vadit
Ale třešně nežerou.
Feeder je taková akčnější položená. Já chytám hlavně v té tažné vodě.
- Pátek 11. prosince 2009 v 19:33® Stroft
-
osprey> Ty okleje jsem myslel na děličku,to je super odpruz.Lov na anglána mirně nadřazuju nad boloňku.A samozřejmě po 16.6 už jen vláčka.S feedrem jsem si pohrával cca před 10 lety ale je to nuda,jak říkam trošku modernější bobkařina.Jsou ovšem situace kdy feeder nemá konkurenci,např.silně proudící voda nebo hodně hluboká řeka kde se ryba zdržuje daleko od břehu uprostřed toku v proudnici.Ale je to dobrý začátek pro lidi co dodnes chytali na těžko s krmelcem,lecos pochopí a sem tam taky něco chytnou.
- Pátek 11. prosince 2009 v 19:03® osprey
-
Stroft> Plavaná mě čeká od ledna do března – chytáme na šoulačku a s ouklejemi potíže nejsou. V dubnu ještě dám plotice na boloňku u přítoku přehrady, v létě tlouště na třešeň a mám odplaváno
Nějak jsem si nenašel cestu k angličákům. Tam, kde se obvykle používají, většinou chytám na feeder.
Anebo vláčím. Vláčím, vláčím… dneska jsem taky vláčel. Ale brzy budu mít utrum.
Tento příspěvek byl editován 11.12.2009 18:04:07 uživatelem osprey. - Pátek 11. prosince 2009 v 18:47® Stroft
-
Mizící spávek pod hladinu je super orgasmus ale i kopanec do prutu při vláčce je fajn.I dělička má své kouzlo,ale nesmí najet oukleje,pak je to na posr.ní!
- Pátek 11. prosince 2009 ve 14:24® Ciffik
-
mě zase přívlač nic neříká, pocitově nejlíp hodnotím plavačku, ačkoliv loňskou sezónu jsem chytal převážne feedrem, ten pocit , když se splávek ztrácí pod hladinou a pak ta přetahovaná, kdy splávek poletuje od hladiny znovu a znovu pod vodu…
- Pátek 11. prosince 2009 v 10:15® 1Mara
-
Tommy> to je musíš používat na rybařinu a né do různého otvoru
- Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:52® Tommy
-
1Mara> Já už je mám leta a rok vod roku sou snad slabší bo co
- Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:38® osprey
-
mihy.san> I s děličkou jsem si zachytal. Je mi líto, fakt to není pro mě.
Pocitově nejhezší věci z rybařiny, co znám, jsou (bez pořadí) lov na gumové nástrahy, suchá moucha, multík.
Stroft: Díky.
- Čtvrtek 10. prosince 2009 v 18:33® 1Mara
-
Tommy> Nazdáááár kéééémo
to výš jsou drahý
),né příští rok budu muset stím něco udělat
- Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 14:30® Tommy
-
1Mara> Tak si kup brejle páprdo
- Čtvrtek 10. prosince 2009 v 11:49® 1Mara
-
Stroft> dík kééémo
je fakt že na padesát metrů taky už vidím houby , vždyť jsem už starší páprda
- Čtvrtek 10. prosince 2009 v 11:23® mihy.san
-
Jinak Cralusso má krásné stránky s přehledem všech modelů, anglická mutace je zde: http://www.cralusso.com/angol/index.php
Z angličáků mám taky nejraději Darty, ten způsob uchycení u Rocketů mě neoslovil. Na děličku jsou výborné Sharky a Torpeda Tuning. Kapkovité splávky od Cralussa nepoužívám, jiní výrobci mají kapky lepší.
- Čtvrtek 10. prosince 2009 v 0:03® mihy.san
-
osprey> Taky mě zaujal, ale není moc dobrý. Což se postupně prokázalo. Ten model se jmenuje „Surf“ a podobně se i ve vodě chová. Zkráceně řečeno: když zasekáváš, tak veškerá síla záseku jde do těla splávku a ne do háčku.
Raději tedy feeder, než surf …
A zbývá cesta jediná, pokud chceš chytat se splávkem v tekoucí vodě (např. v prudké, s hloubkou a navíc přesně), zbývá jen dělička. Ta opravdová dělička, která má 13 m (optimálně). Ano, je drahá, ano musíš k ní tahat spoustu příslušenství, ale jak už napsalo mnoho lidí: „Když jednou zažiješ ten pocit, kdy ti z topu vyjede 10 m gumy“, tak už nikdy nechceš nic jiného …
- Středa 9. prosince 2009 ve 23:30® Stroft
-
osprey> Ps.ja používám typ-Dart.
- Středa 9. prosince 2009 ve 23:26® Stroft
-
osprey> ne to jsou splávky na řeku a ty mne moc neoslovily.Psali jsme si o waglerech.Tady je odkaz. http://www.shoprybar.cz/prodejna.php?…
- Středa 9. prosince 2009 ve 21:14® osprey
-
Stroft> Nemohl bys vložit odkaz na konkrétní produkt třeba v nějakém E-shopu? Mám pocit, že Cralusso toho dělá víc. Mě kdysi zaujal takový ten splávek na principu křídla, který se dá v proudu držet na místě. To ale asi nemáš na mysli.
- Středa 9. prosince 2009 ve 20:21® Stroft
-
1Mara> Taky nedělám plavanou závodně,alespoň co se registrace týče.Ale s obyč. splávkem přicházíš o 50%záběrů.To nemluvím o zvedavých od cejnů,tam craluso z vody přímo vyletí.Nehledě ke snadnému vyvažování, diky, zasunovacímu dřiku.Když použiješ dutou anténku,která má v průměru cca.5mm tak snadno sleduješ záběry i na 50 metrů.( a to ja mám 2 dioptrie.)Obětuj kilko a pak pochopíš o čem tady píšu. Ps.nikdy neříkej na to moje chytaní to stačí,to by si dodnes, chytal na teleskopy Sona s navijákem Rex
- Středa 9. prosince 2009 v 10:12® 1Mara
-
Stroft> Děkuji
, vím že jsou i dražší , ale nejsem závodník
sic 100kč není zas tolik abych si koupil pár jich , ale fakt na to moje pochytávání mi to stačí .
- Středa 9. prosince 2009 v 10:09® 1Mara
-
Sander> Jó tak dík kémo
Tento příspěvek byl editován 9.12.2009 09:09:40 uživatelem 1Mara.Máš novej imič v nicku jó , pěknýýýý