Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 11. prosince 2009 ve 21:28® Kubajs
Kubajs

osprey:je to tak tři roky chytam jsem je na položenou tři metru od břehu na žižalky jsem myslel že tam mám malýho potočáka

Pátek 11. prosince 2009 ve 21:15® osprey
osprey

Na přítoku Orlíka jsou 20 – 22 cm nahusto, ještě 23 cm se dá chytit (mám asi 3) a kamarádi tam měli i 24 cm.

Kubajs: To nebude pepa-č rád. Má hrouzka 26 cm (chytil, nefotil – je to 15 let) a žijeme v domnění, že drží český rekord.

Pátek 11. prosince 2009 ve 21:07® Kubajs
Kubajs

osprey:jednou jsem viděl asi 23a to už byl krásnej kus!!ale taky jsem viděl hrouzka 27cm a to už byl kus že vypadal jako nějaká ryba ze západu

Pátek 11. prosince 2009 ve 21:02® standas
standas

osprey> 20cm tutově

Pátek 11. prosince 2009 ve 20:58® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Mám největší 23 cm. U kámoše jsem viděl pětadvacítku.

Pátek 11. prosince 2009 ve 20:56® osprey
osprey

Mimochodem, když už tu řešíme oukleje, jakou největší jste viděli?

Pátek 11. prosince 2009 ve 20:55® standas
standas

Stroft> :-D

Pátek 11. prosince 2009 ve 20:42® Stroft
Stroft

standas> Nevím jak to ty „piraně“dokážou ale klidně zblajznou i dvě zrna kukuřice.Kdyby nebyly tak luxusní nástrahou na Candáta tak je všechny pošlu do rumunska:-)

Pátek 11. prosince 2009 ve 20:29® standas
standas

osprey> a sakra tak to je konec:-/

Pátek 11. prosince 2009 ve 20:04® osprey
osprey

standas> Jdou! Chce to jen dost malou gumu.

Můj rekord je ouklej na Rapalu CD 5G regulérně na prostřední trojhák za hubu.

Pátek 11. prosince 2009 ve 20:03® standas
standas

Stroft> pamatuju že na Berounce 1 žraly Oukleje zedna kolínko! se divim že nejdou po gumách :-D

Pátek 11. prosince 2009 v 19:44® osprey
osprey

Stroft> To bys koukal, kde všude dokážou oukleje vadit:-)

Ale třešně nežerou.

Feeder je taková akčnější položená. Já chytám hlavně v té tažné vodě.

Pátek 11. prosince 2009 v 19:33® Stroft
Stroft

osprey> Ty okleje jsem myslel na děličku,to je super odpruz.Lov na anglána mirně nadřazuju nad boloňku.A samoz­řejmě po 16.6 už jen vláčka.S feedrem jsem si pohrával cca před 10 lety ale je to nuda,jak říkam trošku modernější bobkařina.Jsou ovšem situace kdy feeder nemá konkurenci,nap­ř.silně proudící voda nebo hodně hluboká řeka kde se ryba zdržuje daleko od břehu uprostřed toku v proudnici.Ale je to dobrý začátek pro lidi co dodnes chytali na těžko s krmelcem,lecos pochopí a sem tam taky něco chytnou.

Pátek 11. prosince 2009 v 19:03® osprey
osprey

Stroft> Plavaná mě čeká od ledna do března – chytáme na šoulačku a s ouklejemi potíže nejsou. V dubnu ještě dám plotice na boloňku u přítoku přehrady, v létě tlouště na třešeň a mám odplaváno:-)

Nějak jsem si nenašel cestu k angličákům. Tam, kde se obvykle používají, většinou chytám na feeder.

Anebo vláčím. Vláčím, vláčím… dneska jsem taky vláčel. Ale brzy budu mít utrum.

Tento příspěvek byl editován 11.12.2009 18:04:07 uživatelem osprey.
Pátek 11. prosince 2009 v 18:47® Stroft
Stroft

Mizící spávek pod hladinu je super orgasmus ale i kopanec do prutu při vláčce je fajn.I dělička má své kouzlo,ale nesmí najet oukleje,pak je to na posr.ní!

Pátek 11. prosince 2009 ve 14:24® Ciffik
Ciffik

mě zase přívlač nic neříká, pocitově nejlíp hodnotím plavačku, ačkoliv loňskou sezónu jsem chytal převážne feedrem, ten pocit , když se splávek ztrácí pod hladinou a pak ta přetahovaná, kdy splávek poletuje od hladiny znovu a znovu pod vodu…

Pátek 11. prosince 2009 v 10:15® 1Mara
1Mara

Tommy> to je musíš používat na rybařinu a né do různého otvoru :-D :-D

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:52® Tommy
Tommy

1Mara> Já už je mám leta a rok vod roku sou snad slabší bo co :-D

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:38® osprey
osprey

mihy.san> I s děličkou jsem si zachytal. Je mi líto, fakt to není pro mě.

Pocitově nejhezší věci z rybařiny, co znám, jsou (bez pořadí) lov na gumové nástrahy, suchá moucha, multík.

Stroft: Díky.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 18:33® 1Mara
1Mara

Tommy> Nazdáááár kéééémo :-) to výš jsou drahý :-)) ),né příští rok budu muset stím něco udělat:-)

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 14:30® Tommy
Tommy

1Mara> Tak si kup brejle páprdo :-))

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 11:49® 1Mara
1Mara

Stroft> dík kééémo :-) je fakt že na padesát metrů taky už vidím houby , vždyť jsem už starší páprda :-)

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 11:23® mihy.san
mihy.san

Jinak Cralusso má krásné stránky s přehledem všech modelů, anglická mutace je zde: http://www.cralusso.com/angol/index.php

Z angličáků mám taky nejraději Darty, ten způsob uchycení u Rocketů mě neoslovil. Na děličku jsou výborné Sharky a Torpeda Tuning. Kapkovité splávky od Cralussa nepoužívám, jiní výrobci mají kapky lepší.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 0:03® mihy.san
mihy.san

osprey> Taky mě zaujal, ale není moc dobrý. Což se postupně prokázalo. Ten model se jmenuje „Surf“ a podobně se i ve vodě chová. Zkráceně řečeno: když zasekáváš, tak veškerá síla záseku jde do těla splávku a ne do háčku.

Raději tedy feeder, než surf …

A zbývá cesta jediná, pokud chceš chytat se splávkem v tekoucí vodě (např. v prudké, s hloubkou a navíc přesně), zbývá jen dělička. Ta opravdová dělička, která má 13 m (optimálně). Ano, je drahá, ano musíš k ní tahat spoustu příslušenství, ale jak už napsalo mnoho lidí: „Když jednou zažiješ ten pocit, kdy ti z topu vyjede 10 m gumy“, tak už nikdy nechceš nic jiného …

Středa 9. prosince 2009 ve 23:30® Stroft
Stroft

osprey> Ps.ja používám typ-Dart.

Středa 9. prosince 2009 ve 23:26® Stroft
Stroft

osprey> ne to jsou splávky na řeku a ty mne moc neoslovily.Psali jsme si o waglerech.Tady je odkaz. http://www.shoprybar.cz/prodejna.php?…

Středa 9. prosince 2009 ve 21:14® osprey
osprey

Stroft> Nemohl bys vložit odkaz na konkrétní produkt třeba v nějakém E-shopu? Mám pocit, že Cralusso toho dělá víc. Mě kdysi zaujal takový ten splávek na principu křídla, který se dá v proudu držet na místě. To ale asi nemáš na mysli.

Středa 9. prosince 2009 ve 20:21® Stroft
Stroft

1Mara> Taky nedělám plavanou závodně,alespoň co se registrace týče.Ale s obyč. splávkem přicházíš o 50%záběrů.To nemluvím o zvedavých od cejnů,tam craluso z vody přímo vyletí.Nehledě ke snadnému vyvažování, diky, zasunovacímu dřiku.Když použiješ dutou anténku,která má v průměru cca.5mm tak snadno sleduješ záběry i na 50 metrů.( a to ja mám 2 dioptrie.)Obětuj kilko a pak pochopíš o čem tady píšu. Ps.nikdy neříkej na to moje chytaní to stačí,to by si dodnes, chytal na teleskopy Sona s navijákem Rex:-)

Středa 9. prosince 2009 v 10:12® 1Mara
1Mara

Stroft> Děkuji :-) , vím že jsou i dražší , ale nejsem závodník :-) sic 100kč není zas tolik abych si koupil pár jich , ale fakt na to moje pochytávání mi to stačí .

Středa 9. prosince 2009 v 10:09® 1Mara
1Mara

Sander> Jó tak dík kémo :-) Máš novej imič v nicku jó , pěknýýýý :-)

Tento příspěvek byl editován 9.12.2009 09:09:40 uživatelem 1Mara.