Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 8. prosince 2009 ve 22:35® Sander
Sander

1Mara > cormaxx to pochopil správně, čtyři letky na konci horní části, jako u šípu. Tohle bude možná nějaký výlisek, já to lepím doma sám, ale v podstatě je to ono. Foto není třeba.

Úterý 8. prosince 2009 v 18:50® Stroft
Stroft

1Mara> Prošel jsem si obdobím kdy jsem nakupoval anglány za 50kč a do dnes mi leží ve skříni a dokud je nevyhodím, budou ležet i nadále.Pak jsem přešel na splávky craluso a nic lepšího na trhu není(cena cca.100kč.)Několik vyměnných antének,vyvažování ve dříku,křidélka pro přesné nahazování atd…kup si jeden, cca 10gr a vystačíš si všude.

Tento příspěvek byl editován 8.12.2009 17:51:40 uživatelem Stroft.
foto/diskuze/plavana/2009/th-img29455.jpg
Úterý 8. prosince 2009 v 17:17® 1Mara
1Mara

cormaxx> Tak tak , zase takový plavačřkový magor nejsem a bohatý teprv né , jedu na všechno plavaná, feder,vláčka, sumcařina,kapra­řina. To bych se zbláznil mít všechno a žrát kořínky, i když vím že ty dražší jsou lepší a atd, ale co na to moje chytání satačí :-)

Úterý 8. prosince 2009 v 16:39® cormaxx
cormaxx

1Mara> tjn ty ceny angličáků jsou famózní.Taky používám levný ±50Kč.Měl jsem jeden,kterej byl ve vázce tak 40–50m od břehu,tak jsem ho se silnějším vlascem přitáhnul.Našel jsem ho pak na netu za 239Kč :-D

Úterý 8. prosince 2009 v 16:25® 1Mara
1Mara

cormaxx> Tak to se koupí to jó to znám , ale Sander píše o nalepených letkách, tak bych chtěl je vidět v praxi. Jinak dík , mám sice angličáky , ale né ty na který se to nasazuje tam je trocha jiná cena , vše okolo 100–250 kč :-) .

Úterý 8. prosince 2009 ve 14:16® cormaxx
cormaxx

1Mara> Pokud jsem to dobře pochopil tak anténka bude něco jako tohle.

foto/diskuze/plavana/2009/th-img29454.jpg
Úterý 8. prosince 2009 v 11:44® 1Mara
1Mara

Sander> Hod jsem prosímtě foto toho splávku :-) docela jsem zvědavej jak to vypadá , něco podobného jsem chtěl udělat na jaře , ale nedostal jsem se k tomu . Mám angličáky a plavačkový splávky , tak nevím na který to konkrétně myslíš . Dík :-)

Pondělí 7. prosince 2009 ve 21:12® olda
olda

Sander> taky nerad převazuji jsem lempl,a díky za rady,člověk se pořád učí a to je dobře jinak umře v nevědomosti.

Pondělí 7. prosince 2009 ve 20:38® Sander
Sander

olda > vystřihnu z plastu 4 stejné části, které tam budou nahoře přilepeny po devadesáti stupních. Používám to málo, nelíbí se mi jak ten splávek pak pracuje, jsem na tohle hroznej úchyl. Mám potíže i s obyčejným převázáním splávku, když je nutnost použít ten větší, o kterém jsi níže psal. Jsem na to hroznej flegmouš, dělám chybu, vím o tom.

Pokud ti to takhle vyhovuje a ryby berou, sestavu nijak řešit nemusíš.

Pondělí 7. prosince 2009 ve 20:26® olda
olda

Sander> dobrá rada s těmi praporky asi zkusím,vlnky,odraz, to je ono a jsem v pr…z čeho ten praporek děláš?mně ten splávek nic nenese,já mám splávek a jedno olůvko aby se postavil a housku ta plave sama a tloušti koušou.

Pondělí 7. prosince 2009 ve 20:19® Sander
Sander

olda > na řece s hloubkou do 2m, jednoduchým břehem a slabým proudem postačí kapky okolo 1.5g. Pokud chytáš na větší řece, s vracáky, hlubšími proudy, členitými břehy, 6g bývá někdy málo a osobně se letošní zimu pustím do výroby právě této a vyšší gramáže.

Viditelnost splávků je obecně problém, kor v těch velikých vzdálenostech. Stačí špatný odraz, vlnky nebo protislunce a i kdyby jsi viděl jako rys, nepomůže ti to. Trošku jsem tomu pomáhal nalepením praporků na koncovou část splávku – čtyři taková polosrdíčka, pro představu asi jako pera na šípu. Občas to moc pomohlo.

Pondělí 7. prosince 2009 ve 20:10® olda
olda

Sander> potřeboval bych poradit nějaký splávek abych ho na tu vzdálenost viděl ale asi spíš od někoho kdo hůř vidí a používá takový,v tomto počasí jsem druhej.Jakou používáš gramáž?Splávky které bych možná viděl mněly asi 6g,to se mi zdá hodně.

Tento příspěvek byl editován 7.12.2009 19:12:17 uživatelem olda.
Pondělí 7. prosince 2009 v 19:18® Sander
Sander

olda > Alivio rozhodně nebude typ prutu, se kterým se může dovolit dělat záseky na 50m. Má určitě oproti tužším prutům nějaké přednosti, ale v tomto způsobu lovu je nehledej. Jinak 0,16 a větší háček je dobrou volbou.

Tento příspěvek byl editován 7.12.2009 18:19:41 uživatelem Sander.
Pondělí 7. prosince 2009 v 19:08® osprey
osprey

olda> Tak to bych rozhodně nezesiloval. Až bude čas a peníze, koukni po tužší matchce. Anebo vyžiješ s tím, co máš. Já už taky neřeším, když mi sem tam něco spadne. Jen to nesmí být moc často.

Pondělí 7. prosince 2009 v 19:03® olda
olda

osprey> já mám alivio myslím 4.20m 0,18mm kmen a forpas 0,16mm fluorocarbon ale dávam větší háčky

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:56® osprey
osprey

olda> Sander právě z tohohle důvodu preferuje tuhé matchovky. Já sehnal s obrovskou slevou z druhé ruky Antares od Shimana, ten je taky tužší a docela to s ním jde. Pak je tu otázka průtažnosti vlasce – jsou některé méně průtažné a když dáš průměr kmene o 0.02 mm větší, taky se to tolik nevytahuje.

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:27® olda
olda

osprey> chytit zatím není problém,zásek mi dělá problém ale mám matč levná řada od šímo a asi nemám dobré háčky zkouším,asi mi to hodně propruží na tu dálku,ryba není vůbec seklá ale fakt je že ji vytáhnu.

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:11® osprey
osprey

olda> Na tuhle problematiku je tu snad jediný odborník – Sander. Bez legrace. Půl roku nedělá nic jiného než právě toto.

Doufám, že se nedotknu někoho, kdo to dělá taky:-) Ale pokud jde o to chytit tlouště, je kolega Snader osobou z nejpovolanějších.

Tento příspěvek byl editován 7.12.2009 17:13:35 uživatelem osprey.
Pondělí 7. prosince 2009 v 17:47® olda
olda

hraji> možná blbej dotaz ale přesto,zasekneš na 30–50m s bolo,já splavuji na tlouště a s mačkou mám problém dobře zaseknout ,hodně tlouštů na tom háčku nejsou proseklí ale tahám je proti proudu tak nepadaj.

Pondělí 7. prosince 2009 ve 13:37® hraji
hraji

vondras> až na tu vzdálenost nahazová boloňkou se s tím dá více méně souhlasit

Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 22:35® vondras

základní rozdíl v těchto 2variantách je v délce odhozu,s bolonkou se většinou daleko nehází max.20m a s matchovkou právě naopak 15–50m jinak při plavané kolem břehů se dají použít obě varianty ze značek preferuji trabucco a tu nejvyšší řadu je to tedy cenová bomba ale stojí to za to když člověk chytá plavačku často a s chutí !!?

Úterý 1. prosince 2009 v 15:16® hraji
hraji

vavra26> je to normální prut nižší třídy, nebude to žádný zázrak, na normální chytání to určitě bude stačit, ale nelze od toho očekávat žádné přehnané výkony. Navíc podle té specifikace to bude zřejmě prut pro větší vrhací zátěž, tedy dost pevný.

Neděle 29. listopadu 2009 ve 22:58® vavra26
vavra26

Co říkate na tuto děličku?? –Prut Shakespeare Mach 2 Commercial 3,9m/8lb Parametry Délka prutu 13ft(3,90m) Akce prutu 8lbs Počet dílů 3 Váha 204gr Popis

Pruty určené pro lov na plavanou, se zdokonalenou progresivní akcí. Plavačkové pruty Mach 2 jsou vyrobeny ze super pevného 30T (blank má velmi vysokou hustotu a je zpracován při tlaku 30tun) Jsou vyráběné ve dvou různých specifikacích, pro různé použití a podmínky. Pruty splňují ty nejnáročnější požadavky, tenký citlivý a jemný blank, osazený Fuji SIC očky a výkonem, který s přehledem zdolá většího kapra.

* očka SIC (Oxide Ttanium)
* grafitové sedlo navijáku s kovovým límcem
* jakostní „A“ korková rukojeť
* dutá grafitová špičky

Tento příspěvek byl editován 29.11.2009 22:03:23 uživatelem vavra26.
Neděle 29. listopadu 2009 ve 22:28® standas
standas

vavra26> lepší je dělička ale boloňku dlouhou v 7.metrech snad jinak nelze nežli v teleskopu9-)

Neděle 29. listopadu 2009 ve 22:25® Sander
Sander

vavra26 > záleží na situaci.

Pokud se ale ptáš v sekci Plavaná, zřejmě máš namysli rozdíl mezi matchovým a bolognesovým prutem. Za mou osobu mohu říci, že preferuji spíše první variantu. Na mačce se nelepí vlasec, neopírá se do ní tolika vítr protože je tenčí, ale zase je více limitovaná délkou.

Neděle 29. listopadu 2009 ve 22:21® vavra26
vavra26

Co je lepší?dělička nebo teleskop?

Sobota 28. listopadu 2009 ve 21:44® golden carp

dnes nic moc jen 2 kapříci ale malí do 30 čísel

Sobota 28. listopadu 2009 ve 20:12® osprey
osprey

sus1> Myslím, že ta vyšší řada, kterou Sander pochválil, je opravdu vynikající volba za neopakovatelné peníze. Sám na ni myslím.

Sobota 28. listopadu 2009 v 19:38® sus1

osprey> No, jen sem to tady vyzkoušel se zeptat.Budu muset číst a studovat i jinde.:-) Na ten prut jsem se zeptal jen tak,protože je v nabídce hned vedle toho inzerovaného Sanderem.Jinak zatim nic konkrétního vybráno nemam.

Tento příspěvek byl editován 28.11.2009 18:40:06 uživatelem sus1.
Sobota 28. listopadu 2009 v 19:36® sus1

Sander> Sem si pofnukal,no??!!:-)