Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 5. října 2009 v 16:20® sus1
-
1Mara> A nechytil náhodou vložku????
Tento příspěvek byl editován 5.10.2009 16:21:08 uživatelem sus1.)))To se taky může stát,při čistotě našich vod.
- Pondělí 5. října 2009 v 16:18® 1Mara
-
Dejwík2504> a nebyl to náhodou sprzněný koják ?
- Pondělí 5. října 2009 v 15:55® hraji
-
Dejwík2504> u kapra se třecí vyrážka neprojevuje červeným zabarvením. Bez dobré fotografie nejde posoudit, co s tím tvým kaprem bylo
- Pondělí 5. října 2009 v 15:26® Dejwík2504
-
někdy v květnu, možná v dubnu jsem chytl lysce na plavanou kolem 50 cm…byl mega červený..to byla asi třecí vyrážka že?
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 22:53® Piranha
-
osprey> dovolim si jeste pridat, NEBO NEMLETOU.
- Čtvrtek 24. září 2009 v 16:07® osprey
-
pepa Seč> txt je přípona souborů napsaných v Poznámkovém bloku, tak si jich pár napiš
Jinak asi sháníš mletou kukuřičnou placku TTX do krmení a to seženeš v lepších prodejnách, které vedou plavanou nebo v nějakém podobném e-shopu. Zkus třeba Milo Brno.
- Čtvrtek 24. září 2009 v 15:55® pepa Seč
-
Dobrý den plavačkáři, sháním txt, kde jej seženu, poraďte mi. Děkuju. Pepa ze Seče
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 12:00® osprey
-
Piranha: Nikam jsem se nenahnul, vždycky jsem byl především vláčkař. Jenže se to celý rok nemůže, tak mám nějaké vedlejšáky. Feedraře ze mě udělalo pár článků a to, že jsem kývnul Davidovi na to natáčení.
Vláčka je mnohem kreativnější způsob lovu. Nepomůže ti krmení, chytáš na něco, co ryby vůbec nežerou a pokud něco uděláš špatně, většinou druhou šanci nedostaneš.
- Čtvrtek 24. září 2009 v 11:52® Libor
-
mihy.san> děkuju za odpověď, mám matchku 4,5m budu chytat v broďákách, to není problém, budu muset stát šikmo, kus proti proudu.
- Čtvrtek 24. září 2009 v 10:47® Piranha
-
osprey> no vsak jsem si vsiml v casaku ze ses nejak nahnul na stranu hazecu hacku, obalenych gumou
) ale proti gustu… Ja na bic taky chytam a rad, je to sice cudlarina ale nekdy mi jebne a jsem jek uchyl nadrzenej na pidiryby a jdu na stojacek na plotice a cejnky.Kdyz jsem to zkousel naposledy na labi, bez amortiku jsem se necapal, placky okolo 50cm to natahovali jak pitomy a to byla pane rybacka s bicem.Ja na labi na bic mam strach lapat, protoze se dost stava ze to veme u brehui kaprik a ne zrovna malej, nebo parma.Tu bych si na bic s amortikem asi udelal, ale kapra asi ee.
- Čtvrtek 24. září 2009 v 10:09® osprey
-
Piranha> 30 – 40 m je pro mě pole na druhém břehu. Orlík je v té dálce hluboký, je tu jeden stojáček s násaďáky a bílou rybou skromných rozměrů a i ten je docela daleko a moc mě to nemotivuje. Mě stačí pár ryb, ale pěkných a bojovných, proto chytám tak, abych si tohle splnil (říční kapr je proti stojákovému daleko lepší soupeř).
Z podobných důvodů nechytám ani na bič nebo na děličku. Nic proti tomu, nechce se mi.
Letos stejně hlavně vláčím. A teď mě čeká tradiční podzimní porce muškařiny.
- Čtvrtek 24. září 2009 v 10:01® mihy.san
-
Libor> a jak daleko od břehu chceš chytat? Na tu hloubku by měl stačit splávek o gramáži 2 g, větší jedině tehdy, když by byl proud opravdu silný, nebo by jsi potřeboval nahazovat dál. Tvar splávku kapka (ne obrácená kapka, ale skutečně kapka), ta se na zadržování hodí lépe, a podle vzdálenosti buď matchový prut, nebo boloňku.
Jinak k těm Cralussům – řeč je asi o modelu Surf, (Cralusso dělá dneska už asi 20 nebo 25 modelů splávků, tak je třeba to upřesnit). Kdysi jsem s ním chytal, ale to pojmenování je výstižné, on je to opravdu surf a při záseku nesekáš ani tak háček, jako spíš to tělíčko splávku. Osobně bych ho moc nedoporučil, myslím, že na něj dnes chytá jen málokdo. Ale od pana Králika to byl geniální marketingový tah, uvedl se splávkem, který vzbudil obrovskou pozornost a rozjel mu prodej ve velkém.
- Čtvrtek 24. září 2009 v 7:02® Piranha
-
osprey> V poradku, pokud zijes v lokalite, kde by ti tato metoda neni nic platna, tak ok.Jen se treba dost casto stava ze ryby jsou ve sloupci nebo par cisel pod hladinou a daleko od brehu, nad velkou hloubkou.S feederem tam nahodis, ale ke dnu.Otazkou je i krmeni jak se jim nabidne a prilakaj se ryby dolu. To s tim mekkym prutem je pravda, protoze se mi stava dost casto ze na vetsi vzdalenost rybu neseknu, nebo spis jen tak na pul.Diky tomu ze je vlasec pod vodou tak na nej pusobi sila a prut se ohne uz jen pri vytahovani vlasce z vody a nemam takovou razanci akce aby se ryba dobre zasekla.Proto pri kazdy 5 rybe nebo vazce vymenim hacek, aby lepe vklouzl do tlamky rybe i pry horsim zaseku.Jak jsem psal, u toho prutu jsem si zjistil kde ma hranici a vim, ze by se nemel nejak pretezovat a ze ta hranice, kterou ma v gramech je opravdu uz temer nechytatelna.Ale na 30–40m se 14g anglicakem se jeste da pochytat celkem dobre.
- Středa 23. září 2009 ve 23:21® osprey
-
Piranha: To jsme se nepochopili velmi. Já na anglický splávek nechytám prostě proto, že nevím, kde a co bych s ním u nás chytal. (No vím, ale nebavilo by mě to.)
Není to nic proti tobě, nic proti Anglii ani nic proti tomu splávku
Když už musím sedět a chytat daleko, používám feeder – ne proto, že je to tak správně, ale proto, že se mi prostě chce.
Tužší prut potřebuju na vedení splávku v proudu a záseky na dálku. Zeptej se Sandera. Ten má ještě tvrdší.
Rozhodně ti nehodlám zpochybňovat způsob, kterým chytáš ty, ani tě nechci přesvědčovat, že chytám lépe, sportovněji apod. Prostě jsem napsal, jak chytám.
Můžeme to tady probírat dál, třeba nakonec společnou řeč najdem. Jenom se na to dojdu vyspat
- Středa 23. září 2009 ve 22:36® Piranha
-
Libor> cetl jsem a koukal na videa o splavku Kralusso, je to splavek fungujici na vztlaku vody.Je to ale tezky se to naucit a hlavne postelovat.Cim vic na ten placatej splavek tlaci voda, tim vic se tahne od tebe a zustava stat v proudu, a samozrejme i diky dobre vyvazenymu navazci mas nastrahu tam, kde ji chces mit.Ja na to nikdy nechytal, jen jsem to videl a cumel jsem jak pero.Jukni na youtube.com a dej si kralusso a uvidis videa o tom.
- Středa 23. září 2009 ve 22:33® sus1
-
Libor> Lízátko.
- Středa 23. září 2009 ve 22:32® Piranha
-
osprey> vubec jsem nepochopil co jsi psal. za 1. proc by se nemel u nas pouzivat splavek kterej je predvazenej?Proc teda chytas na feeder, ktery je taky z anglie.Jaky je rozdil mezi anglickym stojakem a ceskym.Jde o to ze s obycejnym splavkem nenahodis 40m.Na tlouste na rece ktera ma 20m na sirku mi je to prd platny, to vim, ale pokud pujdu na stojak, kde se ryby zdrzuji v hloubce daleko od brehu tak jak asi se k nim dostanu.Jen diky tezkymu splavku kterej odhodim a diky montazi ktera mi nastrahu dostane na dno.Vubec jsem nepochopil co jsi myslel. Jako je to to samy, proc si koupit hondu, kdyz mame skodovky, to je bolsevizmus
)
A za 2. proc bych nemohl mit prut ktery ma rychlejsi akci je jemnejsi a hlavne delanej na tuto metodu.Po nekolika vypravach s wagglerem jsem zjistil, co tomu prutu sedi, tudis tam nenacpu 15–20g anglicaka ale dam si tam anglana okolo 10g a to staci bohate.Diky dobrymu navijaku a tenkymu vlasci nahodim docela daleko a jsem spokojenej.Samotny zdolavani je pak diky mekkymu klacku pozitek.Nerikej ze ne.
- Středa 23. září 2009 ve 22:32® Libor
-
Kluci, pořád se nemůžu zžít s feeederem a preferuju plavču. Chci se zeptat na nadržování splávku v proudu, hloubka cca 1m, docela tažné, cíl jsou ryby u dna. Jak na to? Pár ryb sem udělal ale úspěch všelijaký. Je nějaký fígl v tvaru splávku, rozložení zátěže apod.?
- Středa 23. září 2009 ve 22:31® sus1
-
1Mara> Ty sis eště nezvyk???
- Středa 23. září 2009 ve 22:24® 1Mara
-
sus1> Né na to já nemám ani pomyšlení , ale co kdyby ?
jdu hajat nebo mi vynadaj že to opět tady všude zasí… m
)
- Středa 23. září 2009 ve 22:23® sus1
-
1Mara> Myslíš určo dvou nohou udici ,vid??
- Středa 23. září 2009 ve 22:19® 1Mara
-
sus1> No nevím , ale hezkou přírodu nafotit a u toho nejakou tu udici bez ryby je přeci taky pěkná fotka né ?
- Středa 23. září 2009 ve 22:17® sus1
-
1Mara> Mam jich dost,ale tady to chce s rybou.
- Středa 23. září 2009 ve 22:16® 1Mara
-
sus1> S tlouštěm nebo deštovkou ?
Tento příspěvek byl editován 23.9.2009 22:16:35 uživatelem 1Mara.no a kde máš fota od vody ? , když nechodíš chytat fišky ?
- Středa 23. září 2009 ve 22:14® sus1
-
1Mara> Jááááááá????vůbec.,to mě zase neznáš asi ty.
Tento příspěvek byl editován 23.9.2009 22:16:26 uživatelem sus1.Si pište osobky,co s nim budete večer dělat??!!
Znáš to,někdo se toho chytne a je elent hned.
)a bude vracet registraci,třeba.
- Středa 23. září 2009 ve 22:12® 1Mara
-
sus1> a jeje co tě tak dožralo ?
vždyt mně znáš né tak co se čertíš ?
- Středa 23. září 2009 ve 22:08® sus1
-
Prasata jedny úchylný.!!
- Středa 23. září 2009 ve 22:08® 1Mara
-
Sander> No voe a nabruž si nůž
osprey – no radči né to by se ti taky mohli smát lidi víc než mně
. Teď vážne mám je v merku , ale musím si to trochu ještě prořezat aby sem se knim vůbec dostal , a práce máme až nad hlavu a teď o výkend jedu na chatu na Otavu takže zase se knim na zoubek nedostanu
, ale jsem fakt zvědavej jestli nějakýfo dědu vyndám do konce roku
- Středa 23. září 2009 ve 22:02® osprey
-
1Mara: Ještě že jsem nesliboval, že taky budu něco vyndavat
- Středa 23. září 2009 ve 22:01® Sander
-
1Mara > já to chápu správně, teď ho du vyndat před spaním ve vaně.