Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 5. srpna 2009 ve 13:10® inspo

Fugas> Mimochodem, s pevným splávkem se ti pytel nevytváří?

Středa 5. srpna 2009 ve 13:09® inspo

Fugas> S pevným splávkem na hloubce 3 m v místech, kde chci chytat by se podstatně hůře nahazovalo. A další problém je v tom, že já si lov s anglánem oblíbil natolik, že postupně od pevných splávků pomalu ustupuji a nechce se mi to pořad převazovat.

Tento příspěvek byl editován 5.8.2009 13:09:27 uživatelem inspo.
Středa 5. srpna 2009 ve 13:05® inspo

hraji> Jasně. Já si to myslel.

Středa 5. srpna 2009 ve 13:03® hraji
hraji

Fugas> vidíš, dokud jsem to nezkusil, měl jsem na to stejný náhled jako ty. A ono to funguje, pytel se na vlasci nedělá nijak tragický, splávek to odnáší, ale o to jde. Prostě to funguje a funguje to dobře. Doporučuji vyzkoušet.

Středa 5. srpna 2009 ve 12:32® Fugas

hraji> Já jsem s anglánem na tekoucí vodě nikdy nechytal a upřímě si to nedovedu ani moc představit. Vlasec pod vodou, tím vznikající pytel a strhávání splávku.. asi musím jít někdy juknout na závody a vidět to naživo.

Středa 5. srpna 2009 ve 12:25® hraji
hraji

Fugas> pokud se jedná o hloubku do 3 metrů, pak je jednodušší lovit na pevný splávek, s tím souhlasím. Ono do tří metrů se dá lovit i s anglánem upevněným na téčku na pevno.

Středa 5. srpna 2009 ve 12:13® Fugas

a neni jednoduší na hloubce do 3m chytat na pevnej? Má v tomhle případě anglán nějaké výhody? napadá mě jen nahazování na větší vzdálenost. Dík

Středa 5. srpna 2009 ve 12:12® hraji
hraji

inspo> samozřejmě to možné je, ale musíš mít na paměti hlavně bezproblémové nahazování, tím je posun spodní zarážky splávku limitován.

Středa 5. srpna 2009 ve 12:02® inspo

hraji> Přesně tak. Jen ještě dotaz…není lepší na řece posunout spodní zarážku výše, ať nemusí splávek tolik klouzat? Snad pochopíš, co tím myslím. :-)

Středa 5. srpna 2009 v 11:56® hraji
hraji

inspo> to určitě, ale je dobré být alespoň teoreticky vyzbrojen, abys nezkoušel něco, co nemůže fungovat a nevedlo tě to k mylným závěrům

Středa 5. srpna 2009 v 11:55® inspo

hraji> OK. Moc díky za vyjádření. Stejně nejlepší to bude řádně otestovat u vody a ne tady klepat do klávesnice.

Středa 5. srpna 2009 v 11:50® hraji
hraji

mihy.san> já vím, však sem nepíšu nic než obecně známé věci, které ví každý závodník.

Středa 5. srpna 2009 v 11:50® hraji
hraji

inspo> vše záleží na tom, zda sestava ze stojáku zvládne vyklesat ke dnu a tam „najít“ rybu. Obecně platí, že na řece se používá mnohem větší zatížení sestavy než na stojáku, na klidné hloubce kolem dvou metrů tak půl až jeden gram, na větší hloubce a silnějším proudu klidně i 3 ale až 6 gramů (většinou na klouzavé montáži anglána)

Středa 5. srpna 2009 v 11:45® inspo

hraji, mihy.san> A má to nějaké extra specifika? Nebo mohu se stejnou sestavou, na kterou chytám na stojácích hned na řeku?

Jde mi konkrétně o nadjezí s opravdu pomalu proudící vodou s hloubkou do 3 metrů.

Středa 5. srpna 2009 v 11:35® mihy.san
mihy.san

inspo> Ano, dá se i na tekoucích vodách a to velmi úspěšně. Jak ale naznačuješ, nejde to všude, záleží na rychlosti proudění a také na hloubce.

Edit: hraji – opravdu jsem neopisoval :-)

Tento příspěvek byl editován 5.8.2009 11:36:03 uživatelem mihy.san.
Středa 5. srpna 2009 v 11:34® hraji
hraji

inspo> ano, i na řekách se dá lovit s anglánem a to velmi úspěšně (viz vítězství v sektoru na minulém mistrovství Evropy v Uherském Hradišti Pepy Konopáska). Akorát to chce dodržovat pár pravidel.

Středa 5. srpna 2009 v 11:03® inspo

mihy.san> Super. Snad to výjde. Taky řeším problém s potápěním vlasce.

Mimochodem – vím, že lov s aglány je určen pro stojáky, ale dá se s ním chytat i tekoucích vodách? Nemyslím žádné horské bystřiny, ale pomalu tekoucí dolní partie řek.

Středa 5. srpna 2009 v 10:53® mihy.san
mihy.san

Piranha> chci tento týden s kamarádem natočit video o nahazování dvojšvihem, mělo by tam být i to potápění vlasce a střílení prakem. Je ale otázka, jak dobře to všechno bude viditelné.

Tak pokud půjde vše podle plánu, bude k dispozici příští týden, počítám někdy v polovině týdne.

Středa 5. srpna 2009 v 10:41® M.michael

chtaljem na plavanou chyt lse plotici

Středa 5. srpna 2009 v 7:45® hraji
hraji

Sander> ano, uzlík je nepříjemný, ale běžně se na něj nedostanu. Závody, kde se chytá tak daleko, bych spočítal na prstech jedné ruky střelmistra ve výslužbě. Při běžném chytání na asi 40 metrech je i ta rezerva 20 metrů dostatečná

Středa 5. srpna 2009 v 7:43® hraji
hraji

CeP> používám oba typy, nevidím v nich rozdíl. Oba lítají dobře, v poslední době mám ovšem pocit, že nevyrobili úplně přesně anténky a ty se v těle splávku posunují moc navolno, což působí problémy (při nahazování se někdy anténa uvolní). Používám splávky od 6 gramů až do 18 gramů a nejsou s nimi žádné problémy, hlavně jsou oproti klasickýmbalzovým splávkům velmi trvanlivé a takřka nezničitelné

Středa 5. srpna 2009 v 6:16® Rade

CeP> tak toho jsem si nikdy nevšimnul, řekl bych, že není čeho. Až půjdu na ryby, tak se podívám ale myslím, že tam problém nebude.

Středa 5. srpna 2009 ve 4:16® Piranha
Piranha

mihy.san> ja mam taky fendreela 0,148, jsem s fendama spokojenej mam je na i feederech,ale to potapeni mi nejak na dalku nejde, asi bych to musel radeji nekde videt.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:50® CeP
CeP

Rade> ja myslel do driku. mam totiz Exnera Erosz, taky s plastovym drikem a sakne mi dovnitr do driku. cca po dvou hodinach lovu se uvnitr objevuji jasne patrne kapicky vody a musim prevazovat.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:26® sus1

Sander> Něco málo přes 90Kč.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:24® Rade

CeP> tak rozhodně nesákne, nemá tam co, všechno je to plast, tělo je tvrzený plast a dřík je pružná plastová tyčka. Z počátku jsem měl obavu, aby mi při náhozu neodlítnul dřík, ale jde tam celkem ztuha a navíc tam vzniká menší podklad tak už se nebojím. Dokonce jsem teď o víkendu ve své šikovnosti zakleknul na splávek, naštěstí se mu díky plastu nic nestalo. Já jsem taky amatér, ale je to krásně pohodlné chytání.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:24® Sander
Sander

sus1 > něco takového tu také zaznělo.

Až ho budu potřebovat, pak se cenu dozvím.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:22® sus1

Sander> U nás maj kluci pod stovku 100m bez ohledu na sílu.

Tento příspěvek byl editován 4.8.2009 22:22:53 uživatelem sus1.
Úterý 4. srpna 2009 ve 22:21® Sander
Sander

sus1 > jak kde. Nahoře 120 do průměru tuším 0,18, nad 0,18 snad okolo 130, dole mi ho jsou klucí schopni sehnat za mnohem lepší cenu povidali. Zatím jsem toho nevyužil, protože jsem už předtím na letošek natočil asi 1200m za plnou pálku.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:17® sus1

Sander> Jaká je cena Stroftu tam u vás?