Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 18. července 2006 ve 20:59® regulus
-
Tomeš> No já bych šel spíš do delšího, alespoň 4,2m, ale je to trochu o zvyku, nekdo raděj kratší, někdo delší. Na tu říční plavačku by mohl být i s menší gramáží, ale zase když to chceš i na kapry … Prostě gramáž by se na universál asi dala, ale já bych asi ten delší. Jestli fšimano nebo jo ti neporadím, neznám je, takže těžko o nich mluvit, musí ti sedět, ber to tak, že to budeš držet půl dne v ruce.
- Úterý 18. července 2006 ve 20:54® Tomeš
-
Ja bych na ten plavacak asi vzal 2500 ale dik.Myslim ze na plavacku bude stacit.Preci jen nedostava tolik pokourit jako pri privlaci.A co prut,taky bys mi neco doporucil??
- Úterý 18. července 2006 ve 20:51® skwor
-
Tomeš: Ten naviják mám ve velikosti 1000 s přední brzdou a není špatný…
- Úterý 18. července 2006 ve 20:47® Tomeš
-
Regulus-Melo by to byt na oboji…Vim ze prut na vsecno mit nejde,ale budu na to chytat prevazne jelce a kapry.Premyslel jsem Shimanu Catana 3,90m 5–20g.Kolovratek Alivio FA.Ale radsi si necham poradit.
- Neděle 16. července 2006 v 18:25® regulus
-
Tomeš> stoják nebo řeka
- Neděle 16. července 2006 v 17:57® Tomeš
-
Ahoj Lidi.Po par dnech co nejdou dravci jsem se rozhodl ze nejak a neco chytat musim nez ty zubaty zacnou zrat.moje otazka zni takto,jaky prut by jste mi doporucil na plavacku.mel by byt dlouhy 3,90m ale nevim jakou akci 15g,20,25g???Budu na to chytat prevazne kapry a tluste.Moc vam dekuju za odpoved.
- Sobota 8. července 2006 ve 21:18® skwor
-
all: Díky, nejspíš stejně koupím ten Byron, protože to je firma, který docela věřím. A navíc mám ještě dost času, tak možná najdu ještě něco lepší…
- Sobota 8. července 2006 ve 20:29® mirmen
-
skwor, nevím, neměl jsem tenhle prut v ruce. Stejně to je ale o tom, naučit se s prutem zacházet a vyhmátnout přednosti i slabiny. Žvejka nemusí vadit, protože zase víc tlumí nápory na slabší vlasec. A - koneckonců – po sezoně to můžeš prodat za poloviční cenu a mezitím si našetřit na něco v kategorii o litr vyšší ( pokud budeš mít pocit, že tu o litr lepší mačku nutně potřebuješ).
- Sobota 8. července 2006 ve 20:22® Sander
-
skwor > to víš BoBo je fajnšměkr Ale bejt to na mě, tak do toho Husara jdu – přeci pak platí nějaká lhůta na vrácení peněz bez udání důvodu či co, ne? Žádný problém – za ty prachy…
- Sobota 8. července 2006 ve 20:18® skwor
-
Sander: Já měl od Robinsonu vláčák, a stěžovat jsem si nemohl, ale pokud vím, tak třeba BoBo tu firmu rád nemá…
- Sobota 8. července 2006 ve 20:14® Sander
-
skwor > ale abych Ti neradil blbě – fakt nevím, co je to zač, ale opravdu vypadá pěkně
Maj to tam všechno nějak divně levný :-/ rozmysli to
- Sobota 8. července 2006 ve 20:11® skwor
-
Sander: Díky za odkaz. Ten prut vypadá fakt pěkně.....no, ještě uvidíme
- Sobota 8. července 2006 ve 20:07® Sander
-
skwor > a jestli byjsi chtěl na mačce ušetřit ještě více – …rybsalmo.com – dokonce i korková rukojeť – Match Husar 3.90, 4.20
Ale zkušenosti s ním nemám
- Sobota 8. července 2006 ve 20:06® skwor
-
Chose: No, mě by se taky asi víc zamlouvala žvejka…
- Sobota 8. července 2006 v 19:23® Chose
-
tak to jo,já většinou chytám dost u břehu,tak do 20m. Jen u mušáku se mi žvejka nevyplatila,tady bych potřeboval tužší prut…
- Sobota 8. července 2006 v 19:22® skwor
-
Sander: Dík za rady, asi do ní půjdu. Plavačce se věnuji jen na jaře, takže nic extra nepotřebuji.
- Sobota 8. července 2006 v 19:21® Sander
-
skwor > a nepřemýšlel jsi spíše o té 3.90m – za stejnou cenu?? Možná by to bylo lepší, mě je 4.20 na pstruhovce místy krátká
- Sobota 8. července 2006 v 19:14® Sander
-
skwor > záleží na tom, jak moc by jsi se chtěl plavačce věnovat. Ale 990Kč se mi zdá jako normální cena – když si z maček za 1600–2000 odečteš to co platíš za značku a různý nepotřebný blbiny (korková rukojeť atd.)- prostě komfort, myslím, že Ti cena okolo 1000 vyjde u velkého množství maček. Takže – jdi do toho!
Chose > jj, každému sedí něco jiného. Já potřebuji při lovu velkých tloušťů stoprocentní zásek i na 80–100m, takže jsem potřeboval prut co možná nejtvrdší – a kdybych sehnal ještě tvrdší, než mám teď, byl bych moc rád, páč i přes svou tvrdost se ohýbá téměř až k rukojeti
- Sobota 8. července 2006 v 18:14® Chose
-
já sem si koupil schválně žvejku protože mám rád parabolickou akci a žádnej problém nemám-koupil jsem ji v kamenným obchodě po důkladným „ošahání“.
- Sobota 8. července 2006 v 17:41® skwor
-
Sander: No jak znám pruty od Byronu, tak to žvejky nejsou…
- Sobota 8. července 2006 v 17:30® Sander
-
skwor > bacha, aby to nebyla žvejka. Po netu bych matchku neobjednával nikdy, musím ji mít v ruce…
- Sobota 8. července 2006 v 15:00® skwor
-
CeP,mirmen: Tak asi přece jen koupím nějakou levnější matchku. Co říkáte tomuhle: Byron dynamic match 3,6m 5–25g. Cena je 990Kč (www.byron.cz)
- Sobota 10. června 2006 v 18:37® mirmen
-
skwor, já vím , proto jsem to psal
- Sobota 10. června 2006 v 17:57® skwor
-
mirmen
..skeletora jsem mohl mít, ale místo něj bude spro red arc + něco navíc
- Sobota 10. června 2006 v 17:55® mirmen
-
skwor, v 3 m délce je už v podstatě jedno, jestli máš 3 m boloňku nebo 3 m telematch nebo nějaký jiný 3 m , jemnější proutek – klidně třeba skeletora 2 – 12 gr
- Sobota 10. června 2006 v 17:51® skwor
-
mirmen: Chci 3m právě kvůli tomu brození. Se 4m prutem se už při brození docela trápím…
- Sobota 10. června 2006 v 17:49® mirmen
-
hmm, zatímco jsem psal, tak už to bylo vyřešený
- Sobota 10. června 2006 v 17:48® CeP
-
skwor> ja mel tu 5m. tezky zvejkoidni bidlo. strelil jsem ju po prvni vychazce a loni se mi povedlo dobre koupit 6m bolo od colmiku. nebe a dudy!
- Sobota 10. června 2006 v 17:48® mirmen
-
skwor: uvažuj o boloňce spíš podle typu a podmínek revíru.
Krása lovu na boloňský splávek ( obrácená kapka) spočívá v tom, že vedeš nástrahu přes zakrmené místo ( neplatí vždy ) a to někdy až do 2– 3 násobku délky prutu, nástraha je převážně vlečena po dně, splávek „předbíhá“. Můžeš se splávkem různě kouzliz, nástrahu zadržovat, nechat místy předběhnout, ovlivňovat splavávání splávku pomocí položeného vlasce aj.
Takže – 3 m bolo uplatníš například na říčce , kde je hloubka do 1,5 – 2,5 m a kde povedeš splávek ( a přitom ho taky budeš dobře ovládat ) zhruba do 6 – 10 m daleko.
Pokud budeš lovit na řece, kde hloubka bude mezi 2 – 4 metry a budeš potřebovat lovit řekněme na 15 – 20 m daleko, měl by jsi uvažovat o odpovídající délce, mezi 5 – 7 m ( záleží i na pobřežním porostu ).
Pokud lovíš na menších říčkách a například v létě i zabrodíš, můžeš vystačit s něčím mezi 3 – 5ti metry.
Volil bych délku prutu podle převažujících podmínek a gramáž prutu podle očekávaných ryb.
- Sobota 10. června 2006 v 17:46® skwor
-
CeP: A já Ti u sousedů odpověděl