Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:17® CeP
CeP

Rade> no ja o nich nejakou dobu (rok??) uvazuju. zrovinka to dovazovani drikem by se mi libilo, ale mam obavu jak je spolehlive, a jestli nesakne. a porad si rikam, jestli se mi takova ivestice na takove to moje amaterske chytani vyplati.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:15® Sander
Sander

Rade > mám spoustu možností sehnat 150m náviny jakékoliv značky, ale ten Stroft mám rád. Proto ho kupuji.

Občas ale z 200m využiji jen asi těch 150, protože se mi zbytek hodí na muškařské návazce. Na cívce mi to stačí a 50m je na návazce až dost.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:12® Rade

Sander> používám Colmic Fender ty mají návin 150 m, je pravda, že jednou jsem měl taky smůlu na špatnou serii a musel jsem koupit novou.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:10® Rade

CeP> Čau, já mám Ufa a jsem s nima spokojený, zrovna dneska jsem si objednal 10g kousek. Jinak mám 6, 8 a 12g. Nejčastěji používám 6g. Při závodech se mě hlavně líbí možnost korekce vyvážení zasunutím dříku do těla splávku.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:08® Sander
Sander

hraji > já používám také maximálně 60, proto potřebuji minimálně 100. Má to svou logiku, sebemenší uzel ti dokáže znepříjemnit život, proto ta rezerva. Nehledě na to, že při mém stylu chytání kmen docela ubývá.

Stroft mi v tomto ohledu moc vstříc nevychází. Mám rád 150m špulky a oni dělaj jen po stovkách.

Úterý 4. srpna 2009 ve 22:02® CeP
CeP

hraji> nj.. v jednoduchosti je sila. co mne prudi, ze na to neprijdu sam. Jeste vyuziji prilezitosti ze jsi na prijmu. Mam dojem, ze jsi se nekdy zminil o anglanech Cralusso Rocket, nebo UFO. Jestli je mas.. jak litaji?

Úterý 4. srpna 2009 ve 21:59® hraji
hraji

CeP> dělám to tak právě z toho důvodu, že stejně používám maximálně 60 metrů vlasce, tak proč měnit všechno, vyměňuji jen těch asi 60 metrů

Úterý 4. srpna 2009 ve 21:57® CeP
CeP

hraji> tak!.. a pri nejblizsi prilezitosti ho prubnu. a docela jsi mne prekvapil s figlem namotat jen pulku spule. to mne fakt nenapadlo a pritom to ma logiku jako hrom.

Úterý 4. srpna 2009 ve 21:54® CeP
CeP

mihy.san> ja jsem tedy s fendrellem (ruzovym) udelal prisernou zkusenost. uz jsem to nekde psal, nevim jestli jsem trefil na spatnou spulku, ale co nahoz, to plnej navijak kudrlin. moc dlouho jsem nevydrzel a sproste ho z civky serizl.

Úterý 4. srpna 2009 ve 21:32® mihy.san
mihy.san

Já používám Colmic – Former a Fendrell, nejsou sice přímo označené jako potápivé, ale potápí se dobře, musí se ale pravidelně odmašťovat. Mám na to v malém rozprašovači nalitou Okenu a funguje spolehlivě.

A teď nedávno jsem udělal špatnou zkušenost s vlasci Browning (prodává je Sema), koupil jsem 2× 150 m potápivého Black Magic Match. A po jednom závodě jdou do krabice jako do budoucna podkladový vlasec. Vyhozené peníze …

Úterý 4. srpna 2009 ve 21:23® hraji
hraji

CeP> ahoj, potápí se, a značkovač je na něm vidět excelentně.

Úterý 4. srpna 2009 ve 21:21® CeP
CeP

hraji> to fakt neni spatny za tyhle penize jestli se potapi jak rikas. a ke vsemu je cernej. budou na nem pekne videt znackovac.

Úterý 4. srpna 2009 ve 21:06® Piranha
Piranha

hraji> dik, vemu dve spule na zkousku.

Úterý 4. srpna 2009 ve 20:56® hraji
hraji

Piranha> http://www.milorybarskepotreby.cz/…sinking-135m podívej se sem, ať to nemusíš hledat

Úterý 4. srpna 2009 ve 20:55® hraji
hraji

Vlasec semax neznám, používám MILO a Colmic. Používat flourocarbonový vlasec jako kmenový mě ještě nenapadlo. Vlasec měním i dvakrát za sezónu. Myslím, že ten fortress je dobrá volba. Cenově příznivý, potápí se perfektně, vyrábí se v průměru 0,15 a 0,17, na cívce ho je 135 metrů, což mi stačí právěna dvě výměny za rok. Na podmotávku na cívce totiž navíjím jen asi 65 metrů nového kmenového vlasce, dál než 60 metrů na odhoz stejně nechytám, naopak, většinu roku spíš jen tak 30 až 40 metrů.

Úterý 4. srpna 2009 ve 20:48® Piranha
Piranha

hraji> ja jsem byl u nas v krame a jediny co mi dal byl zasranej semax, ta zjebka se olupuje a obrusuje jako krava a nedrzi.Je to fluorokrbon.Prej je potapivej.Na tenhle vlasec juknu.Dik.

Úterý 4. srpna 2009 ve 20:48® osprey
osprey

Piranha: Zkusím to trochu postrčit i tady. Ono to chce takovou malou resuscitaci – jakmile pacient jednou začne dýchat, dýchá už dál sám.

Ale je třeba napřed sehnat lidi a pak zvedat úroveň.

Proč by sem lezl ligový závodník, když se tu nic neděje. Napřed se musí začít něco dít, pak sem začnou chodit lidi a pak začne pomalu růst kvalita s tím, jak se začnou objevovat osobnosti. Chybějící osobnosti jsou největším mínusem řady diskuzí na chytej. Pokud chceš vzniku atmosféry, ze které kvalitní diskuze vyroste, napomoci, zkus mi pomoct tím, že se budeš zapojovat a reagovat. Uvidíš, že se to fakt pohne.

Stačí, když si prohlídneš,jak se ve feederu diskutovalo v červnu a teď. Je to viditelná změna, i když zatím malá. Ale oživení diskuzí je běh na dlouhou trať. Uvidíme za rok.

Úterý 4. srpna 2009 ve 20:40® hraji
hraji

Piranha> je to otázka cviku, věř mi, když chytám hodně daleko a nemám šanci přehodit o velký kus, taky vlasec zasekávám. Ten jar tomu hodně pomůže. Důležité je mít potápivý vlasec. Třeba Fortess sinking od MILA padá pod hladinu vpodstatě sám.

Tento příspěvek byl editován 4.8.2009 20:41:08 uživatelem hraji.
Úterý 4. srpna 2009 ve 20:32® Piranha
Piranha

hraji> to jsem zkousel a 50% odhodu jsem navinul zpet, o nicem.Aůe o tom jaru jsem slysel a zkusim.

Úterý 4. srpna 2009 ve 20:28® hraji
hraji

Já, pokud je to možné, používám raději potopení vlasce pomocí navíjení, bez „zasekávání“. Předpokládá to ale nahození alespoň deset metrů za místo, kde chci lovit, potom potopím špičku a rychle navinu vlasec. Potápění usnadňuji tím, že vlasec na cívce před lovem nastříkám roztokem jaru ve vodě, tím usnadním jeho propadnutí povrchovou blankou.

Úterý 4. srpna 2009 ve 20:16® Piranha
Piranha

Zajimalo by mne jak potapite vlasec pri lovu s anglicakem.Ja to delam tak ze ponorim spicku pod vodu a pomalu s ni zajizdim az se mi potopi tak 2m vlasce a pak prudce svihnu nahoru.Na kratkou vzdalenost to celkem jde ale jak odhodim okolo 40m tak mi to dela problemy.Mate nekdo jinou fintu?

Úterý 4. srpna 2009 v 8:14® hraji
hraji

Ono není snadné jen tak diskutovat o plavané, každá diskuze potřebuje téma. Téma, které zajímá víc rybářů. A s těmi zkušenými plavačkáři, chtít po Pepovi Konopáskovi, aby stokrát za rok vysvětloval, že je potřeba řádně vyvážit splávek a že použití forpasů má své opodstatnění atd. atd. je trošku přitažené za vlasy. Problém je, že většina „zájemců“ o informace není ochotna si vyhledat článek, není schopna si přečíst článek. Chtějí koncentrovanou radu tady a teď.

Pondělí 3. srpna 2009 ve 21:23® havel
havel

NOVĚ MŮŽETE V E-SHOPU CHYTEJ.CZ (http://edice.chytej.cz) ZAKOUPIT KALENDÁŘE PRO ROK 2010.

JEDNÁ SE O „RYBÁŘSKÝ KALENDÁŘ“ A „ORIGINÁLNÍ RECEPTY Z RYB“. OBA BYLY VYROBENY VE SPOLUPRÁCI S CHYTEJ.CZ.
http://edice.chytej.cz/…i_kalendare/

Tento příspěvek byl editován 3.8.2009 22:43:58 uživatelem havel.
foto/diskuze/plavana/2009/th-img25586.jpgfoto/diskuze/plavana/2009/th-img25587.jpg
Pondělí 3. srpna 2009 ve 20:31® Piranha
Piranha

mihy.san> ne ze bych nekomu chtel lezt do przadku, ale aby to tu melo uroven, chtelo by to, aby sem psali a diskutovali tu lidi jako ty.Proste chce to nejaky lidi z ligy.Nekde se nekonecne dohadovat co ja a co on jak dela, to nevede nikam.Mel by to utnout nekdo, kdo se s tim skorem živí.Na feederu je to treba Osprey, rad si ho prectu i kdyz jsem nekdy jedovatej :-)) ) ale uznavam ho a respektuju, tak proc by zde nemohl poradit a diskutovat treba i Peta Klasek, nebo Pepa Konopasek.Zajimaji mne veci z plavany a ruzne a mel bych i kolikrat tolik, co bych se chtel dovedet. To dela diskuzi diskuzi a ne se do nekonecna bavit jaky si mam koupit prut na plavanou, nebo navijak na feeder.To podle meho tvrzeni dava palec dolu diskuzi.Mela by tu byt diskuze zvlast na nacini.Ale o tom nechci mluvit.

Tento příspěvek byl editován 3.8.2009 20:34:02 uživatelem Piranha.
Pondělí 3. srpna 2009 ve 14:06® osprey
osprey

A teď raďte, pánové. Já trávil roky na jiných stránkách a tam se prostě kecá. Kecá se dost a o všem. A proto taky, kdo chce na síti kecat, kecá tam.

Já potřebuju, aby se kecalo i tady. Takže tu máte dva tři vstupy lidí, kteří sem náhodně vlítli a diskuze na úrovni může běžet dál. Navíc jste je, myslím, i upozornili, že v jejich duchu se tu konverzovat nebude, což stačí.

Až tady bude něco fakt nekalýho, tak to vymažu.

Tento příspěvek byl editován 3.8.2009 14:06:49 uživatelem osprey.
Pondělí 3. srpna 2009 ve 12:39® crazykapr
crazykapr

mihy.san> Omluva,špatně jsem si to přečetl. Zdá se mi že tady občas stojí úplně všechny diskuze…a když nestojí tak se probírá to samý pořád do kola a nebo to je to tlachání…

Pondělí 3. srpna 2009 ve 12:04® mihy.san
mihy.san

crazykapr> To si nemyslím. A dost dobře tomu nerozumím, pokuď se někdo nudí a musí mermomocí něco napsat, i když je to o ničem, je tu k tomu „Všeobecná diskuze“. Myslím, že držení se tématu je minimálně slušnost k ostatním návštěvníkům, navíc se s každým příspěvkem u diskuze zobrazí „enko“, jako avízo. A je otravné, když se pořád ukazuje a ony „takypříspěvky“ jsou jen jako tlachání starých babek před obchodem.

Znám osobně několik lidí, kteří k plavané mají co říct a kdysi sem pravidelně chodili a odpovídali. Dneska už to nedělají, právě z důvodů, které jsem výše popsal. Důsledky si rozumný člověk dovodí sám.

Tohla diskuze by neměla zůstat „stát“, jak sám píšeš, ale současný její směr je jen cestou do pekel.

PS: Moderování a modernizování je něco úplně jiného …

Pondělí 3. srpna 2009 v 9:33® crazykapr
crazykapr

mihy.san> Máme na výběr :-) Buď to bude takhle nezmodernizované a nebo to bude stát úplně… Newim co je lepší

Neděle 2. srpna 2009 ve 23:44® mihy.san
mihy.san

Výborná diskuze o plavané, člověk se tady dozví věcí, že neví co s tím. Začněte to prosím už někdo moderovat …

Neděle 2. srpna 2009 ve 22:00® Vasili
Vasili

Ahojky tak včera večer na rybyčku jen jediný uhor 68cm a pak zabral sumec 83cm tak to beru pozitivně,a jsem štastný,ale pak už ani tuk ani na žížalku požívá nikdo pstuží pelety???jako vnadění?já jo a nemůžu si stěžovat…