Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 5. července 2009 v 16:05® CeP
CeP

mihy.san> dokonale presne popsane. ja pouzivam take jen obratlik s karabinkou a na spodni zarazku zamacknu tri broky 0,1g. to same pod torpilu a nad ni aby se nepohybovala po vlasci dam dva.

Neděle 5. července 2009 v 15:42® Piranha
Piranha

mihy.san> parada, celkem jsem to pochopil.To kymaceni znam.I kdyz nekdy si dovažuju anglicaka tak, aby koukala jen ta posledni barva.To delam jen na kratsi lovnou vzdalenost, to pak kymaceni neni vubec videt.To brzdeni uz jsem cetl, ale zapomel jsem to.Je to dost dulezity.Urcite by se mi libilo to videt na papiru, pokud budes mit chut to nejak nacmarat, tak mi to muzes poslat na davsou@seznam.cz ale celkem mi to je jasny.Na anglicaka chytam ted kratce, driv jsem je mival ale nevedel jsem vubec co s tim a vubec to taky neslo, tedko treba na wagglery chytam plotice a cejny a je to parda.Jen jsem potreboval vedet vic abych se vyvaroval temto rusivejm elementum a mohl na angl. chytat daleko.Je to i docela zabijacka metoda na komercnich zavodech a gulasovkach, kdy si kazdej mysli ze feederem to vychyta za jedna a omyl.Naposledy to vyhral chlapik z druhy ligy sice, ale prave na anglicaka.Jak jsou kapri ve sloupci, je feeder o nicem.Jedu dneska na mensi rybnik, kde je to hodne o bílý rybe, tak to zkusim našněrovat a uvidim a dam vedet.Sice zadny hody daleky nebudou, ale aspon to zkusim navazat. Mihy, diky.

Tento příspěvek byl editován 5.7.2009 15:44:29 uživatelem Piranha.
Neděle 5. července 2009 ve 14:22® mihy.san
mihy.san

Piranha> jo, tak už chápu. Postupně:

• já tu zarážku dělám z leukoplasti, asi by šla taky posouvat, ale neměl jsem to zatím zapotřebí. Udělám na vlasci hladkou smyčku a na přeložený vlasec namotám kousek leukoplasti asi 5×20 mm, vznikne takový váleček.
  • nevím jestli ta trubička, kterou používáš jako průjezd nechodí po vlasci ztuha. Já dneska používám spec. průjezdy od Stonfa nebo Cralussa, kdysi jsem měl jen obratlík s karabinkou a taky to šlo.
  • umístění té spodní zarážky dělám takto: těsně nad obratlík s návazcem dávám 2 malé broky, které když ryba zvedne, tak anténka angl. vyjede z vody. O něco výše pak umístím hlavní zátěž, buď torpilu a broky, nebo jen broky, podle toho, kolik potřebuju dovážit. Tato zátěž je na vlasci umístěna tak, aby když návazec od obratlíku přiložím nahoru ke kmen. vlasci, tak háček nesmí dosáhnout až k hlavní zátěži, ale musí být kousek pod ní. No a spodní zarážku umístím nad hl. zátěž tak, aby když se o ní zastaví angličák a svěsí se anténou dolů, tak aby anténa také nedosáhla až k hl. zátěži, ale musí zůstat nad ní.
  • při nahazování před dopadem vlasec na cívce přibrzdím, aby se koncová sestava pžed dopadem do vody srovnala. Po dopadu je kontrola taky možná, když splávek není zamotaný a správně klouže po vlasci až nahoru k zarážce, tak se nepatrně kymácí do stran. Když pak nabere nastavenou hloubku, kymácet se přestane. Je to sice špatně viditelné, ale spolehlivé.
Tento příspěvek byl editován 5.7.2009 14:22:55 uživatelem mihy.san.
Neděle 5. července 2009 ve 12:34® Piranha
Piranha

zarazku pod anglicaka davam taky ale vsude se pise ze se obtociu vlascem, ja gumicku jen navleknu a zajistim ji paratkem.Tim kulatym co ma dva hroty.Kousek se odlomi a muzu bez problemu lehce zarazku posouvat :-)

Neděle 5. července 2009 ve 12:28® Piranha
Piranha

mihy.san> mam na kmeni navlecenou kovovou trubicku s obratlikem a karabinkou, ktera spise slouzi jako helikoptera na feederu, ale podle mne je to lepsi na klouzaka, protoze se mi stalo, ze kdyz jsem na vlasec nasadil jen anglicaka s obratlikem, tak se mi nekdy otocil a uz neklouzal.Ta trubicka je cca 1,5cm dlouha s vnitrnim prumerem tak okolo 0,22, tudis to je malinky a lehoucky.Na pevno mam ty zarazky na anglicaky, ale radeji si vazu zarazku na vlasec a chytam na skluzu.

Neděle 5. července 2009 v 11:14® mihy.san
mihy.san

Piranha> Mara to myslí dobře, asi píše o tzv. spodní zarážce. Ta se ale používá jen při klouzavém uchycení angličáku. Ty ten problém máš u klouzavého nebo pevného uchycení?

Jinak pěkný seriál o odhozu mají na svém webu kluci z Brna, mrkni sem: http://www.hgbrno.cz/odhoz.php Ta spodní zarážka je pak zmiňovaná v tomto dílu: http://www.hgbrno.cz/clanek23.php

Tento příspěvek byl editován 5.7.2009 11:15:01 uživatelem mihy.san.
Neděle 5. července 2009 v 10:56® Piranha
Piranha

1Mara> nad jaky oluvko, mam jich tam jak nas…o.Potrebuju ty malinky torpilky.S brokama je to tezky.Vim ze snad by nemela bejt zatez na nvazci ale vse na kmeni, nevim potrebuju poradit a videt mluvky nejaky.Shanel jsem cislo na Pepu Konopaska ale marne.

Neděle 5. července 2009 v 10:56® 1Mara
1Mara

Piranha> Tak mi polib mojí krásnou zadní část :-)) )

Neděle 5. července 2009 v 10:54® Piranha
Piranha

1Mara> kdo se te ptal ty hovnolapko :-)) ) :-)) ) ja redeji od profiku :-P pivo

Neděle 5. července 2009 v 10:48® 1Mara
1Mara

Piranha> Dej si nad oluvka zarážku na výšku toho angličáka a máš po problému :-)

Neděle 5. července 2009 v 10:48® 1Mara
1Mara

Piranha> Dej si nad oluvka zarážku na výšku toho angličáka a máš po problému :-)

Neděle 5. července 2009 v 8:18® Piranha
Piranha

mihy.san> nemas nejaky odkazy na clanky, kde jsou znazorneny montaze s anglicakama­.S tezkym kouskem se trapim, zamotava se mi pri nahozu.Nejlip mi to jde s lehkym wagglerem 4g, ale nahodim malo.Chci hazet daleko s anglicakama okolo 20g.Obcas se to povede ale nemam jistotou ze to lezi jak ma a ze to neni zamotany.Pak treba po pul hodine, kdyz neni zaber a vytahnu to zamotny, tak bych se z toho posral.Klidne i videa.Dik.

Neděle 5. července 2009 v 1:45® mihy.san
mihy.san

1Mara> Ale chytá, jen není čas o tom psát … Tedy alespoň tady, jestli si chceš něco počíst, mrkni sem, na konci je i video, kde se krmí základové krmení: http://www.plavana.com/…-skupina-c-/

Sobota 4. července 2009 ve 14:54profil byl smazán

1Mara> na plavačku chytám. je to jediná věc která u nás dokáže obelstít kapry v tomto vedru. zbytek fakt bez úspěchu…

Sobota 4. července 2009 ve 14:50® 1Mara
1Mara

cormoran> To je jedeno ale nachytal :-)) )

Sobota 4. července 2009 ve 14:33® cormoran
cormoran

1Mara> No jo, ale ta velikost…:-)

Sobota 4. července 2009 ve 14:27® 1Mara
1Mara

Co to jé ???? Nikdo nechytá na plavačku ? bo có ? :-)) ) Já dnes na novém fleku na karasech stříbrných na sumíka a za hodku cca 20 ks . :-)

Čtvrtek 25. června 2009 v 15:02® 1Mara
1Mara

Hora> co je to za splávky ? šlo by mi třeba poslat nějaký odkaz , nebo fotky na imeil , taky bych něco rád přiobědnal jestli ti to nebude vadit ? :-)

Úterý 16. června 2009 v 9:43® Dědek64

Hora Ahoj kamaráde. Musím ti tady veřejně poděkovat za ty tvé klouzáčky které si mi na zakázku vyrobil. Nevyzkoušel jsem samo všechny, ale ty které jsem smočil, šplapaly jak švýcarské hodinky. Máš prostě zlaté ruce. Nezbývá než poděkovat a zaplatit, což udělám hned, jak přijedu do Ovy. Ještě jednou dík. Jarda Všolek

Sobota 13. června 2009 v 19:47® Hora
Hora

tom1981> Podle osobní karty jsi se zaregistroval před 3 dny.Jak dlouho máš papíry(povolenku k lovu ryb)?Podle mně to vypadá,že jsi nováček jak v rybařině,tak tady na Chytej.Pokud si klikneš na články nahoře na liště,tak si můžeš vybrat co se Ti hodí z rybařiny.Ale pokud budeš chtít,aby se s Tebou někdo více vybavoval,tak si vyplň kartu,ať víme s kým máme co do činění.Jak už psali níže kolegové,info o rybářských technikách tady(a nejen tady) najdeš hodně.Stačí se trochu rozhlídnout.

Čtvrtek 11. června 2009 ve 21:51® Matys77
Matys77

Piranha:některý ani neví co je rybařský kroužek.5a6 června byla u nás zlatá udice a někteří neumí ani nahodit udicí a dozvíš se od rodiču že maj papiry tyden

Čtvrtek 11. června 2009 ve 21:13® HaDová
HaDová

Piranha> myslíte, že nám to tak trvalo??? :-) neeeeeee, neumím, spíš jsme chtěli vymyslet tričko, které by se dalo nosit i na běžné nošení a ne jenom k vodě. Zatím, kdo ho viděl v reálu, každý chválil :-))

Čtvrtek 11. června 2009 ve 21:09® Piranha
Piranha

HaDová> Pavlínko to jste šila vy? :-)) )

Čtvrtek 11. června 2009 ve 20:45® HaDová
HaDová

Všem co mají zájem o oblečení chytej. Zde jsou první kousky http://edice.chytej.cz/…i_chytej_cz/(pro­zatím v našem e-shopu), příští týden zprovozníme znovu sekci oblečení chytej.cz zde a v pondělí doplníme zbytek triček a 3 druhy nových čepic. Objednávat můžete mailem – edice@chytej.cz.

Čtvrtek 11. června 2009 ve 20:18® 1Mara
1Mara

Piranha> No já nevím kolik mu je let třeba mu je 8– nebo 9 let a nebo 30 let a to teda by se mněl stydět to takhle napsat to svámi souhlasím :-)

Čtvrtek 11. června 2009 ve 20:12® Piranha
Piranha

mihy.san> asi je zde strasne malo clanku a videi.YouTube je tim nacpany, sam tam mas pekny videa (muzes trochu pridat) a nemyslim si ze je to problem.Je to opravdu lenost lidi neco hledat a pokud to nechtej usilovne hledat, tak o to asi nemaj moc velkej zajem.Popisovat ze se provlekne vlasec gumickama do nichz se upne splavek, nacvakne par broku a navaze hacek, znaj i deti narozene 2000. Maro> ten kluk je mladsi o rok nez ja.Myslis si ze v mych skoro 30 letech jsem moc mladej na rybareni?Chytam uz 19 let a on muze taktez.Vek nerozhoduje.Zacal chytat tak je k tomu jasne dana rubrika, pokud bude chtit pak vedet jiny špíčky jako treba o anglicakach a jak se vyvazuje Kralusso, tak by mu Mihi určo poradil, to bez debat, ale opravdu na takovy veci je skoda psat.Asi je v krouzku nic nenaucili kdyz nevi jak se chyta na splavek.

Čtvrtek 11. června 2009 v 18:33® mihy.san
mihy.san

Nevím, co s tím má co dělat, jak dlouho chytá. Pěkně pozdravil, to je pravda, nicméně položil naprosto obecnou otázku, bez bližšího vysvětlení/up­řesnění, navíc na věc, která se opravdu dá na webu najít BEZ PROBLÉMŮ a to dokonce na několika místech. Jde mi o ten přístup: tady mě máte a teď mi všechno vysvětlete, já to přece sám nebudu hledat … Tobě to asi připadá jako chytré a správné, mi ale tedy ne. Opravdu mi přijde zbytečné popisovat pořád dokola něco, co už je k dispozici na jiných místech.

Tento příspěvek byl editován 11.6.2009 18:33:55 uživatelem mihy.san.
Čtvrtek 11. června 2009 v 16:42® 1Mara
1Mara

mihy.san> Předpokládám že Tom1981 ( to číslo je jeho ročník ) a tudíš předpokládám že prvně letos začíná chytat , tak si myslím že napřed by ses ho mněl zeptat os. jak dlouho chytá než ho začneš tady na netu předevšema tepat za špatně položenou otázku . A to i poděkoval na rozdíl od jinejch co sem vletěj jako šíp od nikuď a jsou hned chytrý jako rádia .

Čtvrtek 11. června 2009 v 8:46® mihy.san
mihy.san

Piranha: na kritiku má každý právo, ale i včetně mě. Nevím přesně co je důvodem takových otázek, jako od „kolegy“ níže, možná lenost, spíš ale jiné důvody, které tady ale napsat nemůžu, ať nejsem za hulváta :-) . Já chápu otázky, když někdo neví nějakou konkrétnější věc a když vím, tak rád odpovím. Ale tyhle marasmy, to mě vytočí vždycky a prostě to nepřekousnu.

Čtvrtek 11. června 2009 v 6:50® Piranha
Piranha

mihy.san> jsem zvedavej jaka se ted na tebe svrhne kritika.Stejne podobne jsem odpovedel na feederu, kdyz se tam nejakej mladej ptal co to vlasnte je ten feeder.Nedovedes si predstavit jak se do mne lidi pustili.Ja osobne te chapu.