Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 10. června 2006 v 17:45® CeP
-
skwor> uz jsem ti odpovedel u sousedu. skoda ze jsem si toho nevsiml tady.
- Sobota 10. června 2006 v 17:37® skwor
-
Znáte někdo tento prut: Shimano TC 10 3m 5–10g? Sháním nějakou levnou 3m boloňku, a tahle se mi docela líbí.
- Sobota 3. června 2006 v 10:13® regulus
-
dzandys> no mě se teďka taky ukazuje to stejný, ale v noci tam tuty byly dva různý profily, jméno u nicku si nepamatuju, ale určitě tam bylo něco jinýho než Chrudim. To spíš vypadá na nějakej sw zamotanec
- Sobota 3. června 2006 v 6:41® dzandys
-
regulus:Když na dvojníka kliknu já tak koukám do svojí vlastní karty!
- Sobota 3. června 2006 v 0:56® regulus
-
dzandys> Když na vás dva kliknu, tak se pokaždý objeví někdo jinej se stejným nickem, je to třeba reklamovat u jeho blahorodí, chybička se vloudila.
- Sobota 3. června 2006 v 0:04® dzandys
-
Sakra vožralej nejsem a vím určitě ,že předchozí příspěvek jsem nepsal!!!!!!! , kde se to tu vzalo???
- Pátek 2. června 2006 ve 21:28® Rybar211
-
Ahoj, mohli by jste mi napsat ze pár 99% účinných těst pro rybičky? Dík
- Úterý 23. května 2006 v 9:21® HaD
-
Tomash> ok, nějak jsem to přehlídl
- Pondělí 22. května 2006 v 15:11® skwor
-
Tomash: Já tak chytám i na 80ha vodě, ale u výpusti
…jo a máš osobku.
- Pondělí 22. května 2006 ve 14:23® Tomash
-
HaD : Sám píšeš, že to na něčem záleží – to já píšu taky. Nebude mít smyl chytat s 5m boloňkou – dejme tomu 9m od břehu, když bude 9m od břehu nezáživné místo…
- Pondělí 22. května 2006 v 11:26® HaD
-
Tomash> není. Chytáme si tak nástražáky i na 100 ha pískovně. Záleží na charakteru břehu, dna, výskytu ryb. krmení atd. atd.
- Pondělí 22. května 2006 v 11:02® Hrouzek
-
Houpačku jsem chytal taky dříve a je to dobrá chytačka,když splávek se rozjíždí nad vodu
- Pondělí 22. května 2006 v 10:16® Tomash
-
HaD : To já vím, ale jak regulus naznačil a s čím souhlasím – každý revír je jiný a např. chytat na 50ha stojáku na houpačku v místě, kde např není rákosí, nebo tak něco, je ne dvě věci…
- Pondělí 22. května 2006 v 9:41® HaD
-
regulus> Tomash>
na houpačku se dá chytat i bez proudu, i na stojáku
- Neděle 21. května 2006 v 15:24® Tomash
-
regulus : jj
- Neděle 21. května 2006 v 15:12® regulus
-
Tomash> jo jasný, má to ale malou kosmetickou vadu, pro mě asi moc nevyužitelný (pokud jsem to dobře pochopil). Labe je kapku hlubší než Švarcava (Svratka) takže tam kde je trochu proud, je 30 cm vody a tam kde je 1m vody, není skoro žádnej proud. Je opravdu velice málo míst, kde má cenu chytat kousek od břehu (mluvím o Svratce a vlastně i Svitavě za normálního stavu vody). Svratka má další blbou vlastnost, že Brněnská přehrada, teda její turbína, pracuje nárazově, vykrývá jen špičky. Na řece to pak vypadá tak, že je tam 30 cm vody, když pustí turbínu tak 90cm. Prostě je to divoký, mám svoje specifický způsoby lovu, převážně založený na plavačce, de facto je to něco podobnýho jak popisuješ, nástraha plandá v proudu, šourá se po dně (není to nic světobornýho, asi je to někde popsaný a nějak se to jmenuje). Na ryby chodím podle toho jestli jede turbina nebo ne. Jsou místa, kde se dá chytat kdykoliv, někde při vyšší vodě slušný zachytání a když to neteče, tak není v okolí ani šupina.
- Neděle 21. května 2006 ve 14:30® regulus
-
CeP> Tak to sem nikdy ani neviděl (myslím tu 1000+1 radu) a asi bych to ani nečetl. -:)))))
- Neděle 21. května 2006 ve 13:50® CeP
-
regulus> ja mam takovej dojem ze to je popsany v 1000+1 rada.. mas zakladni nedostatky ve vzdelani plantazniku!
- Neděle 21. května 2006 ve 13:39® Tomash
-
regulus : na houpačka je kouzelná hlavně v tom, že chytáš kousek od břehu – celá délka sestavy je „na délku prutu“ a nahazuješ ak, že sestavu zhoupneš před sebe. V posledních letech už nepoužívám jako signalizátory splávky, ale takové home made čihátka – jde o to, aby byla nějaká zátěž (na čihátku) proti odporu – tím se udělá oblouk. U nás na Labi se na jistých místech jinak ani chytat nedá- kvůli silnému proudu. Ale na houpačku to jde – 1–3g olůvko táhne sestavu ke dnu,poud si s nástrahou lehce pohrává (pařená houska – pro mě nej na houpačku) a „protizátěž“ na čihátku vyšponuje dokonale prověšený vlasec…
- Neděle 21. května 2006 ve 13:17® regulus
-
CeP> Tak to teda čumím. Jednak jsem nikdy neslyšel to „na houpačku“ a se splávkem už vůbec ne. Sem tam jsem chytával tak, že mám navázanou průběžnou montáž (háček, zarážka, menší olůvko) a místo policajta mám před špičkou takovou gumičku, viz šipka na obrázku, která mě signalizuje záběr. Je to použitelný jen na stojákách a nesmí moc foukat vítr. Od té doby co mám feeder, tak jsem to nepoužil. Je to v podstatě to samý, ale že by se tomu říkalo na houpačku… No co jinej kraj, jinej mrav. Alespoň neumřu blbej. -:)))))))
- Neděle 21. května 2006 ve 12:58® CeP
-
regulus> presne tak
- Neděle 21. května 2006 ve 12:27® regulus
-
skwor> myslíš to takle????
- Neděle 21. května 2006 ve 12:16® Tomash
-
skwor : Místo olůvka používám s oblibou brok 1–3g. Je lepší než olůvko – to máš vlastně klasik položenou. Houpačka je právě super v tom, že broček na dně tak jako olůvko nedrží… Pokud chytáš s olůvkem těžším než 3 g, tak ti doporučuju tam dát na zkoušku 1 gram. broček a uvidíš – nástraha je přirozená, ryby ji berou s nainí důvěrou…
- Neděle 21. května 2006 ve 12:06® skwor
-
regulus: Tady se tomu říká „na houpačku“, jinde možná jinak.....nevím.
- Neděle 21. května 2006 ve 12:05® skwor
-
regulus: Delší prut (min. 4m) je nevázán na plavanou s tím, že splávek je vytažen asi 50cm pod špičkou prutu a místo bročku je menší olůvko. Prut je položen ve vidličkách, splávek je na kousek nad vodou a při záběru se zachvějě, a povyjede nahoru.
- Neděle 21. května 2006 v 11:47® regulus
-
Čemu říkáte „na houpačku“??? Přiznám se, že jsem to zatím nikde než od SKWORa neslyšel.
Můžete se pomstít za kožóšky. -:))))))))
- Neděle 21. května 2006 v 9:31® skwor
-
CeP: To jo, ale já už takhle chytil i candáta
.....jo a včera jsem si zničil podběrák
- Sobota 20. května 2006 ve 21:08® CeP
-
skwor> no jasne.. a na cejny to tenkrát byla v kombinaci se skoricovym kolinkem smrtelna technika
- Sobota 20. května 2006 ve 21:07® skwor
-
CeP: to se počítá taky
- Sobota 20. května 2006 ve 20:59® CeP
-
skwor> ja jsem tak chytaval na labi.. pred 30 rokama..
;