Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 5. června 2008 ve 14:35® crazykapr
crazykapr

cormaxx> No tak když tam dám 0,18.Což je u mě zatim nejvíc :-D

Čtvrtek 5. června 2008 v 8:56® cormaxx
cormaxx

crazykapr:Já bych se nebál že to nevydrží prut,jako spíš vlasec:-D Ale i taková ryba se dá vytáhnout na slabý vlasec,ale chce to dobrý nervy,šikovnost a štěstíčko:-)

Čtvrtek 5. června 2008 v 8:32® crazykapr
crazykapr

Mám krizi :
O prázdninách jedu na rybník kde jsou ryby ve složení : Amur přes 60 a víc Kapři 60 a víc Mám bolognesku,chci chytat na pevný splávek kousek od břehu na kuku. Vydrží ta boloňka např amura 70? Trošku se bojím :-D Je to catana od shimana

Středa 4. června 2008 ve 23:21® CeP
CeP

jirka88> tak to mas jednoduchy. na bolena nezakrmis. toho muzes do velikosti cca 50cm cilene livit na rohlik z hladiny, na tlouste taky nezakrmis. to neni uplne typicky krmna ryba (jezis to je blby slovni spojeni), takze ti vychazi akorat kapr. a na toho ti staci i jedna plechovka kukurice, cimz si trochu odselektujes drobnejsi rybu.

Středa 4. června 2008 ve 22:32® jirka88

Ricci> no tam kam ted pujdu tak tam je bolen , tloust , kapr tak nevim co a jestli to i nejak namychat

Středa 4. června 2008 ve 21:37® brabi

Tak mi dnes prisel Milo Nemesis. Byl jsem ho hned vyzkouset a chovani prutu se mi moc libi(jako zacatecnikovi). Trosku me sice sklamalo provedeni rukojeti a sedla navijaku. Neprijde mi normalni aby navijak nebyl ve stejne rovine jak ocka a byl vykloněn doleva. Co s tim? je to normalni?

Středa 4. června 2008 ve 20:45® hubertsvab
hubertsvab

no obecně na závodech vždy a dost…a klasickou chytačku si beru 3l kyblík od primalexu a nekdy ho ani nevykrmim…jěště k tomu krmení na závody kvalitní …nechci dělat nák reklamu ale používám rameau a lorpio na klasik. lov traper např feeder mix .......mimochodem nevíte kdy už bude otevřenej shoprybar.cz????

Středa 4. června 2008 ve 20:43® hubertsvab
hubertsvab

no obecně na závodech vždy a dost…a klasickou chytačku si beru 3l kyblík od primalexu a nekdy ho ani nevykrmim…jěště k tomu krmení na závody kvalitní …nechci dělat nák reklamu ale používám rameau a lorpio na klasik. lov traper např feeder mix mimochodem nevíte kdy už bude otevřenej shoprybar.cz????

Středa 4. června 2008 v 18:46® Ricci
Ricci

jirka88: nechceš ten dotaz více specifikovat? Takto ti odpovím že jak kdy, jak kde a jak podle cílové ryby. Někdy je to 17l jen to vrzne, jidny pár hrstí kukučice.

Středa 4. června 2008 v 17:31® jirka88

chtel bych se zeptat jak moc a cim prokrmujete kdyz chytate na plavanou ? :-)

Středa 4. června 2008 v 17:04® jakubmikulica

všem díky za odpovědi

Středa 4. června 2008 v 15:24® CeP
CeP

jakubmikulica> nic se nedeje. lina huba – holy nestesti, takze kdo nevi.. zepta se…

takze podle toho co mas napsane v karte ti to muzu vysvetlit jednoduse. plavana je chytani na splavek. chytani na splavek ale muze mit mnoho podob, podle toho jestli chytas na rece, nebo na stojate vode. bud na nejakem rybniku, nebo treba na priglu. kdyz to vezmu v rychlosti, tak na rece se nejcasteji chyta boloňkou (bolognesou), bičem, děličkou, nebo mačkou (matchkou). na stojate vode se da chytat v podstate temi samymi zpusoby, ale krom pevneho splavku se velmi casto pouziva anglicky splavek, (wagler, angličák, anglán). bud je take napevno, nebo prubezny podle hloubky na ktere chces lovit. atd atd… to cemu rikas na tezko, tomu tady rikame bobkařina. to jen abys nebyl překvapenej co to znamená. jinak na težko je vlastne i chytani na feeder. na konec jestli ti muzu doporucit.. koukam ze jsi z Brna, zkus oslovit zdejsi brnaky hraji-ho a Ricci-ho. jednak jsou to oba opravdu zkusemi rybari, dokonce i zavodi a myslim ze te kdyz je slusne poprosis treba i pozvou na nejaky instruktazni lov. s hrajim by ses mozna mohl domluvit i na krouzek. ale nemohu za ne mluvit. zeptej se jich, minimalne tady na chytej ti oba radi odpovi. ja jsem pochopitelne pripraven take. ;-)

Středa 4. června 2008 v 15:15® clingfish

jakubmikulica: jednoduse se da rict, ze je to zpusob lovu za pomoci nejakeho splavku

Středa 4. června 2008 ve 13:39® jakubmikulica

prominte já nevím co je to plavaná mohl by to někdo vysvětlit

Pondělí 2. června 2008 ve 20:25® skwor
skwor

jirka88> Pokud začínáš, tak Ti bude stačit levnější naviják, třeba tohle vel. 30 rybashop.cz A za zbývající peníze si můžeš pořídit nějaký prut v normální délce. Např. rybashop.cz ve 2,7m nebo rybarskysvet.cz

Pondělí 2. června 2008 ve 13:57® jirka88

Salmo> chtel bych spolehlivej navijak ktery by se dal popr vyuzit i pro chytani na tesko a na privlac ...... nevim kolik muze stat nemam prestavu ale okolo 2000,– + – 9-)

Pondělí 2. června 2008 ve 13:46® Salmo
Salmo

jirka88> I 1,5 m je na plavačku málo :-P ale to neřeš.

Co to je „dobrej naviják“ ?? Kolik má stát peněz ?? Jakou chceš velikost ?? Co od něj očekáváš ?? to jsou celkem důležitá kritéria pro výběr navijáku,tak si je předem ujasni a pak nám dej vědět :-)) )

Pondělí 2. června 2008 v 11:28® jirka88

Ciffik> njn , ale tenhle je fakt vpoho je dost pruznej , akorat musim sehnat gumicky do ok … prodavaji se zvlast nebo si tam musim dat nove oka ?

poradite mi nejakej dobrej navijak ?

Pondělí 2. června 2008 v 7:16® Ciffik
Ciffik

jirka88: na plavanou jeste k tomu na berounku bych to videl na 3× delsi proutek

Neděle 1. června 2008 ve 23:30® jirka88

Salmo> sorry 1,5m*

Neděle 1. června 2008 ve 23:03® Salmo
Salmo

jirka88> jednometrová dělička ?! :-D nějak málo ne ??

Neděle 1. června 2008 ve 20:42® jirka88

lidi jakej mi staci prut na plavanou , jestli mi nejakej muzete doporucit … ja ted mam jen delicku 1m je dost ohebna a jestli mi muzete doporucit nejaky navijak … dik vsem
a jeste hledam nejake rybare kteri by jezdily na berounku atd … precejenom sam tam sedet je nuda :-) prijeme si pokecat v prirode neni naskodu :-)

Neděle 1. června 2008 v 18:42® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

skwor>:-D

Neděle 1. června 2008 v 18:04® skwor
skwor

zlomiljsemprut> Ty woe, slepice pankáč! :-D :-D

Neděle 1. června 2008 ve 12:15® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Sander> OOOHHH tak moc?!:-O Jak ho příště potkám, zeptám se ho jestli mi nějaké nedá:-D

Neděle 1. června 2008 ve 12:06® Sander
Sander

zlomiljsemprut > ihned bych vyskočil z auta, hodil po ptákovi žabičku a vypůjčil si všechna ocasní pera! Kupuji je za 3 pětky kus :-x

Neděle 1. června 2008 v 11:41® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Když jsem jel z plavané skočil na mě ze „škarpy“:-O . Málem jsem se po…:-D

foto/diskuze/plavana/2008/th-img18452.jpgfoto/diskuze/plavana/2008/th-img18453.jpg
Pátek 30. května 2008 v 11:09® kety.vydra
kety.vydra

Damys> Tak at se ti daří.Lovu zdar.

Čtvrtek 29. května 2008 ve 20:22® Ricci
Ricci

Piranha: věř mi, nedělej to. Ušetříš si spoustu starostí..

Čtvrtek 29. května 2008 ve 12:54® CeP
CeP

Piranha> na bic se guma nedava. nema tam zadne opodstatneni. amortizer se pouziva u delicky a to je zase o necem jinem.