Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 29. května 2008 ve 12:02® Piranha
Piranha

Zdar splávkaři, potrebuju radu.Na bič se davaj gumy (amortizer), je jich i vic druhu? Jako myslim treba síla pevnost pruznost a tak?
V kolika metrech bo centimetrech se vrabej a kolik toho potrebuju na 5m bič. Dikes.

Středa 28. května 2008 ve 20:51® brabi

Aha, libil se mi Cralusso UFO ale jak koukam tak je od 6g. Budu hledat dál:)

Středa 28. května 2008 ve 20:39® Damys
Damys

kety.vydra: Proutek je to krásnej,vyváženost s navijákem také dobrá ,ale moc jsem ho neokusil,bo rybky nechtěli ani mastnáky po zakrmení.Lapnul jsem pár plotiček a trochu povodil dva cejnky. Příští týden jedu na ohři, tak tam si ho dozajista užiju. Jo a díky za info.:->

Středa 28. května 2008 v 19:24® CeP
CeP

20m ac se to nezda neni zrovna malo. dohodit tam jemnym splaveckem a pred dopadem zbrzdit aby se sestava nemotala vyzaduje trochu kumstu. urcite splavek protahleho tvaru s dobre viditelnou antenkou. ja jsem docela kopyto, tak bych asi volil napevno uchyceny wagler 4+1

Středa 28. května 2008 v 19:11® Rade

Bradi: dle mého názoru by ti stačil 2–3g splávek, tvar spíše rovnější, ale není podmínkou. Pro mě je rozhodující velikost anténky – abych ji na 20m ještě viděl. Záleží taky co máš za vlasec, silnější húř létá. V podstatě stačí takový, kterým tam dohodíš a aby byl co nejcitlivější.

Středa 28. května 2008 v 15:34® brabi

CeP: tak 20m, hloubka tak kolem 2m, stojata voda, okleje nevim, hlavne bila ryba, mozna menší kaprik.

Středa 28. května 2008 v 15:03® CeP
CeP

brabi> jak daleko od brehu budes chytat a na jake hloubce? je to voda ciste stojata, nebo tam je slyby proud? je tam hodne oukleji? jaka by mela byt cilova ryba?

Středa 28. května 2008 ve 14:36® brabi

CeP: dik. muzu jeste poprosit jakou gramaz splavku koupit?

Středa 28. května 2008 ve 14:22® CeP
CeP

brabi> bude vyhovovat. ja na tom nemesisu mam shodou okolnosti nexave 2000. nemam vyhrad ani k prutu, ani k naviajaku.

Středa 28. května 2008 v 10:25® brabi

tak to zatím vyhrává ten Milo Pro System Nemesis match 13" Teď k otázce navijáku. Mám shimano nexave 2500 s přední brzdou, bude vyhovovat nebo mám pořídit něco jako Shimano Exage 3000 M HSRA?

Úterý 27. května 2008 ve 21:11® Ricci
Ricci

hubertsvab: Milo Gerardix, ale na číslo se raději neptej. Je to kompletnaja reglass. Pěkný děličky jsou nová Maranella do Mila za rozumný peníz..

Úterý 27. května 2008 ve 14:07® CeP
CeP

brabi> ano. 15gr je odhozova hmotnost a nemusis se bat. malo to neni. umozni ti vychutnat zdolavani male rybky a naopak se nemusis obavat povodit i vetsi kus. delicka ti navic krom lepsi akce nabidne vetsi pocet ocek, coz snizuje pravdepodobnost lepeni vlasce na blank. a v momente kdy se ti slozeny prut nevejde do dedkovskeho batuzku na zada, pak uz ti muze byt nejakych 15cm transportni delky navic proti telematchce uplne volnych.

Úterý 27. května 2008 ve 12:48® brabi

CeP: po dalším hledaní si vubec nejsem jisty co mi telematch může přinést oproti děličce. Myslel jsem že transportní délku, ale ani s tou to není tak žhavé.. Koukal jsem právě na ten Nemesis a Obsidian. Ten Nemesis se mi líbí cenou, ale není těch 15g málo? Je těch 15g maximální hmotnost všeho co mám na prutu při náhozu?

Úterý 27. května 2008 v 11:39® CeP
CeP

brabi> trvas na teleskopu? at je to jak chce, radeji bych sel do delicky. na stojaty rameno a mensi rybnik by jiste vyhovelo i 3,90m. no a kdyz to chces jen na obcasne zachytani a co nejnizsi cenu, pak z vlastni zkusenosti v klidu muzu doporucit Milo Pro System Nemesis match 13" (3,90m). mam a nemuzu rict krivy slovo. s rezervou ma rekord kapra 57cm.

Úterý 27. května 2008 v 10:22® brabi

Poraďte mi prosím jaký vybrat prut, už několik dni se snažim vybírat na netu a pořád nemůžu najít ten co bude splňovat:

• prut na zachytání si se splávkem na stojatém rameni nebo rybníku
  • krátká transportní délka
  • spíš kratší (se 6m boloňkou se mi zdá každá větev zatraceně nízko)
  • co nejnižsí cena, prut bude jen na občasné zachytání a nechce se mi hodně investovat.

Zatím jsem koukal třeba na SEMA Zephyr Emotion 4,00m, MILO CHROMIUM KX 101 4.1m, nebo mi byl doporučováno koupit feedrový prut a k němu tvrdou špičku. Díky za rady.

Pondělí 26. května 2008 ve 20:26® hubertsvab
hubertsvab

ricci: a jakou máš děličku mě se líbí ta nová 11ka na milu ale počkám si jěšte na shoprybare.cz:D

Pondělí 26. května 2008 v 18:44® Ricci
Ricci

hubertsvab: mám prakticky jen kaprovou děličku a zagumovávám si ji vždy dle aktuálního závodu. Nejčastěji si vystačím s gumou kolem 1mm. Na praskání nebude mít vliv tuhost prutu, ale celkové sladění guma, kmen forpas. Když ti praskne forpas rozhodně ne kvůli prutu. Tenké gumy používám i v kaprových topech. Pokud máš k děličce i matchový jsi za vodou a výměna gumy je na 2 minuty.

Pondělí 26. května 2008 v 0:19® hugo.hammer

Zdar,pred par lety jsem uz chytal.Ted se k tomu vracim, a vraci se i muj problem:-) . Poradte jak na polozenou na rece, snazim se to delat jako na stojate, ale proud mi taha vlasec a hejbe policajtem. Pouzivam „stare“ laminatove dvoujdilne pruty a ani navijaky nejsou nic skvostneho – myslim neco typu Stabil. Jak s timhle chytat na rece, nez si poridim neco lepsiho? Diky. PS. Bude ted neco (napr. kapr,uhor) po tech tydenich destich brat na rekach jako Labe ci Ohre?

Neděle 25. května 2008 ve 22:03® kety.vydra
kety.vydra

Damys>Mimocho­dem,jak jsi dopadl v tu sobotu,vyzkoušel jsi nový prut? Jak se ti zamlouvá?

Neděle 25. května 2008 ve 21:58® kety.vydra
kety.vydra

Damys>Ahoj,mám přesně takový prut.Mám ho už druhý rok a je na jaře a v létě opravdu dost vytížený.Snese dost,mám ho osazený tisícovkou Shakespearem,na cívce mám 14 a jako návazec dávám 10 kvůli tomu,že na něj tahám hlavně kapry.Takže,akcička parádní,a když na něj zapřáhneš 50ku kapříka,tak už si pěkně zabojuješ.Loni jsem na něj vytáhl i 76ku štiku,trvalo to sice asi 10 minut,ale na tak jemné náčiní to byl požitek.Zatím mě nezklamal.

Damys>

Neděle 25. května 2008 v 18:47® hubertsvab
hubertsvab

zdravím, mám dotaz mohu dát do kaprové děličky slabší gumu když bych chtěl chytat např. cejny nebo plotice…dělička je určená na silnější průměry ale chtěl bych dát např. 1,2 nebo 1,4 mm. nebudou mi praskat forpasy když ten prut je tužší.? předem dík

Sobota 24. května 2008 ve 23:48® pokypetr
pokypetr

jeden lysacek 48 na bolonku !:-P super!

foto/diskuze/plavana/2008/th-img18340.jpgfoto/diskuze/plavana/2008/th-img18341.jpg
Sobota 24. května 2008 ve 20:49® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Jaktože do trofejních úlovků nejde přidat ouklej? Je to snad taky ryba, ne?

Sobota 24. května 2008 v 18:21® Piranha
Piranha

Damys> ja bycj taky prisahal ze je to bolonka a bolonky maj i deset ocek.Pocitam i ty pojizdny.

Pátek 23. května 2008 ve 22:02® Damys
Damys

Ciffik: Neeee To je čistá telematch. Bolonky jsou trošku jinak stavěný,nenajdeš je v délkách4,50 a r­ozhodně nemaj 12 oček. Ale jsou si dost podobný.

Pátek 23. května 2008 v 16:12® Petas
Petas

olin> Konopné semínko ( nepražené ) nasyp do termosky a zalej vařící H2O, zašroubuj a nech do rána. Semínko pustí bílé klíčky. Je to super na plotice.

Pátek 23. května 2008 v 15:21@ ???

jj diky moc cervi mam nachystany taky…ja sem myslel ze to prazeny konopi je spis na kaprovity ryby nebo na parmy…

Pátek 23. května 2008 ve 14:37® skwor
skwor

Sander> Já si stěžuju pořád, i když se daří :-D

Pátek 23. května 2008 ve 14:14® Rade

olin- hlavně bych přidal živou – červy. Buď rovnou do krmení, nebo přihazovat po trošce. Interval záleží jak budou intenzivně brát. Sehnal bych si taky pinky na menší rybky.

Pátek 23. května 2008 ve 12:57® Petas
Petas

olin> Partiklem – konopím nic nezkazíš, přidal bych ještě ovesné vločky atd.

Aromix patentku bych vynechal.