Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 1. února 2008 ve 2:05® hecht
hecht

Sander> Hestli chceš něco koupit, tak dej vědět. Pracovně cestuju pořád…

Čtvrtek 31. ledna 2008 ve 21:23® CeP
CeP

Opet se pridam svym skromnym subjektivnim nazorem. navi bych vybiral bud Shimano, Okuma, nebo Spro a urcite velikosti 30. na tema predni/zadni brzdy bylo napsano mnohe. nema cenu se v tom lejne dal stourat. osobne volim vzdy a zasadne brzdu predni. REXika se zadni jsem totiz jeste nevidel.. :-D bojova brzda ma mozna sve vyhody, ale jak jsem rekl. ja radeji predni… zpatky k realite. sam mam na te Nemesis od sameho zacatku navi Shimano Nexage 2000F a spokojen jsem, jen bych dnes vzal vetsi.

Čtvrtek 31. ledna 2008 ve 20:14® Sander
Sander

Hora > u nás teď ruší prodejnu, budu rád, když seženu ten lodní:-(( Dík.

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 19:49® Hora
Hora

Sander>epoxy lak vyrábí HB-LAK s.r.o. Tovární 20 40001 Ústí nad Labem,to je zatím vše co o nich vím.

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 17:32® mihy.san
mihy.san

Vrata> zlomeni spicky? To je nesmysl, prece ty jako rybar urcujes, jak moc bude prut ohnuty. Kdyz zaseknes velkou rybu a prut na to neni staveny, tak ho proste sklonis k vode a on se nebude tak ohybat. Je to jednoduche. Prijdes sice o cast odpruzeni a zmensi se moznost manipulace, ale zlomeni prutu? To ne. Spicku zlomis spis pri transportu, nebo polozeni na rovnou na zem – vyprostujes rybu nebo neco a ty nebo kamos ti na spicku stoupne. Prece jen plavackovy prut ma spicku tenounkou a spatne viditelnou. Velmi vysoka pravdepodobnost, uz se mi to taky stalo.

K tomu navijaku: ja na plavanou pouzivam zasadne zadni brzdu a kdyz nad tim tak premyslim, tak vsechny moje plavackove navijaky maji i bojovou brzdu. Zvykl jsem si na to tak a nemenil bych. Takze z koupe meho pohledu: zustanu u Shimana, doporucuju velikost 3000, mensi nema cenu, ted tady nebudu popisovat proc. Dival bych se po zadni brzde, takze by moje volba padla na Shimano EXAGE RA 3000 HS RA. Stoji kolem 1.500,– Kc, takze je o neco drazsi, ale myslim, ze se vyplati.

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 16:46® skwor
skwor

Vráťa> Koukni se na navijáky od Okumy. Do litru seženeš Zeon nebo Travertine vel. 30 s přední brzdou. Na lehčí plavanou stačí.

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 15:42® Vráťa

Tak postupně. Zatím mám oblíbený menší toky. Asi nej je Radbůza. Takže říčka cca 6 m široká. Láká mě držet prut v ruce a aktivně se splávkem pracovat. Ale to je zatím moje přání. Případně se můžu vyskytnout na malých rybnících u rodičů. Cílová je bílá ryba + semtamkapr. Nic trofejního. Zajímalo by mě, zda jsou tyhle pruty schopny zvládnout i větší ryby. Dost lidí straší zlomením špičky. Ten naviák jsem si představoval do 1000,– Ale pokud to nestojí za to kupovat, tak jsem připraven i přihodit.

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 15:19® mihy.san
mihy.san

Vrata> no k navijaku: spis nez DAM bych doporucil Shimano nebo Okumu. DAMy jsem kdysi nejake mel a kdyz jsem si pak koupil prvni Shimano, a zatocil s klickou, tak jsem z toho rozdilu byl vedle. Dneska dela Shimano navijaky ve vsech radach (a vsech cenach), takze se da koupit i levny model. Ale nechci jim delat agenta. Napis kolik je financni strop a podle toho se uvidi.

Podstatne ale je, jakou plavanou budes chytat. Na stojaku, na rece? Budes mit prut vice v ruce nebo ve vidlickach? Nebo budes zkouset vsechno a chces pro zacatek nejake univerzalni nacini?

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 15:07® Vráťa

Díky moc. Koupím tedy asi Nemesis. Katanka se mi taky moc líbila, ale moje peněženka byla zásadně proti. Včera jsem se byl kouknout do krámu na jedno Milo za cca 3000,–. Nádhera! Musel jsem si ho z prstů vypáčit. Je to strašnej rozdíl proti mému prvnímu darovanému polskému teleskopu. :-) A co za naviák byste doporučili? Mám vyhlídnutej Dam 620.Nedělám chybu? Vím, že nevybírám žádný super nářadí, ale nechtěl bych udělat nějakou hrubou chybu. (Je zvláštní, že všichni výrobci jsou, dle svých slov, napřed a nejlepší.) Pak si vybírej! :-) Ještě jednou dík.

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 11:12® CeP
CeP

Vráťa> Milo Nemesis mam 4 roky a muzu vrele doporucit. Pokud bys chtel Shimano, pak urcite jak doporucil Lojza, zacit radeji az Katanou. osobne bych Alivio rozhodne nekupoval, ale je to muj subjektivni pocit, verim ze spouste rabaru naopak bohate vyhovi. ..a ted si vyber… :-93;

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 10:18® LojzaRybka
LojzaRybka

Vráťa>já mám katánu a jsem sní spokojenej,chytám naní od piďek a po kapra 9kg,používám ji na stojáky i na řeku:-)

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 1:35® Vráťa

Ahoj, vybírám si prut na plavanou. Přečetl jsem tolik recenzí a stránek, že jsem z toho už dost nemoudrej. Váhám mezi:Shimano Alivio Match BX 42 a A-MILO Pro System Nemesis match 13". Cenově je to +/- stejný. Jak je to s kvalitou netuším. Máte někdo nějaké zkušenosti? Pokud ano poraďte, ať má Plzeň o jednoho začínajícího plavačkáře víc. :-) Díky.

Čtvrtek 31. ledna 2008 v 0:52® LojzaRybka
LojzaRybka

mihy.san>jj,škoda to vyhazovat:-O

Středa 30. ledna 2008 ve 21:56® Sander
Sander

mihy.san > 1.0 a 1.2mm. Loni jsem sehnal i 0.8, ale už nebyly. Jinak angláni jsou na výrobu velice jednoduché, v mém případě jsem nic nevyrovnával, dostal jsem od kolegy australskou trávu, která se používá na originál splávky, které vidíš v krámu. Nemá to chybu, ale moc je u nás nevyužiji. Raději pevné splávky…

Středa 30. ledna 2008 ve 21:47® mihy.san
mihy.san

LojzaRybka> vyhazuju, potrebujes na musky?

Středa 30. ledna 2008 ve 21:43® LojzaRybka
LojzaRybka

mihy.san>ahoj,co děláš ze zbytkem toho péří??? :-)

Středa 30. ledna 2008 ve 21:41® mihy.san
mihy.san

Jeste mala inspirace: nevim kolik lidi tady chyta i s wagglery, kazdopadne kdo ano, tak vi, ze nejlepsi jsou ty, ktere maji antenu z paviho brku.

A i tyhle splavky se daji vyrobit. Na prvnim fotu nize mam vyfocene pavi pera, ktera jsem ziskal od kamarada, na druhe fotce je pak vysledek po nekolika vikendech postupnych praci. Vyrovnat ta brka, to byla nejvetsi fuska!

foto/diskuze/plavana/2008/th-img16089.jpgfoto/diskuze/plavana/2008/th-img16090.jpg
Středa 30. ledna 2008 ve 21:29® cormaxx
cormaxx

Sander: Aha já vocas to napsal blbě,myslel jsem např modelářství,OBI atd:-D …Dík;-)

Středa 30. ledna 2008 ve 21:24® mihy.san
mihy.san

Sander> jaky prumer ma ten grafit, pls?

Středa 30. ledna 2008 ve 21:11® Hora
Hora

Sander>tak se zeptej,je to český výrobek,tak by o něm něco měli vědět.Zítra se kouknu na výrobce,teď to balím na noční.Čus :-)

Středa 30. ledna 2008 ve 20:59® Sander
Sander

Hora > zítra jdu pro lak, ale pochybuji že budou mít přímo tento, krom lodního laku mi tam nic jiného nedoporučili.

Středa 30. ledna 2008 ve 20:52® Hora
Hora

Jo a koupil jsem ho ve specializované prodejně barvy laky.

Středa 30. ledna 2008 ve 20:51® Hora
Hora

Koupil jsem si na lakování jednosložkový lak,viz foto.Stál 68 Kč.Po natření je za 24 hod suchý.Mohu všem,co se zabývají výrobou splávků a voblerů vřele doporučit.Lak se už nemusí ředit je naředěn a prodává se v malém balení. :-)

foto/diskuze/plavana/2008/th-img16088.jpg
Středa 30. ledna 2008 ve 20:06® Sander
Sander

V Budějcích, kousek od vlakového nádraží, je to modelářská prodejna.

Středa 30. ledna 2008 v 19:53® cormaxx
cormaxx

Sander: ty grafitový tyčky jsi kupoval kde pls?:-)

Středa 30. ledna 2008 v 18:40® Sander
Sander

Tak jsem v ČB koupil pár věcí na splávky, 4 metrové grafit tyčky a dva špalíčky balzy. 150 kaček a vidím to na 60ks splávků pivo :-D

foto/diskuze/plavana/2008/th-img16085.jpg
Sobota 26. ledna 2008 v 0:33® jarryn21
jarryn21

Dneska dobrá plavačka.Podou­stev,jelec pár plotic, pěkná ouklej,cejni.Všechno na červa.

Pátek 25. ledna 2008 v 15:11® HaD
HaD

Náš tip na NOVOU DISKUZNÍ RUBRIKU PĚST NA OKO:

Po reportáži o chytání parem v Ústí nad Labem jsme pro Vás zřídili novou rubriku „Pěst na oko“ www.chytej.cz , ve které můžete upozorňovat na nešvary u vody, stěžovat si fóru, podávat náměty atd.

Pondělí 21. ledna 2008 v 16:54® Jonny94

lucioperce69> ee ty vokouni byly na zizalu

Pondělí 21. ledna 2008 v 7:36® lucioperce69
lucioperce69

Jonny94> na pečivo??? :-x