Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 30. listopadu 2007 v 16:29® Salmo
Salmo

yerrx> to je podle mě blbost že se nesmí chytat na sýr v rádu píší že se nesmí chytat a vnadit mlékárenskými kaly(sušené mléko)

Pátek 30. listopadu 2007 v 15:19® yerrx
yerrx

regulus> neni v radu napsano ze se nesmi chytat na mlecne vyrobky?

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 14:11® regulus
regulus

yerrx> nevím, jak jsi na to přišel nebo alespoň jsem si nevšiml, že by to bylo zakázaný.

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 13:56® yerrx
yerrx

regulus> na syr se nesmi chytat ne?

Středa 28. listopadu 2007 ve 14:06® Cudla
Cudla

Regulus Kožošek hezký u nás chrostík,rákos­ník,dřívko,pí­sečák nebo když chceš mlžit tak ráček(to je označení všeho co se pohybuje pod šutrem ve vodě,různý larvy a pijavky)jinak nástraha která nezklame,veme jí skoro všechna ryba.Stále se může na ní chytat ,ale už místy podpultový zboží

Středa 28. listopadu 2007 v 1:38® regulus
regulus

yerrx> je naprosto irelevantní něco odhadovat nebo radit na dálku, bez znalosti místních poměrů. U nás není zrovna přeparmováno a o velikostech 50+ se skoro nedá mluvit. Dřív (myslím v daleké minulosti) v určitých úsecích byly, ale nenašel jsem na ně tehdy „mast“. Dnes mám zase podstatně míň času na ryby. Pokud to vezmu z mých místních poměrů, tak parmu lapíš v proudech, nástraha se musí šourat po dně. Nemyslím, že by až tak moc záleželo na velikosti splávku, pokud tam nebudeš mít kaču jak na štiku, gram sem, gram tam, záleží spíš na konkrétním místě. Top nástrahy co se mi osvědčily, jsou sýr, masný červy, hnojňáci a super top jsou kožóšci (nevím jestli se to dnes smí), česky řečeno larvy chrostíků, říká se tomu živý dřevo, prostě takový larvy v domečcích z kousků dřeva, listí, písku, viz Ferda Mravenec.

Středa 28. listopadu 2007 v 0:44® HaD
HaD

yerrx> a myslíš, že to byly parmy?

Pondělí 26. listopadu 2007 v 16:30® yerrx
yerrx

HaD> no ja zatim chodil na 2g a maly hacek par zaberu ale bez uspechu:(

Pondělí 26. listopadu 2007 v 11:50® HaD
HaD

yerrx> přesně tak jak říká ricci – záleží na proudu. Já chytával i se splávkem okolo 8 g s olůvkem 10 g a by se nástraha stihla dostat ke dnu (veliký proud) a pak jsem to celé zlehka přizvedával prutem. A pak jsou místa, kde by stačil klidně splávek 2g (s rousnicí). Kdyby se použila lehká nástraha (chrostík, kostní červ apod.), tak klidně i menší

Neděle 25. listopadu 2007 ve 21:02® Ricci
Ricci

yerrx: záleží hlavně na síle proudu ve kterém chytáš.. Na brněnských řekách jsem zatím nedával víc než 5g..

Sobota 24. listopadu 2007 ve 22:45® regulus
regulus

yerrx> záleží jak kde, ber to tak, že 1–4g dle situace.

Sobota 24. listopadu 2007 ve 22:26® yerrx
yerrx

regulus> heh tak to jo co sem se zatim ptal znamych lidi tak 3–4 se mi to zdalo zbytecne moc…

Sobota 24. listopadu 2007 ve 22:20® regulus
regulus

yerrx> jak kde, řeka cca 30m 1–2g.

Sobota 24. listopadu 2007 ve 22:10® yerrx
yerrx

kolik g splavek davate na parmy?

Sobota 27. října 2007 v 19:22® PeťanX

Ten Hyperloop mám taky …můžu jen souhlasit, že je to dobrá volba :-) Nic sem mu nemohl vytknout…

Sobota 27. října 2007 v 6:59® thunder

Matchovka Shimano Speed Master 45SPC delka 4.50m,vyborny stav jako novy..PC:5690,nyni 3000kc.Icq v profilu

Neděle 21. října 2007 v 16:02® cormaxx
cormaxx

Kubajs:pojď na icq;-)

Neděle 21. října 2007 v 15:53® Kubajs
Kubajs

cormaxx:a jak se jede k Červenýmu kostelu?neni to náhodou odbočka za intersparem do prava

Neděle 21. října 2007 v 15:34® cormaxx
cormaxx

Kubajs: Po navijáku se koukni u Ševčíka u Kahanu,má tam docela slušný kousky,který by stály za zkoušku;-)
A pokud si chceš ten prut osahat tak si zajeď do Teplic k Červenýmu kostelu,když sem tam byl naposled tak ho tam měli9-)

Neděle 21. října 2007 ve 14:40® Kubajs
Kubajs

skwor:a chytáš často na plavač ku?jak chytáš,a jaké jsou tvé největší ryby?

Neděle 21. října 2007 ve 14:00® skwor
skwor

Kubajs> Omyl, i při plavačce dostává naviják záhul. Tu Okumu mám asi čtvrtý rok a pořád drží.

Neděle 21. října 2007 ve 13:24® Kubajs
Kubajs

skwor:myslím že na plavanou není potřeba nějakej extra dobrej naviják a že by tendle postačil?ale ta okuma je pěkná a ty jio máš?

Neděle 21. října 2007 ve 12:32® skwor
skwor

Kubajs> Psal jsem to už několikrát, levné modely od shitmana stojí za … V nižší cenové kategorii jsou slušné Okumy, např. tenhle www.rybarskepotrebyklic.cz

Neděle 21. října 2007 v 11:31® Kubajs
Kubajs

no…tak ten se mi zdá taky lepší je lehcí,má víc oček a menší transportní délku?takže dík koupim ho na příští sezonu a naviják co říkáte na tendle? www.tomi-korda.cz a na braunstaru ho maj v přední brzdě tak bych vzal ten jak se vám jeví?

Neděle 21. října 2007 v 6:08® Sander
Sander

Kubajs > ten od Braunstara ve 4.20.

Sobota 20. října 2007 ve 21:13® Kubajs
Kubajs

sorry na braunstaru musíš dát „PRUTY NA PLAVANOU“
a potom „PRUTY SHIMANO“

Sobota 20. října 2007 ve 21:11® Kubajs
Kubajs

Sander stará verze www.tomi-korda.cz
a tady je nová verze www.braunstar.cz jaký jsi si koupil?

Sobota 20. října 2007 ve 20:06® Sander
Sander

Kubajs > ten Hyperloop? Celkem dobrej. Nevím o nějaké staré či nové verzi. Kupoval jsem ho z aktuální nabídky na netu. Jinak ty Silstary – Evolution byla má první mačka, parabola, něco mezi žvejkou a rychlým prutem. Pěknej proutek. Ten skworovo do detailu neznám. Ale to je pasé, jak říkám, neseženeš je.

Sobota 20. října 2007 v 19:52® Kubajs
Kubajs

Sander:a jakej je?a šel by jsi raději do starého typu nebo do nového?

Pátek 19. října 2007 ve 21:52® Sander
Sander

Kubajs > tyhle Silstary už asi v krámu opravdu neseženeš. Jinak Hyperloop jsem v délce 4.20 nedávno kupoval kamarádovi, je to za tu cenu dobrej prut. Měl jsem tu čest ho otestovat.