Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 19. října 2007 ve 21:17® Kubajs
Kubajs

skwor:myslím že sander má Silstar Evolution!a jsi s ním spokojený?

Pátek 19. října 2007 ve 21:11® skwor
skwor

Kubajs> Ten už neseženeš. Je to Silstar tradition match 3,9m 20g, a jsem už jeho druhý majitel. Můžeš se na ten prut zeptat Sandera, tuším, že s ním taky přišel do styku.

Pátek 19. října 2007 ve 20:52® Kubajs
Kubajs

a co jsi koupil lepšího?

Pátek 19. října 2007 ve 20:17® skwor
skwor

Kubajs> Už jsem pro něj byl na 100% rozhodutý, ale naskytla se šance koupit něco lepší. V ruce jsem ho držel a docela mile překvapil.

Pátek 19. října 2007 ve 20:16® Kubajs
Kubajs

Ještě jsem zapoměl dodat že to chci pro lov s pevným splávkem a nejde mi do hlavy proč hyperloop v 4,20 stojí 1449kč a 3,90 1499kč
a mimochodem jaká délka by podle vás byla lepší

Pátek 19. října 2007 ve 20:14® Kubajs
Kubajs

Sander:a ten hyperloop si měl v ruce?jakej je? skwor:a toho jaxona ty máš?jakej je?

Pátek 19. října 2007 ve 20:09® skwor
skwor

Kubajs> eshop.rybarsky­eshop.cz

Pátek 19. října 2007 v 19:44® Sander
Sander

Kubajs > šímo Hyperloop. Nerozmýšlej a jdi do něj, lepší za tu cenu možná neseženeš. Anebo kup tu srágoru co se ti líbí ve 4.20. Ale o té ti toho moc nepovím, krom toho, že vypadá jak prut pro děti.

Pátek 19. října 2007 v 19:18® Kubajs
Kubajs

Přemýšlím zase o plavačce a nechytám skoro vůbec řeky a tak je volba na matchce Chtěl bych nějakou do 1500kč znáte nějakou takvou?Moc se mi líbí tahle fishop.cz co na ni říkáte

Neděle 12. srpna 2007 ve 22:44® kkarlos
kkarlos

SniffelS> trpělivost.. trpělivost.. :-P jinak zkus malou rotačku taženou proti proudu pomálu.. ;-) :-)

Čtvrtek 9. srpna 2007 ve 14:18® SniffelS

Alivio> Tak děkuju za radu pudu to hneed zkusit.

Čtvrtek 9. srpna 2007 v 10:42® Shrek
Shrek

SniffelS> no tak bych zkusil chytat na špendlíky,ta ryba je tam na ně zvyklá,určitě více než na žížalu. :-D

Čtvrtek 9. srpna 2007 v 10:14® SniffelS

U břehu jsou jenom špendlíky a topoly.

Čtvrtek 9. srpna 2007 v 10:13® Shrek
Shrek

SniffelS> zkus se podívat co roste na břehu.Pokud tam jsou nějaké plody,zkusil bych to na ně – třešně apod.

Čtvrtek 9. srpna 2007 v 10:10® SniffelS

Ahoj měl bych dotaz. Chodím už 4roky na Oslavu 1 a pokaždé tam vidím jelce min. 35cm, ale nikdy se mi nedaří žádného chytit. Zkouším všechno řasy, červy, žížalu… a nikdy žádnýho nechytím jenom malý rozky a červenky. Chtěl bych vědět jestli by mi někdo neporadil jak na ně. Vím, že nemejí dobré maso, ale mě je 14 a na kapry a takový ryby musím jezdit až na přehraady což je problém. Děkuji předem za radu.

Neděle 5. srpna 2007 ve 20:49® Sander
Sander

Hmm, asi nachytali hodně ouklejek…

Neděle 5. srpna 2007 v 19:33® Kublaj
Kublaj

Lidi dneska naši kadeti a junioři vybojovali mistry světa v plavaný…sou to borci :-)

Pátek 27. července 2007 v 10:11® Ricci
Ricci

drk: od 0,10 do 0,14mm. V chladné vodě klidně i 0,08

Pátek 27. července 2007 v 9:53@ ???

jo ještě mám jeden dotaz jakou tloušťku vlasce na forpas používáte když chcete chytat kapříky. díky.

Pátek 27. července 2007 v 9:46@ ???

Ricci> díky moc za užitečné rady teď už snad můžu jít na ně kdybych něco nevěděl tak se zeptám díky moc čau…

Pátek 27. července 2007 v 9:42@ ???

hraji> já myslel že se dá i nejmenší broček tak 10 cm od háčku jako kontaktní to ne?

Pátek 27. července 2007 v 7:25® hraji
hraji

drk: doplním Ricciho v tom, že zátěž se dává na kmenový vlasec, tedy nad ten mikroobratlík. Umístění zátěže na návazec je pouze ve zcela mimořádných případech. Jinak můžeš spojovat kmen s návazcem pomocí speciálních drátových spojek (prodává je www.shoprybar.cz), ty mají výhodu v tom, že se s nimi manipuluje lépe než se smyčkou v mikroobratlíku. Další volbou je použití spoje pomocí dvou smyček. Tento způsob se používá při nejjemnějším chytání, protože vlasec nijak nezatěžuje

Čtvrtek 26. července 2007 v 19:39® Ricci
Ricci

drk: valsec a forpas spojuji většinou přes mikroobratlík. Méně často smyčka do smyčky.. Jak vyvážit anglána to je kapánek na dýl.. Zkusím to zestručnit.. Pokud chytá v menší hloubce (do 2m) tak dávám 4 – 6 bročků kolem 0,1g na vlasec. Pokud je aktivní hladinová ryba nebo větší hloubka, tak dávám na vlasec torpilu tak, aby nástraha rychleji klesla..

Čtvrtek 26. července 2007 v 17:43@ ???

ještě mám dva dotazy první je jak připevním na vlasec forpas já bych to udělal pomocí obratlíku, ale nevím jestli to je správně. a ten druhý jak nejlépe vyvážím angličana jestli pomocí broků nebo torpilek nebo obojího a na jaký místo broky na vlasec upevňuju díky za rady…

Čtvrtek 26. července 2007 v 15:09® Ricci
Ricci

drk: ty s ním budeš chytat, tak se musíš rozhodnout sám.. Ovšem jak psal hraji.. Vedle jistě nešlápneš ani s jedním..

Čtvrtek 26. července 2007 ve 13:59@ ???

Ricci> chci ho vzít pře internet tak se právě rozhoduju…

Středa 25. července 2007 v 19:35® Ricci
Ricci

drk: pokud budeš přímo v prodejně, zkus si porovnat nemesise a obsidian.. Potom se rozhodni..

Středa 25. července 2007 v 11:22® hraji
hraji

drk: není pochyb, že tento prut ti umožní ulovit, zdolat a bezpečně vytáhnout běžného kapra (60+) a přitom bude dostatečně citlivý i pro lov malých rybek z kategorie bílá ryba. Není to sice špičkový prut, ale v této ceně je to určitě velmi dobrá volba. Samozřejmě to není prut pro cílený lov velkých kaprů přes 10 kilo, ale nikde není psáno, že příležitostně nelze takovou rybu na tento prut zdolat. Určitě by to šlo. Obecně MILO nemá ve své nabídce matchový prut, který by byl vyloženě špatný. Pokud se ti líbí designově, jdi do něj, zklamaný nebudeš.

Středa 25. července 2007 v 10:16@ ???

Můžu se zeptat na váš názor co říkáte na tento prut A-MILO Pro System Nemesis match 13" délka 390cm vrhací zátěž 5–15g transportní délka 135cm váha 247g MG blank a křemíková očka SIC II kvalita za nejnižší cenu ve své třídě. potřeboval bych vědět jestli na to vytáhnu jak kapra tak i nějakou menší bílou rybu díky za názory…

Čtvrtek 19. července 2007 ve 14:05® hraji
hraji

Peťan: vlasec je při lovu na odhoz třeba potopit, způsobů, jak to jde udělat je několik, nejsnažší je nahodit o několik metrů dál, po náhozu potopit špičku prutu pod hladinu a rychlým navíjením stáhnout splávek na místo, kde chceš lovit, přitom by se měl vlasec potopit. Zrychlit potápění lze tak zvaným zaseknutím, kdy potopíš špičku a velmi rychle ji z vody vysekneš vzhůru, paradoxně tento pohyb vlasec potopí pod hladinu. Samozřejmě má vliv jaký vlasec použiješ, nejlepší jsou vlasce na odhoz, tedy potápivé, například Fortress sinking od MILA. Potopit lze i běžný vlasec, ale je dobré jej odmastit, ať už speciálním přípravkem, nebo stačí jarová voda nastříkaná na cívku navijáku, popřípadě jarová voda nastříkaná na hadřík, kterým protáhneš vlasec při smotávání na cívku po náhozu.