Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 13. února 2015 ve 12:57® Tom_Novak
-
dají se chytat plotice na 10 háček.neboje lepší menší haček. na šestnácku kmen a 14 návazec
- Pondělí 26. ledna 2015 v 9:20® hraji
-
Jen zcela informativně, pokud někdo odkládal nákup na období slev, v prodejně Gammarus v Husovicích mají slevu 20 %.
- Neděle 25. ledna 2015 v 1:57® regulus
-
hraji> nee, příjmení Job, jméno mi momentálně vypadlo z paměti.
- Sobota 24. ledna 2015 v 18:43® hraji
-
regulus> Myslíš Jirku Čecha Jiříku?
- Sobota 24. ledna 2015 v 17:33® skwor
-
regulus> Super, děkuju moc. Ani jsem nečekal, že by někdo zareagoval. Je to už fakt tak 13 let, co jsem ty splávky kupoval.
- Sobota 24. ledna 2015 v 15:07® regulus
-
skwor> znám borca co v Merlinu dělával, problém je, že nevím kde bydlí, nemám na něj telefon a potkáme se někdy 2× ročně nebo taky jednou za 3 roky někde na rybách a upřímně, pokud to bude za měsíc, obávám se, že bych si asi nevzpomněl se zeptat.
Zkus kontaktovat osobkou Tomáše Rozsypala, řekl bych, že do plavané asi moc koukat nebude, teoreticky by to mohl vědět nebo nějakej jeho kolega z práce.
Pokud se týká toho okouna, tak to měl kdysi Tokoz http://tokoznavijaky.freepage.cz/…84cfdfb4.jpg?… , ale to tvoje je evidentně jiný.
- Sobota 24. ledna 2015 v 9:35® skwor
-
Netušíte, kdo vyrábí, případně kde sehnat tyhle splávky? Obrys okouna kolem gramáže je asi jediné poznávací znamení… Kupoval jsem je ještě kdysi v prodejnách Merlin, ale ty už dávno neexistují. Díky za případnou odpověď.
- Pondělí 19. ledna 2015 v 18:41® hraji
-
O víkendu jsme využili toho, že nám přejí jak počasí tak průtok na řece a odchytali jsme druhé kolo Zimní ligy 2015. Tentokrát se nás sešlo 9 lovících. Byla to pohoda, po povinném občerstvení a nezbytném pokecu jsme nalosovali a potom zachytali. Ryby spolupracovaly někde lépe někde hůř, ale každý si pár ryb chytil.
- Pondělí 19. ledna 2015 v 17:35® pilot
-
Tom_Novak> Nauč se češtinu a gramatiku, samá chyba !!!!!!!
- Pondělí 19. ledna 2015 ve 13:45® Tom_Novak
-
prosím kdy byste bili z okoli frýdku místku tak se ozvěte prosím kdyby dám na sebe kontakt
- Pondělí 19. ledna 2015 ve 13:27® Tom_Novak
-
nevím jestli je nekdo z frýdku místku
- Pondělí 19. ledna 2015 ve 13:25® Tom_Novak
-
ok jsem z Hukvald kousek od frýdku místku
- Pondělí 19. ledna 2015 v 9:40® hraji
-
Tom_Novak> základem je postupovat od jednodušších věcí ke složitějším, jako ve škole nebo při každé jiné činnosti. Nauč se chytat na klasický pevný splávek a pak se uč další věci. Rozklikni si tento odkaz a přečti si ten článek
http://www.chytej.cz/…v-bile-ryby/ a pak to jdi zkusit
Tento příspěvek byl editován 19.1.2015 08:45:00 uživatelem hraji. - Neděle 18. ledna 2015 ve 23:40® CeP
-
Tom_Novak> kdybys napsal odkud jsi, možná by tě na ryby někdo vzal, ukázal ti a třeba i nějakou hůlku půjčil ať víš do čeho jdeš.
- Neděle 18. ledna 2015 v 16:26® regulus
-
Tom_Novak> popchopitelně že daly, ale jak ti tu už hraji více méně psal, vše má svoje plusy a mínusy.
Psal jsi, že budeš lovit na 4 hektarovém rybníku, ale není rybník jako rybník, pokud to bude více méně kulatý tak bude mít napříč více jak 100m, ale taky to může být nudla s šířkou 20–30 m. Způsob rybolovu se obvykle mimo jiné volí jednak podle cílových ryb a samozřejmě taky podmínek k lovu, tedy i velikost rybníka nebo řeky.
Pokud budeš chtít lovit dále od břehu (víc jak cca 15m), tak je nejlepší řešení angličák, pokud blíže u břehu, volil bych klasickej splávek, ale samozřejmě se dá chytat i s angličákem. Mohou být i jiné důvody pro používání angličáků, například když bude hodně foukat, tak pokud použiješ angličák můžeš si potopit vlasec pod vodu aby ti vítr nestahoval splávek z lovného místa, s normálním splávkem se ti to většinou nepodaří. Já osobně bych se většině případů na angličák vykašlal, pokud bych nechtěl lovit daleko od břehu, protože 15–20m dohodím i s dvougramovým splávkem.
Myslím si, že pro tebe bude nejlépe, když si zajdeš k vodě a vyzkoušíš si to a zařídíš se podle toho co ti bude nejlépe vyhovovat.
- Neděle 18. ledna 2015 v 11:16® Tom_Novak
-
daly by se chytat plotky na wagler 4g nebo 8g nebo je lepsi klasicky splavek
- Neděle 18. ledna 2015 v 10:11® Tom_Novak
-
ok
- Sobota 17. ledna 2015 ve 23:03® jepice-zruseno
-
Takhle taky může vypadat dobrej pevnej splávek na stoják. Podobně to malí řešené i klouzáky se širší anténkou na tenké stopce.
- Sobota 17. ledna 2015 ve 22:55® jepice-zruseno
-
Draky> Na rybníku je dle mne důležitějším hlediskem tvaru splávku vhodně řešený pozvolný přechod mezi tělem a anténkou. To umožní, že se při nadzvednutí malého broku před háčkem viditelně povynoří tato část splávku. Některé splávky mají dokonce dlouhou anténku, která má veprostřed malou nosnou část, která ten broček drží. Tolik teorie. Prostě zavalitej splávek po té hladině jakoby poskakuje, zatímco ten štíhlej se maličko povynoří, potom se nakloní a potom se pomalu rozjede a začne se potápět, vlasec za ním mizí ve vodě a už mi to lomcuje s prutem. A já si vyleju lahváče, zahodim svačinu a už to dělá jenom bzz bzzzz…
Tento příspěvek byl editován 17.1.2015 21:56:14 uživatelem jepice-zruseno. - Sobota 17. ledna 2015 ve 21:30® hraji
-
Tom_Novak> v takovém případě bych raději zvolil klasický splávek. Chytat s waglerem je potřeba umět a na pětimetrový bič se fakt moc nehodí. Normální splávek, dobře vyvážený, bude zcela stačit. Samozřejmě za předpokladu, že dokážeš ryby přilákat na těch cca 8 metrů.
- Sobota 17. ledna 2015 ve 20:06® Tom_Novak
-
kroužku
- Sobota 17. ledna 2015 ve 20:05® Tom_Novak
-
závody jsou z rybářského krožku (je mi 11)
- Sobota 17. ledna 2015 v 19:01® hraji
-
Draky> je to všechno teorie. Na proudící vodu se používají splávky kulaté, více nosné (většinou na děličku), ale dají se použít i splávky štíhlého protáhlého tvaru (třeba na bič). Na rybníku většinou odpadá starost s kompenzací vlivu proudu (i když i voda v rybníce může proudit), můžeme tedy použít lehčí splávky, většinoi štíhlé, aby kladly rybě menší odpor při potápění. Ale dá se zachytat velmi dobře i na řece se štíhlým splávkem a na rybníce s kuláčkem. Vstupují do hry totiž i jiné faktory než jen tvar splávku.
- Sobota 17. ledna 2015 v 18:57® hraji
-
Tom_Novak> nevím jaký typ závodů máš na mysli, na klasických bodovaných plavačkových závodech je chytání na pětimetrový bič s waglerem asi odsouzeno k nezdaru. Na gulášových závodech by to někde mohlo zafungovat. Ale spojení bič + wagler je dost netypické, dá se tak s úspěchem chytat, ale většinou na delší bič.
Tento příspěvek byl editován 17.1.2015 18:01:55 uživatelem hraji. - Sobota 17. ledna 2015 v 18:55® hraji
-
Tom_Novak> nedá se říct, že by většina plavačkářů věřila červenému krmení. V určité části roku je červená barva krmení dobrá, je to na přelomu jara a léta a opět na přelomu z léta do podzimu. Vůbec to ovšem neznamená, že na červené krmení nezachytáš dobře i kdykoliv během roku. Ono je to mnohem složitější. Ale závodníci používají různé barvy. Třeba dnes jsme chytali nejčastěji na černé krmení s hlínou.
- Sobota 17. ledna 2015 v 15:15® Draky
-
hraji> Mohu se zeptat, proč jsou na stojatou vodu doporučované tvarem jiné splávky než na tekoucí?
Na řece mě napadá, že se kulatější používají z důvodu menšího odporu vody a díky tomu se bude anténka více kolmo k hladině vody resp bude možné použít méně gramový splávek, aby se toho dosáhlo.
Na stojaté vodě mě ovšem přijde, že je to jedno.
Možná jsem si právě odpověděl sám, ale tohle jsem si jen tak „domyslel“ a nejsem si úplně jist, zda je to pravda nebo je v tom ještě něco jiného.
- Sobota 17. ledna 2015 v 15:12® Tom_Novak
-
dalo by se chytat na 5metrový bič s waglerem na závodech??
- Sobota 17. ledna 2015 v 15:06® Tom_Novak
-
nevite někdo proč většina plaváčkárů používají a důvěruje červenému krmení?
- Sobota 17. ledna 2015 ve 14:55® Tom_Novak
-
jo
- Pátek 16. ledna 2015 ve 21:09® hraji
-
Tom_Novak> co se týče krmení, na závody je podle mého názoru lepší koupit kvalitnější směsi. Nemusí jít vyloženě o závodnické známé značky. Ale je potřeba věnovat velkou pozornost přípravě vnadící směsi, hodně důležité je i použití živé složky, tedy červů, kukel, žížal, popřípadě patentky.