Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 27. prosince 2013 v 18:45® hraji
-
Krokodyldandy> většina splávků vypadá hezky a použitelně, jako základ pro plavanou to bude určitě stačit, teď ještě ten zbytek a hurá na ně.
- Pátek 27. prosince 2013 v 18:15® hraji
-
David H.> taky po ochlazení nijak zvlášť netoužím, ale je jisté, že dřív nebo později dorazí. Zatím je to paráda
- Pátek 27. prosince 2013 v 17:12® Krokodyldandy
-
Jsem připraven
- Pátek 27. prosince 2013 v 17:12® Krokodyldandy
-
Jsem připraven
- Pátek 27. prosince 2013 v 15:06® HaD
-
hraji> Člověče, kdyby ochlazení nebylo vůbec, slzy bych neronil
- Pátek 27. prosince 2013 ve 14:39® hraji
-
Mírné teplé počasí během posledního týdne má za následek, že bílá ryby bere dobře i na nezamrzlých stojácích, o řekách ani nemluvě. Zimní lovy přinášejí nečekanou pestrost lovených druhů, prostě je to paráda. Hlavní je nesedět doma, vzít hodně tmavé krmení a nebo nekrmit vůbec a ryby hledat. Kupodivu vlivem teplého počasí jsou bílí červi a pinkies účinnější než pečivo. Což se ochlazením změní, ale kde je ochlazení? Hodně rybářských úspěchů při plavané v posledních dnech roku.
- Pondělí 16. prosince 2013 ve 13:20® hraji
-
Fryw> ne, na kapra nebyla tato akce zaměřená, šlo o to dětem ukázat, že i v zimních měsících je možné chytat ryby, ne kapra.
- Pondělí 16. prosince 2013 v 9:44® Fryw
-
Šikovní.povedl se jim i nějakej kapřík ?
- Sobota 14. prosince 2013 v 17:30® hraji
-
V devět dorazila k řece moje dnešní rybářská školka z Domu dětí v Kojetíně. Po troše teorie si děti připravily odhozové pruty s anglány Cralusso, zakrmili jsme půl řeky a šlo se na to. Vlivem mírného zakalení vody byly rybky aktivní a tak se vzápětí podívaly na břeh první úlovky, nakonec nikdo ze „školáků“ nezůstal bez rybky, někteří naopak dokázali nachytat i víc ryb než deset. S mírnou pomocí a asistencí to nakonec byla úspěšná výprava. Děti byly spokojené, vedoucí byli spokojení, ztráty na materiálu byly v mezích přijatelnosti. Takže – výsledek je, ryby pořád berou a pokud je nástraha ve vodě, záběr ryby nelze vyloučit.
Děti měly k dispozici asi 5 litrů krmení černá plotice od Timáru s hlínou a asi deci červů. Stačilo to akorát.
- Pátek 13. prosince 2013 ve 20:48® jepice-zruseno
-
hraji> Tak když je to někde členitější, tak se dá najít nějakej pěknej táhlejší točáček, nebo to pustit při břehu a může to bejt taky zyjímavý i bez žrádla. Navíc ryby, nebo spíš rybky, jsou pořád dost akční. Bohužel jsem se ještě nedokoal na vltavu na ty ostroretky, ale stihl jsem to houpnout u nás na potoce a můžu potvrdit, ža rybky jsou pořád akční. Určitě se vyplatí na plavanou jít, alespoň na tu šoulačku.
- Pátek 13. prosince 2013 v 10:06® hraji
-
lukino050505> krmit není potřeba, pokud ti to tak vyhovuje, ale byla řeč o plavané na řece. A tam se, pokud nejdu šoulat, krmení rozhodně vyplácí, tedy pokud chci chytat ryby. Pro sledování splávku volně plynoucího s proudem krmení fakt netřeba.
- Pátek 13. prosince 2013 v 9:39® lukino050505
-
V zimě nekrmím vůbec; chytám pouze háček malé velikosti, s malým bročkem těsně u háčku aby mi to neplavalo a osvědčila se mi česneková pařenka na jeden prut a na druhý polské žížaly (naše v poslední době nejsou k sehnání) nebo bílé červy ve strouhánce. Oboje jemná montáž s husím brkem. Nelítá to nijak daleko, ale ono těch 5 metrů od břehu stačí tedy na stojaté vodě. Na řeku používám koncový háček malé velikosti a asi 20 cm nad ním 10 g průběžné olůvko přímo na hlavní šňůru. A jemný před špičkový policajt. Odhod kolem 10–15 metrů. V Praze na Vltavě to stačí. Výsledek Kapři kolem 50 cm, Líni kolem 30 – 35 cm.
- Pondělí 9. prosince 2013 v 8:59® hraji
-
jepice> lepené červy na ostroretky ano, v teplé vodě. Nyní je potřeba krmit živou již řekněme opatrněji a střídměji, jde o to ryby přilákat a udržet na lovišti, ne ji nakrmit. Na takové zimní chytání mi stačí 3 deci kukel a dvě deci červů.
- Pondělí 9. prosince 2013 v 8:57® hraji
-
Draky> ne, není to kotel krmení, je to přiměřené množství na asi tříhodinový lov, pokud tedy chci skutečně lovit ryby a ne jen koupat červy v ledové vodě. Množství na úvodní zakrmení se hodně liší od chatakteru vody, cílové ryby, není to tak, že někam naházím tři litry a ony ty ryby určitě přijedou. Pokud chytám na místě na naší řece, je těch 5 litrů (uvědom si, že je tam polovina hlíny) akorát. Pokud půjdu na větší řeku, například Svratku, může být pět litrů na odpoledne málo i v zimě.
- Neděle 8. prosince 2013 ve 23:26® jepice-zruseno
-
Draky> Tak má v tom celkem kilo normálního žrádla, který po namočení udělá tak ty tři litry + hlínu. A když se to propere sejtem, tak se to krásně nadejchá a je toho hnedka v kýbli víc, než by měla moje vobyčejná kejda. Taky to žrádlo dělá zázračný koule, který se nerozpadnou za letu jako ty moje vobyčejný a spadnou tam, kam maj. Ač ty moje křovácký přístupy na to nevypadaj a hraji u nich skřípe zubama, občas se potkám i s celkem inteligentním krmením a dalšíma zhovadilistma typu lepení červů … hraji> Mimochodem, na ty ostroretky by pár lepeňáků mohlo celkem fungovat, nemýlím se? Stejnak mi tu ta arbská guma nějak už tuhne …
- Neděle 8. prosince 2013 ve 22:59® Draky
-
hraji> Tyjo to je docela kotel krmeni, ale asi mas odzkouseno no.
To mnozstvi na uvodni zakrmeni je zhruba na kazde zimni vyprave na reku stejne?
- Neděle 8. prosince 2013 ve 22:18® jepice-zruseno
-
hraji> Letos bych se ani nedivil. Ještě před pár dny jsem na zahrádce koukal, co všechno kvete, cerely máme pořád v zemi a ještě nezmrzly
a cibule setá teprve začala pokládat natě. Doufám, že se po svých silných slovech ještě letos na to místo dostanu a nějakou tu šikmou chytim na tu plavanou. Nejlíp takovou pěknou, jako posledně na těžko, teda feeder, ale to je to samý
- Neděle 8. prosince 2013 ve 22:06® hraji
-
jepice> OK, jdu na fialky.
- Neděle 8. prosince 2013 v 19:58® jepice-zruseno
-
hraji> V mém podání se to v klidu porovnávat dá
Měl jsem spíš na mysli, že když braly na feeder, navíc né moc daleko od břehu, proč by asi nešly na plavačku. Jako že to musím zkusit. Jinak chytám na plavanou běžně, ale ne tam, kde jsou ostroretky. Jako značně univerzální rybář, byť v každé disciplíně průměrný, se občas nebojím porovnávat a po pravdě řečeno, pořád jde jenom o to dostat rybu na háček a dělit to striktně do technik nemá z mýho úhlu pohledu moc cenu.
- Neděle 8. prosince 2013 v 18:59® hraji
-
jepice> debata o tom, zda to je hodně a nebo málo je asi tak smysluplná, jako sbírání fialek v prosinci. Potřebné množství závisí na mnoha věcech. Z těch 5,5 litru padnou tři na úvodní vnadění a ten zbytek na dovnaďování během lovu. Porovnávat chytání na feeder a na plavanou není úplně dobrý nápad.
- Neděle 8. prosince 2013 v 18:31® jepice-zruseno
-
hraji> To je celkem dost na zimní odpolední vycházku. Zase s tima ostroretkama nemám moc zkušeností, po pravdě řečeno jsem je začal pořádně chytat až letos na Vltavě s feedrem, jinak jsem nebyl nikde, kde by se vyskytovaly. Ale možná dobrej nápad na zimní chytání vzít tam na ně plavačku. Přeci jen kdy si člověk jen tak zachytá 40cm ryby na proudný řece. Ale 6 litrů žrádla asi metrem nepotáhnu, bude jim muset stačit míň a potroškách
- Neděle 8. prosince 2013 v 18:16® hraji
-
Draky> vezmu litr koupené směsi, litr strouhanky a dva litry hlíny. Dohromady to po navlhčení a přesýtování udělá cca 5,5 až 6 litrů směsi, do toho dávám trochu kukel a hrst červů.
- Neděle 8. prosince 2013 v 17:56® Draky
-
hraji> Kolik tak zkrmis krmeni za jednu takovou vychazku v tomhle obdobi? Redis to hodne hlinou?
Tento příspěvek byl editován 8.12.2013 16:56:44 uživatelem Draky. - Neděle 8. prosince 2013 v 17:38® hraji
-
Další nedělní dopolední rybolov s kolegou z týmu. Voda se pekelně vyčistila, řeka je jak křišťálová studánka. Dlouho jsme museli čekat než ryby zareagovaly na neodolatelnou nabídku v podobě voňavé vánoční návnady, kukel a červů. Ale nakonec jsme se ostroretek dočkali. Hezká bronzová neděle.
- Sobota 7. prosince 2013 v 19:32® hraji
-
Na pozvání kamarádů jsem se vypravil na ryby za hranice, ne všedních dní, ale státu. V Piešťanech se konal memoriál Edy Balážika. Sešli se skvělí lidé, pila se skvělá borovička a chytaly se ryby. Na kanále řeky Váh, do kterého tečou termální léčivé prameny. Bylo to velmi zajímavé chytání. Sice forhonty se přechytat nedaly, ale sek tam se podařilo i hezké překvapení na jemné vybevení v podobě kapříka. Dostal svobodu, když jsou ty vánoce. Jinak se chytaly plotice, karasi a cejni.
- Sobota 30. listopadu 2013 v 17:27® hraji
-
Dneska se ukázalo, že se podzim již přehoupl do zimy, alespoň co se týče ryb a jejich braní. Pořád berou, poctivě a hezky, a často, ale poprvé bylo pečivo účinnější nástraha než bílí červi a kukly. Což jednoznačně napovídá, že ve vodní říši je už zima. Bohužel ale i v zimě se dají u vody potkat rybáři, kteří zabijí cokoliv a kdykoliv, asi kvůli masu. Dnes to odnesl jeden pstruh obecný. Ale pán si doufám nejméně rok nenahodí.
- Neděle 24. listopadu 2013 ve 14:18® hraji
-
Včera se nás sešlo na břehu Svitavy 12, ne všichni si nahodili, ale přesto bylo k vidění několik různých technik, odhoz s anglánem, dlouhý bič (8 metrů), boloňka a odhoz s pevným klasickým splávkem. Rybu si chytili všichni, důležitjší než zvolená technika bylo se trefit rybám do chuti a zjistit, kde vlastně v proudu stojí. Jako nástraha byl určitě nejlepší bílý červ. Já chytal na červy a kukly, a kombinace byla moc fajn, kukla nadnášela červíka a tak přirozeně padal sloupcem.
- Středa 20. listopadu 2013 ve 21:07® jepice-zruseno
-
Co si o tom myslíte? Já mám centrpin a střídám ho s normálním smekáčem, ale nevypadá to zle, teda až na cenu. http://tomi-fishing.cz/…bu-506-mkii/
Tento příspěvek byl editován 20.11.2013 20:09:26 uživatelem jepice-zruseno. - Pondělí 18. listopadu 2013 v 19:04® jepice-zruseno
-
Dneska jsem byl na potoce a ryby berou celkem obstojně. Smíchal jsem tři krajíce rozdrceného suchého chleba, dvě hrstě kukuřičných lupínků a trochu červeného potravinářského barviva. To vše jsem na hodinku namočil, pak jsem přidal strouhanku, papriku a worchestrovou omáčku, vše smísil a šel na ně. Byl jsem zvědav, jak bude toto „nouzové“ domácí krmení fungovat a mile mě to překvapilo. Nástrahy jsem zkoušel tři: Knedlík, pařený lisovaný rohlík a hnojáčky. Úspěšnější byl dnes knedlík a rohlík, ale na hnojáčky se taky něco chytilo.
- Neděle 17. listopadu 2013 ve 20:52® jepice-zruseno
-
PetrZ> Nene, ale mám tam jaksi známosti, takže se tam občas vyskytuju a sem tam i s prutem.