Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 18. června 2013 ve 14:32® Draky
-
gavlos> Trosku se tam ta zarazka seka…zalezi jaky mas ocka a tak, ja jsem na to moc nekapnul, jestli v necem delam chybu nebo nevim, ale docela se me tam zarazi no.
- Úterý 18. června 2013 ve 14:30® gavlos
-
ladamaj> trochu stema anglanama bojuju..takze par broku na navazec anglana jen provliknout a zarazku z te bavnky jak pises..delku uz si urcim sam ne??a ockama to bez problemu projde ta zarazka pri nahozu???
- Úterý 18. června 2013 ve 14:11® ladamaj
-
Draky>máš pravdu ale ta hloubka se dá prodloužit i více po použití zarážky o kterou se obratlík zastaví stačí k tomu bavlnka a hloubku máš jakou potřebuješ.Chytám takto candoše a fuguje to suprově.
- Úterý 18. června 2013 ve 13:13® Draky
-
David H.> Napadlo me, ze kdyz by byl kratkej anglicak, tak by mohla fungovat karabinka…jakoze ji das prubezne na vlasec a na to budes pricvakavat anglany.
Udela to tak 2–3 cm navic a na vic muzes menit splavky podle chute
- Úterý 18. června 2013 ve 12:49® HaD
-
hraji> je nějak vyzkoumáno, jak silná vrstva hladiny se pohybuje a podle toho volit délku angličáka?
- Pondělí 10. června 2013 v 9:43® hraji
-
A pro ty, kteří si chtějí přečíst o lovu na odhoz s angličákama něco víc, vychází v časopisu Sportovní rybář seriál o lovu na odhoz. Bude tam všechno, od výběru vybavení, přes vyvyžování, měření hloubky, sestavy, techniky nahazování až po vlastní lov
- Pondělí 10. června 2013 v 9:29® hraji
-
Co se týče vlasce a jeho tahání větrem po hladině, hlavní výhodou lovu na angličáka je, že je možné zaříznout vlasec pod hladinu a tím jej dostat z vlivu větru. Zaříznutí se dělá tak, že nahodíme o několik metrů dál, než budeme chytat, potopíme špičku prutu asi půl metru pod hladinu a rychle navíjíme vlasec, potom provedeme prutem švih buď nahoru (ven z vody) nebo do boku a tím definitivně potopíme vlasec pod hladinu. Pomůže nám také, když vlasec odmastíme slabým roztokem saponátu ve vodě, který na cívky nastříkáme rozprašovačem.
- Pondělí 10. června 2013 v 9:25® hraji
-
Vyvážit angličáka by neměl být problém, zátěž se přidává tak dlouho, až nad hladinu kouká jen malý kousek anténky, odhadem tak 2 až 4 centimetry. S měřením hloubky je to trošku složitější. Nejlepší způsob je změžit hloubku pomocí dalšího prutu, na kterém máte jen pevný splávek kolem 10 gramů a dole 20 gramomé olůvko. Nahodíte na místo, kde chcete lovit a posunutjete splávek tak dlouho, až se objeví na hladině. Protože splávek 10 gramů má už velmi slušnost nosnost, nemá na měření vliv slabé proudění vody. Pokud to není možné, jde postupovat i takto. A angličáka odstraním co nejvíc zátěže, aby byl co nejnosnější a dral se k hladině. Místo návazce dám olůvko, které i odlehčený angličák spolehlivě potopí, no a potom je to stejné, nahodím a posunuji angličák tak dlouho, až se objeví na hladině. Tím mám naměřenu hloubku. Na agličáka vrátím zátěže a chytám.
- Neděle 9. června 2013 v 18:01® Draky
-
martonek> Dneska uz jsem na to trosku kapnul.
Nemas problem s napinanim vlasce, kdyz to takhle vyvazis? Ja to ze zacatku taky tak mal, ale nejak se me s tim nedarilo, tak jsem par broku ubral a hned se me s tim pracovalo lip a tim jak jsem napnul vlasec, tak se me srovnal po tu cervenou spicku.
se surfem nestras
- Neděle 9. června 2013 v 0:42® martonek
-
Draky> Angličák je sranda
..Splávek Cralusso Surf (splávek) tohle je tepřiv sranda
.. Zkus to někdy na řece
.. Já potápím vlasec jednoduše, zakrmím si jeden flek potom to házím dál za něj a špičku prutu ponořím do vody a jednoduše to stáhnu na flek
. Jinak jak vyvažovat anglána? Tak, aby ti koukal jen poslední díl anglána, většinou se odlišuje že krk má třeba černej a posledních pár cm má červenej nebo tak, tak ti musí být vidět jen ta celá červená špička, dej tomu pár vycházek, pár hodin a je to
- Sobota 8. června 2013 v 0:01® gavlos
-
Draky> hehe…jsme na tom podobne.par jich v krabicce mam ale taky jsem nevedel co snima tak jsem je ještě ani nenamocil
tez jsem ztoho v pasti co s něma…jsem rad ze jsem se konecne naucil se standartnima
natoz s anglanama hehe
- Pátek 7. června 2013 ve 21:51® Draky
-
Tak jsem dnes poprve v zivote chytal na anglicaka…jednim slovem katastrofa.
Vubec s nim neumim pracovat, s hloubkou jsem se trapil asi 15 minut (bratr asi 45 minut to byla sranda
)…nedarilo se me nepnout vlasec, protoze se ten splavek porad potapel a jako bonus foukal vetrik, ale opravdu mirny, ze skoro nesel zaregistrovat, ale me to popotahovalo za vlasec a potapelo me to splavek (zkousel jsem potapet silon, ale o moc vetsi hitparada to nebyla).
Takze jestli ma nekdo nejaky rady, tak davejte, protoze se me to sice libilo, ale toho trapeni.
Jak mam treba spravne vyvazit splavek? U klasickyho splavku je to jasny, ale u toho anglicaka jsem trosku tapal, protoze kdyz jsem chtel, abych trosku napnul vlasec, tak jsem musel mit min zatizenej splavek.
No proste potrebuju rady.
- Úterý 4. června 2013 ve 21:44® martonek
-
timbab> děkuji moc, já zítra jedu do kamenýho, tak si možná koupím Mivardi Reaktor matchku..
- Úterý 4. června 2013 ve 21:43® martonek
-
jepice> děkuji moc
- Úterý 4. června 2013 v 10:38® jepice-zruseno
-
martonek> Prutů bych se nebál, jestli ti budou sedět. Navijáky ani radši nevím, že mikado dělá, na druhou stranu pokud to je nějaká licenční výroba, nemusel bejt všechny uplně blbý.
- Úterý 4. června 2013 v 7:37® timbab
-
martonek> Matchky mají některé docela slušné,s navijákama už je to horší.
- Pondělí 3. června 2013 ve 23:56® martonek
-
David H.> Dobře děkuji
- Pondělí 3. června 2013 ve 20:41® HaD
-
martonek> Plavačku neznám, ale vláčka je s ohledem na relativně nízkou cenu celkem slušná.
- Neděle 2. června 2013 ve 22:19® martonek
-
Ahoj kolegové,
rád bych se zeptal, zda máte zkušenosti s navijáky a matchovými pruty od značky MIKADO?
Děkuji za odpovědi.
- Středa 15. května 2013 v 15:00® jepice-zruseno
-
Janko> Viděl jsem jednoho chytit už 5. 5. na Orlíku. Ty lidi tam šli na jeden přítok s tím, že ho chytí a chytli ho. Normálně přes den v 11 hodin. Já to byl letos zkoušet 3krát na potok a zatím jsem žádného nevytáhnul.
- Středa 15. května 2013 ve 14:33® Janko
-
Ahoj chci se zeptat co myslíte jestli už je čas na úhoře nebo jestli ještě chvíli počkat dík
- Neděle 12. května 2013 ve 21:58® Fryw
-
Aha, pardon, to mělo být jinam, na tom telefonu to je nepřehledny (a to jsem si řikal jak to že se to nezobrazilo a vono v plavané…).
- Neděle 12. května 2013 ve 21:56® (...Candouš...)
-
Fryw> Já si myslím že jsi ani o nic nepřišel(co se týče Česka)já sjem viděl většinu a ve většině jsem se akorát nervoval.:D
- Sobota 11. května 2013 ve 22:24® Fryw
-
Nevidél jsem jedinej hokej letos.
- Sobota 11. května 2013 v 18:17® regulus
-
Mladej mě ukecal na chvilku, počasí hanba blit, chcalo jak nejvíc, ale rybiškám to evidentně nevadilo, braly jako o život, žádnej rekord, ale docela slušný kousky. Jen jsem si asi měl vzít o jedno tričko víc, teplo mě nebylo.
- Čtvrtek 9. května 2013 v 19:56® regulus
-
hraji> já byl včera dělat, takže na ryby nebyl čas, ale byl jsem o víkendu, pro změnu na krakonošovým. Máš tam „línou“ RS, mladýho nad splavem zkontroloval a na mě se asi vyprdl nebo se mu nechtělo slízat po šutrech pod splavem.
Ryby jsme nějaký pochytali, upadla mě fakt hezká ostrá, ale jinak klasika, pěkný plotice, nějaký ti jelci a dvě vcelku slušný podoustve. - Čtvrtek 9. května 2013 ve 13:44® casper
-
hraji> mě třeba včera plavka rozdrtila
já chytal feeder, měl jsem tak 15 cejnů za dopoledne a jednoho kapříka, kámoš na plavku lína, perlíny, plotice, cejny, 4 kapříky, okouny
- Čtvrtek 9. května 2013 ve 13:39® gavlos
-
hraji> me zrovna vcera plavka prekvapila.prvne nas od vody vyhnala bourka..cestou domu se vyjasnilo,tak jsme zkusili zajet na prehradu..no nadhera..linu jsem videl kupu!!!(pekna melcina dost zarostla ale nejak sem si nevedel rady jak na ne!!
misty i jen 25 cisel..ale jak na ne???ha..cejn plotice a cca 15 okounu..nekteri i kolem 25–30..za tri hodky…uzili jsme si paradne…
- Čtvrtek 9. května 2013 ve 13:33® Bigpista
-
hraji> Docela věřím. Včera jsem začal chytat na jednom revíru, kde jsem si s feederem ani neškrtnul. Ryby byly zjevně ve sloupci a na to, co leží na dně, zvysoka sr…, ehm pardon, kašlaly. Zkoušel jsem měnit nástrahu, montáž, délku návazce, ale zabrala až změna revíru.
- Čtvrtek 9. května 2013 ve 13:22® hraji
-
Sváteční den za námi a nic. Nikdo nebyl na rybách a nechytal na plavanou. My tedy asno, sešlo se nás nakonec 8 a nejzajímavější byly komentáře od za zády projíždějících cyklistů. Nejprve si všimli, že máme všichni stejnou čepici, usoudili ted, že jsme tým, pak si všimli sponzora na zádech mé bundy a udělali z nás Italy. No ale rybám to bylo stejně jedno, Češi nebo Italové, braly si jak samy uznaly za vhodné, a nebylo to nic moc. Ani odhoz ani feeder moc nefungoval.