Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 6. května 2013 ve 13:10® HaD
HaD

skwor> na líny se těším. Se splávečkem je to nádhera.

foto/diskuze/plavana/2013/th-img98199.jpgfoto/diskuze/plavana/2013/th-img98200.jpgfoto/diskuze/plavana/2013/th-img98201.jpg
Neděle 5. května 2013 ve 21:32® jepice-zruseno

skwor> Všichni chytáme, tak nepíšem V zimě sme chytali dvě hodiny a půl hodiny o tom psali doma v teple

Tento příspěvek byl editován 5.5.2013 21:33:29 uživatelem jepice-zruseno.
Neděle 5. května 2013 ve 21:17® Fryw
Fryw

skwor> Teď už vydržím sedět u feederu, tak šla boloňka do kouta. Určitě ještě dostane šanci.

Neděle 5. května 2013 ve 21:14® Chorchus
Chorchus

skwor> ja bamboplavačkuju a je to paráda.:-)

foto/diskuze/plavana/2013/th-img98193.jpg
Sobota 4. května 2013 v 11:54® skwor
skwor

Nikdo nechytá na plavačku? :-)

foto/diskuze/plavana/2013/th-img98160.jpg
Pátek 3. května 2013 v 19:22® regulus
regulus

Naše drahá kolegiňka JanaR se nám tu už dlouho nepochlubila jak to jde na Labi u Nymburka … :-1

Pátek 3. května 2013 ve 12:23® Draky
Draky

jepice> jako sice vlasec bude asi malinko vic drhnout, ale kdyz je nouze, tak bych se toho vubec nebal :-)

Pátek 3. května 2013 v 11:40® jepice-zruseno

Draky> Jo přesně nad ní teď přemejšlím nebo nad osmičkou vlascem

Pátek 3. května 2013 v 11:31® Draky
Draky

jepice> bavlnka funguje taky dobre a po chytani ji snadno sundas

Pátek 3. května 2013 v 11:17® jepice-zruseno

výča> Tak to nevím, jak to vyřeší, do krámu už nestíhám :-)

Pátek 3. května 2013 v 11:10® výča

jepice> moc dlouho ne hlavně když máš vlasec mokrej tak to na to nechce chytat.

Čtvrtek 2. května 2013 ve 21:58® jepice-zruseno

Klucí jak dlouho mi vydrží při chytání značka na vlasci když jí udělám obyčejnou lihovkou? děkuji

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 16:55® HaD
HaD

hraji> to je pěkné na dívání, ale nerybařil bych v nich.

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 10:13® hraji
hraji

regulus> na Svitavě se včera začaly třít ostroretky, mělčiny na proudech jsou plné nádherných ryb

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 9:53® regulus
regulus

hraji(22. dubna v 7:25)> bohužel málo, větší teplo, víc práce, málo času. Včera jsem dojel nečekaně brzo, tak jsem na 2 hoďky zašel, klasika, jeseni, tloušti, plotice, některý velice pěkný …

Úterý 23. dubna 2013 v 18:52® HaD
HaD

jepice> já o tom vím. Nicméně mě to neuspokojilo. Viz foto v jednom článku o závodní přívlači :-((

Úterý 23. dubna 2013 v 18:32® jepice-zruseno

David Havlíček> Teďka se povedla alespoň ta věc, že se lososovitý ryby neměří, ale bodujou se za kus a hážou rovnou zpátky. Jinak v přívlači občas proběhnou nějaký závody i tak, že se neušlechtilý ryby strkaj do velkýho kýble a když se dosáhne počtu 5 ks, utiká se to změřit k sousedovi (divize) nebo se strkaj do velkýho prostornýho vezírku a běží se po čase na váhu nebo chodí váha kolem (Sázavský 4boj). Vesměs se v tej naší divizi ale chytá velký kulový, takže o nějakém masovém poškození ryb nemůže být řeč.

Úterý 23. dubna 2013 v 17:55® HaD
HaD

jepice> to jednoznačně. Proto jsem proti tomu bojoval. A i z důvodu neúspěchu jsem prozatím dal závodní ligovou přívlač pověsil na hřebík.

Úterý 23. dubna 2013 v 17:54® HaD
HaD

hraji> to rozhodně ne. Hledat kompromis, je podle mě cesta

Úterý 23. dubna 2013 v 9:34® jepice-zruseno

David Havlíček> Ono to sakování a vážení může mít, a často má, za následek to, že se člověk snaží chytit větší rybu a ne milion mrňousů. Sakování u přívlače, kde se měří stejně centimetry rozhodčího máš za zadkem je blbost.

Úterý 23. dubna 2013 v 7:14® hraji
hraji

David Havlíček> takže je pro tebe přijatelnější německý model, kdy musí rybář každou mírovou nehájenou rybu usmrtit? Bez výjimky?

Pondělí 22. dubna 2013 ve 22:34® HaD
HaD

hraji> chápu. S rybolovem neskončím :-) ale vezírky me budou vadit dál :-)

Pondělí 22. dubna 2013 ve 22:11® hraji
hraji

David Havlíček> vždycky bude nějaká úmrtnost a my nezjistíme, zda to bylo poškozením háčkem, nešetrným zmáčknutím v ruce a nebo sakováním. Samozřejmě nemám na mysli sakování půl dne a déle. Ale kdyby to bylo zásadní procento, asi by majitel vody nedovolil tam lovit 4× za týden. Vem si, že jsem o víkendu lovil na háček velikosti 20 bez protihrotu. Háček je v 95 % v horním pysku. Obůstek jsem použil snad pětkrát. Protože jsem zažil výlovy rybníka a tahal jsem nevod, vím jak se zachází s rybou při výlovu ryb pro vysazení do revíru a řekl bych, že to je mnohem horší. Pokud má někdo problém s tím, že ubližuje lovením rybám, měl by asi skončit s rybolovem.

Pondělí 22. dubna 2013 ve 21:38® HaD
HaD

hraji> a myslíš že ani následně? Já to při přívlači zažil…

Je mi jasné, že to lze dělat maximálně šetrně, nicméně se mi to nelíbí v zádné formě.

jepice> chápu, ale i tak to fajn pro ryby není

Pondělí 22. dubna 2013 ve 20:36® jepice-zruseno

David Havlíček> vono to sakování v přívlači kolikrát v hrčáku, kde se ten piditloušť točí jak na centrifuze je taky něco jinýho, než v 50cm široké veliké trubce s mnoha kruhy, která je spuštěná až ke dnu. Při muškařskejch závodech všechno nosíme a neni to zásadní problém.

Pondělí 22. dubna 2013 ve 13:31® hraji
hraji

Kdyby mi sakování ryb vadilo zásadním způsobem, nechytal bych závodně plavanou. Vycházím z jednoduché úvahy. V Anglii, kolébce plavané, se na některých soukromých revírech konají závody i 4 krát do týdne. Je tam běžné, že i při trénování tam rybáři ryby dávají do vezírku, aby mohli vyhodnotit trénink, jeho výsledek, účinnost a podobně. Obsádka na těch vodách je ve vlastnictví majitele areálu. Upřímně pochybuji, že pokud by bylo výsledkem sakování ryb hromadné hynutí a poškozování ryb, dovolili by majitelé takových vod lov 4× týdně. Je to dáno ale zcela jiným přístupem k rybám a jejich sakování. Vezírky jsou prostorné a jsou většinou dva, jeden na kapry a druhý na drobnou rybu. Existuje velmi striktní omezení na množství ryb, které lze do jednoho vezírku umístit, porušení se trestá diskvalifikací. Také je tam velký rozdíl v tom, že na většině vod jsou vybudovaná místa a tak je vezírek většinou svého objemu ve vodě. Prostě řečeno, u nás by bylo potřeba provést změny ve způsobu sakování ryb, důsledně je prosadit a kontrolovat jejich dodržování. Za víkend mi neuhynula ani jediná ryba z těch bezmála tří set.

Pondělí 22. dubna 2013 ve 12:24® HaD
HaD

hraji> A jak se Ty osobně díváš na to sakování? Já roky závodil v přívlači a když se vezírkovalo, byl jsem hodně nasranej a roky se to snažil změnit.

Pondělí 22. dubna 2013 v 11:39® hraji
hraji

David Havlíček> ono to bylo v každém sektoru jiné, ryby se samozřejmě váží. Ale v některých sektorech se víc chytaly větší ryby, někde se chytaly jen ty malé. Většinou kolem 9 kilo stačilo na vítězství v sektoru

Pondělí 22. dubna 2013 v 10:35® HaD
HaD

A kolik měl první? Uz se neváží a hraje se na počet?

Tento příspěvek byl editován 22.4.2013 12:23:13 uživatelem HaD.
Pondělí 22. dubna 2013 v 10:27® hraji
hraji

David Havlíček> pátý a čtvrtý v sektoru. Průměrný výsledek.