Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 6. dubna 2013 v 18:30® jepice-zruseno
-
regulus> Jojo, taky už jsem letos nechtěně předčasně „zahájil“ na žížalku. Ale 40 se nekonala, jenom dvě třicítky.
- Sobota 6. dubna 2013 v 18:29® Bigpista
-
regulus> Žádný úspěch. Matchka dostala šanci, dneska jí ale přechytal feeder.
- Sobota 6. dubna 2013 v 18:16® regulus
-
Co je, tady to zase spinká, žádný úspěchy???
Já i když se mi moc nechtělo, sice bylo relativně teplo +5, ale zataženo a u vody foukalo, jsem se ukecal. No a vyplatilo se. Kromě pár menších tloušťů a nějaké té plotice, se mi podařil potok téměř 40 cm, bylo to i se vzdušnou akrobacií, s centrepinem parádní zdolávačka. Další pomyslnej zářez na pažbě veletržní matchky.
Dnes bez fotek, nechtělo se mi tahat foťák.
- Úterý 2. dubna 2013 ve 12:37® HaD
-
jepice> kdyby byl fakt velkej, tak by mohl. Ale nevím. Mě parmy většinou jdou proti vodě. Po proudu výjimečně, spíš když je podseklá.
- Úterý 2. dubna 2013 ve 12:30® jepice-zruseno
-
David Havlíček> ten mě taky napadl, ale tlouště většinou bez problému vypákuju nějak, když to neni na bič bez amortizéru. navíc tloušťák obyčejně nerve do dna tolik. parmy mě většinou zajely dycky do největšího proudu a pak mazaly dolu
- Úterý 2. dubna 2013 ve 12:20® HaD
-
jepice> parma by tam být mohla. Ta ale většinou po proudu neletí. Spíš možná velkej tloušť?
- Úterý 2. dubna 2013 ve 12:04® jepice-zruseno
-
David Havlíček> je to mezi třeboní a veselím, přesný místo nepovím, ale myslím si že to bude podoný v celým úseku. jen by mě zajímalo, co mi zabralo za blbost – kapra bych v tom hrčáku nečekal, i když i to je možný. pokud mohu přirovnat, tahalo to jak parma, ale nemám tušení, jestli tu nějaký sou.
Tento příspěvek byl editován 2.4.2013 12:08:02 uživatelem jepice-zruseno. - Úterý 2. dubna 2013 ve 12:01® HaD
-
jepice> kam na Lužnici chodíš?
- Úterý 2. dubna 2013 ve 12:00® jepice-zruseno
-
regulus> byl jsem na lužnici pod jízkem, nejdřív ani ťuk pak sem šel asi 30m po proudu k mírně přikalenému přítoku, houpnul to tam, následovala jízda jak magor, která po pěti minutách skončila narovnaným háčkem. pak už nebyl ani záběr a tak jsem šel pod lávku, za jejíž pilířem tahali ježdíci. když mi došly žížaly, udělal jsem těsto ze starého rohlíku a začal tahat okouny (?) a plotice, braly děsně opatrně.
- Pondělí 1. dubna 2013 ve 23:39® regulus
-
Chorchus> no já si zašel, u nás to bylo v pohodě viz foto. A docela jsem zabodoval …
- Pondělí 1. dubna 2013 ve 20:33® Chorchus
-
regulus> chtel jsem jít taky, ale pak jsem si to rozmyslel
, foto z rána.
- Neděle 31. března 2013 ve 14:27® regulus
-
jepice> sněžnice sebou …
- Neděle 31. března 2013 ve 14:08® jepice-zruseno
-
Tak to taky zejtra nebo pozejtří zkusím, i když je teda fakt kláda. Budu se totiž vyskytovat v okolí lužnice.
- Sobota 30. března 2013 ve 22:55® Fryw
-
jepice> Byl jsem u vody asi hodinu. Nějak nemůžu najít furt tubus se splávkama tak jsem odkázanej na ten co mám na boloňce, s malou gramáží, na stoják spíš. Tak jsem šel na jisto na takovej vracáček, jenže pár metrů pod ním seděl plavačkář s bičem, vydatně krmil a lupal jednu rybku za druhou. Šel jsem teda asi o 200 metrů dál proti proudu, v tůňce jsem párkrát do proudu pustil rohlík. Byl z toho tloušť z lovu. První záběr, první a poslední rybka. Pak alou domů.
- Sobota 30. března 2013 ve 21:55® regulus
-
jepice> jo v pohodě, haldu plotic, dvě nebo tři měli přes 20 čísel, mezi tím se zamotal i malej tloušť, tři takový normální tlouště (cca 35), za asi 4 hodiny 20–30 ryb, spokojenost. Akurát parmy a ostroretky se mnou nekamošily i když jsem se fakt snažil.
- Sobota 30. března 2013 ve 21:19® jepice-zruseno
-
Tak co ste chytli klucí?
- Sobota 30. března 2013 ve 14:09® Fryw
-
PepinoH> Dobrej nápad, do toho jdu taky. Červíky nemám, tak vezmu rohlík. Bohužel jsem ale stále nenašel splávky, a mám tam ne moc vhodný. Uvidíme. Hodně zdaru.
- Sobota 30. března 2013 v 8:26® PepinoH
-
Ahojte kolegové. Tak to dnes vypadá že asi vyrazím nachvilku k vodě. Vezmu bolonku a červíky a prohodím řeku, uvidíme jestli něco zabere.
- Čtvrtek 28. března 2013 ve 14:13® Bigpista
-
regulus> hraji> Děkuju za vysvětlení.
- Čtvrtek 28. března 2013 ve 13:34® hraji
-
Bigpista> v létě, pokud nefouká je to celkem jedno, pokud fouká a voda táhne, je anglán výhoda. v zimě je vždy výhoda pevný splávek, je citlivější a lépe nastavitelnější aby signalizoval i ty nejmenší záběry.
- Čtvrtek 28. března 2013 ve 12:50® regulus
-
Bigpista> nejsu zkušenej plavačkář a na stojáku už vůbec, ale řekl bych, že s ohledem na cílovou rybu půjde spíš o sestavu než jakej splávek. Já bych spíš použil normální splávek, ale pokud by hodně foukalo, asi by byl lepší anglán. Anglány bych spíš viděl na větší vzdálenosti, větší hloubky a fouká. Asi je lepší i při chytání na propad.
- Čtvrtek 28. března 2013 v 11:21® Bigpista
-
Mám dotaz na zkušené plavačkáře. Kdy je na stojáku vhodnější použít pevný splávek a kdy anglána? Modelová situace – rybník, hloubka do 2m, mám 4m matchku, házím max cca 10m od břehu. Chytají se plotice, kapři, občas lín.
- Neděle 24. března 2013 ve 13:23® regulus
-
Tak jsem měl takovej hovězí nápad, že půjdu přes poledne na chvilku na ryby. Včera jsem nemohl, byl jsem dělat a protože dopoledne sem tam svítilo slunko, tak jsem si říkal, že by to aspoň na 2 hodinky mohlo jít. Před polednem se ale zatáhlo a když jsem vystrčil nos z baráku, tak jsem si to fofrem rozmyslel. Fouká, kosa jako sviňa, ryby mě můžou …
- Sobota 23. března 2013 v 1:48® jepice-zruseno
-
regulus> Mě to pak taky napadlo, že na moravě to může být jiný. je to divočina, v těch 6ti letech někteří ještě neumí moc dobře psát a číst.
- Pátek 22. března 2013 ve 23:54® regulus
-
jepice> já tím u nás měl na mysli MRS, máme to kapinku jinak, tak jak jsem psal a chytání dětí na prut dospělýho, pokud se pamatuju moc dlouho není. Ta dolní hranice pro získání povolenky se měnila, když jsem byl já malej, tak mohla být od 10 let a pokud se dobře pamatuju, bylo to tak i když byly malý moje děcka, ale pak jsem to už nijak zvlášť nesledoval.
- Pátek 22. března 2013 ve 23:36® jepice-zruseno
-
lunimus> My máme některé biče s gumou ve špičce, jako se to dává do děliček. Akorát se použije o něco silnější guma, než je předepsaná pro průměr vlasce a náležitě se předepne do jenoho nebo dvou dílů. Pokud berou čudly, guma se vůbec nevytáhne, když to veme kapřík tlouštík nebo něco většího, guma to odpruží a je větší šance to zdolat. S feederovou gumou nemám zkušenosti, nevím jak vypadá a jak se chová. ale stejně je třeby na špičce vyřešit průchodku a někdy dutou špičku i dost zkrátit.
- Pátek 22. března 2013 ve 23:31® jepice-zruseno
-
regulus> V čechách vždy co pamatuji mohlo (až na pár let kdy toto zmizelo z řádů) dítě chytat na jeden prut držitele povolenky do 10 let. Dřív mohlo získat povolenku od 8-let, nyní je možné pořídit povolenku od 6ti let.
- Pátek 22. března 2013 ve 20:41® regulus
-
lunimus> maličko odbočím od plavané, snad mi to nebudou mít za zlé. Trochu jsem šmíroval na stránkách SRZ a v souvislosti s tvojí otázkou tady jsem si všimnul, že u vás máte povolenie pro děti 3–6 roků jen na bič a pak povolenie do 14 roků. Jen mě to zajímá, abych neumřel blbej, to první je jasný, ale to druhý je do 14 let, ale od kolika od těch šesti, respektive sedmi.
U nás je to např. tak, že dítě do 8 let může chytat na jeden ze dvou prutů na který mohu chytat já, tedy v rámci mojí povolenky (mohu dítěti půjčit jednu udicu) a od 8 let už musí mít svoji povolenku. Popravdě to vaše ustanovení o tom biči mi připadne šikovný. - Čtvrtek 21. března 2013 ve 13:23® lunimus
-
hraji> Dakujem za radu
… nejde ani tak o to, aby zdolal velku rybu, ako o predlzenie reakcneho casu pre mna. aby maly neletel za velrybou
… je jasne, ze tam bude mat malinky hacik akurat na jednoho kostniacika, ale na Malom Dunaji, kam teraz mozeme chodit lovit a i ked cielova ryba bude mala plotica, moze mu to 1/2 metra od brehu zobrat aj velka ryba
… a pocasie na kupanie este nie je celkom vhodne - Čtvrtek 21. března 2013 ve 13:11® hraji
-
lunimus> nic takového bych nedoporučil. Bič na to není stavěný, zhorší se ovládání sestavy. Jde o dítě, to chce mít záběry a chytit si rybku, malou, ještě menší, ale chytit si rybu. Dopřej mu to jednoduchou sestavou. Pokud mu to utrhne velká ryba, bude to pro něj větší dobrodružství, než kdyby ji zdolal.