Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 21. února 2013 ve 22:06® hraji
-
regulus> Milo Gerardix Carp má celkem 15 oček na délku 4,20 metru.
- Čtvrtek 21. února 2013 ve 22:01® regulus
-
Vážení, mám zdánlivě stupidní otázku. Kolik oček mají vaše match pruty, zajímají mne jen děličky a délka 4,20m tedy 14". Nechci po vás pochopitelně aby jste někde lítali a zjišťovali to, jen pokud to máte někde po ruce nebo to víte.
Díky - Úterý 19. února 2013 ve 22:42® HaD
-
regulus> je mi to jasný
- Úterý 19. února 2013 ve 22:19® regulus
-
David Havlíček> nevím, nezkoušel jsem, jen jsem před dávnými lety měl fosforovej plastovej splávek, byl po dědovi (možná se ještě někde doma fláká) a popravdě si ani u něj nepamatuju jak dlouho vydržel svítit. No a tak jsem zapátral, jestli se třeba nedá koupit fosforová barva, a dá.
Pokud se týká intenzity světla tak je to jak kde. Jsou místa, kde je lepší chytat kousek od břehu a když ti to světílko svítí jak nejvíc, tak to moc příjemný není, alespoň mě a konec konců stačí když je splávek trochu vidět. Na větší dálky je to asi jasný.
Je potřeba probrat všechny alternativy.
- Úterý 19. února 2013 ve 22:02® HaD
-
regulus> ten fosfor – to podle mě nevydrží dlouho svítit a na větší dálku bída s nouzí.
- Úterý 19. února 2013 ve 21:56® regulus
-
No a taky si lze upravit svoje vlastní splávky fosforovým nástřikem. Je to sice v dnešní době takovej trochu nezvyklej způsob, ale taky lze.
- Úterý 19. února 2013 ve 21:52® regulus
-
David Havlíček> jasný, proti gustu žádnej dišputát, ale když někdo chodí furt a třeba na místo, kde je vázka (myslím tím, že to pošleš do větví) málo pravděpodobná, tak to je možná líp. Zapomeneš koupit chemii nebo ji necháš doma a seš namalovanej, ale to jen tak, aby řeč nestála. Dal jsem to sem spíš jako jednu z možností, ať si každej vybere sám.
- Úterý 19. února 2013 ve 21:40® HaD
-
regulus> já radši lámačky. S elektrickejma jsem měl vždy problémy a kdy ho v noci třeba pošleš do větví, je to zbytečně drahý. Vázka se dá samozřejmě eliminovat návazcem.
- Úterý 19. února 2013 ve 21:37® regulus
-
David Havlíček> nebo s tímto http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…ky-1755.html
- Úterý 19. února 2013 ve 21:30® HaD
-
Janko> se splávkem a chemickým světélkem je to moc pěkný.
- Úterý 19. února 2013 ve 21:12® Janko
-
David Havlíček> Chci na ně jít jak se splávkem tak i na položenou nevím co je lepší, ale v noci bych šel asi na plavanou a po dešti nebo v něm bych šel zkusit plavanou těsně nad dno nebo úplně na dno nevím co je lepší, ale chci to vyzkoušet obojí.
Fryw> No já právě chci zkusit obojí, ale co jsem četl tak je to asi nejlepší
nevadí vyzkouším i se splávkem a uvidím jak se poštěstí
- Úterý 19. února 2013 ve 14:38® lunimus
-
hraji> super
Dakujem … presne za tymto ucelom som ju kupoval, takze vidim, ze som moc vedla nesliapol
- Úterý 19. února 2013 ve 14:30® Fryw
-
Janko> Uhoř se dá chytat jak se splávkem tak na klasickou položenou. Ale kdybych na ně šel, určitě jim nechám rousnici na dně…
- Úterý 19. února 2013 ve 13:56® hraji
-
lunimus> je to zcela běžný prut, poměrně tvrdý, půjdou ním dobře odhazovat těžší anglány, tak kolem 20+ gramů, bude dobrý na kapříky a amury, není to prut na lov malých rybek.
- Úterý 19. února 2013 ve 13:50® lunimus
-
priatelia … dostal som ponuku na tento prut (resp. uz ho mam doma): http://www.siluruskn.sk/…4-20m-15-50g
lenze jazdeny, ale v super stave – 3× bol pri vode.
Aky je vas nazor na tento prut? - Úterý 19. února 2013 v 10:24® HaD
-
Janko> chceš je chytat na plavanou?
- Pondělí 18. února 2013 ve 14:23® sidla
-
Janko> stačí si přečíst pár řádku někde na netu, čím se živí atd.většinou na ně chodím po dešti k nějakému výtoku, a velice často berou přímo pod břehem,chod a zkoušej
- Neděle 17. února 2013 ve 20:27® Janko
-
Ahoj vím, že je ještě brzy, ale začnu už střádat informace.
Chtěl bych se prosím zeptat vás kteří máte zkušenosti s úhoři jak na ně chytáte já jsem ještě žádného nechytil, ale přečetl jsem si o něm něco a hrozně mě to upoutalo
tak kdyby jste mi poradili kam na ně, jak na ně nebo něco víc byl bych moc rád díky
- Pátek 15. února 2013 ve 22:10® jepice-zruseno
-
Můj fídr díky měkké špici odhodí celkem dobře několik malých broků, ale lze na něj naložit i krmítko – reálně použitelná gramáž tak kolísá někde mezi cca 2 až 60 gramy, což umožňuje jej používat na mnoho rozličných způsobů, byť mít asi 5 speciálních prutů by bylo na jednotlivé věci vhodnější. Ty ostatní pruty mám a proto používám fídr jen na fídr. Ale kdybych měl někomu říct, který prut si má koupit jako první, byl by fídrák celkem vhodný adept.
Tento příspěvek byl editován 15.2.2013 21:11:40 uživatelem jepice-zruseno. - Středa 13. února 2013 ve 23:19® regulus
-
hraji> v pátek dorazím, ale motání si nevezmu, já si raděj pokecám než bych něco vázal, není nad to si požvanit s lidima se kterejma máš něco společnýho.
- Středa 13. února 2013 ve 23:03® hraji
-
regulus> no vidíš, vždyť si vůbec neodporujeme. Hlavně nezapomeň v pátek dorazit a vem si motání.
- Středa 13. února 2013 ve 22:55® regulus
-
hraji> no a když ty si pořádně přečteš co já jsem napasal, tak tam objevíš, že jsem právě na ten tvůj příspěvek poukazoval „… jak psal hraji především v hlavě a rukách …“
- Středa 13. února 2013 ve 22:42® hraji
-
regulus> když se podíváš na můj příspěvek ze 12.2. ve 20.47 hodin, uvidíš, že i já píšu, že to je v rukách a hlavě. To rozhodně nepopírám. Ale když mi to život umožnil, rád budu chytat na prut, který je lehký, kvalitní a poskytuje mi větší požitek z lovu.
- Středa 13. února 2013 ve 22:31® HaD
-
regulus> nehrotíme. Jen popisujeme rozdíly
- Středa 13. února 2013 ve 21:47® regulus
-
Myslím si, že to příliš hrotíte, je příjemný chytat s lepším vybavením, ale není to podmínka úspěšnosti. Závisí to tak trochu na tom co jste ochotni nebo můžete z finančního hlediska do svýho koníčka investovat. Pro někoho je matchka za 4 tisíce a víc více méně normal a pro někoho přepych, kterej si nemůže dovolit, takže se musí držet jak se říká při zemi. Je to jak psal hraji především v hlavě a rukách a ne v prutu kterej drží rybář v ruce. Jistě, s plným laminátem ze 70 let minulýho století se ryba bude zdolávat jinak než ze současným uhlíkáčem, ale ta ryba nebude řešit na jakej prut zabrala, důležitý je jak jí byla podána nástrana.
- Středa 13. února 2013 ve 21:31® Fryw
-
jepice> Děda říkával „Jsou dva druhy rybářů. Jedni nakupujou vercajky a druzí chytají ryby.“
- Středa 13. února 2013 v 19:35® HaD
-
hraji> je to tak. Já dokud neměl plavačku v ruce a chytal s teleskopem, nic mi nechybělo. Jednou jsem to ale zkusil a když jsem ji zlomil, raději jsem na splávek nechytal.
- Středa 13. února 2013 v 15:51® hraji
-
jepice> ano, máme moře krámů, o tom bych mohl povídat, zejména v rybařině, ale když jsi nakousl to lyžování, je to stejné. Je to samozřejmě úchylka a fetiš, že kupujeme další a další vybavení. Ale na druhou stranu, můj táta byl stolař, pan stolař, a říkával, že základem řemesla je správné a ostré nářadí. On věděl, že na falc potřebuje hoblík falcák a že jiným to nebude to pravé ořechové. Tak i já vím, že na chytání na řece to chce boloňku. Že by to šlo s kaprařským teleskopem? Šlo. Ale nebylo by to ono. Možná protože se věnuji závodění, kladu na vybavení dost velký důraz. Protože jestli je potřeba chytat daleko, nenahodím tam laminátovým teleskopem, ale grafitovou matchkou, a tím teleskopem nedokážu na 45 metrů zaseknout cejna na návazce 0,08, s tou matchkou ano. Je to všechno na volbě každého rybáře. Já strašně rád chodím na ryby s jedním matchovým prutem nebo boloňkou, batůžkem přes rameno a s podběrákem. A stačí. Ale na závodech musím mít vybavení, které mi dá alespoň šanci se vyrovnat ostatním.
Tento příspěvek byl editován 13.2.2013 14:51:40 uživatelem hraji. - Středa 13. února 2013 v 15:41® jepice-zruseno
-
David Havlíček>
hraji>
Dneska je problém ten, že máme všichni masakr věcí, který mají tak úzké použití, že jsou vlastně na nic a nutí nás to kupovat si další. Teďka jedu na hory a nejvíc mě na tom vytáčí, že budu zase rvát do báglu přezkáče a helmu a věci na běžky a pak to všecko s těžkejma lyžema potáhnu přes rameno k busu. Občas si říkám, jestli by nebylo lepší oprášit starý lyže s kandahárem, na kterejch se dá jezdit z kopce i chodit. Krámů by byla hnedka půlka a já bych si to celé lépe užil. Takhle mám plnej sklep haraburdí, který použiju dva dny za rok a pak jsou „zastaralý“. Možná by to řešila nějaká půjčovna nebo nevím, ale to by ty věci nesměly bejt „tak levný“ a nebo půjčovna „tak drahá“. Velkou část krámů na ryby vytěžuji sice podstatně četněji, něco, co jsem si nikdy neměl kupovat, bych ale také našel.
- Úterý 12. února 2013 ve 22:07® relis
-
hraji> Svatá pravda