Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 9. února 2013 ve 14:34® regulus
regulus

jepice> nevím jestli se nedávno rozešli a taky nedávno je takovej časově vachrlatej termín. ;-)
Hraji tu nebo v jiným fóru napsal, že feeder je odnož plavané, nevím jestli to myslel vážně, nicméně mě feeder přijde spíš jako odnož položené než plavané.

Je fakt, že před lety jsme sem tam chytali na cit. Montáž v podstatě na těžko a báclo se to do proudu, silon se držel mezi prsty a když ryba zabrala cítil jsi to. Když to nebralo nebo nás už nebavilo držet ten silon, tak se to prostě našponovalo a čučeli jsme na špičku, pravda citlivost s dnešními feederovými pruty nesrovnatelná a používalo se to ojediněle, dá se říct takový první vlaštovky.

No s tím motáním nijak zvláštní problém nemám, možná proto, že mám jednu špičku poměrně málo pružnou, ale je fakt, že človek musí dávat bacha, ta tendence zamotávání tam je.

Pokud vím, pruty se dvěma horními díly se prodávají furt, někde jsem to viděl, ale nevzpomenu si jestli to byl e-shop nebo stránky nějakýho výrobce a nebyl to jen jeden prut.

Sobota 9. února 2013 ve 14:18® jepice-zruseno

regulus> Pokud vím, není to tak dávno, co se rozešli pruty typu feeder a pruty na plavanou. Donedávna se prodávaly pruty s dvěma různými hornímy díly. Mě na feederu vadí zejména to, že se mi špička omotává častěji, než u plavačkového prutu. To je snad jediný problém, který mě napadá.

Pátek 8. února 2013 v 11:53® regulus
regulus

lunimus> někdy dělám to, když jdu pěšky na nějakou více méně procházku okolo vody spojenou s rybařením, tak abych netáhl X prutů beru právě ten feeder. Mám TWIN s vkládacím dílem, takže si i mohu o 60 cm změnit délku. V těchto případech s ním běžně na plavanou chytám, už jsem s ním i vláčel menší násrahy, není to sice úplně ono, ale jde to. Konec konců ono není nutný mít hned na každou danou techniku speciální prut, jak psal hraji v prutu to není a taky každýmu vyhovuje něco jinýho. Je lepší si to vyzkoušet na lokalitách kde chytáš třeba s tím feederem a na základě těchto zkušeností si pak tu boloňku nebo matcku vybrat.

Pátek 8. února 2013 v 11:28® hraji
hraji

lunimus> klidně si vem muškařský prut a nebo sumcový. V prutu to není.

Pátek 8. února 2013 v 10:58® Bigpista
Bigpista

lunimus> Klidně můžeš.

Pátek 8. února 2013 v 10:47® lunimus

priatelia … mam na vas jednu kacirsku otazku … prosim neukamenujte ma, som zaciatocnik a este nemam vhodnu vybavu :-) … chcel by som ist cez vikend chytat na plavanu, ale nemam bolonku ani match prut …
mozem pouzit moju feederku s nejakou tvrdsou spicou?

Čtvrtek 7. února 2013 ve 20:48® skwor
skwor

Futureriver> Ahoj, není zač. Bude to sice obyčejný sklolaminát, ale aspoň se nebudeš muset bát, když s tím někde klepneš. A to se na potoce stát může.

Čtvrtek 7. února 2013 ve 20:08® Futureriver
Futureriver

skwor> ahoj, díky! ta 2,4 vypadá dost zajímavě a i ta cena je lákavá oproti tomu Mywarddy

Středa 6. února 2013 ve 21:00® skwor
skwor

Futureriver> Hledej pruty pod označením Telespin. Jenom s tou transportní délkou bude problém, většinou to je přes šedesát centimetrů http://obchod.mikado.cz/index.php?…

Středa 6. února 2013 v 16:09® Futureriver
Futureriver

zdravim,schánim cestovní proutek do baťohu na delší výpravy na potoky a všelijaké louže:) předchozí od Semmy se mi podařilo zlomit.. (2,10m;10–25g) a transportní délka 55cm.. Scháním novej tedy v této transportní delce klidně i delší než 2,1m ale zachovat trans. delku.. a gramáž hlavně – jemná plavana i když parkrat už jsem měl čest na potoku s 60ou kaprem, takže bič nechci.. :-) zatim jsem našel jen řadu insiggnia od Miwarrdiho.. 2,1 5–25g nembo tak nějak a 53cm transportní delku.. Nevíte ještě o něčem jiném. Předem díky za odpovědi

Úterý 5. února 2013 ve 20:07® Beer.Beda
Beer.Beda

David Havlíček> A cena??Já loni udělal asi dva anglány.Jeden utrženej při náhozu – zjištění bylo takové, že letí dál než na vlasci.:-) Druhý jsem rošlápnul u vody.

Úterý 5. února 2013 v 17:50® HaD
HaD

Bigpista> :-D

Úterý 5. února 2013 v 17:47® Bigpista
Bigpista

David Havlíček> Já přišel asi o 4. Jeden jsem si zlomil v batohu, dva jsem utrhnul (jeden o rybu druhej o kachnu) a jeden se mi při zdolávání kapra zamotal do vlasce a byl přeštípnut. Na jednu sezónu dost :-)

Úterý 5. února 2013 v 17:42® HaD
HaD

Bigpista> já už jich u mě v garáži rozšlapal :-((

Úterý 5. února 2013 v 17:37® Bigpista
Bigpista

David Havlíček> To je něco pro mě. V létě jsem jich pár rozštípal :-))

Úterý 5. února 2013 v 17:25® HaD
HaD

Znáte tyhle nové splávky? Měly by být extra odolné.

foto/diskuze/plavana/2013/th-img92364.jpg
Neděle 3. února 2013 v 19:16® regulus
regulus

Tak dneska čistý zero, no ono se to ale asi dalo čekat, jenže sluníčko mě vytáhlo z baráku … ;-)

Pondělí 28. ledna 2013 ve 20:32® jepice-zruseno

Chorchus> Nevim, jak se to stalo (?) že mi až doteď bylo virtuálně 13 let :-D Ale splávky a mušky jsem dělal v té době podobné jak teď, akorát jsem chytal víc ryb a větších a také mnohem častěji na plavanou.

Pondělí 28. ledna 2013 v 19:47® Chorchus
Chorchus

jepice> s tím tvým věkem, mi se hned nezdálo, že chodíš do školy s Mošnou.:-D

Neděle 27. ledna 2013 ve 12:38® killer1

ahoj, nemátě někdo osobní zkušenosti s boloňkou milo powell bolo?

Tento příspěvek byl editován 27.1.2013 11:38:53 uživatelem killer1.
Pátek 25. ledna 2013 ve 23:02® jepice-zruseno

gavlos> Šikovný otec, šikovný syn. Nezbývá než blahopřát.

Pátek 25. ledna 2013 v 19:23® gavlos
gavlos

hraji> to jo :-) byla paradni..darovana pred mamkou :-D

Pátek 25. ledna 2013 ve 14:57® hraji
hraji

gavlos> papírová od vlastního syna je víc než zlatá z mistrovství světa, to mi věř.

Pátek 25. ledna 2013 ve 13:53® gavlos
gavlos

jepice> uz jsem taky prestal vyrabet nastrahy atak..toho casu a tech urazu :-D jen jsem chtel neco vyzkouset..cekam na sezonu vlaceni a nechce se sedet doma.tak pujdu aspon jen tak neco nahodit..co kdyby jim to chutnalo :-) nikdy jsem tak nechytal..a ten pocit ze neco chytnes na vlastni vyrobek je super..jako moje prvi domaci trpytka..stika okoun siven…tez jsem cucel ze to funguje..syn mi dal papirovou medaili :-D

Pátek 25. ledna 2013 v 11:42® hraji
hraji

jepice> žádný problém nevznikl. V pohodě. Já se omezil na pokusy o vázání mušek, jinak jsem vše zrušil. Ale dělával jsem splávky, woblery a jiné vymyšlenosti.

Pátek 25. ledna 2013 v 11:34® jepice-zruseno

gavlos> Jo, je to teďka úpadek. Všichni chytaj na červíky, rohlíky, foukačky a kukuřici z plechovky. Občas se u vody potkají ručně nachytané rybičky nebo ručně nakopané žížaly, vzácně pařený a lisovaný rohlík. Taková ty supertajná těsta, tajné recepty, které se předávaly z generace na generaci, úplně zmizely. Oč to pak víc člověka překvapí, že to bere líp na knedlík od babičky než na bonduelku nebo červa.

Pátek 25. ledna 2013 v 11:29® jepice-zruseno

hraji> Já to nemyslel nějak zle, promiň. to měl bejt jako fórek. Chytat ryby obecně se nevyplatí asi tajk stejně, jako si něco dělat vlastníma rukama. U některých věcí se to může i vyplatit, většinou je ten osobní zisk v tý radosti, že to nějak na konci funguje. Ostatně starý dobrý receptáře jsou toho důkazem :-D

Čtvrtek 24. ledna 2013 v 0:28® regulus
regulus

hraji> máš úplně pravdu, ono se dneska to kutilství vlastně ani nevyplatí. Z vlastní zkušenosti musím říct, že na výrobu něčeho na ryby a je úplně jedno jestli to jsou mušky, splávky, nějaký vláčecí ptákoviny nebo i pruty spotřebuju tolik času, že kdybych dělal svou práci, tak si to koupím a ještě mi zbyde, o muškách nemluvím vůbec, když si jen představím co ty vázací krámy stály. Ale ono to má jiný pozitiva. Mušky si navážu jaký chcu nebo potřebuju den před tím než jdu na ryby a nemusím je shánět, splávky si udělám přesně takový jaký chci, takový prostě nekoupím, ne že by byli lepší. Vláčecí ptákoviny, to je hodně slabý, spousta práce, výsledek nejistej. No a pruty, to už je snad jenom pro radost i když taky o tom udělat si něco co ti pasuje. prostě, nic z toho se nevyplatí, myslím finančně, možná jen ten pocit, že chytám s vlastnoručně postaveným prutem na vlastnoručně udělanou mouchu nebo s vlastnoručně vyrobeným splávkem. Nic víc. Téměř vždy to vyjde dráž, než kdybych to koupil.

Středa 23. ledna 2013 ve 20:58® gavlos
gavlos

hraji> kutil taky nejsem.ale co delat v zime kdyz u vody tak maximalne brusle :-D prave sem si vyrobil esenci na rohlik..z lososa..:-) takovou dobrotu ryby jeste nezraly:-)

Středa 23. ledna 2013 v 19:18® Chorchus
Chorchus

janaR> nic si z toho nedělej, mě to kutílství taky leze na nervy, ale když v té mojí dílně je božský klid.:-D