Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 16. března 2006 v 9:25® CeP
CeP

Fugas> 130g je setsakra malo. neni to nejaka pasticka??

Čtvrtek 16. března 2006 v 9:13® Fugas

Neznáte někdo boloňku Trabucco Exxon bolo XT? je to starší model(asi 2003). vyštrachal jsem na netu váhu 130g v 5metrech. Zdá se mi to celkem málo. Nebude to nějakej papír? Jinak měl by to být tužší prut se špičkovou akcí(což hledám). Nebo můžete případně doporučit něco podobnýho v 5 metrech? Dík F

Sobota 11. března 2006 v 8:02® mirmen

Na tekoucí vodě lze chytat se splávkem chytat více způsoby :

• splávkem ovládaným rybářem ( aktivní vedení nástrahy) například boloňskou metodou , anglickým vedením apod.
  • se splávkem , přičemž je nástraha a zátěž na dně
  • za pomoci biče
  • aj.

Každá metoda má své výhody i nevýhody, vyžaduje odlišné vybavení v prutech aj. Například boloňské pruty pro začínajícího jsou vhodné v délkách 5–7 metrů ( místo, podmínky). Na vodě hluboké ± 2 metry se volí boloňský splávek ( obrácená kapka) o nosnosti závislé na proudu , v nížinných podmínkách vyhovují často v gramážích 4–12 gr.Návazce se volí často o délce 45–50 cm. Rybář si zakrmí místo, přes které splávek vede až do vzdálenosti zhruba 2,5–3 násobku délky prutu, přičemž splávek trochu předbíhá a návazec s nástrahou je vlečen po dně.
V jarních až podzimních měsících lze touto technikou nachytat desítky ryb za vycházku, když se to alespoň trochu umí.

Je těžké psát na takto položenou otázkou několůikastránkový elaborát. Doporučuju 2 schůdné cesty:

1. investici do knížek ( Kluwe-Yorck a Kolendowicz)
  2. domluvit se s někým z Tvého okolí, kdo alespoň trochu s boloňkou chytá a poprosit, aby Tě vzal na vycházku

ad. Kluwe – Yorck – neměla by v knižnici plavačkáře chybět ad. Kolendowicz & Zalewski – název sice zní Sportovní rybaření – lov na položenou , ale .. ALE !!!
V obou dílech popisuje více technik lovu, nejen položenou. Popisuje i další potřebné – krmení, míchání, atd.atd. Vynikající knihy. Doporučuju investovat ( lze sehnat i na dobírku). Možná budou ve stánku na Brněnském veletrhu, vloni se sehnat daly.

foto/diskuze/plavana/2006/th-img6456.jpgfoto/diskuze/plavana/2006/th-img6457.jpg
Sobota 11. března 2006 ve 3:00® Default

Jak zacit s plavanou na rece jako je Sazava v dolnim toku? Tj velky/vyslovene tazny proud, kameny, hloubka do dvou metru, casto kalna…

Čtvrtek 9. března 2006 ve 22:26® skwor
skwor

jaryn: to není:-)

Čtvrtek 9. března 2006 ve 22:14® jaryn

skwor – za ty prachy dobrý. Já myslím, že ti bude dobře sloužit a určitě není těžký.

Pondělí 6. března 2006 v 11:43® HaD
HaD

Spustili jsme zkušební provoz vyhledávání na Chytej.cz!

foto/diskuze/plavana/2006/th-img6378.jpg
Neděle 5. března 2006 ve 21:08® skwor
skwor

Zcuter: jenom jedno.....

Neděle 5. března 2006 ve 20:18® Zcuter
Zcuter

skwor> kolik ten naviják má ložisek??????diiik…

Neděle 5. března 2006 v 19:36® Ciffik
Ciffik

jj…za tu cenu pekny…

Neděle 5. března 2006 v 18:35® skwor
skwor

Jenom 330kč,– Jak říkám, není to nic extra, ale mě se líbí…

Neděle 5. března 2006 v 18:24® Ciffik
Ciffik

kolik stal?

Neděle 5. března 2006 v 15:25® skwor
skwor
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/plavana/2006/th-img6348.php
Neděle 5. března 2006 v 15:23® skwor
skwor

Ciffik: Nic extra – DAM quick atp 118

Neděle 5. března 2006 ve 14:53® Ciffik
Ciffik

no konecne nekdo.....a jekej navijacek smimli se zeptat?

Neděle 5. března 2006 ve 13:44® skwor
skwor

Ciffik: Plavačka nevymřela, naopak jsem si včera koupil nový plavačkový naviják.

Neděle 5. března 2006 ve 12:39® mirmen

ciffik, v zimě mám rád ruce v kapse ( s vyjimkou přívlače). Takže radši feeder (picker).

Neděle 5. března 2006 ve 12:29® Ciffik
Ciffik

…no tak kde jste plavackari,…je tu mrtvo…to snad pres zimu plavacka vymrela?… podelte se o sve zkusenosti se zimni plavajdou…

Neděle 26. února 2006 ve 22:51® HaD
HaD

regulus> ;-)

Neděle 26. února 2006 ve 22:49® regulus
regulus

HaD i ty čaroději -:)

Neděle 26. února 2006 ve 22:42® regulus
regulus

Ještě jednou neprošla fotka

foto/diskuze/plavana/2006/th-img6236.jpg
Neděle 26. února 2006 ve 22:41® Shrek
Shrek

Pif:Tak Tubertini bohužel e-e. Sorry :-(( Jen placatý splávky bez vyměnitelnej antének.

Neděle 26. února 2006 ve 22:38® regulus
regulus

Panové, nezahlédli jste ho někde v e-shopu, je to PEFA 1g, fotka je mizerná a jinou nemám, nejsu je schopen už půl roku sehnat

Pátek 17. února 2006 ve 12:41® BigMike

Hoši díky! To bude ladění a zkoušení!

Mirmen: koupil jsem loni doslova za hubičku do začátků MOSELLU – Ambition Match 3,60m Action: medium. Co s tím?:-) Trošku mi klepe v první spojce, dá se s tím něco dělat?

Koncové očko odhadem průměr 2mm.

Pátek 17. února 2006 v 0:34® ladamaj
ladamaj

Cudla> jsme natom stejně akorátstím žejá mám v akvárku rybičky nebudu zdržovat zatím nevím.Čus

Pátek 17. února 2006 v 0:18® Cudla
Cudla

taky zdravim teď už pudu padnout do postele ráno brzy vstávam.Nevíš jak to vypadá na sifonu sahnout aspoň na ševce už mam absták ještě že můžu krmit želvy v akvárku.

Čtvrtek 16. února 2006 ve 23:22® ladamaj
ladamaj

Cudla>zdravím z Jirkova znám tu metodu už jako kluk od starších rybářů nevím co řeší když má možnost použít jaký koliv splávek(průběžný).

Čtvrtek 16. února 2006 ve 23:03® mirmen

BigMike, sorry, nepřečetl jsem si pořádně, o čem jsi psal dole. Jakou matchku máš??

Čtvrtek 16. února 2006 ve 23:02® mirmen

BigMike:sorry, ale na boloňku je blbost používat na řece jiný splávek, než klasický, určený pro boloňku. A tam naprosto žádnou zarážku nepotřebuješ !!!!!, protože silon vedeš středem splávku nebo bočním úchytem na splávku a druhý úchyt je na spodku dříku ( gumička o délce cca 15–22 mm a asi o 2 mm přesahuje dřík, aby se zabránilo motání).

Pokud chytáš na stojáku na hloubku, která přesahuje délku prutu, tak se ti vyplatí investice do match prutu na chytání s klasickým anglánem. Bolo se na stojáku dá použít taky, ale to by bylo na delší debatu, zda na bolo dávat klouzavý splávek.

Čtvrtek 16. února 2006 ve 22:57® Cudla
Cudla

jestli máš malá očka lepší je použít kousek slabý pletenky nechat konce ten 1cm jak ti psali dávam malej korálek mezi splávek a zarážku,aby se zarazil o zarážku,ale aby napřešel přez zarážku dirkou.