Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 12. ledna 2013 v 19:32® regulus
regulus

Chorchus> a ještě k tomu chytají ryby, to je na nasrání … :-D

Sobota 12. ledna 2013 v 19:29® Chorchus
Chorchus

regulus> přestaňte mě srát s tím centepinem. Já nemám ještě vyzvednuté papíry a pánové si to už rajdujou kolem vody a ešče s centrepinem.:-P

Sobota 12. ledna 2013 v 19:28® Chorchus
Chorchus

džigit> od kdy potřebuješ noty na buben?:-D

Sobota 12. ledna 2013 v 17:51® regulus
regulus

No tak novou sezónu jsem zahájil nad očekávání. Zajel jsem jenom na slabý dvě hodinky odpoledne a rybiškám evidentně chutnalo, zepár plotic tři krásný oukleje, menší parma a ostroretka, ouklejka pruhovaná se tam taky připletla a jako třešnička na dortu potočák okolo 40 cm (změřil jsem ho jenom letmo, nechtěl jsem ho patlat v ruce). Centrepin a červíčky. :-)

Ještě aby to kurnik vydrželo po celej rok.

Tento příspěvek byl editován 12.1.2013 16:52:51 uživatelem regulus.
Sobota 12. ledna 2013 v 9:09® džigit

regulus> jj,ja porobimaž do devatenacte :-(( včera sem byl pro noty a zhodnotil kusek Odry,voda tak akurat a břehy začinaju tuhnut.Asi letos vyrazim na potulku dřive,jak obvykle ;-)
Co ta Kometa robi?

Sobota 12. ledna 2013 v 8:53® regulus
regulus

džigit> tuš synku, idu něčo porobiť, a vono se to mezi tím rozmrazí, po obědě to bude OK. :-P

Sobota 12. ledna 2013 v 8:35® džigit

regulus> kukam,že mi ta předpověď celkem klapla :-P Tuš aspoň se Ti synku nebudu nohy bořit v bahňačce :-))

Sobota 12. ledna 2013 v 1:48® regulus
regulus

janaR> to seš na omylu, myslím, že úlovek vůbec není nereálnej i v týhle zimě. Pařenej rohlík a červi to jistí, jen ti nejsem schopen poradit kde by tam mohly být ryby, na malé řece bych věděl spíš. Tady bych asi vyzkoušel ten soutok s tím potokem nebo říčkou od toho rybníka http://www.mapy.cz/s/62T3 a pokud nic, tak bych to zkoušel po proudu v tý zatáčce u tý čerpačky nebo co to je, by to taky mohlo klapnout. Zkus uvidíš. Akorát to bude chtít nějakej tenčí vlasec, 0,12 nebo 0,14.

EDIT: Stačí tenčí návazec, blbě jsem to napsal.

Tento příspěvek byl editován 12.1.2013 01:18:11 uživatelem regulus.
Sobota 12. ledna 2013 v 1:23® janaR

regulus> Super, děkuju moc. Jsem ráda, že nemusím hned shánět nové vybavení. Jsem tak nadšená, že bych hned vyrazila k vodě. Ale v týhle zimě bych si moc šancí nedávala. Ještě zkusím promluvit s někým místním, třeba poradí, kam vyrazit :-)

Sobota 12. ledna 2013 v 0:25® regulus
regulus

janaR> s matchkou si určitě vystačíš, alespoň pro začátek a pokud to není nějaký párátko (myšleno nějakej extra jemnej prut), tak úplně v pohodě i když o něco delší by asi byla lepší, ale to bych nechal až zjistíš co a jak. Na řece a kór na Labi máš docela slušnou šanci zapřáhnout nějakou větší parmu a to je oproti rybníkovýmu kaprovi trochu jinej bojovník, ale to jsou jenom moje teorie. Labe tam v těch místech bude mít tak okolo 70 m a na šířku a počítám tak 2–3m vody a já chytám na řekách do 30m a vody po kolena, sem tam trochu hlubší a to se nedá srovnávat, takže co se týká vhodnýho cajku ti asi bude muset poradit někdo jinej. Pokud tam ale najdeš flek kde bude dostatek ryb, což asi moc problém nebude, tak se určitě nudit nebudeš.

Sobota 12. ledna 2013 v 0:13® janaR

Děkuji, pánové, za povzbuzení a vřelé rady. V tom případě se vás ještě zeptám na vybavení. Mám match proutek 3,90m, bude mi na Labi něco platný? Nebo mám shánět jiné vybavení? Slyšela jsem, že na řeky se chodí s boloňkou, ale tu jsem v životě neměla v ruce…

Děkuju

Pátek 11. ledna 2013 ve 21:47® regulus
regulus

džigit> schmejde … :-P

Pátek 11. ledna 2013 ve 21:41® džigit

regulus> ať Ti to do zitra zamrzne

Pátek 11. ledna 2013 ve 20:50® regulus
regulus

Tak papíry už mám, rohlíček napařenej a nakrájenej, červíci se v krabičce taky vesele vrtí …
Zítra ráno musím ještě něco dodělat a pokud se mi podaří to stihnout do oběda tak zítra odpoledne nebo v nejhorším případě až v neděli to skočím otestovat na Krakonošovo, voda sice kapku zvedlá, ale ty 4 kubíky taková hrůza nebudou.

Co ty na to pane kolego???

Tento příspěvek byl editován 11.1.2013 19:51:15 uživatelem regulus.
Pátek 11. ledna 2013 v 15:21® hraji
hraji

janaR> řeka má oproti stojaté vodě řadu výhod. Například na řece je o dost snazší najít stanovistě ryby pouhým pohledem. Na řece je možné lovit i v době, kdy je stoják zamrzlý. Ryby v řece jsou mnohem aktivnější než ryby ze stojáku. Takže není třeba se bát řeky.

Pátek 11. ledna 2013 v 9:16® Bigpista
Bigpista

janaR> Neboj se vlka nic. Já jsem donedávna znal jen Otavu a když jsem uviděl Labe, tak jsem si říkal, co já nešťastný tu budu dělat :-| . A ono to nakonec docela šlo :-> . Jde jen o to se párkrát projít kolem břehu a najít si nějaký pěkný flek.

Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 20:41® regulus
regulus

janaR> nevidím důvod mít z Labe strach, krokodýli tam nejspíš nebudou. :-D

Ne teď vážně, je sice pravda, že se chytání na stojáku a řece v některých případech mírně liší, ale není to nic tragickýho. Všechno je jednou poprvé ;-) a třeba tě ta řeka bude bavit víc než ty stojáky. No uvidíš nech si to projít hlavou, pokud nechceš jít na ryby hned teď, ale až na jaře, tak na to máš spoustu času.:-93;

Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 14:55® janaR

regulus, dantex> Přiznám se, že toho Labe se docela bojím, nikdy jsem na řece nechytala. Na to Jezero u Lysý jsem chtěla vyrazit někdy zjara. To by tam ještě žádní koupači být nemuseli. Jinak máte pravdu, že přes léto tam bude asi dost živo :-((

Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 14:46® hraji
hraji

Bigpista> hele, pro některé členy Chytej je dobré rady škoda. A tak k tomu přistupuji tak, že jednou poradím a pak už tomu nechám volný průběh. Někomu to stačí, někomu ne. Rozhodně si nemyslím, že moje sestavy jsou ty nejlepší na světě. Chytat ryby jde na různé způsoby.

Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 14:10® Bigpista
Bigpista

regulus> Tak až budem chtít spáchat atentát na hrajiho, tak mu předvedeme duet :-D

Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 13:37® regulus
regulus

Bigpista> mě sereš :-D

Věk a počet odchytanejch roků ještě neznamená, že tomu dotyčnej rozumí a může radit. Si myslím, že kdyby plavačkáři co to berou vážně viděli moje sestavy, tak je normálně trefí šlak. Všecko se dá dělat víc jak jedním způsobem, já su od přírody línej a tak volím tu nejjednodušší a alespoň jakž takž fungující variantu (nechci říct osvědčenou, spíš tu na kterou su zvyklej) a věř mi, že to je možná kolikrát blbě.
Jinak plkáme, neradíme … :-93;

Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 13:28® dantex

janaR> za lepšího počasí a v létě je tam značný provoz chatařů a koupáčů a jiných nepřátel rybářů

Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 13:26® dantex

jepice> Vltava je sem tam taky širší než 30m a hlubší než 1m :-)

Tento příspěvek byl editován 10.1.2013 12:26:44 uživatelem dantex.
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 13:25® Bigpista
Bigpista

regulus> Jasná věc. Já bych si netroufnul na tebe machrovat, protože jsem pořád rybářskej zelenáč. Jen konstatuju, že mě to takhle vyhovuje.

Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 12:44® regulus
regulus

janaR> nemůžu sloužit, je to kapinku z ruky, tedy pokud je to to slepý rameno Labe (Labe 20A) kousek od Lysé nad Labem. Jestli ale nebude lepší zkusit chytat na Labi než na stojáku s kempem.

Tento příspěvek byl editován 10.1.2013 11:44:31 uživatelem regulus.
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 12:09® janaR

Jelikož jsem se nedávno přestěhovala a opustila své rodné vody, tak jsem včerejší krásné počasí využila na omrknutí pro mě nového revíru. Jmenuje se to tam Jezero pod Ostrou a musím se přiznat, že se mi tam docela líbilo. Jen je to nějaké velké. Prý 13 ha. No já zatím chytala jen na rybníčku o dvou hektarech. To bude změna… Neznáte to tam někdo?

foto/diskuze/plavana/2013/th-img91391.jpg
Čtvrtek 10. ledna 2013 v 11:57® hraji
hraji

regulus> netuším, pravda je, že v anglii mají radši anglány bez předvážení, proto cpou na vlasec zátěž, která tvoří i zarážku, v Evropě kontinentální je víc v oblibě montáž s téčkem.

Čtvrtek 10. ledna 2013 v 11:37® regulus
regulus

Bigpista> chápu, já ale netvrdil, že to dělám dobře, prostě jenom plkáme a to potopení vlasce určitě patří mezi ty nezpochybnitelný výhody o kterejch jsem psal.

Čtvrtek 10. ledna 2013 v 11:28® Bigpista
Bigpista

regulus> Anglána na téčku používám rád na stojáku. Dál s tím dohodím a vyhovuje mi ten potopený vlasec.

Čtvrtek 10. ledna 2013 v 11:26® regulus
regulus

hraji> oni v Angliji dělají jinak i jiný věci, třeba jezdí vlevo … :-))

Mimochodem, když jsme u tý debaty o splávkách, netušíš kdy se se začaly téčka používat?