Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 7. ledna 2013 ve 22:35® olda
-
Martin Mošna> http://rybar.braunstar.cz/…moran-zelene
Sežen si tyto,za ty dám ruku do ohně,drží jak přilepené.
- Pondělí 7. ledna 2013 ve 22:28® Martin Mošna
-
Beer.Beda> Já právě nevím.. mám to poprvé.
- Pondělí 7. ledna 2013 ve 22:26® Martin Mošna
-
sidla_napajedla> jojo přesně ony akorát já je kupoval za levnější a mam je na drátku.Právě že nevím jestli to udrží…:/Budu muset vyzkoušet… Nebo dát 2 zasebe…
- Pondělí 7. ledna 2013 ve 21:49® sidla
-
Martin Mošna> je víc druhů a velikostí zarážek, vím že hraji kdysik psal že si dělá zarážky z vlasce, je tu i nějaký uzel v sekci uzly. já na plavanou krom pevného anglického splávku nechytám. jsou to ony? http://www.rybina.cz/…-na-splavek/
- Pondělí 7. ledna 2013 ve 21:48® Beer.Beda
-
Martin Mošna> To musíš vědět ty, jestli se ti to zdá nebo je to tak.Jakou zarážku sis koupil za 9káblí.nej je korálek bavlnka.
Tento příspěvek byl editován 7.1.2013 20:51:30 uživatelem Beer.Beda. - Pondělí 7. ledna 2013 ve 21:01® Martin Mošna
-
Na plavanou sem chytal málo.chytal sem na pevné splávky.Ale rozhodl sem se že budu chytat na průběžné.splávky na to mám a po cestě když sem byl odevzdávat sumář a povolenku sem se stavil v ryb. potřebách a tam si koupil ty zarážky.neměli tam na výběr byly tam jen jedny za 9 Kč.Doma sem zkusil to nasadit na vlasec a pod to splávek ale zdá se mi že je ta zarážka moc volná a že splávek tu zarážku zvedne výš.Zdá se mi to nebo to tak je?
- Pondělí 7. ledna 2013 v 19:41® Beer.Beda
-
janaR> Jen volej, nebo piš.
- Pondělí 7. ledna 2013 v 19:37® janaR
-
Jé, vy teď opravdu chodíte na ryby? Byla jsem se na Nový rok projít. Rybníčky zamrzlé a říčka (Vlkava) je tak asi na dvojnásobku normálního stavu. Vůbec netuším, jestli se v tom dá chytat… V pátek jsem si byla pro nové papíry a vzala jsem si k místní povolence taky celosvazovou, takže se mi otevírá úplně nový svět – řeky – nikdy jsem na nich nechytala. Asi tu budu letos často volat o pomoc, tak buďte, prosím, trpěliví
A Petru zdar!
- Neděle 6. ledna 2013 v 15:30® hraji
-
Dnes jsem vyrazil na spanilou jízdu do Znojma. Na místní revíru Dyje 11 jsem pokoušel štěstí. No, nebyl to výbuch, bylo to ještě horší. Za tři hodiny jsem chytil dvě ryby a měl asi 4 záběry. Přitom voda je to krásná. Vůbec nevím, kde je chyba. Leda by tam žádné ryby nebyly. Což mimochodem místní tvrdí taky.
- Sobota 5. ledna 2013 ve 21:08® regulus
-
hraji> zatím postrádám to nejpodstatnější, povolenku, nestihl jsem si pro ni zajet, takže zahájení nové sezony budu muset o pár dní odložit, konec konců bych se tento víkend na ryby stejně nedostal, ale příští tejden ti to přijdu na Krakonošovo zkontrolovat, jestli nás s těma rybama trochu nehoupáš …
- Sobota 5. ledna 2013 ve 20:41® hraji
-
Chorchus> mám doma taky bamboo prut, má kolem 45 let a na rybách byl jednou. Vzal jsem ho ven asi tři roky zpátky.
Jsou to krásné proutky.
- Sobota 5. ledna 2013 ve 20:14® Chorchus
-
hraji> jj, papíry nemám, tak zatím dokončuju ten bamboovlačák, už dělám finální operace.
- Sobota 5. ledna 2013 ve 20:06® hraji
-
Chorchus> zas máš jiné věci, které nemáme my. Jsi manuálně šikovný a máš prostor pro to se realizovat. To zas závidím já tobě. Tož sme tak nějak srovnaní.
Tento příspěvek byl editován 5.1.2013 19:06:48 uživatelem hraji. - Sobota 5. ledna 2013 ve 20:00® Chorchus
-
hraji>
jepice>
Závidím, nemám zatím ani centrepin, ani papíry. Gratuluju k úlovkům.
- Sobota 5. ledna 2013 v 17:50® hraji
-
jepice> používám jak větší broky v řetízku, tak torpilu či kuličku (průběžnou) blokovanou bročky. Ono je to v podstatě jedno. Stejně tak bude fungovat i ta spirálka z olověného drátu. Na řece chytám splaváváním bez krmení, popocházím. Co se týče splávků, letos chytám s avonem, ale jde to úplně stejně i s klasickým kuláčkem s nosností od 4 do 6 gramů. Ryby to berou poctivě.
- Sobota 5. ledna 2013 v 17:14® jepice-zruseno
-
hraji> Tak to je pěkné. Já zahájil sezonu včera a muškařsky, ale i tak se prokázalo, že plotice jsou teď velmi při chuti (krom nich jsem chytl spoustu tloušťů a obřas hrouzka). Tedy nevím, zda se v mém případě jednalo o zahájení, nebo spíš zakončení sezony, protože v praze se smí na starou povolenku chytat do 5.1., což jsem využil. Přiložené fotky jsou ještě z Lužnice před Silvestrem. Chci se zeptat, jaké používáte zátěže na splavanou. Já to zatím řeším tak, že udělám řetízek větších broků (3–5) a jeden menší brok dám cca 10cm před háček. Mezerou mezi hlavní zátěží a háčkem nechávám tak 30cm. Myslím si soukromě, že průběžná torpila zaražená o obratlík (jako u normální nadržovačky) by asi byla elegantnější, ale kdo se s tima uzlíkama má dělat
Tento příspěvek byl editován 5.1.2013 16:18:41 uživatelem jepice-zruseno.Někde na internetu jsem viděl spirálky z měděného nebo olověného drátu, které by mohly být speciálně pro spouštění s proudem taky použitelné. Co si o tom myslíte? Zkoušeli jste při spouštění řekou použít dělenou zátěž (na propad)? Abych pravdu řekl, většinou jsem spouštěl splávek s proudem jen na potoku, jinak jsem chytával vždy na rozkrmeném fleku a s tímto na větších tocích zatím nemám moc velké zkušenosti. Nyní jsem začal alespoň tím, že si dělám větší splávky avonského typu.
- Sobota 5. ledna 2013 v 16:39® hraji
-
Dnes jsem zahájil letošní rybářský rok. Na novém místě, kde jsem doteď nikdy plavanou s centrepinem nechytal. Nástraha pařený rohlík, splávek Avon 4 gramy, háčky velikosti 12 a 10 na forpasy 0,11. Ryb jsem chytil nepočítaně (nepočítal jsem je) ale bylo jich ke dvacítce, podařily se 4 druhy, jesen, tloušť, podoustev a plotice. Zejména zimní plotice mi udělaly radost. Krásné ryby v kondici.
- Pondělí 31. prosince 2012 v 17:54® jepice-zruseno
-
hraji>
Chorchus> Byl jsem včera a předvčírem pod jedním jezem na staré řece a docela to bralo – hafl plotic, karásci, ježdíci, jeden okoun a jeden jesen. Rousnice a rohlíček pařený vlastním dechem (vypadal jsem jak s klofákem)
Tento příspěvek byl editován 31.12.2012 16:55:21 uživatelem jepice-zruseno.Edit: samozřejmě s centrepínem!
- Pondělí 31. prosince 2012 v 15:44® hraji
-
výča> ty tu děličku ode mě nechceš? Předpokládal jsem, že jsme domluvení.
- Pondělí 31. prosince 2012 ve 14:20® výča
-
Mám prosbu neví někdo o náký použitý kaprový děličce 13m do 13000kč.díky moc
- Pondělí 31. prosince 2012 ve 13:45® olda
-
Chorchus> http://www.ebay.co.uk/…14104/i.html?…
- Neděle 30. prosince 2012 v 19:43® Chorchus
-
hraji> dík, už jsem se na něho díval, nabízejí ho už i české e-shopy.
- Neděle 30. prosince 2012 v 19:36® hraji
- Neděle 30. prosince 2012 v 19:34® hraji
-
Chorchus> hele, já včera neměl záběr za tři hodiny chytání s děličkou, tedy nejjemnější a nejpřesnější možný způsob chytání, když tam ta ryba není, nic nemůžeš chytit.
- Neděle 30. prosince 2012 v 19:19® Chorchus
-
hraji> gratuluji, a děkuji. Já byl dneska bezrybka. Chyba je asi určitě v tom, že nemám centrepin nebo, ale to je málo pravděpodobné, mezi prutem a zemí.
- Neděle 30. prosince 2012 v 18:04® hraji
-
Chorchus> já začínal s centrepinem značky Ikonix, je to celokovový, v Číně vyrobený centrepin za rozumnou cenu. Nyní mám i mnohem lepší, ale Ikonix je můj oblíbený. Dnes jsem chytil za tři hodiny asi 25 ryb, celkem šest druhů, hlavně tloušti, ale i ostroretky, jeseni, plotice, ouklejky a pstruzi.
- Sobota 29. prosince 2012 ve 22:28® regulus
-
Chorchus> tak ať něco lapneš, myslím rybu ne rýmu.
- Sobota 29. prosince 2012 ve 21:39® Chorchus
-
regulus> zítra jdu šoulat. Howno to umím, ale strašne mě to baví. Jenom ty ryby neví, že se mi mají věšet na háček, ledva mě spatří.
- Sobota 29. prosince 2012 ve 21:04® regulus
-
Chorchus> no jo, co už, stalo se. No tak vidíš mustr jsi viděl, tak šup k soustruhu …
- Sobota 29. prosince 2012 ve 20:56® Chorchus
-
regulus>
,
, já ho v ruce měl a očíh, než ti přelomili klacík.