Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 29. prosince 2012 ve 20:13® regulus
-
Chorchus> měls možnost na srazu očíhnout, poměřit, vyfotit, měl jsem ho tam i když pravda na tom stojáku to nebylo ono, ale lepší než drátem do voka.
Včilka ti nepůjčím nic, protože za pár dní bude v permanenci až do jara. Ještě silvestrovká procházka s vláčákem a pak už plavaná až do dravcové zahájené. - Pátek 28. prosince 2012 ve 22:47® Chorchus
-
regulus> úplně nelepčí by bylo, kdybys mi poslal ten tvůj (pro vědecké účely), já bych ho rozebral na atomy a podrobil analýze. … no a tím příběh končí (tady si pravděpodobně očekával, že ho složím a pošlu zpátky – ne) a tím ses mohl podílet na tvorbě nového výrobku.
- Pátek 28. prosince 2012 ve 22:39® regulus
-
Chorchus> já a provokatér??? To bych si v životě nedovolil. Já jen úplně jasně viděl, když jsem četl tu tvoji otázku, co ti asi šrotuje v makovici.
Tento příspěvek byl editován 28.12.2012 21:42:33 uživatelem regulus. - Pátek 28. prosince 2012 ve 22:34® Chorchus
-
regulus> ty ale jsi provokatér. Z technického hlediska je jednodušší než mušák s brzdou. Na druhou stranu při roztočení by měl mít dlouhý, hladký chod. Wole, ja už nad tím druhý den přemýšlím. Měl by mít velkou odstředivou sílu, tzn. viděl bych to na velké kolečko tak 9 cm, uvnitř duté s vycentrovanými špicemi. Ale asi pro ty delší hody bych ho udělal otočný.
- Pátek 28. prosince 2012 ve 22:20® regulus
-
Chorchus> a co si ho tak udělat dřevěnýho??? To by byl mazec. Představ si, bambusovej proutek a dřevěnej centrepin.
- Pátek 28. prosince 2012 v 18:53® Chorchus
-
hraji> Mňo, mě se to moc líbí a zkusit se má všechno. Doporučil bys nějakej konkrétní?
- Pátek 28. prosince 2012 v 15:33® hraji
-
Chorchus> včera i dnes jsem to sledoval in natura. Je obrovský rozdíl mezi naprosto plynulým odvíjením vlasce z centrepinu a trhaným „spadáváním“ vlasce z cívky smekacího navijáku. Prostě ten chod nástrahy vodou je mnohem plynulejší. A tím pádem mnohem víc chytám. Teoreticky se zdá, že by to mělo být jedno, praktická zkouška ukáže, že ti angličani asi ví, co dělají. Nicméně netvrdím, že to se smekacím navijákem nejde, jde to, ale ne tak citlivě a plynule. A kdo si zkusil zdolat parmu na navijáku bez převodu pochopí ihned, že tohle je jiná „káva“.
- Pátek 28. prosince 2012 ve 13:52® Chorchus
-
hraji> ahoj, v jakém smyslu je centrepin lepší než klasický smekáč, na kterém si odklopím cívku a silon připotajuji a přidržuji levou rukou. Můžeš to prosím popsat. Děkuji.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 ve 22:11® jepice-zruseno
-
hraji> Já vím, jak rohlík napařit, ale popad sem ho jako zálohu, měl jsem žížalky, na ty to šlo taky ale míň. Ono to s gumákem z bily celkem jde, ale nesmí bejt dlouho na větru. Když už tu tak krásně diskutujem – jaký používáte splávky? Já si splávky dělám na vrtačce. Na tohle popouštění používám většinou typ avon nebo když to málo teče i takovou tyčinku. Dnes jsem používal splávek, který je na fotce, celkem se osvědčil, ale nebyl moc vidět, když byl dál. Až budu dělat příští várku, tak jim nechám delší ten vršek, což vlastně není anténka ale supluje jí to.
Edit: Jinak pokud „rychlopařím“ rohlíky, vezmu konvici s trochou vody, dám jí na sporák, počkám, než začne pískat, sundám píšťalku, rozříznu rohlík, napíchnu tu půlku a nandám jí na to hrdlo místo píšťalky a chvilku počkám. Ta půlka se úplně nafoukne. Je to taková rychlometoda, ale celkem účinná. Nemusí se vyndávat ani nádobí, protože konev na vodu je na sporáku, akorát když to s tatínkem napařujem, tak někdy spadne dovnitř drobek a mamka si ho pak naleje do kafe a protestuje.
Tento příspěvek byl editován 27.12.2012 21:17:08 uživatelem jepice-zruseno. - Čtvrtek 27. prosince 2012 ve 21:09® hraji
-
Martin Mošna> Martine, zase se vyjadřuješ k něčemu, o čem nemáš ani ponětí. Na lov, který se provádí s centrepinem, se žádný jiný naviják nehodí lépe. Použít se dá, to je jisté, ale lepší nebude ani náhodou. Dnes jsem chytal vedle rybáře, který lovil na stejný prut, ale měl klasický kvalitní smekací naviják. Ani náhodou nemohl tak dobře kontrolovat chod nástrahy.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 ve 21:07® hraji
-
jepice> dva průvěsy musí stačit. Jinak rohlík je dobré opravdu dlouho napařovat a pak uložit do pevně uzavíratelné krabičky. Nechávám to na mírném ohni klidně pět minut. Jak se kůrečka láme, je to špatně, nedrží to na háčku, střídka nedrží také, je potřeba používat jen kousky s kůrečkou.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 ve 20:58® Martin Mošna
-
regulus> aha,projel sem to očima a myslim že obyčejnej naviják je lepší ja bych si na to těžko zvykal
- Čtvrtek 27. prosince 2012 v 19:46® jepice-zruseno
-
hraji> Dva průvěsy udělám snadno, tři už jdou obtížně. Když se udalaj dva a trošku za to před náhozem zatáhnu, tak se mi roztočí cívka a když se to povede, letí to dál, než se třema průvěsama (nebo jak to nazvat). Zatím to nechám bejt, až s tím půjdu na Vltavu, tak se tím budu případně zaobírat. Abych pravdu řekl, největší starost mi dneska při chytání dělal ztvrdlej rohlík. Na něj sice šly líp, než na žížalku, ale zase se musel pořád nandávat.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 v 19:40® regulus
-
jepice> musíš koukat po splávku a ne jak se to točí …
Já se ptal jen tak ze zvědavosti, když je tady po delší době zase trochu plavačkový téma.
Já ho vytáhnu až po Novým roce, možná, pokud nebude chcát jako právě teď půjdu ještě jednou, dvakrát s vláčkou i když vím, že bych z brčkem nachytal určitě nějaký ryby a s vláčákem je nejpravděpodobnější kulový s přehazovačkou, ale já prostě mám včil vláčecí období. - Čtvrtek 27. prosince 2012 v 19:34® jepice-zruseno
-
regulus> No tak já to byl zatím taky zkusit jenom na potoce, ale tak nějak dostatečně daleko se s tím asi nahodit dá, jenomže mě se to zatím povedlo jenom občas. Ale jinak to fungovalo dle očekávání, akorát občas sem čuměl, jak se to pěkně točí, až jsem promarnil záběr.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 v 19:24® regulus
-
jepice> a jak se ti to chytání líbí???
- Čtvrtek 27. prosince 2012 v 19:21® hraji
-
jepice> Jak daleko máš první očko od navijáku? Já, aniž bych se musel nějak natahovat, dosáhnu pohodlně k druhému, tím pádem vytáhnu dost vlasce na nahození řekněme na osm metrů a víc ani nepotřebuji. Pokud máš očko nějak extra daleko, tak si tam nějaké dovaž.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 v 19:16® regulus
-
Martin Mošna> to není muškařskej naviják, to je centrepin, jestli tě to zajímá zadej to slovo do vyhledávače, vypadne ti spousta odkazů i videa na You Tube, nebo mrkni semka http://www.chytej.cz/…prvni-dojmy/
- Čtvrtek 27. prosince 2012 v 19:13® Beer.Beda
-
Klídek, prosím
Sory
Tento příspěvek byl editován 27.12.2012 18:17:30 administrátorem regulus.
Důvod editace: Příspěvek neobsahoval relevantní obsah. - Čtvrtek 27. prosince 2012 v 19:07® Martin Mošna
-
jepice> Proč tam máš ten muškařskej naviják?
- Čtvrtek 27. prosince 2012 v 18:58® jepice-zruseno
-
hraji> No tak sem to byl zkusit a dokázal bych si představit dvě očka zasebou před navijákem docela dobře, nemusel bych se tolik natahovat, když to chci houpnout dál. Ryby mi brali jenom malý: hrouzci, plotice, tloušti a kapříčci. Vlasec mám normálně.
Tento příspěvek byl editován 27.12.2012 18:03:05 uživatelem jepice-zruseno. - Čtvrtek 27. prosince 2012 v 18:39® hraji
-
Tak jsem dnes byl provětrat centrepin. Během hodiny a půl jsem chytil ke dvacítce ryb, v zajímavé skladbě, celkem osm druhů. Třešničkou na dortu byla parma a potočák 45+. Naprosto neuvěřitelně krásná ryba ve skvělé kondici.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 v 10:42® hraji
-
jepice> myslím, že to zbytečně komplikuješ. Vlasec si namotej jak to tobě vyhovuje, jde jen o to, abys při lovuvykonával přirozené pohyby. A s tím prutem, používají se běžné matchové pruty, není třeba přidávat žádná očka.
Tento příspěvek byl editován 27.12.2012 09:43:54 uživatelem hraji. - Středa 26. prosince 2012 ve 23:48® regulus
-
jepice> tak ať ti fachčí jak má …
Já nad tím když jsem to před delším časem zaregistroval, tak trochu ohrnoval frňák, teda víc mě odrazovala cena, ale taky jsem si říkal, že nemusím mít každou ptákovinu. A pak jsem narazil na pěknej, za schůdnou cenu a tak nějak jsem tomu podlehl. Chytám na relativně malejch řekách, takže mě délka náhozu skoro neomezuje a tak to tahám na plavačku skoro furt, na smekáčách už jsou skoro pavučiny.
Tento příspěvek byl editován 26.12.2012 22:48:48 uživatelem regulus. - Středa 26. prosince 2012 ve 23:14® jepice-zruseno
-
regulus> Jo jo jo, du to natočit normálně
- Středa 26. prosince 2012 ve 22:08® regulus
-
jepice> zásadní rozdíl bude v tom, že když lapneš rybu, zapomeneš a začneš točit normálně, tak ti zdrhne.
- Středa 26. prosince 2012 ve 21:56® jepice-zruseno
-
regulus> Dobře, nějak to namotám, vyzkouším a uvidím. On to asi nebude zásadní rozdíl ve výsledku, jestli to je tak či tak.
- Středa 26. prosince 2012 ve 21:53® regulus
-
jepice> já jen jestli jsem dobře pochopil co myslíš.
Máš pravdu, v nějakým videu jsem to taky viděl, že točil kličkou opačně. Oddělat kličky mi připadne jako kravina, namotat obráceně … no já bych si nezvyknul.
Konec konců, když si to namotáš obráceně a nebude ti to vyhovovat, tak to prostě přemotáš.Mě to teda osobně vyhovuje normálně, ale proti gustu žádnej dišputát, zkus uvidíš. No a přibrzďovat prstem to jde i tak.
- Středa 26. prosince 2012 ve 21:41® jepice-zruseno
- regulus> Nakonec jsem našel úplně jiné video, kde je ale vlasec také
opačně a je tam vidět, jak to ten pán brzdí palcem:
Tak tedy nevím, trošku bych se bál, pokud bych si na to takhle zvykl, že pak půjdu třeba vláčet a budu točit opačně
Tudíž pořád zůstává dilema, jak to namotat. Vím, že není problém těch 50 metrů vlasce přemotat obráceně, ale netušil bych, že namotání vlasce na naviják ve mě někdy vzbudí takové vnitřní dilema.
- Středa 26. prosince 2012 ve 21:10® jepice-zruseno
-
regulus> No napadlo mě to když se to namontoval na prut a vzal to do pazoury. Pak jsem to zavrhl a začar čerpat informace. Něco málo bylo i v jedné knize, kterou máme doma. Tam se psalo, že je celkem vhodné to dát opačně. Začlo mi to vrtat a pak jsem to viděl na netu v jednom videu, který teď nemůžu zaboha najít abych ho sem dal. Ve většině videí je to namotáno „normálně“, ale tak nějak jsem začal nabývat dojmu, že to opačný namotání neni uplně blbej nápad. Samozřejmě zatím se z mého pohledu jedná pouze o teorii, ale nějak začít musím. Navíc jsem zjistil, že jestli mě to chytne, budu muset používat jinej prut na tohle a jinej na normální plavanou. Ty pruty k tomu mají jaksi několik oček u rukojetě, asi kvůli lepšímu nahazování smyčkama(?), což bych řešil dokoupením dalšího prutu a přidáním oček ve zmíněných partiích – tedy jestli je to rozumná cesta. Uvidíme, jak mi to pude na stávajícím plavačkáči.
Tento příspěvek byl editován 26.12.2012 20:18:21 uživatelem jepice-zruseno.