Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:04® HaD
-
hraji> to chápu. Sám jsem se při natáčení okolo plavané motal a měl jsem z toho chvílemi hlavu jak armádní buben. Ono je ale také otázka, zda normální rybář chápe slovo plavaná stejně jako Ty. Obávám se, že si pod tím představí prostě chytání se splávkem.
- Neděle 2. prosince 2012 v 18:55® hraji
-
David Havlíček> plavaná, tedy skutečná plavaná, je těžká a na materiál náročná disciplína. Stejně jako je rozdíl mezi taháním jedné otlučené rotačky a přívlačí, je rozdíl mezi chytáním na panáka a plavanou. U nás kdo nahodí krmítko, je odborník na kaprařinu, v plavané to tak není, stejně jako v přívlači. Prostě skladba návštěvníků Chytej je taková, že tu je plavaná popelka. Všichni si rádi přečtou nějakou radu, jak tu plavanou trochu vylepšit, ale napsat něco do diskuze je těžší.
- Neděle 2. prosince 2012 v 17:00® HaD
-
hraji> co s tím? Je plavaná mimo módu?
- Neděle 2. prosince 2012 ve 14:29® regulus
-
hraji> no já bych sem i něco napsal, ale co? Na rybách jsem od srazu byl jednou a to ještě na pstruhovce s mouchou, dnes jsem si myslel, že se alespoň dopoledne dostanu, ale přepadly mě domácí práce, teď jsem dopil kafe a jdu pokračovat …
No ale je pravda, že se to tu příspěvky moc nehemží, první příspěvek na této stránce je ze začátku října, což žádná hitparáda není …
- Neděle 2. prosince 2012 ve 13:58® hraji
-
David Havlíček> nevyhrožoval, to prosím ne, jen jsem to zmínil jako velmi pravděpodobnou variantu. Protože už poslední měsíce sem píšu sám.
- Sobota 1. prosince 2012 v 19:29® HaD
-
noba> no hraji tím „vyhrožoval“
- Sobota 1. prosince 2012 v 0:40® noba
-
hergot, kdo tu zhasnul?
)
- Pátek 30. listopadu 2012 ve 22:58® HaD
-
hraji> zimní plavaná má neskutečný kouzlo. V létě jezy, v zimě šoulačka. Bez ní si to nedovedu představit…
- Pátek 30. listopadu 2012 ve 20:27® mvincik
-
hraji> To pravé kouzlo zimní plavané přijde v lednu, až se nebude moc vláčet a provozování ostatních technik bude takřka nemožné. I já v té době na Ospreyovu vodu občas rád zavítám. Velikého jsem ale ještě nikdy nepřelstil, následující sezonu zvýším úsilí a budu věřit.
- Pátek 30. listopadu 2012 ve 20:04® hraji
-
Končí listopad a začínají měsíce, které lze bez nadsázky považovat v plavané za klidovou sezónu. K vodě chodí jen pár nadšenců, většinou jen na chvíli a o to vzácnější jsou úlovky velkých a opatrných ryb. Mirek měl tento způsob lovu rád, hledat a chytat velké tlouště. Letos ho zkusím zastoupit. Jen fotky ode mě nečekejte, fotím ryby nerad.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 12:06® osprey
-
hraji> Tak to je dobrá práce. Ostroretka kolem kila začíná být ostroretkou (možná mám takových za rok míň než vy za ten den, takže to neber jako machrování, ale stačí mi to).
Ty pod 40 cm se snažím nechytat (což někdy jde a někdy ne). Ale my jsme se o našich prioritách už bavili tolikrát, že si jistě rozumíme.
- Středa 14. listopadu 2012 v 8:29® hraji
-
osprey> hlavně ostroretky. Ryby jsme neměřili ani nefotili, ale kousky kolem kilogramu se chytily.
- Úterý 13. listopadu 2012 ve 23:13® osprey
-
hraji> Co pěkného konkrétně? Byla nějaká „ryba dne“?
Já ještě budu muset zafeedrovat. Plavanou si šetřím na leden – březen. Už se těším.
- Úterý 13. listopadu 2012 ve 23:03® hraji
-
Přesto že se voda vyčistila, ochladila a ryby se staly opatrnější, pořád je možné úspěšně lovit většinu druhů ryb v tekoucích vodách i ve stojácích. Jen je dobré zjemnit návazce a zmenšit háčky. Taky sousta chce dávat menší. V sobotu jsme zkusili jak budou ryby reagovat na vnadění a ještě pořád je to slušné, nachytali jsme poměrně dost ryb i velice slušných velikostí.
- Pátek 2. listopadu 2012 v 9:30® hraji
-
olda> problémem této firmy je skutečnost, že nechtějí posílat nikam mimo UK. Nabízejí i vybavení pro závodní plavanou či řekněme obecně pro plavanou provozovannou pomocí děličky.
- Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 17:07® olda
-
http://www.dragoncarpdirect.com/…ories/Reels/?… centrepin za slušné love,kvalita neznámá.
- Středa 31. října 2012 v 10:48® hraji
-
sunet> článek v Rybářství byl omezen prostorem, který tomu chtěla redakce věnovat. Delší článek vyšel v časopise Rybolov (4 strany) a ještě delší popis je na MRku. Najdeš ho v sekci články – plavaná.
- Středa 31. října 2012 v 10:07® sunet
-
hraji> Gratuluji ještě jednou ke skvělému úspěchu s děvčaty. Škoda jen, že článek v Rybářství byl tak krátký, slušelo by mu ještě pár řádku navíc.
- Neděle 21. října 2012 ve 21:04® hraji
-
výča> ono je to s děličkami trošku složitější, než jen přímá úměra mezi cenou a pevností. Existují děličky matchové, rychlé, lehké a relativně pevné, které umožňují použití amortizérů do síly 12. Potom existují děličky kaprové, těžší, ne tak rychlé ale daleko pevnější, které snesou bez problémů i použití amortizérů do síly 20. A pak existují allround děličky, tedy takové univerzály. Angličani mají takové hezké pravidlo: dělička v ceně tisíc liber bude jedna jako druhá, bez ohledu na značku a výrobce, rozdíly se projeví až od ceny 3000 liber výš. Sehnat děličku za 10 000 určitě půjde, ale těžko to bude dělička nová a těžko to bude super rychlá matchová. Protože dělička, to znamená taky topsety, kalíškovací topset a obal. Osobně bych ti doporučil děličku spíš allround nebo bych se pro začátek nebál ani kaprovky. Protože s kaprovou děličkou se dají v pohodě lovit i malé ryby, naopak je to někdy problematické. A rozdíl 100 gramů v hmotnosti v 17 letech nepoznáš.
- Neděle 21. října 2012 ve 20:28® výča
-
Rozmýšlím se koupit 13m. děličku a kámoš mě říkal že nová dělička kolem 10tis. bude jako ,,žvejka" že se s tím špatně kalíškuje krmení a hůře se sní chytá. Proto jsem uvažoval o koupi starší děličky ale nevím jaká by byla vhodná pro závodění.Proto prosím o vaše názory či odkaz na nějakou slušnější děličku kolem 10tis. díky
- Pondělí 8. října 2012 v 8:22® hraji
-
Tak počasí na víkend vyšlo tak půl napůl. V sobotu již bylo vidět, že nastupuje změna počasí, ale na odhoz se nějaké ryby chytit podařilo, jen v tom větru nebylo úplně snadné přesně nahazovat a pak tam i krmit. V neděli to bylo horší, ochlazení a déšť se silným větrem není dobrá kombinace. Ale i tak jsem dokázal celkem zachytat. Akorát deštník italské provenience to nevydržel a odešel do věčných lovišť.
- Neděle 7. října 2012 v 6:36® hraji
-
Fryw> ano, dnes je na Jihlavě závod v plavané. Možná … když prší
- Neděle 7. října 2012 v 6:35® hraji
-
SURF> zkus to, třeba ti to vyjde, ale je to bez záruky.
- Sobota 6. října 2012 v 19:17® Fryw
-
Ahoj plavačkáři. Zítra je nějaký závod na Jihlavě4? Viděl jsem tam strohé cedule na stromech, ale na netu nemůžu najít žádné info…
- Sobota 6. října 2012 v 18:02® Bigpista
-
hraji> Tak to potápění dnes mému splávku zrovna moc nešlo. No jo, nejni každej den svátek.
- Pátek 5. října 2012 ve 21:48® SURF
-
hraji> Vnukl jsi mi myšlenku… Já se dám na plavanou!!!!! A možná budu chytat i nějaké ryby!!!! Štiku na peletu, cadáta na kukuřici...... To je nápad!!!
- Pátek 5. října 2012 v 19:55profil byl smazán
-
hraji:žalobníčku:)
- Pátek 5. října 2012 v 16:14® osprey
-
hraji> Už jsem mu do toho sáhl.
- Pátek 5. října 2012 v 15:48® hraji
-
osprey> máš ve fóru reklamní škodnou, a ne ledajakou, ruskojazyčnou
- Pátek 5. října 2012 v 15:47® hraji
-
osprey> Horáčku, Horáčku, jestli vy to zase neženete do extrému.
Když nejdeš na ryby, tak ať se ti nic nepotápí.