Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 8. srpna 2012 ve 14:03® old monkey
-
hraji> Je to možné? Jejich stáří je cca 12 let( možná trochu více).Nemám zdání o tom , jakého stáří se mohou dožívat.Jedna věc je jistá, že mladší ročníky neuhynuly ani jeden.
- Středa 8. srpna 2012 v 9:17® hraji
-
old monkey> a nehynou třeba stářím?
- Středa 8. srpna 2012 v 8:55® old monkey
-
mirmen> No o to jsme se vzhledem k značnému stupni rozkladu ani nepokoušeli,(strašný puch),ale ostatní ryby v pohodě!Voda je v pořádku.Jsme z toho tak trochu mimo.Škoda, na udici nepříjdou a takhle teprve vidím , jaká ryba se zde vyskytuje.Budem si to muset líp ohlídat a v případě dalšího ůhynu zaslat na nějaký rozbor.
- Úterý 7. srpna 2012 v 0:06® mirmen
-
old monkey> a co po rozříznutí?
- Sobota 4. srpna 2012 v 19:33® old monkey
-
Zdar kolegové. Chtěl bych se zeptat na tuhle situaci.Dnes při obhlídce našeho asi 5 ha rybníka jsme nalezli letos už druhého uhynulého tolstolobika.( asi 15–20 kg) Ostatních ryb se to netýká. Prohlídkou jsem nezjistil žádné poranění.Nemáte někdo s tímto nějaké zkušenosti? Voda je mírně prokvetlá sinicemi, ale v tom asi problém nebude. Možná jste se s podobným setkali.
- Čtvrtek 2. srpna 2012 v 10:48® osprey
-
hraji> Podobné zjištění jsem nedávno udělal s feederem. Druhová skladba zajímavá, počet by byl zajímavý, kdybych nedělal vše proto, abych toho zbytečně moc nepopíchal.
Ovšem zajímavost ryb byla nezajímavá.
- Čtvrtek 2. srpna 2012 v 7:56® hraji
-
Tak jsem v rámci volna byl ověřit, jak ty ryby berou a dobrý. Na boloňku to bralo krásně a i druhová skladba byla víc než zajímavá.
- Pondělí 30. července 2012 ve 12:13® hraji
-
noba> ale to je přece v pořádku, vrcholových predátorů je vždy v přírodě nejméně. Ono to tak stejně časem skončí, protože ti sumci nebudou mít za několik let co žrát. Budou se žrát nevzájem a nebudou růst a množit se.
- Pondělí 30. července 2012 ve 12:03® old monkey
-
noba> Už jsem se setkal s mnoha rybáři kteří při ulovení sumce,třeba náhodně, takto ulovené sumíky pouštěli i když míra byla.Věřím tomu že jde o trofejní rybu a o mladší ročníky moc zájem není.Ale na některých revírech se opravdu rozmnožili a jistě by stálo za to uvažovat o změně předpisů, což by při dodržování těchto vedlo k částečnému omezení stavu tohoto dravce.
- Pondělí 30. července 2012 v 11:10® noba
-
hraji> a pak zas bude kumšt chytit sumce.
- Pondělí 30. července 2012 v 8:27® hraji
-
old monkey> razantně omezit sumce, jediný způsob je snížit míru a důsledně je brát.
- Pondělí 30. července 2012 v 7:53® old monkey
-
hraji> Zcela souhlasím, nejen na Moravě nastává " sumčí problém", Jak to tak vypadá tak chytit sumíka není problém, ale chytit plotici začíná být kumšt. Co s tím ?
- Pondělí 30. července 2012 v 7:36® hraji
-
janaR> Ale to víš že máme čas na ryby i na zážitky. Například o tomto víkendu jsem chytil 7 (ano sedm) sumců, nebo spíš malých sumců. A bylo to nejvíc ryb jednoho druhu kromě ouklejí. A to není dobře. Protože ulovit plotici byl obrovský problém, za tři dny jsem chytil jednu, stejně tak jednu podoustev a jednoho skaláka. Řekl bych, že na Moravě v UH je zaděláno na slušnou sumčí šlamastyku.
- Neděle 29. července 2012 ve 23:09® regulus
-
Musím souhlasit s Hrajim, ryby berou jako sviňa …
- Neděle 29. července 2012 v 10:37® Hora
-
Tak to já letos hodně vynechávám a budu mít o dovolené co dohánět.Teď zajdu ku vodě tak jednou za 3 týdny.Letos mám jenom 7 vycházek tady u nás.A myslím,že budu chodit více až se trochu ochladí.Teď mám moc práce a nestíhám chodit k vodě.
- Neděle 29. července 2012 v 10:20® janaR
-
osprey> Áha a pak asi nastává období přívlače, že? Když koukám do rubriky Z lovu, tak těch, co teď vláčí, je většina.
Jinak to období,které trávíš u plavané, mám já jako rybí prázdniny
Jsem teplomilný tvor.
- Sobota 28. července 2012 ve 23:48® osprey
-
janaR> Já plavanou chytám od ledna do dubna. Někdy i v prosinci.
- Sobota 28. července 2012 ve 22:25® janaR
-
To jo, mám zas dlouho na co vzpomínat! A co vy? Neříkejte, že v létě nemáte nikdo čas zavítat k vodě a podělit se tu o zážitky?
- Čtvrtek 26. července 2012 ve 21:36® ladamaj
-
janaR>amur je opravdoví bojovnik kor když ucejtí břeh mám jich spoustu i trofejní ale i tohle cos dokázala klobouk dolu na 18 vlasec supr Gratuluji.
- Čtvrtek 26. července 2012 ve 21:12® janaR
-
Hora> Jo, to byl. Musela jsem za ním do rybníka. Ze břehu bych ho asi podebírala ještě dneska
Štěstí, že už je voda pěkně prohřátá.
- Středa 25. července 2012 v 19:25® Hora
-
janaR> blahopřeji k takovému úlovku na plavačkový prut.A k tomu za tmy,opravdu je to skvělý bojovník.
- Úterý 24. července 2012 ve 22:10® janaR
-
Po měsíci na rybách, ach, to byla nádhera! Vyrazila jsem až navečer s tím, že až se setmí, určitě budou brát. Na kukuřici to bylo marné, tak jsem dala větší háček (spíš hák), napíchla kůrku z chleba a čekala, jestli to nebude lepší. No a chvilku před půlnocí mě potěšil amur 62cm. Jen na ten plavačkový prut a 18 vlasec jsem se bála zabrat, tak jsem ho tahala skoro 15 minut. Vyčerpaní jsme byli oba. On nakonec skončil u nás v lednici. Přesto mu musím vzdát čest, byl to skvělý bojovník.
- Neděle 22. července 2012 ve 21:21® mirmen
-
Fryw> ¨časem se dostaneš třebas k sedmičce
Tento příspěvek byl editován 22.7.2012 21:24:43 uživatelem mirmen.Ten metr navíc ti skoro nic neřeší, pokud by jsi uvažoval o další, byla by na místě úvaha o šestce. S prutem ovládáš boloňský splávek ve stopě smýkané nástrahy zhruba na 1,5 – 2,5 násobek délky prutu. Pokud by jsi chytal s bolo splávkem na hlubší vodě a vzdálenost třebas 12 – 18 m od špičky, tak je na místě šestka.
- Sobota 21. července 2012 v 9:17® hraji
-
Mrakoš> údaj v librách 2 – 6 lbs se pravděpodobně vztahuje k pevnosti doporučeného vlasce, angličani to tak uvádějí, znamenalo by to, že doporučený vlacec je 0,10 až 0,18. Vzhledem k tomu, že se tam píše o waglerech, bude asi rozumný průměr vlasce 0,16 až 0,18
- Sobota 21. července 2012 v 9:13® hraji
-
Mrakoš> pokud ten prut bude tak špatný, jako je jeho popis na stránkách, tak bych ho nebral. Faktické chyby svědčí o tom, že popisu nevěnovali dost pozornosti a nebo se vztahuje k jinému prutu
- Sobota 21. července 2012 v 9:11® skwor
-
Mrakoš> Jenom chvilku. Má ho kolega Standas (chodí k sousedům, jestli má profil tady nevím), tak se zkus poptat jeho.
- Pátek 20. července 2012 ve 21:53® Mrakoš
-
skwor> Nevím nevím, je to nějak podezřele levný. A ty údaje v librách jsou nějak vysoký. Tys ho měl v ruce?
- Pátek 20. července 2012 v 19:45® skwor
-
Mrakoš> Jestli hledáš krátkou plavačku, tak jsem viděl povedený prut od Rovexu. Myslím, že to bylo tohle http://www.tropicliberec.cz/…r-3-0m-2-6lb
- Pátek 20. července 2012 v 19:03® Mrakoš
-
hraji> Jo, našel jsem tenhle proutek: http://www.usumce.cz/…m/4-26g.html Ten by asi byl fajn, uvidíme.
- Pátek 20. července 2012 ve 13:14® hraji
-
Informace o závodech na Slovensku. Vážení slovenští kolegové mi dnes poštou zaslali pozvánku na 17. ročník závodu o „Pohár SRZ MsO LEVICE“ konaného u příležitosti 68. výročí SNP (Slovenského národního povstání – to pro ty mladší).
Jedná se o závody dvoučlenných družstev v lovu ryb udicí na plavanou.
Závody se uskuteční ve dnech 1. a 2. září 2012 na VN Velké Kozmálovce na řece Hron.
Kdo by měl zájem o pozvánku, nechť se ozve. Rád mu ji pošlu.