Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 2. července 2012 v 9:56® CeP
CeP

Bigpista> nemyslím že by byly nějaké meze jak na třešně chytat a jak ne. osobně jsem s třešněmí chytal na feeder i na plavačku a jde jen o to jak máš kterou techniku zmáknutou a kde chytáš. Anebo třeba jeden den mi fungoval feeder a za dva tři dny jen splávek nebo naopak. A pak u feederu se mi osvědčil delší návazec kolem metru a u splávku přehloubená sestava. Jenže ani to nemusí platit pokaždé. Jiná lokalita, řeka atd…

Pondělí 2. července 2012 v 9:06® Bigpista
Bigpista

Můžu poprosit o radu? Chtěl bych se dnes nebo zítra zastavit u vody s kyblíkem třešní a pokusit se o nějakého tlouště. Ale přiznám se, že vůbec nevím jak na to. Chytáte jen na cit? Nebo se splávkem? V proudu to podržet nebo nechat volně splavat?

Neděle 1. července 2012 ve 21:26® CeP
CeP

Dnesni navsteva orlika se nesla ve znameni hojneho poctu cejnu prakticky vyhradne ve velikosti ktera byla posledni roky spise vzacnosti. Povedlo se i nekolik jesenu atakujicich 40 cm a na druhou stranu znepokojujici fakt je ten, kolik ryb bylo neprijemne poznamenano kontaktem s udici rybare. Cejn na fotce mel tlamku deformovanou do velikosti hrášku.
Proc to ale pisu do plavane.. Teda nahodit se splavkem na tecku s temer ctyrmetrovou hloubkou je fakt haluz. Nota bene kdyz fouka svezi protivitr z prave strany a ja jsem zvykly hazet prave zprava.

Tento příspěvek byl editován 1.7.2012 21:41:23 uživatelem CeP.
foto/diskuze/plavana/2012/th-img49832.pngfoto/diskuze/plavana/2012/th-img49833.pngfoto/diskuze/plavana/2012/th-img49834.jpgfoto/diskuze/plavana/2012/th-img49835.png
Středa 27. června 2012 v 8:28® Bigpista
Bigpista

CeP> Stříhám, taky mi zuby nejdou proti sobě :-))

Středa 27. června 2012 v 0:38® noba
noba

osprey> jsem na tom s chrupem uplně stejně:-)

Úterý 26. června 2012 ve 23:06® hraji
hraji

osprey> jo, to se stává. Dokončuji článek, neruš. ;-)

Úterý 26. června 2012 ve 22:32® CeP
CeP

ja striham. mam krive rostlou hubu.

Úterý 26. června 2012 ve 22:18® osprey
osprey

hraji> Já taky. Ale před dvěma lety jsem se nuceně přeučoval na jinou oblast chrupu – lokální poškození skloviny.:-))

Úterý 26. června 2012 ve 22:15® hraji
hraji

osprey> já je ukusuji, ještě mám zuby

Úterý 26. června 2012 ve 22:01® osprey
osprey

hraji> A devět z deseti zubařů doporučuje střihat ho nůžkama:-))

Úterý 26. června 2012 ve 21:44® CeP
CeP

hraji> a ja taky.. ;-)

Úterý 26. června 2012 v 7:04® hraji
hraji

old monkey> vlasec je ozkoušený a doporučuje ho devět z deseti špičkových rybářů

Úterý 26. června 2012 v 6:39® old monkey

Dík za dobré rady,s tím „fouskem“ na uzlíku to je super.ˇˇCasto se mi stávalo že se celá montáž při odhozu sekla, a uzlík se posunul.K vytvoření je lepší silon a nebo bavlnka?

Pondělí 25. června 2012 ve 20:04® lunimus

brčkař> jj … sorry … ale bol som v robote … a trochu som makal … tak som cital velmi zbezne vsetky odpovede :-) … moja chyba … ospravedlnujem sa ;-)

Pondělí 25. června 2012 v 16:41® brčkař
brčkař

lunimus> Zkus si ještě jednou přečíst předposlední hrajiho příspěvek, počet ovinů je tam zmíněn. Zarážka by se neměla svévolně posouvat. Proto se uzel předem nasliňuje, aby se pevně zatáhl-utáhl. I proto se současně nechávají dlouhé fousy na uzlu (2–5cm), abys ho mohl dodatečně utáhnout. (Další důvod proč jsou fousy tak „zbytečně dlouhé“ je zmíněn níže – uzlík líp prochází očky.)

Pondělí 25. června 2012 v 15:49® lunimus

hraji> dakujem :-) … este otazocka … nezvykne sa ti to posuvat samovolne po vlasci? … ci je to len zalezitostou sily utiahnutia? … a kolko ovinov pouzivas pri tvoreni zarazky?

Pondělí 25. června 2012 v 15:38® hraji
hraji

lunimus> jiná verze je přímo zde http://www.chytej.cz/…zkovy-uzlik/

Pondělí 25. června 2012 v 15:37® hraji
hraji

lunimus> dělá se jednoduše. Vezmu asi 20 cm vlasce 0,25. Položím jej na kmenový vlasec. Vezmu jeden konec uzlového vlasce a utvořím smyčku a kmenový vlasec s jedním koncem uzlového vlasce omotávám uvnitř té smyčky tím druhým koncem. Udělám asi šest ovinů, potom navlhčím a tahem za oba konce uzlového vlasce utáhnu. Uzel jde posunovat ale současně drží dostatečně pevně. Potom zastřihnu konce. viz obrázek http://www.mrk.cz/montaze.php?…

Pondělí 25. června 2012 v 15:01® lunimus

hraji> ak sa mozem opytat, aky tam pouzivas uzol na 0,25ke silone, aby sa ti to neklzalo samovolne po kmeni?

Pondělí 25. června 2012 ve 14:53® mvincik
mvincik

hraji> Tak to koukám, já nechával zhruba centák..a proto mi to asi drhlo. :-) Díky

Pondělí 25. června 2012 ve 14:43® hraji
hraji

mvincik> kolem 3 až 5 cm. Očky projde bez problémů a splávek na běžném průběžném závěsu zastaví i bez korálku

Pondělí 25. června 2012 ve 14:20® mvincik
mvincik

hraji> A jak dlouhé fousy necháváš kolego?

Pondělí 25. června 2012 ve 14:10® hraji
hraji

old monkey> myslíš zarážku splávku? Tu dělám zásadně z vlasce 0,25 mm.

Pondělí 25. června 2012 ve 13:54® Bigpista
Bigpista

old monkey> Určitě je mají v prodejně Mivardi v Praze. Ale to je pro tebe asi dost daleko.

Pondělí 25. června 2012 ve 13:42® old monkey

Nazdar kolegové.Věnuji se hodně plavané, ato hlavně na hlubších vodách.Hodně používám klouzavé splávky, ale nikde momentálně nemohu sehnat zarážky. Poraďte čím je nejlepší je nahradit.Zdali gumičky,izolačka a nebo něco jiného.

Pondělí 25. června 2012 ve 12:26® Bigpista
Bigpista

hraji> Jo jo, v sobotu jsem si taky zařádil :-) Ale kapříci mi snižovali sebevědomí, nějak jsem je nebyl schopen zdolat.

Pondělí 25. června 2012 v 11:03® hraji
hraji

Nastalo odhozové období. Ryby na odhoz berou důvěřivě a mnohem lépe než na těžko. V neděli jsem vyhrál nad krmítkáři naprosto s přehledem i bez krmení.

Pátek 22. června 2012 v 8:09® hraji
hraji

V úterý jsme s kolegou při kontrole na revíru sledovali zřejmě poslední dozvuky letošního tření parem. Na trdlištích se pohybovalo jen pár větších ryb a hejna mlíčáků.

Neděle 17. června 2012 ve 22:04® osprey
osprey

PetrZ> Jo, tam ještě nějaké jsou. Bohužel z jednoho dobrého parmového úseku udělali duhákodrom…

Každopádně gratulace.

Neděle 17. června 2012 ve 21:46® PetrZ

osprey> ahoj musím se pochlubit, dneska jsem chytil v ČB svojí první parmu. Teda spíš parmičku, cca 30cm (neměřena)… Ale moc mě potěšila