Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 17. června 2012 v 19:41® Bigpista
-
osprey> No, tebe pozvou, ale jestli přijdou i ryby, to už ti nikdo nezaručí
Přinejhorším můžeš pomoct alespoň s vytřením podlahy v kanceláři MO. Jen ten odchov pak asi nebude
- Pátek 15. června 2012 ve 21:53® osprey
-
Bigpista> Jestli byla na 4 odlovy 1 ryba, tak to bych ten výtěr chtěl vidět
- Pátek 15. června 2012 v 10:59® Bigpista
-
osprey> K čemu budeš chtít
Odlov, výtěr, odchov…
- Pátek 15. června 2012 v 10:52® osprey
-
Bigpista> K čemu ale?
- Pátek 15. června 2012 v 10:47® Bigpista
-
osprey> Ve funkci je, tak se s ním domluv na příští rok. Celkem se můžu zaručit, že ti dá vědět a přizve tě.
- Pátek 15. června 2012 v 10:34® osprey
-
Bigpista> Nezkoušel, nebylo jasné, jestli je pán pořád ve funkci. Navíc jsem to měl v podstatě slíbeno. Ono je to jedno – jak se zdá, moc bych si nepomohl.
- Pátek 15. června 2012 v 10:10® Bigpista
-
osprey> Zkoušels ten kontakt, co jsem ti dával?
- Pátek 15. června 2012 v 10:05® osprey
-
CeP> Jako tradičně mi bylo slíbeno, že budu informován, abych mohl přijet a třeba něco nafotit. Jako tradičně se mi nikdo neozval.
Nevím, jak to s parmami na Otavě dopadne, ale projel jsem mraky lokalit s jejich výskytem a nejlíp je na tom Morava. A tam je vidíš normálně plavat, skákat, malý, velký…
U nás kromě toho vašeho úseku dá sakra práci nějakou potkat.
- Pátek 15. června 2012 v 9:17® mvincik
-
CeP> Na přes rok? Rád se zúčastním, ale pochybuji, že by se obsádka parem zlepšila, spíše už tam nebude ani ta jedna.
Stojí to, admini prominou, za pí*u!
- Pátek 15. června 2012 v 9:06® Bigpista
-
CeP> Slyšel jsem, že se to letos moc nepodařilo…
- Čtvrtek 14. června 2012 ve 21:56® CeP
-
mvincik> jj. asi se seslo nekolik faktoru najednou. fakt bida. takze napresrok.
- Čtvrtek 14. června 2012 ve 21:45® mvincik
-
CeP> Až se bude lovit v budoucnu, rád bych u toho byl.
A že se neslovily? Snadno, jak to tam tedka vypadá…
Tento příspěvek byl editován 14.6.2012 21:45:43 uživatelem mvincik. - Čtvrtek 14. června 2012 ve 21:43® CeP
-
mvincik> letos jsme odlovovali 4× za sebou
Bigpista> za 4 letosni odlovy by jsi misto nekolika desitek napocital bidne jednu.
ano, odlov je atrakci pro spoustu cumilu takze do vecera o tom vi cely mesto. zpetny proces uz zdaleka neni tak interesantni, takze to nikoho nezajima cimze se o tom ani nesuska.osprey> a spatreno bylo nekolik kousku 25 – 35 cm
Tento příspěvek byl editován 14.6.2012 21:43:52 uživatelem CeP. - Čtvrtek 14. června 2012 ve 14:49® Bigpista
-
osprey>Fakt je, že Volyňka má jinou barvu vody, než má Otava a kyselost vody ovlivňuje vývoj jiker dost zásadně. Ale nejsem ichtyolog…
- Čtvrtek 14. června 2012 ve 13:48® osprey
-
regulus> Za ty fotky budu rád.
Bigpista> Pro mě není záhadou, kam odjíždí, pro mě je záhadou, proč je jich rok od roku míň. Ale moc mě to tam netáhne. Je to jedno z posledních míst, kde ještě trochu jsou – důvodem je podle mě výtěr v tom přítoku, který není tak kyselý. Sleduj barvu vody.
- Středa 13. června 2012 v 19:42® michal123
-
hraji> jo jo díky.myslel jsem si to ale krom vláčky nic jinýho nechytám a jelikož to u nás moc lidí nechytá tak to nemám ani kde okoukat.
- Středa 13. června 2012 v 17:02® hraji
-
michal123> ano, když se chytá s pevným splávkem, který drží vlasec na hladině se vlasec nezařezává pod hladinu
- Středa 13. června 2012 v 16:10® michal123
-
Jo jo díky za odpověd.příště budu zkoušet zvětšit háčky nebo ubrat červy.A mám ještě jeden dotaz,když se chytá s pevným splávkem ta se asi nijak nepotápí vlasec aby se nedělal pytel.díky
- Středa 13. června 2012 ve 14:30® mvincik
-
Bigpista> Bejvávalo kamaráde, bejvávalo…
- Středa 13. června 2012 ve 14:27® Bigpista
-
osprey> Fakt je, že k soutoku s Volyňkou jich prý z Otavy najíždí za třením desítky (loví je tam kvůli umělému výtěru). Záhadou je, kam se pak vrací.
- Středa 13. června 2012 ve 14:06® regulus
-
osprey> neviděl jsi ouklejku, žádnej problém, dojeď do Brna nachytáš si jí tolik, až tě to bude srát.
Mimochodem jsem si fšimnul, že máš v encyklopedii její fotky nic moc, takový nedochudčata, největší co jsem lapnul měla k 15 cm (neměřil jsem ji), takže až zase nějakou pěknější chytím, což nebude tak dlouho trvat, tak ti udělám nějakou hezčí fotku.
- Středa 13. června 2012 ve 13:32® osprey
-
hraji> Moje MO nemá jako revír Otavu. A když jsem se ptal, tak všechno je v normě.
Jenže ony ty s odpuštěním chcanky netečou ze Šumavy pořád. A taky jsem se dozvěděl, že nemám pravdu a parem je tu dost a všechno je OK.
Třeba mystifikuju. Jenže od doby, co dělám tady na serveru, nemám čas sedět u vody týden a čekat na jednu rybu.
- Středa 13. června 2012 ve 13:24® mvincik
-
hraji> Na to by mohl za Strkanickou MO odpovědět Kondor. Ten je ve zdejším výboru…
- Středa 13. června 2012 ve 13:18® hraji
-
osprey> a zkusili jste kontaktovat pracoviště Jihočeské univerzity ve Vodňanech, aby vám pomohli zjistit, o co jde? Tedy to je práce pro výbor a ÚS.
- Středa 13. června 2012 ve 12:45® osprey
-
hraji> Nerozmnožuje se – výtěry probíhají, ale za dvacet let jsem chytil jedinou pod 40 cm. Ryby mají velkou snahu vytírat se v přítocích.
Menších kusů je strašně málo, na spoustě řek vidíš skákat parmičky kolem 20 cm, tady nic.
Procházka v Brně – není problém vidět několik parem. Rok u Otavy – není záruka, že uvidíš jedinou, pokud nezajdeš na jedno dvě vybraná místa.
Něco je špatně.
- Středa 13. června 2012 v 10:47® hraji
-
osprey> myslíš že jí vadí chemismus vody na rozmnožování, nebo se změnila skladby potravy a to ji vytlačuje?
- Středa 13. června 2012 v 10:20® osprey
-
hraji> Někde na horní Otavě podle jednoho kolegy prý ano. Já už ji tu nepamatuju.
Tady jde do kopru parma. Roky jsem hledal příčinu, snad za to může kyselejší voda ze Šumavy. Ten nárůst kyselosti tam v posledních 15 – 20 letech byl. Neměřím to, stačí koukat na barvu. Občas je to doslova rudohnědé.
- Středa 13. června 2012 v 10:14® hraji
-
osprey> možná by stačilo jich tam k vám dovézt kbelík a bylo by po starostech
Ale je otázka, zda se u vás kdy vyskytovala, myšleno historicky
- Středa 13. června 2012 v 9:54® osprey
-
hraji> Momentálně je to tak, že někde je jí moc a třeba já ji ještě v životě neviděl.
Názorná ukázka, že vody je třeba chránit jako celek i s obsádkou. Pokud je řeka OK, ryby se množí samy.
- Středa 13. června 2012 v 8:19® hraji
-
michal123> rozmístění broků může mít vliv na to, zda budeš či nebudeš mít záběr, ale ne na zasekávání. Chybu bych hledal především kolem háčku a nástrahy na něm. Malý háček? Nevhodný tvar háčku vzhledem k nástraze? Nevhodné nastražení nástrahy? Příliš velká nástraha?