Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 30. května 2012 v 19:12® svery
svery

hraji> Ahoj zkoušeli jste někdy tohle? MVDE – Record Breme 2kg

Středa 30. května 2012 v 8:54® hraji
hraji

lunimus> firma MILO (ale nejen ona) vyrábí telematchové pruty. Dlouho jsem se jim vyhýbal. Ale pak jsem v nějakém pohnutí mysli jeden koupil (jmenuje se Hyperion) a zásadně jsem změnit názor na telematchové pruty. Dneska jsou to kvalitní a hodně dobré pruty. Ty Hyperiony jsou stále skvělé, vynikající na lehkou plavanou je i Colobri http://www.milorybarskepotreby.cz/…y-telematch/

Tento příspěvek byl editován 30.5.2012 08:54:57 uživatelem hraji.
Středa 30. května 2012 v 0:04® lunimus

regulus> ale este je tu jedna nadej … vyskusam hodit prut opacnym smerom, s tym, ze plato zlozim do kufra a udice budu trcat detom poza hlavy do piestoru auta :-) .. odskusam, uvidim, prezradim :-)

Středa 30. května 2012 v 0:02® lunimus

regulus> nemeral som presne na centimeter, ako dlhy prut tam nacpem, ale mam jeden prut s transportnou dlzkou rovnych 140cm a tam mam rezervu mensiu ako 2 cm :-(( … to ze to chcem nasledne nacpat do novodurovej trubky je nad slnko jasnejsie … dokonca este uvazujem nad penovou vystelkou, ktora sa sice dava vezne zvonka ako termoizolacia, ale z vnutra bude chranit prut pred potlcenim o stenu ochranneho obalu.

no a trojdiel o transportnej dlzke do 140cm som nasiel len 3,9m … a rad by som siel aspon na 4,2 … ale zas sa kvoli tomu nezblaznim a v kritickom pripade kupim ten teleskop :-)

btw. u klasickej oktavky a u kombika je rozdiel v objeme kufra len cca 25L ale objem po „plato“ je rovnaky

Úterý 29. května 2012 ve 22:57® regulus
regulus

lunimus> myslím že nad tím fakt moc špekuluješ, ale z druhý strany tě chápu. Pokud se týká kufru oktávky, tak pokud se nepletu, je ta spodní část stejná jak u klasiky tak u kombíku. Kolega má kombíka a řekl bych, že se tam napříč (křížem) vejde určitě víc jak 150 cm, je ale pravda, že jsem to neměřil. No ale protože si docela dobře dovedu představit kufr rodinného auta, tak je nejspíš nutné ochránit prut proti poškození a pak už je jedno jak tam bude hozenej. Když pominu originál pouzdra, tak to vyřeší novodurová trubka vhodného průměru a délky. Možná to není až tak elegantní řešení, ale je to bezpečný. Pokud tedy ta úhlopříčka je dostatečně dlouhá, tak nemusíš řešit čtyřdíl, kterej je mimochodem velmi těžko sehnatelnej, pokud se vůbec dělá, takže bys mohl v klidu uvažovat o děličce v trojdílu, tedy transportní délce okolo 145 cm.

Pondělí 28. května 2012 ve 22:28® lunimus

jirka199> zatial toho este moc o rybach neviem, ale co som pochopil, nie je ani tak dolezite, aky plavak pouzijes, ale ako ho dokazes vyvazit a aby si bol schopny z neho vypozorovat zaber … nehovoriac o tom, ze spravny plavak treba vybrat aj podla toho, aka je tvoja cielova ryba … ak pouzijes velky a zle vyvazeny plavak na lov beliciek, tak mozes robit co chces a neulovis nic … a ked budes mat spravne vyvazeny, kludne aj nekvalitny plavak, mozes lovit co chces :-)

Pondělí 28. května 2012 ve 22:18® osprey
osprey

jirka199> Pokud ti jde o peníze, tak i splávek z husího brka svoji práci odvede.

Důležité je, jak si sestavíš udici a jak ten splávek vyvážíš.

Pondělí 28. května 2012 ve 22:09® hraji
hraji

jirka199> hele, nic proti tobě nemám, ale pokud se chceš s někým bavit a získávat informace, tak piš jako člověk který absolvoval aspoň pět tříd základní školy. Jestli ti to doma rodiče neřekli, když něco chceš, je slušné napsat aspoň prosím a děkuji.

Pondělí 28. května 2012 ve 22:05® lunimus

osprey> jj .. uvazujem nad tou 3,9m … ale ak by existovala 4-delicka, siel by som mozno do takehoto riesenia … takze sa pytam – Existuje??

Druha otazka je, ci je 4,2m teleskop match o tolko horsi, aby som si radsej zobral delicku 3,9m?

a este stale je tu moznost nosit to cele na streche, ale potom by som sa uz zas asi obzrel po kusok dlhsom prute – cca do 5m :-)

… nejako mam zatial malo skusenosti, aby som dokazal slusne zafixovat zarazku na priebezny plavak – vzdy sa mi to nejako posunie … a rad by som sa do spravnej hlbky dostal s pevnym plavakom … takze by som chcel co najdlhsi prut :-)

Pondělí 28. května 2012 ve 21:48@ jirka199

a zakolik

Pondělí 28. května 2012 ve 21:42® hraji
hraji

jirka199> dobré na co, na ozdobu krabičky určitě ano. S tím chytáním je to trošku horší. Nikdy jsem jim nepřišel na chuť. Rozhodně jsou lepší splávky JP

Pondělí 28. května 2012 ve 21:11@ jirka199

sou splavky akaj dobre ?

Pondělí 28. května 2012 ve 20:48® hraji
hraji

jirka199> nejsou a nikdy nebyly

Pondělí 28. května 2012 ve 20:43® osprey
osprey

jirka199> He? :-))

Pondělí 28. května 2012 ve 20:42@ jirka199

soulepsí splavki akaj

Pondělí 28. května 2012 v 18:54® osprey
osprey

lunimus> Můžeš mít klidně matchku 390 cm nebo boloňku. Svět se nezblázní.

A že pozdravuju Luba:-))

Pondělí 28. května 2012 v 15:04® lunimus

tak som sa konecne dostal k tomu, aby som odmeral, ake dlhe pruty mi vlezu do kufra oktavky … kufor sice vdaka vsetkym moznym vybratiam atd. ma najväcsiu diagonalu s rozmerom 150cm, ale vdaka rieseniu kufrovych dveri som este nevymyslel sposob, ako tam narvat pruty s väcsou transportnou dlzkou ako 142cm :-(( … t.j. bud pojdem do matchky 3,9m, alebo do 4,2m teleskopky … a teraz som na vazkach … LuboO hovori, ze mensiu ako 4,2m ee a teleskopku tiez ee

otazka teda znie: ak si nechcem kupovat nove auto (co by bolo riesenie) existuju aj stvordelicky? Pripadne co by ste mi doporucili?

Pondělí 28. května 2012 v 7:41® hraji
hraji

Ciffik> Gold Valey je skutečná kaprovka, která snese i kmen 0,25. Je to prut stavěný přímo na lov kaprů.

Sobota 26. května 2012 v 9:26® Ciffik
Ciffik

osprey> To nevypadá zle.

Pátek 25. května 2012 ve 22:33® osprey
osprey

Ciffik> Milo Gold Valley k tomuto účelu používal Vašek Turek, má s ním kapra, tuším snad 19 kg.

Celkem si ho chválil, ale časem přešel na Sportex.

Ten prut je tu v jednom z Duelů.

Pátek 25. května 2012 v 17:10® Ciffik
Ciffik

nějakou dobu si pohrávám v hlavě s myšlenkou, pro někoho, prasácké plavané – moje představa kaprové matchovky, větší navi zhruba 40tka a fous zhruba 0,16–0,20 (spíše ty hrubší) otázkou je, najde se na českém trhu cenově dostupný ( cca 2,5–3 tis.) slušný silový proutek, co by to bez problému zvládnul?

koukal jsme na netu na Milo gold volley nebo Daiwa power float – nějaké zkušenosti

Pátek 25. května 2012 v 16:07® skwor
skwor

Dneska chvíli s boloňkou. Fotky nic moc, tak to místo do Z lovu šoupnu sem.

foto/diskuze/plavana/2012/th-img49118.jpgfoto/diskuze/plavana/2012/th-img49119.jpg
Pátek 25. května 2012 v 0:07® kubas
kubas

regulus> Tak závisí co jsi tam chtěl pochytat. Jako hovnochyt mně přijde v tomto úseku jako docela velké umění :-) . Jsem tam letos byl asi pětkrát a vždycky za cca 2 hodinky vláčky kolem 15 ryb(tloušť, parma, jesen). Navíc jsem tam chytl parmu 62cm, takže velikostně mě ty ryby nějak nepřekvapují.....

Tento příspěvek byl editován 25.5.2012 00:08:59 uživatelem kubas.
Čtvrtek 24. května 2012 ve 22:36® osprey
osprey

hraji> Pokud je to voda, kam moc lidí nechodí, nikdo by do ní neřekl, že tam může něco být a přitom se tam dá nabrat do prsaček, tak tam takovéhle ryby bývají. Osobně i trochu těžím z toho, že takovéhle úseky nepodceňuju.

Těch ryb je věčná škoda.

Čtvrtek 24. května 2012 ve 21:57® regulus
regulus

hraji> Jiří, to s tím neznáním je asi fakt, mám to relativně kousek a nejspíš je ti jasný, že chytání mezi dvěma dálnicama a nákupním střediskem není žádná idylka navíc když řeka vypadá tak jak vypadá. Dost možná proto, že to je tak deprimující prostředí a taky trošku z ruky, tam asi moc lidí chytat nechodí a možná proto tam byly takový ryby. Popravdě byl jsem tam chytat asi dvakrát nebo třikrát, zkusit jestli tam není nějaký příjemný rybí překvapení, nicméně s tragickým výsledkem, totální hovnochyt, takže jsem to zhodnotil jako úsek, kde asi něco je, ale nestojí to za to tam chodit.

Čtvrtek 24. května 2012 ve 21:27® hraji
hraji

regulus> Jirko, já tam včera pár hodin chodil v broďácích a sbíral ryby. Tam jsou místa, kde jsem měl strach, že si naberu vrchem do prsaček. Neznáme tu vodu dost dobře. Vůbec se nedivím, že tam byly takové ryby. O migraci ze Svratky se nejdnalo, ryby hynuly i nad tím oddělovacím jízkem.

Čtvrtek 24. května 2012 ve 20:48® regulus
regulus

No trochu mě ta otrava překvapila (respektive její následky), byť alespoň dle toho co jsem se dočetl, nikoliv v mědiích které to nejspíš vůbec nezajímalo, se jednalo o úsek kde bych to co jsem v těch pytlích viděl vůbec nečekal (kdo neví musel by tam tu řeku vidět). Z kanálů se tam mohlo vypláchnou úplně cokoliv, vím o čem mluvím a docela bych si troufnul tvrdit, že se ze značné většiny jednalo o ryby které migrovaly ke tření z úseku mezi Rajhradickým splavem a soutokem se Svitavou, protože ve Svratce se proti proudu prakticky nedostanou, ale pochopitelně se mohu mýlit. Nicméně to nic nemění na faktu, že je to průser.

Pro ilustraci jedna stará ne moc povedená fotka, takhle to vypadá tak dobře 3 km, šířka kolem 10m, hloubka nic moc, prostě narovnanej kanál.

foto/diskuze/plavana/2012/th-img49106.jpg
Čtvrtek 24. května 2012 v 19:26® brčkař
brčkař

hraji> Strašná pohlednice… A ještě horší při vědomí, že (z tak „banálních důvodů“ bouřkou vypláchlé kanalizace) se to může stát kdekoli a kdykoli znovu(!)

Čtvrtek 24. května 2012 ve 12:23® Ciffik
Ciffik

hraji> :-( tohle je škoda nevyčíslitelná – krásná !původní! reprodukčně schopná ryba

kde se to prosím tě stalo? jinak pokud se nepletu u vás se pipláte s těmito rybkami v rybochovkách ne? – že byste měli alespoň budoucí rybky se stejnou ,,genetickou výbavou,,

opravdu smutním, málokdo si uvědomuje hodnotu těchto říčních rybek – to není jak s tím ,,blbým,, prasečkynem kvůly kterýmu se dělá v celým státě povyk

Čtvrtek 24. května 2012 v 10:01® hraji
hraji

Scanix> viníka hledají, takové ryby dorostou za 10+ let, a náhrada škody je zatím ve hvězdách