Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 18. května 2012 ve 13:42® Bigpista
Bigpista

lunimus> Pokud máš oktávku II, tak tě uklidním. Matchka se mi do kufru opravdu nevejde. Otevírám si v zadních sedadlech takový ten průlez na lyže. Nevím, jak třeba u kombi, ale u krátké mi tak 10 cm chybí.

Pátek 18. května 2012 ve 12:41® osprey
osprey

lunimus> Ta poslední věta – ano, je to jednodušší. Ale rozhoduje, jak se ta voda chová a co a jak chceš chytat. My ti tu můžeme dávat jen teoretické rady.

Navíc já jsem třeba spoustu velmi seriózních rad neposlechl a chytám si v řadě případů po svém. Stojí mě to třeba část úlovků, ale mě je to jedno. Ryby si chytnu.

Pátek 18. května 2012 ve 12:19® lunimus

osprey> jj presne tak :-) … mal som moznost lovit na LuboO-ve pruty a take nieco ma oslovilo … len zrejme budem musiet ist do lacnejsieho variantu …

… je pravda, ze vela dam na jeho rady, ale okrem toho ma samozrejme zaujima aj vas nazor :-)

… btw. vo väcsine pripadov zrejme pojdem len do tych 3–4m ale zatial nemam zmapovane dno na lokalitach a miestach, kde budem prevazne lovit. Ale asi je jednoduchsie lovit s 5m prutom na 3m vode, ako so 4m prutom na 5m vode :o)

Pátek 18. května 2012 ve 12:00® osprey
osprey

hraji> Tam je problém, jestli je 4 – 5 m běžná hloubka, ve které bude kolega lovit nebo maximální hloubka na středu koryta, kde přinejmenším pro začátek lovit nemusí.

Já myslím, že nakonec mu poradí LuboO. Znají se, chytají spolu a Lubo je šikovný rybář.

Pátek 18. května 2012 v 11:58® osprey
osprey

lunimus> Boloňky v tebou požadované transportní délce se vyrábějí. Já mám navíc těch 5 m rád i proto, že ještě odháčkuju rybu rukou bez použití podběráku. U 6 nebo 7 m už to jde špatně – hrozí zlomení špičky prutu.

Pátek 18. května 2012 v 11:56® hraji
hraji

lunimus> pokud je hloubka vody 4–5 metrů, pak se jeví jako rozumné řešení boloňka v délce 6 metrů. Nebo matchka, ale budeš muset chytat s klouzavým waglerem a to není úplně snadné. Ale dá se to naučit, jako všechno.

Pátek 18. května 2012 v 11:42® lunimus

ono ta transportna dlzka, ktoru som napisal je viac menej orientacna … potrebujem, aby mi to vliezlo do kufra mojho auta – t.j. Oktavia … nie je mozne ju vozit krizom cez sedadla, lebo ked sa presuvam z domu na chalupu, tak je auto komplet obsadene – t.j. manzelka + 3ks deti … veci na oblecenie mame na chalupe komplet (chodime tam takmer kazdy vikend) ale kupovat 2 pruty – jeden na chalupu a jeden domov, to by asi bola zverina :-)

… ale v kritickom pripade hodim na strechu nosic a pojde tam :o)

o.k … a co by ste mi teda poradili kupit? – este nemam „oblubeny“ sposob lovu – urcite by som chcel vzdy mat nahodenu jednu udicu na plavak, druhu feeder, alebo na tazko a tiez planujem obcas vlacit. tato udica, co by som chcel dnes poradit, by mala byt primarne urcena na plavanu … mal som moznost si vyskusat wagler plavak a celkom spokojnost … takze asi tadeto by mohla viest cesta :-)

Pátek 18. května 2012 v 11:18® osprey
osprey

lunimus> Já v praxi na běžný lov používám boloňku 5 m s odhozovou hmotností do 20 g. Ale nemáme tu tak hluboké vody.

Ono hodně záleží na tom, co přesně s tím prutem děláš.

Pátek 18. května 2012 v 11:17® hraji
hraji

lunimus> začnu tím, že normální matchový prut ani běžná boloňka se do tvé transportní délky nevejde. To je málo.

Pátek 18. května 2012 v 11:16® Bigpista
Bigpista

lunimus> Díky za nabídku :-D Z vlastní zkušenosti ti na oplátku poradím, že s třídílnou matchkou se do 125cm transportní délky nevejdeš. Mám 4m a rozložená má 140cm.

Pátek 18. května 2012 v 11:07® lunimus

Bigpista> hehe … ak budes mat nejaku otazku, na ktoru by si chcel vediet odpoved, kludne mi ju napis do sukromnej spravy a ja sa opytam :o)

hraji> Dakujem za odpoved :-) … a v realnej praxi, ked si budem vyberat prut, co by si mi odporucil, ak jednou z mojich zakladnych priorit je transportna dlzka do 1,25m a voda kde lovim je tak do 4–5m? Druha priorita je rozumna kvalita za rozumnu cenu – a zena by ma uskrtila, keby som vyhodil viac ako 50,–€ +20 z cierneho fondu :o) t.j. do cca 1750,– CZK ale kludne dam aj polovicu, ak existuje nieco rozumneho :o) A vrhaciu zataz by som chcel tak do 30g a aby nebol moc tvrdy :-)

Pátek 18. května 2012 v 10:50® Bigpista
Bigpista

hraji> Díky, taky mě to zajímalo, ale styděl jsem se zeptat :-))

Tento příspěvek byl editován 18.5.2012 10:51:01 uživatelem Bigpista.
Pátek 18. května 2012 v 9:44® hraji
hraji

lunimus> matchový prut je dlouhý od 3,6 metru do 4,5 metru běžně, do 5,2 metru u speciálů. Je určen k lovu s anglickými splávky (waglery), ale dá se s ním samozřejmě lovit i splávky normálními. Boloňka je určena k lovu na velkých řekách s velkou hloubkou na pevné splávky. Její délka začíná na 5 metrech a končí na 10 metrech. Matchové pruty jsou většinou třídílné děličky, boloňky jsou výhradně teleskopické.

Pátek 18. května 2012 v 9:08® lunimus

priatelia … mám na vás jednu otázočku. Aký je rozdiel medzi Match a Bolognese prútom?

Druhá otázočka je ohľadom dĺžky prúta. Chcem sa trochu začať venovať plávanej. Má význam kupovať dlhší prút ako 4m? Nie je 5–6m prút už trochu dlhý?

Čtvrtek 17. května 2012 v 16:12® hraji
hraji

Bulb> není, je to prašť jak uhoď. Ty kvalitnější se dělají většinou jako dělené a uhlíkové.

Čtvrtek 17. května 2012 v 15:33® Bulb

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je nějaký zásadní rozdíl mezi teleskopickou nebo dělenou rukojetí u plavačkového podběráku. Děkuji

Úterý 15. května 2012 ve 23:29® noba
noba

Beer.Beda> to víš jsme jim v tom bavorovským revíru udělali pěknej vítr:-) ale teď si nejak nevybavuju koho máš na mysli. ten příští výkend je ještě ve hvězdách, ale rád bych dorazil. Docela bych zkusil ty vodnany, ale tam nebudeš chtít ty. Tak uvidíme.

Úterý 15. května 2012 ve 21:56® hraji
hraji

Beer.Beda> kvalitních háčků je celá řada, nejdůležitější bude, kolik jsi ochoten zainvestovat. VYbrat se dá z nabídky MILO, Colmic,Tubertiny. Akorát bych si dovolil napsat, že na návazce 0,06 je i háček velikosti 20 dost velký, chtělo by to menší, řekněme 22 až 24. Na oukleje jsou vynikající háčky Colmic serie 2000

Tento příspěvek byl editován 15.5.2012 21:57:37 uživatelem hraji.
Úterý 15. května 2012 ve 21:48® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Co machříš, bodů jsem na tebe udělal až dost asi 27,5.:-)) Dozvěděl jsem se, že to vyhrál takovej tlustej s bradkou a druhej byl ten co seděl vedle něj.Nikdo je nezná a neví kdo to je.Jirka co stál u nás a pil pivko, raději neříkal, že mě(nás)pozval.Víš o kohom jde?Nasrali mě, že prej tlustej.Vždyť já jsem takovej akorátní.pivo

hraji>hele kámo scháním háčky na plotičky a oukleje.Vlasec 0,O8 a 0,06 a háček velikosti 16,18 a 20.Víš o něčem opravdu kvalitním?Dva­cítkovej háček ber jako prim.

Tento příspěvek byl editován 15.5.2012 21:48:59 uživatelem Beer.Beda.
Neděle 13. května 2012 ve 20:39® hraji
hraji

noba> blahopřeji vám oběma, dobrá práce

Neděle 13. května 2012 ve 20:21® noba
noba

včera s beer.beedou na jedněch bavorovských gulášovkách. Bodovala plavaná. beeda obsadil o několik málo bodů místo první a já se musel spokojit s dvojkou:-)

Středa 9. května 2012 v 15:13® janaR

hraji> Aha, to jsem netušila :-) Tak prima. Začnu teda s Lorpiem, když je to původní receptura.

Středa 9. května 2012 ve 14:37® hraji
hraji

janaR> není žádným tajemstvím, že firma Mivardi prodávala původně polské krmení Lorpio od Petra Lorenze. No a časem se osamostatnila a vyvinula (dle vlastních slov) své vlastní receptury. S krmením Lorpio jsem chytával často a rád, s krmením Mivardi nemám zkušenosti. Ono je to celkem jedno, jaký pytlík koupíš, důležitější je, co uděláš s obsahem a jak ho použiješ v závodě.

Středa 9. května 2012 ve 14:01® janaR

Těch druhů je dost, asi je měla trochu specifikovat. Myslela jsem na Mivardi, řadu D1 a Lorpio Extra.

Středa 9. května 2012 ve 13:55® janaR

Zdravím, mám jeden dotaz ke krmení. Nevíte rozdíl mezí Lorpio a Mivardi? Cena je skoro stejná. V sobotu máme malé závody (jestli se to tak dá vůbec nazvat). Má se dost ochladit. Chytáme na malém rybníčku. Jediné, co od toho krmení chci, aby mi ty ryby nevyplašilo. Chytá se především drobotina. S nad s tím máte někdo zkušenosti.

Děkuju

Neděle 6. května 2012 ve 21:29® výča

Jo jo díky za rady,něco jsem nachytal.dával jsem 3 zrnka na vlasec pod háček jak píšeš, jenže jsem si zapoměl větší háčky takže jsem tam měl pouze náký 16 na červi.a dost jsem jich prosek.na druhej poločas jsem našel jeden větší a bylo to lepší škoda jen že jsem ho nenašel dřív ale tet už stím nic nenadělám tak snad příště.

Neděle 6. května 2012 v 18:08® hraji
hraji

výča> ono už je asi pozdě, ale nejlepší je dár třeba čtyři zrnka za sebe na vlas pod háček

Pátek 4. května 2012 ve 20:31® výča

jo jo právě že se boduje jen kapr a co jsem se tam byl kouknout tak je tam dost bílý ryby vidět a vloni jsem se jich nemohl zbavit.kukuřice mám dost navařený tak uvidíme.Sice jsem na ni chytal asi jednou v životě ale zítra mě to asi nemine snad se proseknou.

Pátek 4. května 2012 ve 20:26® Beer.Beda
Beer.Beda

výča> Pokud se boduje jen kapr, tak jak píše hraji.Pokud se boduje vše jdi do bílé.

Pátek 4. května 2012 v 9:35® hraji
hraji

výča> logicky něco, co bílá ryba žrát nebude, tedy kukuřici, velké pelety a podobně.