Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 9. dubna 2012 ve 21:06® cormoran
cormoran

mvincik> Jedna nula pro Máru, sakra, tipujete stejně:->

Pondělí 9. dubna 2012 ve 20:53® mvincik
mvincik

cormoran> Viděl bych tam jesena a cejna. Skutek bude ale beztak jiný… :-)

Pondělí 9. dubna 2012 ve 20:51® cormoran
cormoran

Dobrý večer kolegové, mám tu takovej malej kvíz. Co jsem to dneska chytil za rybu?

S Línkou jsme se shodli a oba v tom vidíme křížence dvou ryb. Mára nám oponuje taky křížencem, ale jiných ryb. Nechci ovlivňovat tipování a tak svůj názor napíšu zítra..:-)

foto/diskuze/plavana/2012/th-img48397.jpgfoto/diskuze/plavana/2012/th-img48398.jpg
Pondělí 9. dubna 2012 v 7:07® Beer.Beda
Beer.Beda

regulus> Za sebou jsem nic neměl.Je tam všude místa dost.Chytal jsem na 16ku kmen.Prostě nevím.Sobě vinu nedávám.Jak jsem psal, to očko na špici mohla být možná moje vina, ale tohle ne.Já pruty nezakláním, nosím sebou podběrák cca 3m dlouhý a podebírám ryby od cca 15cm.Chytám na návazce 0,10 a 0,12mm (většinou)tak je to nutností.

Jinak včera chytáno ve větru a sněhových přeháňkách a chyceno s anglánem asi 9kaprů nej 62.Krásné chytáníčko.Hlavně že nic neprasklo.:-))

Pondělí 9. dubna 2012 ve 2:29® regulus
regulus

CeP> já věděl, že tě vyprovokuju abys taky něco napsal, ty bys nám jinak v tom Práglu gramaticky zakrněl … :-D

Jinak ty UFOnaute s anténkou, nikdo ti do ničeho nic nenasypal, normálně jsi vypil o jedno nebo možná deset piv víc než jsi měl a určitě jsi to proložil nějakou kořalkou, byls prostě na kašu a když jsi se probral, tak jsi odkráčel na ryby a viděl zelený panáčky, jenže von to byl jitrocel … :-))

Neděle 8. dubna 2012 ve 22:49® CeP
CeP

regulus> byla to matchka a nebylo to ani o pampelisku (je videt ze jsi mel taky jeste nalozeno :-) ) ani o jitrocel jak skodolibe tvrdi jini, alebrz o maskovanou antenu UFOnautu. Ze jsem byl kratce pred tim.. jak jen to slusne vyjadrit.. no proste jsem nebyl ve sve kuzi, ale to bylo tim ze ste mi vecer snad museli do pivka sypat strychnin ci co!

Tento příspěvek byl editován 8.4.2012 22:49:41 uživatelem CeP.
Neděle 8. dubna 2012 ve 22:42® regulus
regulus

Beer.Beda> mě rupl prut 3× v životě a kromě prvního případu, kdy jsem na starou Sonu zapřáhl ponorku a když jsem ji měl měl tak 10m od břehu tak se nekompromisně rozhodla, že pojede na druhou stranu a než jsem stačil sáhnout po brzdě, tak to udělalo křup a prut byl vejpůl, jinak to v obou dalších případech byla moje chyba kombinovaná se smůlou. Jeden byl UL vláčák, vycukal jsem třpytku ze stromu na druhé straně a trefila přesně udicu, za asi 2 hodimy jsem chytil nevelkýho bolena a taky to udělalo křup, možná tím, že jsem ho moc rval a zaklonil. Druhej byla matchka, to samý v bleděmodrým, vypadl mě z ruky a ťukl o regulačku o chvilku později jsem zapřáhl cejna skoro 50, vlítl mě do proudu a jak jsem ho rval tak to udělalo taky křup, na 0,12 silonu to nasere. V obou případech dávám větší vinu sám sobě blbost se zakloněním prutu i když tam naťuknutí mohlo hrát roli taky.
Blanky vydrží neskutečný věci, proto se mi zlomení při náhozu nezdá. Vlastně jsem něco podobnýho už viděl, před sedmi rokama v Jestřabicích CeP tam zlomil tuším boloňku o pampelišku, alespoň jsme si z něj pak dělali prdel, jak to provedl nevím, viděl jsem jak se šteluje na nahazování, otočil jsem hlavu a když jsem se podíval zpátky byla udica na několik kusů, je ovšem pravda, že CeP ještě asi 2 hodiny před tím moc živej nebyl. :-D
No a v týto souvislosti mě napadlo, jestli jsi při tom nahazování o něco za sebou třeba jen trochu nezachytil nebo se ti nezamotal vlasec na špičce, protože mě fakt nejde do palice, že by to neruplo s rybou, ale ruplo při náhozu.

Neber to ve zlým, ale mě se to fakt nezdá ...... :-/

Neděle 8. dubna 2012 ve 20:34® Beer.Beda
Beer.Beda

regulus> Jo v poho.Uvidím jak mi dopadne reklamace.Já mám spoustu věcí od Shimana a nikdy sem neměl problém.Navijáky, pruty a vše drží až na tohodle Mastera.Taky sem si říkal, jestli ho někdo nepobouchal při převozu k prodejci.

Neděle 8. dubna 2012 v 11:16® regulus
regulus

Beer.Beda> s prutama ne.

Někdy před 20 rokama, když byli mí kluci malí a taky jsem chtěl aby začali chytat (jsou ve tvým věku) jsem se na čas uchýlil k bobkařině, stavěl jsem barák, času málo, rybníky kousek od baráku, na ryby jsem se dostal sem tam tak na 2 hodiny večer, v létě 14 dní s familkou na príglu, s děckama to je u vody na plavačku těžký, furt něco rozmotáváš, prostě ze začátku je sednout ke stojáku asi nejlepší varianta. No a protože jsem na stojáky vlastně nic neměl, tak jsem musel dokoupit jak pruty tak navijáky. Za komárů tady moc velkej výběr nebyl, ale v tý době už docela jo (tuším 1992–93). Fšimano jsem znal jenom z cyklistiky jako tehdy špičkový věci, tak jsem se ani nemusel nechat ukecávat na navijáky této značky, oni konec konců v Gammarusu moc nic jinýho neměli nebo mne to aspoň neoslovilo. Koupil jsem dva navijáky fšinano, tehdy asi za 1200 Kč, což byl na tehdejší dobu za naviják docela ranec a musím říct, že jsem s nima byl naprosto spokojenej a fungují perfektně dodnes naprosto bez problémů i když je skoro nepoužívám, protože jsem se opět vrátil k původním rybolovným způsobům tedy plavané, vláčce a navíc jsem začal muškařit. Za nějakejch 5 možná 7 let jsem kupoval nový navijáky klukům, po dobré zkušenosti jsem sáhl opět po fšimanu, nechtěl jsem šetřit, tak jsem koupil jak jsem si tehdy myslel něco trochu lepšího, stály tuším kolem 1800 Kč. Ani jeden z nich nevydržel ani 2 roky, v obou se s odstupem asi 2 měsíců cosi vysypalo, už si nepamatuju co tam bylo, ale byly to jakýsi plastový díly, prostě když jsem to rozdělal, tak jsem nechápal proč ten naviják stál to co stál. No a od té doby mi fšimano nesmí do baráku, prostě tý značce nevěřím ani pozdrav.

Nijak proti nim nebrojím, těchto debat se pokud možno zdržuju, protože určitě dělají spoustu dobrejch věcí a i přes veškerou nedůvěru jsem o tom přesvědčen, ale alespoň některý jejich věci jsou předražený kvůli značce a i mnohem lepší ekvivalent lze koupit za míň peněz. Znám lidi co by si nic jinýho než fšimano nekoupili a vychvalují to do nebe, nejčastěji navijáky, kolikrát bez znalosti čehokoliv jinýho a z druhé strany i lidi co si na fšimanu nadřeli hubu a nemůžou mu přijít na jméno.
Su taky ulítlej, na Šejky a ABU, vlastně z navijáků nic jinýho kromě těch dvou fšiman (nepočítám muškařský) nemám, něco není žádná hitparáda, ale odpovídá to pořizovací ceně. Víc věřím navijákům Daiwa nebo SPRO, pokud pominu svoje oblíbence.
Co se týká prutů, tak v tom su exot, mám to z hlediska výrobců každej pes jiná ves, já mám třeba ve vláčce úplně jiný kritéria než třeba Prutos se kterým sem tam na ryby zajdem a vlastně asi i osprey, nemám rád „ostrý“ pruty jako oni, nevidím v tom výhodu a naopak jim by ty moje zase asi nevyhovovaly. Je to asi o mnoha hlediscích o tom kde, co a jak chytáš. Kdybych si měl koupit plavačkovej prut, tak se asi budu spíš řídit podle blanku než podle výrobce, taky podle zpracování a pokud bych na výrobce bral ohled, tak bych se spíš orientoval na nějakou plavačkářskou značku. Ideální by ale bylo, kdybych sehnal čistej blank a prut si postavil podle svýho.

Neděle 8. dubna 2012 v 8:08® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Samozřejmě, že to budu reklamovat.Už to má Honza Seidlů a bude to odesílat, nebo ho tam poveze. Regule jaké máš špatné zkušenosti.

Neděle 8. dubna 2012 v 1:01® noba
noba

regulus> nebo je to prostě nějaký kus „nakřáplý“ už z výroby.

Neděle 8. dubna 2012 v 0:40® regulus
regulus

Beer.Beda> mě se to nezdá, já fšimanu po blbejch zkušenostech nevěřím a pro mě ta značka prostě neexistuje, ale zase se mi nezdá, že by dělali pruty který by se lámaly jako párátka a už vůbec ne ty v cenové relaci o které píšeš. Jo kdybys zapřáhl ponorku a ruplo to, tak bych věřil že se to může stát, ale tohle je fakt divný. Je pravda, že současný pruty jako protiváha některým lepším vlastnostem jsou řekněme křehčí, náchylnější na poškození, ale s tím se musí počítat. Ono se to kolikrát naťukne ani nevíš jak a když je to načatý, tak to prostě rupne.

Neděle 8. dubna 2012 v 0:23® noba
noba

Beer.Beda> to si děláš humor žes ho zlomil. Tak to budeš reklamovat ne? Já teď na ryby nechodím páč jsem si našel novou práci a oni mě nějak nechtěj pustit z té staré, takže ted dělám v obou a nemám ani den volna. Zítra cestou zaplatím ty závody a doufám že se to do tý doby nějak usadí.

Sobota 7. dubna 2012 ve 23:36® Beer.Beda
Beer.Beda

regulus> to je ono.Mám ho ve 4,5m Fko. Hele chytám už nějaký pátek cca 20let a je zajímavé, že mi prasknul zrovna tenhle prut a to už podruhé.Když sem zlomil koncové očko, mohla to být i moje chyba.Nevyvracím to.Abych ale zlomil prut půl metru od špičky to se mi ještě nestalo.Nemyslím, že bych byl takový lempl jak píšeš.Na pruty dávám veliký pozor a kor když stojí 5000kč.Po každém chytání ho odstrojím a jde do futrálu.Jinak ten nához byl s anglánem 7+1g potom jsem vyměnil prut a chytal na těžší.Pochlubyl jsem se i kamarádovi co má stejný cajk, co se mi přihodilo, a on mi řekl, že před měsícem na stejné vodě zlomil stejný prut, ale v půlce. Koupil jsem si prut abych s ním chytal a né se bál nahodit.

Tento příspěvek byl editován 7.4.2012 23:37:42 uživatelem Beer.Beda.
Sobota 7. dubna 2012 v 19:34® regulus
regulus

Beer.Beda> nevím o co se jedná (myslím prut), o tohle http://www.carpproduct.cz/…-3-dily-7085 ???
No fšimano u mě moc dobrou reputaci nemá, ale řekl bych, že to bude spíš rukama, blank při náhozu s brčkem i když je to relativně těžkej angličák jen tak nerupne, asi jsi s tím někde křapnul což bych viděl jako nejpravděpodob­nější, výrobní vada by rupla na větší rybě a ne při náhozu, pokud s tím ovšem nemáváš jak s baseballovou pálkou při odpalu.

Tento příspěvek byl editován 7.4.2012 19:35:17 uživatelem regulus.
Sobota 7. dubna 2012 ve 14:28® Beer.Beda
Beer.Beda

Jojo na výrobu už jsem koukal. Dneska jsem chytal na tyhle téčka od 8.00 do 13.00 a ani jednou se to nezamotalo.Chytal jsem gramáže 6,8,10,14g a pohoda.Spousta plotic, jelců a 3 kapři do 50cm. Jak jsem tady psal, že mi ulítlo koncové očko u speed masteru tak dnes při nahození mi prasknul nejslabší díl v půlce.Tak už nevím, co je to za šmejd.

Sobota 7. dubna 2012 v 10:00® džigit

Beer.Beda> koukni tady,Tomáš to hezky zpracoval… http://www.plavana.cz/…yceni-wagler

Tento příspěvek byl editován 7.4.2012 10:00:43 uživatelem džigit.
Sobota 7. dubna 2012 v 9:44® regulus
regulus

Beer.Beda> jak už tu psali, tak ty karabinky co na tom máš jsou vláčkový. Karabinka na „připojení“ splávku nemá ty pacinky (viz obrázek). Co ti to bude dělat netuším, ale možná se to bude zachytávat nebo taky ne, uvidíš. Na tom téčku nic tak moc složitýho není karabinka stojí 2–3 kačky, kousek vhodně silnýho nerezovýho drátku nebo třeba karbonový tyčky z modelářství pokud to nechceš mít zahnutý a ta plastová krytka se dá udělat z čehokoliv od jakýkoliv trubičky po teplem smršťovací bužírku.

foto/diskuze/plavana/2012/th-img48335.jpg
Sobota 7. dubna 2012 v 8:44® džigit

Beer.Beda> krze ty vystouplé kousky drátku.Mně se to občes taky zamotá,ale na feedru.Už je dopotřebovávám…

Tento příspěvek byl editován 7.4.2012 08:45:29 uživatelem džigit.
Pátek 6. dubna 2012 ve 23:25® ladamaj
ladamaj

Beer.Beda>až budu doma tak ti nafotím jak se mě to motalo a co používam momentálně nedostanu se na pc sem mimo domov.Takže píšu z noťasu a nedostanu se k mím souborům.

Pátek 6. dubna 2012 ve 22:26® brčkař
brčkař

(Je to o plavané, tak proč to nevložit i sem.) Zdravím oldu a vladaha :-1 Jak se vám šoulalo, kam až jste došoulali? Já doboloňkoval o kousek výš: samé plóti, ouklej dravá, proudník, jesen, cejnek, cca půlmetr. tloušť. Ale hlavně: proudilo to tam jinak a splávek bolo najednou perfektně fungoval(!) Šel krásně zadržovat, místy i úplně zastavit. Prostě jedna báseň:-> Příště si troufnu i na surf:->

Pátek 6. dubna 2012 ve 21:51® Ciffik
Ciffik

mám nějaké od stonfa a pokud by byly ve stejný barvě asi bych nepoznal rozdíl…podle mě budou v poho

Pátek 6. dubna 2012 ve 21:09® Beer.Beda
Beer.Beda

ladamaj> aHOJ, chtěl bych znát důvod, proč se to motá.Zítra snad jedu na rybky a prozkoumám to.Zdají se mi v pohodě.Používal jsem samo domo mojí výrobu a nebylo to ono.

Pátek 6. dubna 2012 v 8:13® ladamaj
ladamaj

Beer.Beda>ahoj ty karabinky na aglány pořídíš daleko levněji,dělám je řadu let kupuji jen karabinky a obratlíky.Tyto karabinky moc dobré nejsou občas se stává že se motaj.Jinak až budu doma tak ti pošlu ty co dělám.:->

Čtvrtek 5. dubna 2012 v 19:34® Beer.Beda
Beer.Beda

Tak sem si pořídil Téčka na anglány. Nejsou to komerčně vyráběná, ale určitě budou dobrá.cena 18kč za 3ks.

foto/diskuze/plavana/2012/th-img48322.jpg
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 15:46® monaster
monaster

osprey:dost podoblý Bílině. a tam jsou ryby jak fík. i po několika únicích benzínů, naftalínů a podobných srágor. Mára s Piranhou by mohli vyprávět.......

Pondělí 2. dubna 2012 ve 20:58® džigit

regulus> hezký

Tento příspěvek byl editován 2.4.2012 20:59:06 uživatelem džigit.
Pondělí 2. dubna 2012 v 6:30® regulus
regulus

olda> tak už ses dočkal … :-D

Čtvrtek 29. března 2012 v 19:22® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Uvidíme, ještě to zjistím.Já asi pojedu do Netolic chytit nějakou plotičku.

Čtvrtek 29. března 2012 v 18:19® noba
noba

Beer.Beda> to si říkal že budou nějaké ty závody viď. Já možná pojedu příští víkend do Poděbrad. Blíž nic není. Zatím. Ale tam to je jen o kaprech. Jo a zapomněl jsi na kukuřičnej šrot.

Tento příspěvek byl editován 29.3.2012 18:20:42 uživatelem noba.