Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 29. března 2012 v 18:17® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Zkratka je jednoduchá chleba, strouhanka, posilovač, voda a kukuřice. Uvidíme, potrénujem ten týden před a bude.

Čtvrtek 29. března 2012 v 18:12® noba
noba

Beer.Beda> no jo, mojí směsí, akorát nějak nechápu tu zkratku. Foukalo ke mě, ale tak že mi to bralo čepici a většinu věcí. Splávek bych si vzal. No a co se práce týče tak budu makat celej víkend. A od ponděli už se v Z. nesmí chytat. Tak jsem moc nepotrénoval, ale pokud by nefoukal vítr tak by to asi byl mazec.

Čtvrtek 29. března 2012 v 18:03® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> To nemakáš nebo co?Koupil jsem si dneska sadu od Venturieri a mám objednáno od Mivardi W3 myslím, že je máš taky.Kdyby si chtěl budou 6,8,10g.Levné, ale účel splní.

Čím si krmil?Tvojí ChSPVK směsí. Foukalo k tobě nebo od tebe?

Tento příspěvek byl editován 29.3.2012 18:04:23 uživatelem Beer.Beda.
Čtvrtek 29. března 2012 v 16:27® noba
noba

tak dnes opět s angličákem tam co včera, akorát se k extrémnímu větru a vlnám přidala ještě zima, takže jsem moc dlouho nevydržel, chycen jeden kapřík a asi 6 cejnů.

Čtvrtek 29. března 2012 ve 14:14® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Je fakt, že v Čechách průvodce nepotkáš :-D Jsme hold taková vy…ná nátura :-D

Čtvrtek 29. března 2012 ve 14:02® sunet

osprey> Teď jsi mi vnuknul nápad na to, jak se uživit jako rybářský průvodce. Nenabízet ryby, ale paradní revír s možna skvělou osádkou ryb. Že zákazník nic nechytí, to právě nevadí. Prostě dneska neměly ryby svůj den. Příště to určitě bude lepší, a třeba se opravdu chytí i větší rybka :-))

Čtvrtek 29. března 2012 ve 13:53® osprey
osprey

sunet> Kupodivu se v mnoha ohledech mýlíš. Zajel bych tam až k vodě. V reálu by mě ovšem hanba fackovala.

Spád je sice slušný, ale rychlost toku je daná i aktuálním průtokem. Normálně to asi poteče míň.

Ale kdyby ti šlo o to, navštívit fantastické říčky s obsádkou silně probranou vydrami, dej vědět. V dobrém počasí garantuju 3 tlouště 20+ na vycházku plus nějaký další šupinatý bonus. Esteticky ovšem bomba.

Čtvrtek 29. března 2012 ve 13:48® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Jo, ve dvou to bude tři kila za kus:-))

Vem si, že je to jednorázová akce. Na tom shořeli všichni čeští průvodci – jednou někam někoho vzali a příště už ho tam našli trůnit i s partou přátel. Takže příležitost k výdělku je tu jen jedna. Dělám si sice srandu, ale tohle je realita.

Druhá, levnější možnost je ta, že si vezmeš mapu, vykašleš se na mě a najdeš si to sám:-))

Zní to sice taky jako sranda, ale podle mě je to záležitost na 20 minut. Za tři sta ušetřených doláčů dobrý, ne? A hned se tím můžeš doma pochlubit.

Čtvrtek 29. března 2012 ve 13:48® sunet

osprey> Když tam budou potočáci a lipani, tak beru :-) . Ale škoda tak pěkné vody, nevím sice, jak vypadá dále, ale spád to má slušný, zarostlé je to též slušně a netrpí to přílišnou péči pracovníků povodí. Asi bude nejbližší sjízdná cesta dost daleko, tak se zde nevyplatí kácet stromy.

Čtvrtek 29. března 2012 ve 13:42® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Sakra ty jsi teda levná cestovka :-D Nedostanem množstevní slevu, když pojedem se sunetem oba? :-D

Tento příspěvek byl editován 29.3.2012 13:42:45 uživatelem ssg.Jimmy Wild.
Čtvrtek 29. března 2012 ve 13:39® osprey
osprey

sunet> Na salmonidy je to teplé. A v jižních Čechách je skoro každá strouha napojena na nějaký rybník a při výlovu samozřejmě dostane svoji porci bahna.

Ale kroužkuje to tam místy. Tloušť je taky fajn ryba. Strádá sice nedostatkem teček a prý smrdí, ale já ho mám rád.

Za mírný poplatek $499 tě tam vezmu:-))

Čtvrtek 29. března 2012 ve 13:05® sunet

osprey> Jak tak koukám na fotky říčky, byla by to skvělá voda pro pstruhy a lipany. Ale jak čtu dál, je to asi strouha mezi rybníky. Škoda, tady by se člověk vyřádil na mouše.

Čtvrtek 29. března 2012 v 7:07® hraji
hraji

noba> zvol si takový způsob upevnění splávku, který ti vyhovuje.

Středa 28. března 2012 ve 23:00® osprey
osprey

hecht> Jo, přímo zapšklá. Ale snad si najdu čas, abych ji došel rozveselit:-))

Středa 28. března 2012 ve 22:50® hecht
hecht

osprey> Připadá mi ta voda nějaká smutná …

Středa 28. března 2012 ve 22:26® osprey
osprey

hraji> Když pominu násaďáky, tak každý kousek přes půl kila bude úspěch. Ale mám tyhle vody rád, hlavně v zimě. Třeba i chytneš prd, ale v každé tůni, za každým keřem koupeš ten špunt s novou nadějí.

Teď v tom tekla taková divná voda, možná lovili nějaký rybník.

Středa 28. března 2012 ve 22:25® noba
noba

hraji> a je nutno ten splávek přidělávat nejak speciálně, či stačí provléct očkem?

Středa 28. března 2012 ve 22:23® hraji
hraji

osprey> voda vypadá moc hezky na těch fotkách, tam ryby určitě budou. Ale snadné to nebude

Středa 28. března 2012 ve 22:19® osprey
osprey

Tož plavačkáři, asi před týdnem jsem byl obhlédnout jeden nový revír. Nechytil jsem nic, ani jsem se moc nesnažil, ale něco by na té vodě mohlo být.

foto/diskuze/plavana/2012/th-img48171.jpgfoto/diskuze/plavana/2012/th-img48172.jpgfoto/diskuze/plavana/2012/th-img48173.jpg
Středa 28. března 2012 ve 22:19® hraji
hraji

noba> pokud budeš chtít chytat ryby nade dnem, pak samozřejmě háček na dně nebude. Předpokládal jsem lov cejna a kapři. Téčko je většinou kousek plastu, do kterého je zataven obratlík s karabinkou. Téčko se připevňuje na vlasec pomocí dvou kousků silikonové bužírky a do té karabinky se zavěsí anglán. Ale není to zdaleka jediný způsob upevnění anglána na vlasec.

Středa 28. března 2012 ve 22:03® noba
noba

hraji> takže háček by měl být na dně vždy? a jak je to s těmi „téčky“ já ted vlasec provlékám přímo splávkem.

Středa 28. března 2012 ve 21:12® hraji
hraji

noba> pokud nefouká a voda „neproudí“ stačí pro normální chytání, aby na dně leželo cca 10 cm vlasce a háček, pokud fouká a voda proudí, je potřeba na dno položit celý návazce (až 50 cm) a často i první brok, jako brzdu. Při větru je kritické potopení vlasce, protože na povrchu voda proudí mnohem více než třeba v hloubce 15 cm.

Středa 28. března 2012 ve 20:43® noba
noba

hraji> a jak to teda správně seřídit. nebo teda spíš jak to vlastně seřídit i do standartních podmínek.

Středa 28. března 2012 ve 20:28® hraji
hraji

mvincik> musíš se jako první naučit potopit vlasec. Pokud potopíš vlasec, nebude ti za splávek nic tahat. Jde jen o to to nacvičit.

Středa 28. března 2012 ve 20:26® mvincik
mvincik

hraji> To je to, co neumím. Chytat s anglánem mě velice baví, ale většinou po ránu začne pofukovat a pak to není ono. Táhně mi to vlasec, brko se schovává pod vodu a už si prostě dobře nezachytám. Proto ho kolikrát k vodě ani neberu, má-li nějak pofukovat… :-((

Středa 28. března 2012 ve 20:24® hraji
hraji

noba> ve větru se dá na odhoz s anglánem samozřejmě taky chytat, ale chce to vědět co a jak seřídit a sestavit.

Středa 28. března 2012 v 19:47® noba
noba

Beer.Beda> byl jsem přímo na místě, jestli se nepletu, ale foukal vítr jak prase. a musím říct že vedle sedící srkátoři mě na kapry přechytali:-((

Středa 28. března 2012 v 19:38® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> No vidiš, tak to je fajn.Já musím taky potrénovat.Už jsem objednal téčka k anglánum, vlasce i krmení bude to tak do 14ti dnů. Byl jsi na té správné straně, nebo jsi byl jinde?

Středa 28. března 2012 v 18:30® noba
noba

tak dnes na stojáku (pro beer.beedu zavodním) s matchkou a anglánem chyceno cca 15 cejnů a 4 kapři. Už se do toho pomalu dostávám. Zajímalo by mě ještě jaká je nejlepší metoda chytání na plavanou v případě že je vítr a celkem velké vlny.

Úterý 27. března 2012 v 18:47® PetrZ

osprey> tak jsem dneska zkusil Vltavu v ČB. bílá ryba krásně spolupracovala a to počasí k tomu… paráda