Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 27. března 2012 v 11:34® hraji
-
osprey> jak píšeš, byly to krásné časy
- Pondělí 26. března 2012 ve 20:28® osprey
-
hraji> Samozřejmě. A vzpomínám na to rád. Dokonce jsem chytával plavačku s přívlačákem 180 cm (na rybníku) a jak to šlo.
Ale poměrně brzy jsem se dokopal k matchce. Nežral jsem celou zimu, abych na ni měl – plus černé Shimano Aero.
Vozil jsem to pak s sebou na kole všude. To Shimano mám dodnes a pořád chytá jako prvosledový naviják, letos odchytalo skoro vše.
- Pondělí 26. března 2012 ve 20:20® hraji
-
osprey> naprostá většina z nás začínala s jedním prutem a jedním navijákem. A muselo to jít
- Pondělí 26. března 2012 ve 20:18® noba
-
Beer.Beda> vezmu si 3secret a 3 federy. Pokud jsou za tu cenu co jsi říkal
- Pondělí 26. března 2012 v 19:39® osprey
-
Beer.Beda> Taky jsem měl prut, se kterým jsem v zimě chodil plavačkovat, v létě s ním chytal na těžko a protože to byl teleskop, vozil jsem ho v batohu na delší cesty na přívlač. Má ryby od oukleje po stodvacítku sumce
Koho by zajímalo, jak vypadá takovýto úžasný univerzál, tak teleskop 3 m do 60 g.
- Pondělí 26. března 2012 v 19:31® Beer.Beda
-
noba> Objednám a dám vědět.Chceš ten secret??Nebo se ti zamlouvá něco jiného.Výběr nechám na tobě.
osprey>I to se ale s vláčákem dá a celkem úspěšně.
Pamatuji si, že jsem měl jeden prut, nějakej teleskop a krom mouchy jsem ho používal na všechno.To je už hodně dlouho. Je jasné , že je lepší, používat prut na co je určen. Mám pár kousků, určených k letošním rajčatům.
- Pondělí 26. března 2012 v 19:11® osprey
-
FrantaX> S feederem se chytat na plavanou dá, stejně jako s plavačkovým prutem feedrovat.
Není to ale ono. Záleží na tom, jak si tu plavanou představuješ. Každopádně jsou na plavačku i horší pruty – třeba přívlačáky
- Pondělí 26. března 2012 v 18:07® noba
-
Beer.Beda> ač nerad, tak musím uznat žes byl lepší, ale je to taky možná tím že jsem tam saskoval se dvěma prutama. Nicméně závodní sezóna začíná za 14 dní. A tak někdy v říjnu si povíme
az bude vyhlášení gulášové ligy
A to lorpio bych si pár pytlíků vzal.
- Pondělí 26. března 2012 v 17:52® Beer.Beda
-
noba> Takže, z toho vyplívá co??
Super rybařinka bez větší námahy.Mě proutek funguje taky skvěle.
- Pondělí 26. března 2012 ve 14:59® Fryw
-
Ahoj Franto. Například Gull dělá velice levné boloňky (koupil jsem 4m za 390), na zkoušku by to mohlo vyhovovat a feeder může zůstat doma v teple a bezpečí.
- Pondělí 26. března 2012 ve 14:37® FrantaX
-
Chytám na řece střední velikosti, většinou na šoulačku.
- Pondělí 26. března 2012 ve 13:17® timbab
-
FrantaX> Feedrový prut je na feeder.Jako nouzovka to stačí ale není to ono.A kde budeš chytat?Řeka,rameno,písák?
- Pondělí 26. března 2012 ve 13:15® FrantaX
-
Ahoj, začínám s plavanou a chtěl bych se zeptat jestli je dobrý pro začátek feederový prut, je levnějsí než plavačkový a univerzálnější.
- Neděle 25. března 2012 ve 22:18® noba
-
tak jsme dnes s beer bedou pomáhali přelovit kapry z chovného rybníka do jiného. v cca 10 lidech chyceno cca 100 kaprů z toho já 19ks a béda 25ks. Vše převážně na plavanou. Z nové matchky jsem byl nadšen. Kapři okolo 50cm úplně v pohodě
- Neděle 25. března 2012 ve 20:40® hraji
-
Lovec duchů> čirou náhodou nevíme. Ale pozitivní odpověď by byla lepší.
- Neděle 25. března 2012 v 19:28® Lovec duchů
-
Zdravím kolegové rybáři, chtěl bych se zeptat jestli čistou náhodou nevíte jestli už se dá chytat ve Varnsdorfu na Rekreačním rybníku (tzv. Rio)?Díky za pozitivní odpověd
- Sobota 24. března 2012 ve 20:34® skwor
-
osprey> Díky za tip.
- Sobota 24. března 2012 ve 20:28® osprey
-
skwor> Opatrně s kontrastem. Hlavně ten jeden tloušť ve Z lovu.
Naopak tomu tady bys mohl trochu pohnout úrovněmi nebo křivkami. Zkus to, uvidíš, co to udělá.
- Sobota 24. března 2012 v 18:16® skwor
-
hraji> Ano, přesto tenhle slunečný den k focení přímo lákal. Všechno ale ve vodě, takže nemůžu říct, že by se nějaká ryba podívala na břeh
- Pátek 23. března 2012 v 19:47® timbab
-
hraji> Samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby na to pamatovali všichni rybáři.
- Pátek 23. března 2012 v 19:44® hraji
-
timbab> třeba aspoň jeden, dva
- Pátek 23. března 2012 v 15:58® Bigpista
-
hraji> hezký víkend i tobě
- Pátek 23. března 2012 v 15:53® timbab
-
hraji> Myslím že moc lidí na to bohužel pamatovat nebude
- Pátek 23. března 2012 v 15:51® hraji
-
Přeji hezký rybářský víkend kolegové, pamatujte na to, že je většina ryb hájených a pamatujte, že při focení je téměř vždy méně ve výsledku více.
- Čtvrtek 22. března 2012 ve 21:56® osprey
-
PetrZ> To je v pořádku. Ale aktivní lov je o pokoře a pochopení. Kdykoli jsem se z tohohle odchýlil a hledal zkratku, dostal jsem přes hubu.
- Čtvrtek 22. března 2012 ve 21:05® PetrZ
-
osprey> Od doby, kdy jsem jezdil s tchánem na klasickou položenou nějak nemusím sedět celý den u vody a čekat na jeden záběr. Radši si zachytám na spláveček plotice, cejnky, tlouště a nebo taky ty nešťastný bolení mimina… Prostě většinou vyhrává aktivní lov – moucha, vláčka a teď pokouším plavanou s feederem
- Čtvrtek 22. března 2012 ve 20:15® osprey
-
PetrZ> Letos jsem z tebou uvedených lokalit byl jen na Vltavě v ČB. Zachytal jsem si celkem slušně, ale máš pravdu v jednom. Není to snadné. Návod nedám. Jednak by byl dlouhý a komplikovaný a jednak bych si tam příště opět rád zachytal. A můžu říct, že ty doby, kdy to šlo prakticky samo, jsou dávno pryč.
Vnadění funguje. Bohužel jsem udělal zkušenost, že při vnadění lovím větší počet menších ryb a to mě moc neláká.
- Středa 21. března 2012 ve 21:22® mvincik
-
PetrZ> I to je možné. Možná jdou už i ryby do tření, sám jsem to dnes viděl, třeba i to má vliv.
- Středa 21. března 2012 ve 21:14® PetrZ
-
mvincik> Zkusím. Ale překvapilo mě, že jsem měl jediný záběr. Možná je to díky roční době, třeba hledám ryby tam, kde ještě nejsou.
- Středa 21. března 2012 ve 20:54® mvincik
-
PetrZ> Zkus třeba rohlík. Na šoulačku je mnohem lepšejší nástraha, přijde mi, dle mých zkušeností.